Какво бихте направили в тази ситуация?

• 6 937
  • 169
  •   1
Отговори
# 135
Колко ясно да са заявени, като неговата заявка в началото е била, че тя е жената, от която ще има деца. Тая песен с бездетието явно я е запял на по-късен етап.

Не е цитирала такова нещо с точните му думи /що народ си съчинява това, което му се иска и после го възпроизвежда до безкрай/ и безкрайно много пъти в темата се напомни, че при многобройните водени разговори по този въпрос, той ясно заявявал, че не иска брак и деца и че това е всъщност проблемът на авторката - негового нежелание. Значи щом то е проблем, тя е наясно със съдържанието му.
Два дена се прелива от пусто в празно в тази връзка, като се вини един непознат човек, който тук не пише и позиция не е заявил и който едва ли ще смени позицията си, щото някакви жени във форум мислели не знам какво си за него, дето го не знаят и за ситуацията, която също познават едностранчиво.

Не, всъщност авторката го вкара този драматичен елемент в по-късен етап. И човекът е казал, че не знае кога, може пък след 10 години да поиска, нали? Но пък иначе "безброй пъти" е говорено по темата и отговорът е ЕДИН, тоест той не си мени мнението всеки ден, че тя да се обърка.
И да не иска да го чуе авторката, този отговор си е такъв, какъвто е даден. Многократно.
И това, да не искаш деца и брак, не е егоизъм, а чисто човешко право да си решиш дали искаш и можеш да се грижиш за деца. Понеже много хора само си мислят, че могат, а се оказват едни доста по-различни ситуации след това. Този поне е наясно със себе си - не иска и не може.
Егоизъм е да искаш някой да ти върви по гайдата, обаче.

Това, че жената живеела с мисъл, която се намира в противоречие с изрично казано от партньора й много пъти отношение по тези въпроси, е неин проблем. Ако иска - може да продължава да си живее така. Може да му теслеми вина или каквото си там пожелае - все тая. Проблемът ще си седи при нея.

# 136
И аз съм против да обиждаме човека. Да не е бик за разплод, че да е длъжен да забремени някоя?!? Съжалявам за израза, но в 21ви век, когато говорим за свободи, някак не е логично да определим някого като егоист, защото е решил, че не иска да създава поколение. Негово право ли е да не става баща и да не се жени? Да. Къде е егоизмът? По тази логика защо не кажем, че Авторката е егоистка, за да настоява за деца, след като той не желае?
Да вземе решение - иска този мъж или иска сватба и бебе. Човек невинаги може да има всичко с един партньор.

# 137
Темата за брака съм я зарязала, по-болно ми е за дете. От доста време гледам да не мисля по този въпрос и да се наслаждавам на връзката си като цяло. Определено самият въпрос за дете не му е приятна тема и съм склонна да направя компромис до една степен. Един последен разговор е решение за сега.

Думите, които съм цитирала от него са едно към едно, де да бяха през "розови очила", за да се ядосвам на себе си.

Не смятам, че тази връзка е губене на време, защото всеки научава даден урок, който помага за личностното развитие.

Винаги е бил честен, но понякога предпочита да запази някои неща за себе си. Не му харесва да споделя, дори и с родителите си.

Всичките му приятели му казват, че е късметлия и, че да има дете не е страшно. Той се чувства некомфортно.

Съгласна съм, че всеки има право на мнение, това което ме обърка е, че в труден момент е бил до мен и е споменавал, че, ако се стигне до инвитро (няма нужда да изпадам в подробности, всичко е наред от гинекологична гледна точка, поне за сега) ще се справим заедно.

# 138
  • София
Ама наистина е объркващо - защо въобще говори за инвитро, след като не иска деца?
Наистина дава много смесени сигнали.
Ти ще си решиш как ще продължавате, но ако изобщо има още разговори, да е един последен, не поредния.
Защото инвитрото не е цветя и рози, така ми се струва. Жената пие хормони, лекарства, това се отразява и на външността. Ако нямаш изначални причини, защо зорлем да си го причиняваш, с него или с друг?
В това НЕ СМЕ равни и съм на страната на жените, след като имаме срок на годност.

Попитай го иронично дали не мисли да следва примера на Ицко Финци...или на Джордж Клуни. И кажи, че в такъв случай е млад за теб и ще си търсиш мъж на 50+, който иска да хване последния влак за собствено дете.
Ай сиктир бе, че се ядосах, мен така един набор ме разиграваше.

# 139
Хич не вярвам на примери като Ицко Финци, Шон Конъри и други подобни. Стават бащи на детето на фитнес инструктора на мацката, пък ние се дивим на половите им способности като шарани.

# 140
хахах, Cuckoo, аз така ба бившия се подигравах, че явно ще копира Финци Simple Smile Благодаря, че ме разсмя.
За инвитрото да допълня, че на позната и отключи рак...и се сбогува с много повече от един мухъл, пак щото оня се чудеше сърби ли го, боли ли го. За мен опита си си го взела, време е да помислиш искаш ли живот без брак и деца с този мъж или искаш семейство...явно с друг.

# 141
Ама наистина е объркващо - защо въобще говори за инвитро, след като не иска деца?
Наистина дава много смесени сигнали.
Ти ще си решиш как ще продължавате, но ако изобщо има още разговори, да е един последен, не поредния.
Защото инвитрото не е цветя и рози, така ми се струва. Жената пие хормони, лекарства, това се отразява и на външността. Ако нямаш изначални причини, защо зорлем да си го причиняваш, с него или с друг?
В това НЕ СМЕ равни и съм на страната на жените, след като имаме срок на годност.

Попитай го иронично дали не мисли да следва примера на Ицко Финци...или на Джордж Клуни.

