Той е стиснат..

• 19 658
  • 597
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Скрит текст:
И двамата са интересчии, надцакват се един друг. Секс и домакинство срещу подслон.

Ааа, не коже за единия да има а за другия да няма. Нещо повече, транзакционните отношения са от негова страна.
Хванал си  е глупачка да му върти къщата и да му топли леглото, да дава парите си по "тях" а той пести за себе си.

Скрит текст:
Тя пък се надява на сериозни отношения без да види че й предлагат транзакция. Ако не трябваше някой друг да чисти тоалетната в домашният му хотел, гаджето й нямаше и за съжителство да говори.
Тя да не е мечка, че той да я е хванал на синджир? Насила ли я е накарал да му чисти или тя осъзнава, че все пак е ок да компенсира неплащането на наем с нещо полезно?

# 196
След като тя иска да харчи неговите пари, нормално е той да иска да знае къде са отишли. И нормално е да не желае да и ги дава всичките, ако преценява, че тя харчи прекалено и неразумно.
Я да си представи обратния случай. Тя да печели пъти повече от него. Ще го остави ли да си харчи за неща, които тя смята за излишни или ще държи сметка.

А той харчи нейните.
Бюджета е общ уж. И авторката има право на парче сиренце  Laughing
Ако аз давам цялата си заплата в един общ бюджет, смятам, че имам пълното право да знам за какво се харчат и за какво отива моята заплата. Тоест общ бюджет, общи решения. А не общ бюджет, ама само той да решава.
 И определено няма да търпя да съм в магазина и да ми се взима продукт за 4 лв.  от ръката, който разглеждам и да ми се нарежда да тръгвам.
Ама щом вие търпите такова отношение и го считате за нормално, си е ваше извращение.

# 197
Ако отиде на общежитие за 35лв на месец ще може да пести по 70% от заплатата.

При положение, че единият печели човече или той/тя плаща повече или пропорционално на доходите всеки допринася за общото.

Но. Най-добре е да се намери някой, който не е дребнав и меркантилен, че такива тровят живота ежечасно с квадратното си мислене.

# 198
Нищо не ти се разбра.

Добре, ще опитам пак да обесня. Първо един виц:

Седят си две стари моми и гледат как минават покрай тях генерал със семейство си. Една вика, на друга:
"ех, колко жалко, че генералите се женят още като са лейтананти"

По принцип на жените би им било най-лесно, ако стоя на финиш линията на едно състезание и от там си избират победителите в живота. (метафорично казано). Много жени, играят именно с тази стратегия, но те често са обект на голяма конкуренция. По-умните жени, успяват да забележат потенциал в даден мъж, още като е млад и не е постигнал нищо, кой знае какво. От там му се лепват преди да е дошла конкуренцията. Това, често става несъзнателно.

Когато, вече си успял мъж и излизаш с жени, има един проблем. Почва да те лови параноята, че всички са с теб, заради парите ти. Дори и някоя да не е с теб, заради парите ти, става много трудно да го разбереш. От там, трудно се доверяваш на жените и не може да изградиш дълбока връзка. Т.е. парите пречат, ако искаш нещо по-сериозно.

# 199
Ако отиде на общежитие за 35лв на месец ще може да пести по 70% от заплатата.

При положение, че единият печели човече или той/тя плаща повече или пропорционално на доходите всеки допринася за общото.

Но. Най-добре е да се намери някой, който не е дребнав и меркантилен, че такива тровят живота ежечасно с квадратното си мислене.

Точно. Даже ще има повече време за себе си и вместо да готви и чисти всеки ден за някой мъж, ще го вложи в учене, спорт и други дейности за нея. Даже може и да увеличи работното си време.
Само че зависи  в какво общежитие попадне. Чувала съм, че някой са мизерни. Но от познатите ми в университета нямат кой знае колко лоши впечатления. Оплакванията са предимно от съквартирантите.

# 200
След като тя иска да харчи неговите пари, нормално е той да иска да знае къде са отишли. И нормално е да не желае да и ги дава всичките, ако преценява, че тя харчи прекалено и неразумно.
Я да си представи обратния случай. Тя да печели пъти повече от него. Ще го остави ли да си харчи за неща, които тя смята за излишни или ще държи сметка.

А той харчи нейните.

