Fatih Harbiye~ Неслихан Атагюл & Кадир Доулу~Vuslat~Sefirin Kizi ~ тема 122

• 50 142
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
Успях да изгледам 3-те епизода. Честно си признавам, че проявих интерес заради Неслихан и Енгин, но засега усещам един поизтъркан сценарий, който даже е малко дразнещ - маса серии ще се мълчи, никой нищо няма да разкаже, недомлъвки, обвинения, догатки, селски интриги - нужни са пълнежи за серии от 2,5 часа, както и за повече сезони.
Мисля си, че рейтингът го крепят двамата, въпреки че Енгин ми е еднотипен с ролята си в Облака, отчасти и от Фатмагюл

# 436
  • София
Здравейте момичета  bouquet
Днес е един много мързелив ден за мен. След толкова празници, най-накрая да си почина  newsm47
Намерих време да си изгледам на спокойствие 3-ти епизод на "Дъщерята" с бг. суб. Доста вече се изкоментира тази серия. Няма какво ново да кажа. Единственото, което все още не срещнах в коментарите е това, което каза гледачката-циганка в Черна гора.
Много хора са отчаяни за това, че сериала няма да има хубав, щастлив завършек. Нормално!  smile3521  След всичко, което дадоха до сега няма нормален човек, който да повярва в една щастлива развръзка. Но аз, като един непоправим оптимист вярвам, че е напълно възможно чудото да стане  Peace
Най-много оптимизъм ми вдъхват думите на врачката. Тя, когато принуди Наре и Санджар да си сложат ръцете на сърцата, много недвусмислено каза:

"Това място е ранено. Непълно. Ранени сте. Непълно. Но някой ден ще станете едно цяло. Ще станете едно цяло..."

Сценаристите много тънко ни подсказват какво можем да очакваме  smile3503
Затова, нека да не избързваме с категоричните заключения. Още е много, много рано. Действието едва започва. Сигурно още неща ще се случат. Може и още по-неприятни за нас-зрителите. Но вярвам, че това ще е, за да покажат, как истинската, силната любов не може да се забрави с едно махване с ръка.

Много се извинявам, но за какъв оптимизъм става дума? Никак оптимистично не ми звучи Наре да се свърже със Санджар.
А и кое по-точно може да се определи като "махване с ръка"?
В турските сериали много често ни разказват за невъзможната любов. Любовта, която преодолява всичи прегради. Но в случая самият Санджар се отрича от любовта си, и то не само в миналото, но и в настоящето. По начин, който не мога да определя като "махване с ръка". По-скоро като предателство.

Не вярвам единствената мечта на Наре да е да бъде със Санджар. Много елементарно и фалшиво ми звучи.
Дано сц. ни предложат нещо по-интересно, защото Наре е силен характер и ще намери начин да си стъпи на краката.
ValentinaP Позволи ми да си бъда оптимист. Това си е моето лично мнение и продължавам да си мисля, че накрая Наре и Санджар ще бъдат заедно  Peace
Ти си мисли, че нямат шанс. Това си е твоето мнение.
Накрая ще видим кой ще познае  newsm10
Аз обясних, защо така мисля. Ако беше вникнала, в това което казвам, сигурно нямаше така категорично да реагираш на написаното от мен.  smile3521
Не мисля, че сценаристите без причина ще вмъкват дадени образи, като този на врачката. В противен случай е безмислено.

"А и кое по-точно може да се определи като "махване с ръка"?
Аз съм го написала и пак ще го кажа: Не може една истинска любов, подплатена с общо дете, да бъде забравена. Най-малко самото дете винаги ще ги свързва. А още повече, че тази любов въобще не е отшумяла  smile3505

"Не вярвам единствената мечта на Наре да е да бъде със Санджар. Много елементарно и фалшиво ми звучи."

А защо да не вярваш? Нима в живота няма достатъчно такива примери? Нищо, че в момента Наре е много обидена и наранена. Санджар също. Той поиска да разбере, защо Наре се е опитала да се самоубие, защо баща й я наказва, но Наре не е готова да му каже истината. Когато дойде момента да разбере цялата истина съм сигурна, че Санджар ще бъде съвсем различен.
Само като ги види човек, как влюбено се гледаха докато търсеха на картата това Шкодренско езеро. Нима, ако всичко е приключило може да има такива искри в погледите им? Как спомените им се върнаха в детството, как си казваха по какво Мелек прилича на мама и по какво на татко... То е толкова показателно за все още не затихналите им чувства. Много е рано още да си простят. Много тайни крият и двамата.
 Затова аз пък си мисля, че и на двамата мечтите им са да са заедно, но просто това в момента няма как да стане.

Между другото днес са подновили снимките на ДП в Мугла.

