Парфюмни размисли и страсти - 234

• 55 411
  • 723
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Intense Cafe пръснат сутрин преди излизане ухае в началото си на прясно изпечено смляно кафе, интензивно и ароматно! След това идва мощна и топла роза, която го прегръща и смекчава горивната му!
Уникален, женствен, пулсираща аромат!

Само ми стоят всички натрупани резерви с парфюми в шкафа ми!
Но днес съм на балет, подарък за Коледа от дъщеря ми. Помоли ме да сменя кафето с нещо по меко и леко. Затова ще заведа Либрето на "Лешникотрошачката".  Simple Smile

# 241
  • Sofia
Надявам се да не са и ментета

Среден вариант няма.

# 242
Ех как ти завиждам за Кафето... Мечтаех  да ми стои така и на мен и с тази идея го взех, но уви!😕

# 243
Надявам се да не са и ментета

Среден вариант няма.

По скоро дано цената не е като за истински!

Интенз кафе е друг мой парфюмен кошмар. На мен ми стои като недодялан. И много нахален, бре! Въобще май Монтал и Мансера не са моите брандове.
Последните дни съм изцяло с валентино ноир абсолю. Другите му парфюми не ме привличат, но този е уникален. Нямам никаква забележка😉
В лилито има големи промоции на по- старички парфюми, но някои си заслужават вниманието. 
Не подкрепям концепцията за ментета. Някакси не е честно някой да измисли нещо и друг наготово да изкопира.  Не, не и не! И аз като съм била с ограничени средства съм имала един- два парфюма, но никога не съм наливала от рефан или тем подобни. Мое мнение, вярвам близо до истината!

# 244
Аз съм пробвала да купувам реплики като тези на Зара и подобни марки, но се отказах. Специално Зара изобщо не приличат на оригиналите, а и не са кой знае колко хубави. Имах обаче един на Орсей, той беше много приятен в сравнение с ЛВЕБ, но ми омръзна.
Имитациите на Рефан и подобни са ми отврат, едни сапунени и маслени, ужас.

# 245
  • София
Инсоленс-ът в новото шише реформулиран ли е?Някой знае ли нещо? Simple Smile

# 246
Инсоленс-ът в новото шише реформулиран ли е?Някой знае ли нещо? Simple Smile

За мен е същия. С уговорката, че не съм имала старото шише, но близка моя приятелка много го носеше преди години. Новото шише сега, което купих ми мирише по същия начин, същата емоция ми създава. Та и да е реформулиран, не е генерално. Трайността е убиец все така.

# 247
  • София
Да, предимно трайността ме вълнува, мерси Simple Smile
Би било жалко, ако го скапят и него откъм присъственост.

Аз да се отчета- Мукхалата на кожата ми- 7ч пряко сили. Не е зле, де, просто се убеждавам, че съм прокълната да изливам литри парфюм върху себе си. Единственият, който ми лепва за 12ч, е Будоар. Те пък взеха, че го спряха Laughing

# 248

Става дума за този арабски парфюм - Afnan Mirsaal With Love.

И аз го поръчах след това страхотно описание, харесва ми. Една колежка редовно носи Après l’Amour Thomas Kosmala и този по нещо в базата много ми напомня на него. Доволна съм, ще видя и на трайност как е.  Simple Smile

# 249
На търсещите кафе препоръчвам за проба Black Opium Intense.
https://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Saint-Laurent/Black-Opi … ntense-52924.html
Днес съм с него и много ме радва. Кафето е много изразително, и точно толкова колкото ми трябва. Базата е кремообразна и пухкава, което за мен е важно. Не се разбирам със сухи аромати. Миналата година не го оцених подобаващо, но сега се оказа, че му е дошло времето. Въпрос на настроение, предполагам.

С Intense Cafe и аз не се спогодих преди време, и го размених. Имаше някаква стърчаща нота при мен, която ми разваляше удоволствието.  
Dolce Gabbana The Only One също не ми допадна.

Поръчах си мостра на Montale Aoud Cafe, много съм любопитна как ще го възприема.

По отношение на шоколада- моите шоколадови любимци са Angel Passion Star, Chocolate Greedy и Covet. Covet ми е дългогодишен любимец, уникален аромат- коприва и лавандула в шоколад. Най-красив е в дъжд и в жега.

Бюджетен аромат с кафе е Private Show Britney Spears. Диабетно сладък, но кафето е там. Някой питаше назад за селебрити аромат. Този е добра идея.

# 250
  • виртуално
Бях забравила за Covet, ще потърся едно 30мл шише да си го припомня

# 251
Скрит текст:
Да, предимно трайността ме вълнува, мерси Simple Smile
Би било жалко, ако го скапят и него откъм присъственост.

Аз да се отчета- Мукхалата на кожата ми- 7ч пряко сили. Не е зле, де, просто се убеждавам, че съм прокълната да изливам литри парфюм върху себе си. Единственият, който ми лепва за 12ч, е Будоар. Те пък взеха, че го спряха

Ти я си купи Poeme, че да те питам дали няма да ти трае по 18 часа минимум. Joy

# 252
  • някъде под слънцето...
Аз съм пробвала да купувам реплики като тези на Зара и подобни марки, но се отказах. Специално Зара изобщо не приличат на оригиналите, а и не са кой знае колко хубави. Имах обаче един на Орсей, той беше много приятен в сравнение с ЛВЕБ, но ми омръзна.
Имитациите на Рефан и подобни са ми отврат, едни сапунени и маслени, ужас.
Есинственото на Zara , което харесвам, имам и ме е яд, че спряха е
https://www.fragrantica.com/perfume/Zara-Home/Tonka-Wood-42690.html
Миналата зима се запасих с няколко, когато ги изчистваха .
За мен е като фланкър на Африканския бал.
Парфюмистът е един и същ
Много харесвам  и Ориенталската сввтлина
https://www.zarahome.com/es/en/fragrances/scents/oriental-light-c1700285.html
Друг, който ми допада е
https://www.fragrantica.com/perfume/Intimissimi/Innocente-18120.html
Подарявали са ми го при покупка в магазина им.За съжаление също реформулиран.
Имаха и ароматизатори за дрехи , които съм сложила из шкафовете .

Последна редакция: сб, 21 дек 2019, 16:36 от sl

# 253
днес заврях нос в две чудни красоти:
https://www.fragrantica.com/perfume/Molinard/Violette-Eau-de-Parfum-40953.html
прекрасен хамелеон, кратко виолетков и дълго кремест - по-траен от двата
https://www.fragrantica.com/perfume/Molinard/Figue-Eau-de-Parfum-41700.html
разкош, който бих желала да притежавам - за момент свежите листа на дървото, с течение на времето - плодът - зелен към зреещ, но не и смокиново сладко
напръсках се по каноните на врачанската школа и го усещам добре вече пети час
за съжаление в момента изчерпан, но вероятно ще го притежавам, защото смокиновите аромати са ми слабост

# 254
Имам Виолетката, но за съжаление при мен е монотонна химична и бонбонена. И не особено излъчваща. Ще и дам шанс в по-топло време.

Общи условия

Активация на акаунт