Е няма как да харчи нейните, при положение че те не стигат за собствената й издръжка. Ти броиш само ток/вода/телефон. Ами храна? Транспорт?Медицински разходи? Данъци? Нека се отдели, щом й харчи парите. Но силно подозирам, че ще гладува половината от месеца.
Да се изнесе на общежитие - стига да намери, което е под голям въпрос, че желаещите са много. И не знам как става по средата на годината. Май никак. И стига да не попадне на съседи нарко-дилъри или сутеньори от арабски произход.
Не разбрах с какво изнасянето на общежитие ще й помогне да пести 70% от заплатата си. Нали и там има същите разходи, които и в момента? И пак трябва да готви, чисти и пере?
Е, ако й се вижда в повече домакинството, нищо не пречи да се споразумее с гаджето си да си го делят. Но подозирам, че то е по нейна инициатива - вживяла се е  в ролята на съпруга, може би с цел да го убеди колко е незаменима.

Последна редакция: сб, 21 дек 2019, 16:50 от Анонимен

# 201
  • Paris, France
Скрит текст:
Нищо не ти се разбра.

Добре, ще опитам пак да обесня. Първо един виц:

Седят си две стари моми и гледат как минават покрай тях генерал със семейство си. Една вика, на друга:
"ех, колко жалко, че генералите се женят още като са лейтананти"

По принцип на жените би им било най-лесно, ако стоя на финиш линията на едно състезание и от там си избират победителите в живота. (метафорично казано). Много жени, играят именно с тази стратегия, но те често са обект на голяма конкуренция. По-умните жени, успяват да забележат потенциал в даден мъж, още като е млад и не е постигнал нищо, кой знае какво. От там му се лепват преди да е дошла конкуренцията. Това, често става несъзнателно.

Когато, вече си успял мъж и излизаш с жени, има един проблем. Почва да те лови параноята, че всички са с теб, заради парите ти. Дори и някоя да не е с теб, заради парите ти, става много трудно да го разбереш. От там, трудно се доверяваш на жените и не може да изградиш дълбока връзка. Т.е. парите пречат, ако искаш нещо по-сериозно.

Проблемът със забелязването на мъжете с потенциал е, че можем да поживеем с тях в несгоди докато успеят и като успеят да ни бият шута. Тогава от потенциала им, който вече е превърнат в капитал, се възползува следващата. Е, верно излизат някакви пари за издръжка, но все пак. А мъжът може междувременно да умре. Ако не е събрал пари и накупил имоти ко прайм? Без деца е ясно, но ако има едно дете играта загрубява, а жената е попрестаряла за алфа мъже, дори без деца.

Елорче, като плати 35 лева за общежитие и 21лв за карта за транспорт ще и остават 400 лева. Ще трябва да си накупи котлони и микровълнови и посуда и пак ще си готви. Времето за което сготвям за 4 човека е с 5 минути повече от времето, което отделям да сготвя само за себе си. Ако се наложи да прекъсне по болест или нисък успех ще трябва да напусне общежитието. Следващата година може и да не се класира. Не може да разчита на родители. Нейните не са грижовни и все едно няма семейство. Няма и някоя самотна, възрастна роднина с голямо жилище, която да може да помогне с квартира.

В София разстоянията са големи. Ако сега живее до унито и работи наблизо, като иде в Студентски град ще пътува по час сутрин и още толкова вечер. И това трябва да се прецени, защото ако е така, ще се окаже, че ще има по-малко време.

Зависи и колко и остава до завършването. Ако е година, няма никакъв смисъл да си причинява сътресения. Да си завърши и после ще трябва да си чука главата със стажове и може да се окаже, че ще получава същите пари като сега.

# 202

Е няма как да харчи нейните, при положение че те не стигат за собствената й издръжка. Ти броиш само ток/вода/телефон. Ами храна? Транспорт?Медицински разходи? Данъци? Нека се отдели, щом й харчи парите. Но силно подозирам, че ще гладува половината от месеца.

Назад представих едни сметки и те не са 450 лв.
Транспорта го писах. Медицинска разходи - трънци. Тя да не е болна пенсионерка и не кисне по лекарски кабинети всяка седмица. И какви данъци да плаща? Данъците и са от удръжките, които и отиват за здравно и пенсионно осигуряване. Тя апартамент няма, че да му плаща данъци.
Всъщност подозирам, че на въпросния мъж му е дотегнала авторката. Не я обича и уважава. Затова и я унижил в магазина. Тя е трябвало да му направи забележка още на момента, а не да мълчи и да пуска тема в бг мама.

Невенче,  в университета има и столово хранене, което въобще не е скъпо.
Доста мои състуденти се хранеха и за обяд и вечеря по столовете и пестят доста. В моя 2 лв. беше обяда - първо, второ и трето. Редовно виждах студенти, че и преподаватели да дават буркани и искат втора порция да си носят за вкъщи.
Колежка ми е казвала, че в някои столове са толкова богати порциите, че са взимали и е оставало за вечеря.
Казвала ми е, че рядко искат студентска карта. Дори и да искат, не гледат от кой университет си.

