Скарахме се заради свекървата:(

• 16 799
  • 575
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Едно легло, ама двойно. На двойно легло хората не се гъчкат. Надявам се няма нужда да се казва и това.
Ееее дживяхме и това да напишете, че 4 човека в една детска стая с 1 легло /предполагам единично/ и една холо-куня, вечер спалня с един разтегателен диван, си напълно ок и няма гъчкане. Направо и приятелката да я беха взели в гарсониерата да си правят компания, че място бол, за кво да се шиярт. LaughingMask

# 526
Още една тема децата да се оправят отделно от родителите.Така няма да си стават слуги и да се съобразяват един с друт  цели семейства.Всеки ще се разхожда както си иска и ще спи където и до когато иска.Че  е беднотия  в Родината , но все пак не е невъзможно дори на квартира да живее човек достойно.И да си купи жилище може ,дори кукленско ,но свое. И не всеки си клати краката на работа и дреме, някои имат нужда от спокоен сън.Та сме сбъркани  изначално.Свекървата може да е мечтала да поживее  при другия син, няма лошо, ако имаше условия.Дори да послъгва авторката, едва ли е за малкото жилище и притесненията, та синковецът да не се сърди чак толкова.Има празни селски къщи,  имот под наем без наем, хора, доволни някой да им пази и помете  паяжините.Сигурно си има пенсия жената  за храна.Може да си живее спокойно и да и ходят на гости всичките.Но форумът такива неща не признава.Може и да им е добре две жени да съжителстват с общи финанси и общо спокойствие в своя среда.
Не коментирам вече авторката, крива или прави си е неин избор с последиците.Няма как да сдобрим мъжа  и,не присъства тук за набиавне на канчето.
Но проблемът у нашенско си остава.Тя дали е бездомна или са и окупирали жилището по нейния начин в примера?Дали е властната свекърва ,дето е започнала едно дело и  и стигнала до нежелан резултат.Казусът е актуален и интересен  без конкретната авторка дори.Ние сме изтървали момента  да научим децата си  да се справят отделно и сами с жилища, проблеми всякакви и да си осигурим достойни старини, дори когато останем сами. Но новите старци да мислят по въпроса от сега, докато са млади, работещи и силни всякак.Не с децата и върху децата .Не безотговорност към родителите,  малко ни трябва  , емоционална близост, общуване, общи празници и радости, гордост ,че се справят  и да сме полезни в каквото можем, но всеки в своя  дом.Размечтах се

# 527
Цялата работа на авторката е "дрън, дрън, та пляс!".
Не казва истината и увърта, знае, че не е постъпила правилно и за това е пуснала темата, опитва се да си валидизира решението.
Ако съм уверена в правилността на даден казус, как ли пък няма теми да пускам!

# 528
Едно легло, ама двойно. На двойно легло хората не се гъчкат. Надявам се няма нужда да се казва и това.
Ееее дживяхме и това да напишете, че 4 човека в една детска стая с 1 легло /предполагам единично/ и една холо-куня, вечер спалня с един разтегателен диван, си напълно ок и няма гъчкане. Направо и приятелката да я беха взели в гарсониерата да си правят компания, че място бол, за кво да се шиярт. LaughingMask
\
Моя грешка. Верно, че семейното ложе всъщност беше разтегаем диван. Авторката и мъжа й си спят на него.
За леглото на детето в детската информация липсва.

# 529
Ако ми се наложи нещо такова ,да чукна на дърво, в наше село има  дом за възрастни, таксата е според грижите, та ще ми платят , един месец и под грижи и  ще се възстановя.Но няма да стоя на 30 кв, толкова са като махнеш баня тоалетна коридор , .Посещения , лечение, щом не е на умиране.Жената сигурно се прибра ние  я нищим.
Но тези пари може да нямат никак ,та за това търсят варианти.И не е захвърлен човек за когото се интересуваш.За когото плащаш.Стига драми.

Бор_яна, моли се да не ти се налага, че у ваше село едва ли има читав лекар, пък в този дом за възрастни - още по-малко...

# 530
  • София /Абсурдистан
Дълбоко не вярвам в обяснението на авторката, че не са пожелали походно легло или надуваем дюшек!
Това са нейни инсинуации, за да наклони везните в своя полза, предвид немалкото несъгласни с поведението й тук. Пълни измишльотини.
Само че тия работи да ги обяснява на мъжа си, не на нас.
Точно. Свекървата стана "здрава, права и досадна", след отрицателните коментари.... Така де, не е лесно дори пред себе си да признаеш, че си чудовище в човешко тяло, неспособно на съчувствие и грижа.
И аз не вярвам на цялата история. Може и да има доза истина, но не е точно, както се описва.
Понеже и мен неотдавна ме оперираха, мога да кажа как стоят нещата с превръзките. Хирург по правило се полага да те вижда веднъж седмично, ако е нещо относително леко. Мен ме гледаше всеки път, но аз имах усложнения. Иначе сестрите правят превръзките и специализантките. Ако е оперирана коремно, няма как да може да си ходи по транспорта, ще лежи. И да иска да става, не може, болката там е непоносима. При мен беше гръдна операция, имам извадени лимфни възли под мишниците и около седмица трябваше някой да ми помага само да се обличам, ръцете не ползвах пълноценно, но всичко останало си правех сама, даже готвех в къщи. Сега, аз съм си в къщи, но ако не бях, няма и през ум да ми мине да се настаня при сина ми, ако той живее със семейство в теснотия, а не сам. По-скоро бих помолила да ме закара до в къщи и да ме вози и връща на превръзките. Друго нещо има тук, за което авторката си трае.
Иначе, когато се налага, виждала съм в гарсониера бабата да спи на разтегаемо легло, а детето си спи на неговото в бившта кухня, реустроена на детска стая, виждала съм и деца 2 да спят на двуетажно легло, а баба им на разтегателното, или на надуваем дюшек. Дневната с кухнята са за майката и бащата. Какво пък чак толкова има да му се мисли. Просто на авторката и е прекипяло и не иска свеки да и присъства в пространството. Ако беше нейната майка, друго щеше да бъде. Просто и ясно.