Последна редакция: нд, 05 яну 2020, 20:06 от БлагаВест

# 437
Здравейте, момичета HugHugHug

Перфект, да, не може да се каже, че сценария е нещо извънземно и невиждано. Но на мен ми е интересно, вече съм на въртележката и чакам с нетърпение следващата серия. Обаче се замислих за другото. Какви тайни има за разкриване още?
Санджар знае за изнасилването на Наре от Акън. Знае, че е била цялата потрошена, че е лежала в психиатрия.
Знае, че не е имало никакви други любими, Наре сама е родила детето в такова състояние, сама го е отгледала. Като казвам, знае, имам предвид, че всичко това го е чул от устата на Наре. Вече дали е повярвал, си е лично негов проблем. Какво още трябва да му каже? Не знае единствено, че Наре наръга Акън, друго какво?
Държи го големия инат Санджар, ама ще си понесе последиците. Вероятно си мисли, както каза Рени, да си прави харем. Булката вкъщи, за Наре и дъщеря си ще наеме дом, ще ги обгрижва, и всичко ще е цветя и рози.
Ах, Наре Heart Много хубав образ, на силна жена Heart Eyes Здраво седи на краката си, възпитала едно невероятно дете... Очарована съм Heart

# 438
  • Яко в Матрицата...
Привет Grinning

Еве Heart, тайни може да няма, но ще гледаме как Санджар открива сам истината и си скубе брадата косъм по косъм, чудейки се как да накара Наре да му прости. Това ще гледаме. Освен това, не мисля, че Акън се е отказал да бърка мизерии. Може, например, да доведе партнерите до банкрут и те да се опитат да му светнат маслото Stuck Out Tongue Winking Eye, ама освен него и някой от тях да падне жертва... Гедиз ще се бори и той за щастието си - ако не е Наре, може да е някоя друга дама. Селският такъм също ще трябва да претърпи развитие - аннето Санджарово да се научи да говори като нормален човек Joy, Теменугата и другата снаха ще се надпреварват коя да роди дете първа, и те такива работи... Има какво да показват в духа на класическото турско дизи.

Лошото е, че доста фенове объркаха сериала с реала и героите на любимците си със самите си любимци. Наре не е Неслихан, Енгин не е Санджар. Човекът добре си играе ролята, но от това героят му няма как да ми е по-симпатичен или по-антипатичен. Същото се отнася за Несли и Наре. И Наре си има трески за дялане, но това не значи, че ще й симпатизирам по-малко чисто по женски. (Нещо, което ми се случва рядко в турско дизи. Обикновено симпатиите ми са били на страната на мъжете Joy) Просто феновете трябва да се успокоят и да се оставят дизито да ги води, а не сами да си пишат сценарии.

Последна редакция: нд, 05 яну 2020, 20:42 от Reni - BG

# 439
Рени, това май ще е първото дизи, в което няма мъжки образ, на който да симпатизирам.Освен може би на Каврук.

И без да бъркам персонажите с актьорите, играта им има значение за възприемането на образа.

# 440
  • Яко в Матрицата...
Рени, това май ще е първото дизи, в което няма мъжки образ, на който да симпатизирам.Освен може би на Каврук.

И без да бъркам персонажите с актьорите, играта им има значение за възприемането на образа.

Значи играта е друго нещо и разбира се, че има значение. Не знам ти дали имаш забележки към играта на актьорите, аз засега съм доволна. Е, друго не ме кефи, ама това е в моя телевизор Joy

# 441
  • София
Една много интересна ретроспекция праз годините  newsm53 newsm47

# 442
  • AMS
Привет, привет!!!
Играта наистина има значение!!!
Неслихан израства с всяка следваща роля!!!
Енгин ми е еднотипен с ролята си не само в Облака,
а и във Фармгюл, КПА, Олемикадар, и последните му филми.
Хич даже не бъркам артистите с героите им.  
Енгин винаги е искал да съдим за него по работата му,
та за това обръщам внимание на ролите му повече от колкото на него.
В Облака героят му стреля в главата на любимата и после я изнасили.
В КПА героят му изостави невестата си на сватбата и въпреки,
че беше полицай, не намери метод да се справи с лошия,
а го докара до самоубийство в килията му.
За Керим и Фатмагюл и прошката съм писала, та няма да се повтарям.
Е, простиха на Мустафа Булут, почти простих на Керим, но не съвсем,
простиха и на другите му герои, ...  
Та сега хич не споделям този израз за образа на Санджар -  
"да накара Наре да му прости".
Как така ще я накара? Накара!?