Именно, Cuckoo. За това говоря.

За инвитрото ме беше наплашил един лекар, но после поситих друг специалист, който даде по-точна диагноза. От форума съм се научила винаги да търся второ мнение относно здравето.

Иронията е мой верен спътник, така че се посмях доста на изказването за Клуни и Финци Smiley

Благодаря за мненията на всички отново. Приети са с много положително отношение.

# 142
За инвитрото ме беше наплашил един лекар, но после поситих друг специалист, който даде по-точна диагноза. От форума съм се научила винаги да търся второ мнение относно здравето.

С какво те е наплашил?
За рак след инвитро сега чувам.

# 143
tainichka, не искам да влизам в детайли, тъй като през човек знам случая, но тя отключва рака в следствие на хормоните. Следва предизвикана преждевременна менопауза на относително млад човек + вс. др. усложнения на болестта, а мухъла си би камшика(не беше тя инициатор на инвитрото).

# 144

С какво те е наплашил?
За рак след инвитро сега чувам.

Тайничка, беше ме наплашил, че няма да мога да имам деца и единствения шанс било инвитро. Казах на половинката и му дожаля. Отидох на друг, който намери само  малка кистa. Лекувахме с лекарства и за сега положението е добре.

# 145
  • Paris, France
Скрит текст:
Привет! Пише ви една дама на 27 години, която търси съвет и градивна критика.

Ситуацията е следната. От около две години и половина живея на семейни начала с мъж на 34. Разбираме се добре. Е, имали сме леки дразги, които са се решавали бързо. Главно страдам от неговия егоизъм за две теми от съвместния ни живот - брак и деца. Говорили сме на темите безброй пъти. Отговорът е един - не виждал смисъл в брака и не желае да се грижи за друго живо същество. Хайде, за брака го разбирам и направих компромис, но за дете не мога.

Иначе е грижовен, когато бях болна отиде в полунощ и ми взе лекарства, водил ме е на лекар, когато не можех да се движа от болки. Взима ми от любимите сладки без повод. Показва внимание и не ме пренебрегва.

Тук идва въпроса за дете и го обзема страх, според мен. Виждала съм го как се радва на чужди деца. Били сме на гости на семейни приятели и той се усмихваше на детето. С друга семейна двойка, когато сме били на басейн си е играл с тяхното дете. Това ме обърква и за това търся съвет къде може би греша.

Какво бихте направили на мое място и в тази ситуация?

Благодаря предварително Simple Smile

В такава ситуация бих си живяла с мъжа и бих си свиркала, но при мене никога не се е появявало силно желание за брак и деца.

Това, че мъжът се радва 1-2 часа на чужди деца не означава, че желае да си развали удобството и спокойствието и да се натовари финансово със свои. Доста мъже в днешно време не искат деца. Повечето ми познати, които преди 30 години не искаха деца все още нямат. Тези, които имат, ги имат след лека измама от страна на някогашна партньорка и не са особено загрижени бащи.

Пишеш, че си щастлива с човека и го приемаш такъв, какъвто е, обаче всъщност не го приемаш като личност.

Много различни разбирания имате за развитието на връзката. Ти си млада, но ако силно искаш брак и деца, а останеш с този човек, можеш да се озовеш сама на по-напреднала възраст, когато няма да бъдеш толкова желана от мъжете за брак и деца.

Той е показал, че при натискане за дете къса. Скъсай ти този път!

Като не иска дете може да си намери себеподобна или жена с голямо дете и да си живеят спокойно двамката без някой да се чувства ощетен.

На твое място бих прекратила връзката - сега, преди Коледа и Нова Година. Днес, не утре, не вдругиден, не след месец или година.

# 146
Скрит текст:

Благодаря предварително Simple Smile

Той е показал, че при натискане за дете къса. Скъсай ти този път!

Като не иска дете може да си намери себеподобна или жена с голямо дете и да си живеят спокойно двамката без някой да се чувства ощетен.

На твое място бих прекратила връзката - сега, преди Коледа и Нова Година. Днес, не утре, не вдругиден, не след месец или година.

Невена, така е било в предишна връзка. Осъзнава, че е допуснал грешка тогава и не би желал да я повтаря, бил е млад и прочее.

Съвсем друг е въпроса с отношението думи-дела.

За децата, опитва се да ги хареса. Това показва някакво старание. Ако нямаше намесени чувства с лека ръка можех да му помахам, събирайки си багажа. Не е това целта. Имам сили да се боря.

# 147
"Не е това целта. Имам сили да се боря." -
ти не ни каза каква е целта. Ние ти казваме, че не бихме го натискали или бихме си сърбали багажа. Ти сега ни казваш, че всъщност искаш да ти кажем как да го накараш да имате дете. Това е друга бира!

# 148
така са жените, първо искат съвет, после правят каквото са си били наумили от самото начало

# 149
Имам една позната, която забременя на 25 някъде. Но тя искаше дете, това и беше почти фикс идея. Мъжа и не искаше. И тя го знаеше. Но не е от залухавите жени, които дори като им кажат отсреща, че не искат нещо, ония виреят в облаците, само защото се усмихвали на деца или на зайци. Та си му каза да решава до 1 година, защото след година тя или ще прави дете с него или ще прави дете с друг. Заяви му, че е нейно право да бъде майка и ако той не иска да е баща да си знае, че тя ще е бременна или от него или от друг.
Горкия си мислел, че се бъзикала. И отказал човека. Ами не е като да не го е предупредила. Тя искаше дете и спа еднократно с някакъв и забременя.
Бесен беше. Ама много и пукаше на нея. Тя го е предупредила. Защо не е слушал Laughing
В момента в който разбра, че е бременна му каза и да си събира нещата.

Общи условия

Активация на акаунт