Пубертетът при момчетата - тема 7

• 38 514
  • 753
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Глухарче, след десетина години това ще е супер професия. То сега е трудно да намери човек читав майстор за каквото и да е, а след време ще са още по-малко, съответно ще печелят добре.
Моят големият е много вързан в ръцете, иначе бих се радвала да се насочи в подобна посока.

# 391
  • Пловдив
Помня, че моя като малък искаше да е като тати Simple Smile да работи с инструменти, да монтира...Отдавна му мина меракът, а тати смени на 360* професията, та...

# 392
Като чета вашите какви мераци и амбиции имат за професии, аз сякаш сама се прецаках. Цяло лято работи в сервиза на баща си и сякаш реши, че това ще му е професията Flushed

Аз също мисля, че владеенето на някакъв занаят е много ценно и освен това може да се практикува навсякъде, особено автомонтьорството. Късничко осъзнахме това с мъж ми, тъй като и двамата сме с такива хвърковати и хуманитарни професии, да ги наречем, и осъзнаваме колко сме ограничени в избора и възможностите за упражняването им. Сега, гледаме Мастър шеф и четем за професии, за чието съществуване въобще не подозирахме...
Нащият хубавец също е от приказливите и философсващите непрекъснато и за наш ужас пренасочи интересите си от животните към стратегии и геополитика (това го казвам аз, той още не се е определил, но все по-често споменава, че иска да учи нещо подобно някога...). А, искаше да става ветеринар и ние бяхме толкова доволни от избора му, но има време, де...
Иначе, за мерките - ние с баща му сме ниски, така че ако успее да се докопа до гена на баща ми и чичо си ще е добре. Сега, на почти 13, е 158см и 44 кг и не се вижда отчетлива разлика с тукашните му съученици, но много  бавно расте. Дано като стане истински пубертет нещата се пораздвижат...

# 393
  • Варна
То не е лошо и пари се вадят, но все оплескан ще ходи и ще има да работи до посред нощите. Но така ще е, като не иска да учи да му е здрава гърбината.

# 394
  • София
Като чета вашите какви мераци и амбиции имат за професии, аз сякаш сама се прецаках. Цяло лято работи в сервиза на баща си и сякаш реши, че това ще му е професията Flushed

Това с работата лятото е малко нож с две остриета. Защото, ако им хареса или решат, че изкарват много пари /примерно, ако работят, като сервитьори или бармани и изкарват и бакшиши/, после рязко могат да решат, че няма смисъл да учат, защото това им стига или им харесва
При мен навремето стана обратното - работех цяло лято, а през учебната година събота и неделя, като барманка или сервитьорка в ресторанта на баща ми. Така намразих тази работа, че исках да уча, за да не ме привика баща ми да работя цял живот при него. Защото, освен, че работата беше много, той самия е гаден, като шеф и ме правеше луда. А и ми плащаше най-малко от целия персонал Grinning

# 395
  • Варна
Хубаво е и да се учат на труд и дисциплина, нооо ще видим накрая Rolling Eyes

Аз за какво казвам, че каквото и да решиш относно възпитанието все си се прецакал.

# 396
  • Русе
Глухарче, тази професия хич ,ама хич не е лоша. Даже е най-необходимата според мен. Ако му е по-сърце и му лепне, много добри перспективи може да има. Моето дете е малко скарано с техниките и не го влече, въпреки че подпитва баща си за всичко свързано с колите, но по-скоро информативно , отколкото да пипне.

Различни са и се променят. Вече няколко мераци е загърбил, въпреки че им е посветил много време и енергия. Иска да си изкарва сам парите и го прави. Част от разходите за неща, които желае, си ги поема. Обаче не приема всяка работа. Не иска да работи като сервитьор. Една година помага на треньорите и му плащаха, но и това реши че не е неговото и отказа доста прилична сума,която му предлагаше един баща да се занимава лично с детето му. Това ,с което се занимава най-целенасочено и в което има подчертани успехи - спорта, не го свързва със заплащане и с професия. Иска само да блъска и да развива, всекидневно и упорито.
   Последното, което е захванал е програмирането, но съм го оставила сам да се оправя, защото виждам че имаме различни гледни точки и е по-добре до някои изводи и решения да си достигне сам. Все ще има полза да си почовърка мозъка, нещо което избягва по принцип.

# 397
  • Някъде в Европа...
Глухарче, не си сама...На моето мечтата му е монтьор с голям гараж с ммого инструменти, наредени по стените 🙄, което втобще не кореспондира с моите желания за инжинерно или компютърно образование в Германия 🤨...Най-важното нещо в стаята му е куфарчето с инструменти, което сам си накупи и обновява периодично, сам си поддържа колелото и още на куп съученици. Баща му е скаран с тези дейности. Моето майсторче вкъщи е синковеца - към него се обръщам, много по-добре вижда какво и как трябва да направи, говори мо направо на технически език. Отличен ученик е, но ей на - монтьор иска. Сега, за след 7 клас отдавна съм му промила мозъка за ПМГ с компютри, но прочитайки учебните планове, май ще му е много по-полезно математика с немски за осъществяване на моите цели за кандидатстване в чужбина. Остава да му "втълпя", че това е неговото собствено желание...

# 398
Глухарче, и нашия син е по тази част и даже бих се радвала да ходи някъде да работи и да краде занаят Simple Smile Баща му го учи на много неща, но нямаме сервиз, само нашите коли поправят и на близки. Иска ми се някъде да го запишем да учи това, но се колебая за професионалната гимназия в града, че няма добри отзиви за средата. Иначе аз лично не виждам смисъл да учиш нещо много възвишено, ако не си добър в него, не ти се отдава и няма къде да се реализираш с него. Имам позната, която е била отличника, завършила е за инженер, но с тази диплома само знаете какво...

# 399
Че то си е професия да не мислите че всеки му се отдава 😊.

# 400
  • Варна
Ами дано му се получат нещата. Аз нали искам на мама момчето да му е лесничко, да не се мори и цапа много Joy
Иначе за лятото ми е екстра.Всяка глупост, която измисли, че иска го карам сам да си я купи, нали работи Rolling Eyes

# 401
В Германия работата с коли е много доходна. Освен това, хората се развиват в тази професия. Обикновено, това са и магазини, освен, че се ремонтират, там се купуват и се продават коли.  Правят се и годишните проверки, върви голям бизнес. Монтьорът, който проверяваше и ремонтираше колата ни, се издигна и сега се занимава само с клиенти и оферти за покупко- продажба на коли.

# 402
Тези умения са търсени,нужни и ще се търсят все повече.Хубаво е решил,да ти е жив и здрав ,пък всеки ще си намери призванието.

# 403
  • Варна
Благодаря ви.

# 404
  • София
Е, Глухарче, поне знае какво иска/харесва. На моичкия, всичко му е "скучно". Ако можеше само да тренира и играе на компа, щеше да му е най-добре. Направо не знам с тези промени, дето МОН ги мислят, на къде да го подвеждам, че нещата са страшни...

Общи условия

Активация на акаунт