Професионални серии за коса 131

• 50 138
  • 790
  •   1
Отговори
# 150
Не знам как е правилно и затова потърсих мнение тук. Ползвах препоръките на Принцесата и косата ми се повлия много добре. Така,че не ме интересува дали е правилно или не.
Принцеса,благодаря ❤

# 151
  • София
Мишчица измиващия балсам не съм го ползвала,но серията Intense я имам,ползвала съм я два пъти,и двата пъти даде съвсем различен резултат.Първия път косата стана като слама,а втория път перфектна,но помежду им включих и маска на Керастаз.Мойта коса така или иначе не се подчинява на никаква логика,аз си експериментирам постоянно.
Ванеса, благодаря за отговора. Много са ми интересни измивните балсами за къдрава коса. Случайно да имаш впечатления от Дисциплин, т. к видях че ползваш крема за къдрици от серията?
За ГГ питах за Дефенс серията. Имам балсама Интенс, но още не съм го ползвала. Ще споделя впечатления 😀🙃

# 152
Еластайзър съм слагала дори в боята си за коса 😁, всички имаме глави на раменете, и всеки сам си е отговорен какво прави със себе си, независимо кой какво го съветва, освен ако този някой няма докторантура по зададената тема.

# 153
Руса мамма и Milla_11  Еластисайзър преди протеинова терапия ми е постулат даден от Магнолия,а не мисля,че дори вие ще оспорите нейните знания и капацитет на тема грижа за косата.

https://www.bg-mamma.com/?topic=1152132.msg39704317#msg39704317

Хидратиращи шампоани нямам и не ползвам-просто косата ми не ги харесва. Еластисайзър правя веднъж седмично обикновено с преспиване и винаги го мия с протеинов до балансиран шампоан дори след това да ползвам хидратираща или подхранваща маска. Резултатът е ОК.

Снощи например омазах скалпа с маслен микс от камелия,ему,ЯЧРМ и няколко капки безсмъртниче. Същия микс само че смесен с вода нанесох и по дължините,а върху него еластисайзър с роза. Сутринта измих скалпа с Меди Хидрокленс,а на второ шампоаниране  SHOW за обем,маска Шу ултилейт и запечтах с балсама на Ланза за блондинки. Финиши Ланза нийм план две помпи и върху него термото на керастаз за дълга коса.
 Резултатът е супер подхранена,плътна коса с много обем и същевременно сочна без сухота

Gerrch Hug така е отврат са за дължините повечето такива шампоани. Пак ще кажа-тоникът на Кингсли за чувствителен скалп пробвай. Снего ще можеш да ползваш сравнително нормални  Laughing шампоани от сорта на Меди хидрокленс-той поне не скапва дължините.

С моята диплома по химия мога да оспоря който си искам!!

# 154
С дипломата по химия може ли съвет за себореен дерматит и адски сърбеж ? Щото аз нямам диплома и ползвам вече каквото хвана от Здраве до Орайт 😂

# 155
  • София
Еластисайзъра по протокол не се нанася преди боя и след боя. И това е така, защото производителя иска да се застрахова, че боята ще се нанесе добре и след това ще се фиксира цвета добре. И макар че аз съм го ползвала веднага след боя и ефекта беше прекрасен (защото обичам да експериментирам) маслата свалят боята и затова не се ползват след боя. По протокол “2 дни преди и след химична процедура” значи непосредствено преди и след боя/изсветляване/къдрене и т.н.
Еластисайзъра е предимно хидратация и е страхотна хидратираща основа за нанасяне на последващ протеин. В зависимост от целта - дали искаш да подготвиш косата за нанасяне на протеин или искаш само да направиш дълбока хидратация - след Еластисайзера миеш с протеинов/балансиран шампоан или с чист хидратиращ. Еластисайзера напомпва с влага косъма заради хидрофобните си съставки, но заради това подготвя косъма за нанасяне на протеин  без косата да става суха от протеина. Всяко прекаляване с протеин, дори и косата да има нужда от него прави косъма да изглежда и да се чувства сух.
Аз не следвам дословно предписанията на производителите, защото те обичайно са направени за да се застраховат от недоволни клиенти и да направят приветлив продукта си за жените, които имат малко свободни време. Затова описания като “дръжте 3 минути на косата и след това отмийте” цели да направи приветлив за закупуване продукта от жената, която си мие сутрин косата преди работа и бърза.
По същия начин е налице спор дали да се мие косата с шампоан след боя. За фиксиране на цвета (особено трудно задържащи се цветове, като червеникавите) да не се мие косата е по-добре. В някой бои, чиито производители застъпват това мнение няма шампоан. Например боите на Джойко. В повечето бои има заложен измиваш продукт и ако косата не е мръсна е напълно достатъчен да отмие боята и да се фиксира цвета и затвори кутикулата с маска.