# 203

Елора, тя нищо ли не яде цял месец? Само на ток/вода/телефон ли я кара?
Не ми казвай, че в София издръжката й струва 130 лева и останалото й го изяжда онзи кръволок, дето я използва. Със 130 лева и пенсионерките не могат да оцеляват.
Нека ходи на стол, щом я устройва. Ама явно не, защото предпочита да си купува нещо по-така от магазина.

# 204
Елора я прати в общежитие да живее и да се храни на стол Pensive
Авторката сигурно си умира от смях заради такива напъни в темата Smiley

# 205

Елора, тя нищо ли не яде цял месец? Само на ток/вода/телефон ли я кара?
Не ми казвай, че в София издръжката й струва 130 лева и останалото й го изяжда онзи кръволок, дето я използва. Със 130 лева и пенсионерките не могат да оцеляват.
Нека ходи на стол, щом я устройва. Ама явно не, защото предпочита да си купува нещо по-така от магазина.

Както казах, не една от колежките ми в университета бяха на общежитие, работеха на 4 часа и са се справили. Помощта от роднините е била малка. Така че не е невъзможно.
А щом иска нещо по-така и онака да седи при този.
Още в началото някой и писа да си калкулира без него разходите и с него.
Безумни са твърденията, че той я храни.
Тя може да взима малка заплата, но я дава цялата.
Да се твърди, че е я гледа напълно, означава тя да не работи и да е изцяло на негова издръжка. Което не е така.

Братане, не веднъж си се възмущавал как жените използват мъжете за по-добър стандарт. Що така сега одобряваш положението?  newsm78
За мен това си е жива проституция, ама явно има хора в темата го подкрепят.
Естествено, че ще я пратя в общежитие.
Тя си решава дали ще се продава.
Ама нека се смее авторката. Лошо няма.
То и аз се смея на такива жени, които търпят унижения и се чукат за пари.

# 206
Елора не си права, тук авторката си мисли че е в семейство.Дори мечтае за сватба. Вижда и се стиснат защото  наистина в семейство не се прави така, но той не вижда нещата по същия начин като  четем нея.Това е  разочарованиетж и дилемата, другото подробности за фон.

# 207
Елора, защото е нереалистично жена да се върне назад в стандарта си. Ако намери по-щедър ще го хване, ама този няма да го пусне да отиде в общежитие и да яде по столове, Братанова гаранция.

Впрочем, попадна ми някаква статия със статистика за потреблението на храна в България:
trud.bg/богатите-ядат-с-36-повече-от-бедните/

# 208
Елора не си права, тук авторката си мисли че е в семейство.Дори мечтае за сватба. Вижда и се стиснат защото  наистина в семейство не се прави така, но той не вижда нещата по същия начин като  четем нея.Това е  разочарованиетж и дилемата, другото подробности за фон.

Това какво си мисли и каква е реалността са различни неща.
На семейство ще си играе като сключи брак и намери човек, който не му се свиди сирене за 4 лв.

Братане, в живота на всеки човек има възходи и падания.
Това не означава да търпи унижения.
И не е въпроса да намери по-щедър, а да си наляга парцалите и да работи  в посока независимост.

# 209
  • Paris, France
Невенче,  в университета има и столово хранене, което въобще не е скъпо.
Доста мои състуденти се хранеха и за обяд и вечеря по столовете и пестят доста. В моя 2 лв. беше обяда - първо, второ и трето. Редовно виждах студенти, че и преподаватели да дават буркани и искат втора порция да си носят за вкъщи.
Колежка ми е казвала, че в някои столове са толкова богати порциите, че са взимали и е оставало за вечеря.
Казвала ми е, че рядко искат студентска карта. Дори и да искат, не гледат от кой университет си.

Човек, който обича да готви и всяка вечер готви първо, второ и трето няма да се чувства добре да яде на стол. Няма и да издържи дълго. Аз съм такава.

Тези преподаватели, дето ги виждаш с бурканите може да вземат храната за животни. Майка ми носеше от болницата месо, но за уличните котки. Така правеха и колежките и.  Не сме я яли ние. Като работех в ресторант редовно взимах храна за кучето на една приятелка, но у дома си готвех.
Добре, направила си сметките. Нека авторката да каже устройва ли я това, би ли отишла на общежитие и би ли била доволна и по-добре там. Никой не я спира  и много от нас и споменахме тази подробност.

Общи условия

Активация на акаунт