Пети клас 2019/2020

• 26 862
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
И аз съм решила да не слагам тази ваксина на дъщеря си .

# 586
Ваканция отново!Днес получих през школо,съобщение от г-жата по математика,което гласи:"Моля,ученикът да положи усилия и да реши задачите с три урока напред".Съобщих му да прегледа нещата,пък ще обяснявам аз уроците утре и в неделя.През носа ще им го изкарат после,но пък е важно и здравето на учениците.
Иначе имаха обявено контролно по история,ще използвам да чете там.

# 587
  • София
Моята очакваше вчера контролно по история, но го оставили за следващата седмица.
Обяснявам как сега ще има време да преговори и да научи.
Затова детето се развихри в кухнята. Направи закуска, после и сладкиш(агнеса).
Учебник не е пипнала все още...

# 588
  • Пловдив
Някой знае ли къде и кога ще се проведе националният кръг на състезанието Longman competition? Разбрах, че дъщеря ми се е класирала, но никъде не намирам подробности, а учителката казала само да се носят 10 лв в понеделник 🙄

# 589
  • София
Някой знае ли къде и кога ще се проведе националният кръг на състезанието Longman competition? Разбрах, че дъщеря ми се е класирала, но никъде не намирам подробности, а учителката казала само да се носят 10 лв в понеделник 🙄

Хана и аз с тези въпроси! Националният кръг ще се проведе на 21.03.2020г., таксата е 10 лв. като за учениците от София, ще е в София, така ни казаха на нас, обявиха на сайта на училището (https://smg.bg/2019-2020/2020/03/02/3300/%d1%80%d0%b5%d0%b7%d1%8 … 1%81%d0%bc%d0%b3/ ). Аз попитах във Фейсбук страницата (https://www.facebook.com/ptebulgaria/) и оттам ме препращат към училището. Но ми уточниха, че учениците от София, ще се явяват в София, друго нищо не казват, да сме си питали отговорните учители. Голяма мистерия са. Следи за подробности във Вашето си училище.

# 590
  • Пловдив
Надявам се да се проведе по училищата в съответните градове, но никой нищо не казва. А щерката е толкова разсеяна, че може да е пропуснала нещо.

# 591
  • Русе
За тази ваксина има доста противоречиви мнения. В някои страни вече е забранена.
Аз лично не бих я сложила на дъщеря ми.

Забранена? Сериозно?
В кои страни?

# 592
  • София
Колди, съжалявам, не съм се изразила правилно. Самата ваксина може би не е забранена, но имаше държави, в които беше задължителна в имунизационния календар и заради множество заведени дела я махнаха. Например в Япония и в Чили беше задължителна, но след време бяха забранили на докторите да я препоръчват и спряха всякакви реклами на ваксината. В Европа също имаше подобни случаи. Скоро не съм се интересувала от темата, но преди няколко дни водих дъщеря ми на доктор и имаше следната бележка в един от лекарските кабинети:

Скрит текст:
Смятам, че докторите имат интерес да предлагат тази ваксина по някакви причини, а ползата от нея е спорна.

# 593
Много спорна - защита само от щам 16 и 18, които вярно са тия предизвикващи карцинома, но има и много други, непроучени добре. Защитата е 5 или 10 години, ами след това?

# 594
Нищо извън задължителните ваксини не бих сложила на децата си.
От ден на ден изтръпвам все повече във връзка с тези грипни ваканции. Ще се юрнат да преподават и изпитват после за норматив, а децата, че и ние ще се чудим на кой свят сме до средата на юни. Много каръшка година.
Взели са по математика последно за проценти, а следващият урок е за лихва!? Аз такова нещо навремето не съм учила категорично. Или съм с амнезия.

# 595
Наскоро говорих с личния ни лекар относно тази ваксина.
Той ми каза, че е сложил на дъщерите си ваксина, която покрива повече щамове,  сложил е я по-късно,  на -16-17 години,  точно заради краткото действие от 10-12 години. Много е важно, когато се поставя детето да е здраво и да не е ималополов контакт.
В чужбина масово се слага, например в В Австралия почти е изчезнал този вирус. В Англия и Германия се слага и на момчетата.
Не ви агитирам, да не си помислите,  споделям проучването ми дотук. Аз самата не съм решила на 100%, но ако ще я слагам, със сигурност няма да е на 12, а ще изчакаме поне до 15.

# 596
  • Русе
Наскоро говорих с личния ни лекар относно тази ваксина.
Той ми каза, че е сложил на дъщерите си ваксина, която покрива повече щамове,  сложил е я по-късно,  на -16-17 години,  точно заради краткото действие от 10-12 години.

Как се казва ваксината, която е ползвал лекаря?
Когато се появи тази ваксина, голямата ми дъщеря беше тийнейджърка и тогава попитаха майка ми (която е педиатър) за мнение. Тя каза: "Където има папилома - не пипай". И с това темата приключи за мен. Не сме слагали ваксина.

# 597
Не знам как се казва. Засега говорихме доста общо, не съм питала, но ще попитам .

# 598
Нашите взеха преди два часа проста лихва. На дъщеря ми и е интересно, колко пари ще получи, ако ги внесе в банка при определена лихва 😜

# 599
Момичета незнам дали всички чухте но сега казаха за първите болни от корона вируса, дано не се разпространи

Общи условия

Активация на акаунт