Но понеже думата беше за Еластисайзъра и последващото миене с хидратиращ или протеинов шампоан - мнението ми е, че зависи от целта. Дали искаш да подготвиш косъма за нанасянето на протеин или искаш да направиш пълна хидратация на косъма. Но нека не забравяме, че Еластисайзъра съдържа еластин. Това е мек протеин, който създава чувството, че хидратираш косата. Същото е и с оризовия протеин.
Та, всеки е длъжен да пробва кое и как действа на неговата коса. И няма твърди протоколи.

# 156
  • София
Преди доста години за първи път ползвах Еластисайзър. След него по протокол все миех с хидратиращ шампоан, резултатът нито веднъж не ми хареса. Получавах премита, прехидратирана и клепнала коса. Затова задълго време бях зарязала Еластисайзера, докато преди около 10 месеца не прочетох съвета на Принцесата, за ползване на протеинов шампоан след Еластисайзер. След това слагам хидратираща маска. Резултатите винаги са перфектни, поне за моята изрусена коса.

# 157
Аз да кажа, че ползвах мостра нс маска Лалга. Ееее, ще се купува...страхотна коса, жива и подредена.
Ама си взех балсам без отмиване на Епруваж, него какво да го правя...?

# 158
И аз прилагам техниката еластайзър, последван от протеинов шампоан. Резултатът винаги ми харесва. Косата не е  суха и не е премита. За мен комбинацията е много успешна Blush

# 159
По въпроса с еластисайзъра, аз пък взех да си мисля, че съм единствената, която никога не е получавала впечатляващ резултат от него..
Ползвах го, когато третирах сериозно косата си с бои; ползвах го и когато косата ми е 100% естествена и третирана само със сешоар и то не винаги; ползвала съм го и с протеинови и с хидратиращи шампоани и... нищо повече и нищо по-впечатляващо от резултата, който получавам след който и да е лек балсам.
Наскоро с удоволствие си наплесках последните остатъци и изхвърлих кутията и не бих повторила, честно.

Иначе пък най-накрая се сдобих с пълната ама Хроноложист.
Много хубав аромат, задържа се дълго в косата, отлична хидратация, но ми отне много от обема. От олиото не съм впечатлена, не приглажда особено добре и слагам по няколко пъти на ден. Но като цяло съм доволна от серията.

# 160
По въпроса с еластисайзъра, аз пък взех да си мисля, че съм единствената, която никога не е получавала впечатляващ резултат от него..
Ползвах го, когато третирах сериозно косата си с бои; ползвах го и когато косата ми е 100% естествена и третирана само със сешоар и то не винаги; ползвала съм го и с протеинови и с хидратиращи шампоани и... нищо повече и нищо по-впечатляващо от резултата, който получавам след който и да е лек балсам.
Наскоро с удоволствие си наплесках последните остатъци и изхвърлих кутията и не бих повторила, честно.

Много хубав аромат, задържа се дълго в косата, отлична хидратация, но ми отне много от обема. От олиото не съм впечатлена, не приглажда особено добре и слагам по няколко пъти на ден. Но като цяло съм доволна от серията.
Аз съм така от другия еластайзър, не екстрийм. Веднъж взех от него, абсолютно никакъв ефект. Екстрийма ми е добре.

# 161

Аз четох не особено ласкави мнения за Олиото Хроноложист и затова като поръчах Ш и М за финиш поръчах Elixir Ultime. На мен също леко ми сплеска първият път, но може би защото от маската сложих и обилно по скалпа, следващия път ще сложа само по краищата.

Набелязала съм и скраба за скалп от серията, ако някой го е ползвал ще се радвам да сподели. Flowers Hibiscus

# 162
PeachHoney, аз го ползвам и много ми харесва ефектът след измиване. Усещам косата си по-чиста, по-лъскава и някак си по-лека.

Олиото Еликсир съм го ползвала и нещо не ме впечатлява. Аз си харесвам на Ланза, но и то ми свърши и сега разнообразих малко.
Бях питала за сравнение между Wella Lux Oil и Reflections, но тъй като никой не ми отговори, взех си ги и двете и ми допадат. Лукс ойл мирише много по-хубаво и много трайно, а пък другото заглажда по-добре.
И двете си ги ползвам, но в сравнение с Ланза са една идея по-рядки, като Хроноложист са. Не са нещо уау, но пък не ми тежнеят и когато усетя краищата си по-сухи или заплетени, слагам на суха коса и са ок.

# 163
O'right олиото ми хареса много.

# 164
Моля препоръчайте ми шампоан за мазна коса, с който косата ми да изкарва поне 2 дена чиста... Пробвала съм на Filip Kingsley и Lakme... не ми харесват, нямаше никаква промяна.. Косата я мия абсолютно всеки ден. С дълга, слаба коса съм, нямам проблем в момента с цъвтежи..

Общи условия

Активация на акаунт