# 531
Може би се налага малка пояснение. Свекърва ми няма нужда от грижи след тази интервенция. Киста на гърдата, операция за махане и хистология. Права,здрава без проблем да се гледа.68 годишна. Не виждам какъв е проблема и изобщо не е безпомощна. Не е нужно да се нападаме. Може да пътува без проблем

# 532
  • София
И? Колко време се търпяхте и защо взехте гениалното решение с дивана?

# 533
И? Колко време се търпяхте и защо взехте гениалното решение с дивана?
Сетих се защо. Защото свекървата е Популе.  Laughing
Скрит текст:
Не вярвам някой да не помни знаменитата ѝ тема с дивана.

# 534
Ако ми се наложи нещо такова ,да чукна на дърво, в наше село има  дом за възрастни, таксата е според грижите, та ще ми платят , един месец и под грижи и  ще се възстановя.Но няма да стоя на 30 кв, толкова са като махнеш баня тоалетна коридор , .Посещения , лечение, щом не е на умиране.Жената сигурно се прибра ние  я нищим.
Но тези пари може да нямат никак ,та за това търсят варианти.И не е захвърлен човек за когото се интересуваш.За когото плащаш.Стига драми.

Бор_яна, моли се да не ти се налага, че у ваше село едва ли има читав лекар, пък в този дом за възрастни - още по-малко...
Това е хоспис с медицински персонал и  с доста тежки случаи,както и старчески дом,скъп при това,частен, има тясна връзка с болници в окръжния град.Доста хора го ползват.Дори такива за кратко да се възстановят.
Добре е да са децата ти до теб в труден момент.Но днес не се работи като през соца от 8 до 17, някои се борят сами за по-добър живот  и  е трудно и за тях.Та няма да ми е добре да ги отделя от задачите им месеци, да съм  у тях  и да ме заобикалят, с малки деца, на тясно.Бях си тръгнала това лято ,малко ми трябваше, но за мое добро се случи да съвпадне с отпуск на сина, е съсипах му една трета от отпуска ,но ме върна.И все пак бях в движение, макар трудно.И не бях радостна, че ангажирам.За дълъг период ,години сочат тук, бих предпочела да съм си отишла.
Тази майка се оказва да бяга от дома си заради ангажираност с другия си син ,научила да им поема грижите.Не толкова заради превръзките.Той къде е в картинката.Тук някои четат началото или края на тема, аз имам времето и желанието да чета цялата.Грозно е да се изнесе свекървата, грозно е  и да се търкаля  при хора ,достатъчно стеснени дълго. Не каза авторката дали е дни ,седмица или повече.Но не е само нейна вината за тази ситуация.Но обра доста негативни мнения.

# 535
  • София
.
Момичета, за вас нечувано, но в блока на родителите ми живеят в гарсониера мъж, жена, детето им, свекърва, свекър и куче.

Стигнах до това и не можах да се въздържа - после ще дочета темата..
мъж,
жена,
детето им,
 свекърва,
свекър
и куче.

В гарсониера?
Не, не, не мога да повярвам. Кажи ми, че е майтап

# 536
Ако ми се наложи нещо такова ,да чукна на дърво, в наше село има  дом за възрастни, таксата е според грижите,
[/quote]
Но днес не се работи като през соца от 8 до 17, някои се борят сами за по-добър живот  и  е трудно и за тях.А, то и тогава е имало лекари на 12 часови смени, пожарникари, заводите са работили често на 3 смениБях си тръгнала това лято ,малко ми трябваше, но за мое добро се случи да съвпадне с отпуск на сина, е съсипах му една трета от отпуска ,но ме върна.Е, ще го преживее.За дълъг период ,години сочат тук, бих предпочела да съм си отишла.Не става по желание, знаеш Simple Smile
Тази майка се оказва да бяга от дома си заради ангажираност с другия си син ,научила да им поема грижите.Не толкова заради превръзките.Е, снахата го каза накрая, дали е така, кой знае?[/quote]

# 537
Няма майтап, Светулчица. Сбират се някак.

# 538
  • София
Скрит текст:
.
Момичета, за вас нечувано, но в блока на родителите ми живеят в гарсониера мъж, жена, детето им, свекърва, свекър и куче.

Стигнах до това и не можах да се въздържа - после ще дочета темата..
мъж,
жена,
детето им,
 свекърва,
свекър
и куче.
В гарсониера?
Не, не, не мога да повярвам. Кажи ми, че е майтап[/color]
И аз имах някога съседи в гарсониера, в подобна конфигурация. Кучето беше немска овчарка и спеше във ваната, за другите не знам как се разпределяха по помещения.  Имаха и аквариум с рибки.
Така че не знам защо се оплаква авторката, много нашироко си живеят даже.  Mr. Green

# 539
Да идем на гости с преспиване.

Общи условия

Активация на акаунт