# 443
  • На луната
Привет. Още не съм изгледала серията с превод, но и това ще стане. Набирам кураж, така да се каже Simple Smile
Лошото е, че доста фенове объркаха сериала с реала и героите на любимците си със самите си любимци. Наре не е Неслихан, Енгин не е Санджар. Човекът добре си играе ролята, но от това героят му няма как да ми е по-симпатичен или по-антипатичен. Същото се отнася за Несли и Наре. И Наре си има трески за дялане, но това не значи, че ще й симпатизирам по-малко чисто по женски. (Нещо, което ми се случва рядко в турско дизи. Обикновено симпатиите ми са били на страната на мъжете Joy) Просто феновете трябва да се успокоят и да се оставят дизито да ги води, а не сами да си пишат сценарии.
Рени, много си права, но това е неизбежно, вероятно защото повечето фенове започват да гледат някой сериал, точно заради любимците си, както й хейтърите за да имат материал Simple Smile После вече идва историята, която или ги грабва или не. Естествено всеки има право на мнение, и гледа неговия си телевизор. Обаче винаги съм се чудила, защо като не  му харесва на някой нещо, продължава да си губи времето Simple Smile имам предвид и играта и историята Simple Smile
Иначе нямам търпение да видя, как Санджар, ще започне да си скуби брадата. Определено го заслужава. Simple Smile
Нямам никакво съмнение, че Наре ще му прости, защото ми изглежда великодушна героиня. Освен това прошката е нещо много пречистващо, а той сигурно ще си изкупи вината с кръв и сълзи. В случая единствената му вина е, че не й вярва. Виждали сме и по-тежки грехове на екрана Simple Smile
Да, Санджар е твърдоглав, ревнив, тесногръд, избухлив и пълен с предразсъдъци. Но у него има и добра страна. Онази в която се е влюбила Наре, и заради която въпреки всички разочарования, продължава да го обича. Не вярвам да е някакъв вид мазохизъм Simple Smile
Нямах намерение да го защитавам, защото и мен ме е яд на него, но ми идва отвътре да адвокатствам на някой, когото групово хулят. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 444
  • Яко в Матрицата...
Дива, хората така казват - ще те накарам да ми простиш, демек, ще направя всичко по силите си, за да ми простиш. Няма да й опира пищов в челото, то е ясно Joy

Аляска, аз пък се вълнувам повече от историята.  Доста сериали с готини актьори и чифтета зарязах, не мога да се мъча, ако историята не ми е интересна. Само заради Чачо мога да се жертвам Joy, но и за него не е ясно докога ще го правя Grinning

# 445
  • На луната
Аляска, аз пък се вълнувам повече от историята. 

И аз го започнах заради историята. Мястото на снимките ме привлече, както и драмата. Е, донякъде и актьорите, защото харесвам и двамата.
Иначе има актьори, заради които бих гледала и без свястна история, ама не са турски Simple Smile Simple Smile

# 446
Не знам как да го кажа, но според мен Наре е вече малко над и извън прошката. Ако не оценява човека Санджар нямаше да доведе Мелек при него. Надали е единственият и избор. Но когато си преживял толкова ужасни неща , причинени от най- близките ти, имаш нужда от почивка, да те оставят на мира. А за това Наре няма да има време. Как само си подаде главата от колата на аерогарата, когато Санджар целуна Мелек и тръгна към таксито и Менекшето. Тялото и, погледът и вървят след Санджар, но духът и е на друго място. Каква сила дава едно дете! Много заряд има в сценария, стига правилно да го развият. И понеже пиша и в двете теми- не помня къде какво... за мен Енгин прави пълноценен образ. Нищо еднообразно не виждам. Играе човекът на 100 процента.

# 447
Привет на компанията и за много години на всички Ви! Искам да ви поздравя с едно парче на Оскар Бентън, като клипа е на *Diva* (roza diva) от далечната 2012-та.

Sweat Smile
Изтървах ви за седмица две и нямате стигане.Едвам смогнах с четенето и гледането на сериите. Приятно се изненадах, че толкова много от вас са гледали "Ако бях Облак" ?  Не съм съгласен обаче, че той има общо с "Дъщерята на посланика" който обсъждате тук. Единственото общо между двата е денят на излъчване - понеделник! Облака е съвсем друга бира и поне за мен е много висока топка. Ако ДП го доближи, ще е страхотно.
От това което гледах до момента не ми харесва как режисьора представя селянията и простотията на част от второстепенните герои. Не мисля, че проблема е в играта на актьорите и дори на сценария, а на виждането му!
Забележки към артистите нямам. За мен по-интересно ще е ако Наре накрая е с Гедиз! Санджар принципно трябва
да го гътнат за да остане историята като легенда!
Засега толкова от мен. Лека нова седмица и умната ей!

# 448
Tumbata ако беше наблизо, щях да те разцелувам за тоя клип. Страхотна музика и любим сериал с любимата ми визия на Енгин. За мен АБО и КВФ си останаха върхове в кариерата му.
Загледах ДП заради Енгин, хареса ми първа серия и продължих да гледам заради Неслихан.
Много внимавам с критиките към играта на актьорите, за да не накърня нечии нежни чувства.
Да видим как ще продължи сериалът.

# 449
Привет, момичета Hug Hug Hug

Колажчета от нета.

Общи условия

Активация на акаунт