Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема 23

• 34 637
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
Подобен проблем имаше синът ми, с неговата машинка и като я разглобих, видях, че няма налягане в горна перка. Оказа се, че са точно уплътненията, които са между перката и рамото. Сменихме само уплътненията и сега мие перфектно, затова ви го бях писала.

Колко Ви излезе перката с рамото?
27 лв.

# 301
  • Варна
Успя ли да я настроиш? И аз съм с Бош и не успях по книжка,не става и не става ...

# 302
  • Пловдив
Да, успях да настроя за твърдостта на водата и за гланца. Към упътването имах една разпечатка кратко упътване на италиански език. По картинките успях да се ориентирам. Трябва да се натисне бутончето с чаша и бутона за старт. Бях качила снимка на упътването.

# 303
Здравейте!
Някой да има такава съдомиялна и дали си заслужава? https://zora.bg/product/wqp8-3802f-s-7-br-8-a-izmivanesushene
Дали побира средна тава,защото кубчетата май не.
Не ми се купува скъпа за вилата.
По размери май е по-голяма от кубче,дали може да се постави в шкафа или върху плота?
Аз имам такава - едно към едно, само че е Краун и я купих от Зора в началото на годината за ~420 лв. Писах по-назад в темата, че съм изключително доволна, а съм ползвала доста миялни във фамилията ни. Побира всички големи тави и тенджери, и като в градския транспорт - все има място и за още Simple Smile
Най-голямата ми тава е 24х34х10 см. Показаната тенджера на снимката е с диаметър 22 см без дръжките и височина 14 см. Височината на чашата в горната кошница е 10 см (по - високи там не може).
Голям плюс са двете кошници и съответно 2 перки! Има и 2 подвижни кошници за прибори. Монтирана е върху плота, под горния ред шкафове. Тиха е. И други плюсове има, писала съм.

Последна редакция: сб, 16 май 2020, 14:13 от tetka_the_best

# 304
Здравейте!
Някой да има такава съдомиялна и дали си заслужава? https://zora.bg/product/wqp8-3802f-s-7-br-8-a-izmivanesushene
Дали побира средна тава,защото кубчетата май не.
Не ми се купува скъпа за вилата.
По размери май е по-голяма от кубче,дали може да се постави в шкафа или върху плота?
Аз имам такава - едно към едно, само че е Краун и я купих от Зора в началото на годината за ~420 лв. Писах по-назад в темата, че съм изключително доволна, а съм ползвала доста миялни във фамилията ни. Побира всички големи тави и тенджери, и като в градския транспорт - все има място и за още Simple Smile
Най-голямата ми тава е 24х34х10 см. Показаната тенджера на снимката е с диаметър 22 см без дръжките и височина 14 см. Височината на чашата в горната кошница е 10 см (по - високи там не може).
Голям плюс са двете кошници и съответно 2 перки! Има и 2 подвижни кошници за прибори. Монтирана е върху плота, под горния ред шкафове. Тиха е. И други плюсове има, писала съм.

Много благодаря! Hug
Знаех си аз,че побира повече от кубче.Тази ще е.
А краун май вече е финлукс.

# 305
Нямам представа, и Краун и финлукс си се продават от години паралелно в Зора. Моята е Crown WQP8-3802F-W,  и освен разликата в цената и в надписа в левия ъгъл, друга не виждам Simple Smile

# 306
Нямам представа, и Краун и финлукс си се продават от години паралелно в Зора. Моята е Crown WQP8-3802F-W,  и освен разликата в цената и в надписа в левия ъгъл, друга не виждам Simple Smile

Аз я следя от известно време и беше краун.Преди около 2 седмици я нямаше и като се появи вече беше финлукс за 460лв.
Няма разлика май,да.😊

# 307
Колебая се между тези две съдомиялни
Бихте ли ме посъветвали коя да избера
С подобни параметри са но все пак
държа да има air dry функция, whirpool има функция PowerClean, но elektrolux е А+++
https://www.technomarket.bg/mialni/whirlpool-wfc-3c26p-09157448

https://www.technopolis.bg/bg/Svobodno-stoyashti-s%C3%A0domiyaln … F5555LOW/p/688336

# 308
Аз съм с Уърлпуул на 1,5 г. , имам тази функция, но честно казано не съм я пробвала още .Тенджерите ги накисвам първо, след това лесно се мият. Имам обаче следния проблем ( предистория- имах пак уърлпуул 15 г, сушеше прекрасно, вилиците бяха в кошница на долно ниво , гланц никога не съм сипвала, ползвах винаги таблетки, а солта светваше на години, последните даже и не сипвах и си работеше прекрасно ). Сега след ремонт си купих пак Уърлпуул, висок модел, вилиците са в най-горно ниво  дето се редят, еми никога не са така сухи както на старата. Имам чувството, че самата решетеста хоризонтална кошница задържа капките... Второ- солта светва на 5-6 месеца, настроена е правилно, а при миене през ден ,гланца светва на месец, струва ли ви се нормално? Няколко пъти я отварям и е пълна с пяна долу, сигурно има проблем с дозатора на гланца.... Направо човек да не си купи нещо ново...По-здраво от старите неща няма Sad

# 309
позната има показания модел на whirpool и е доволна
каза , че функцията с отваряне на вратата  помага за много доброто изсушаване на съдовете
а някой с електролукс да изкаже мнение
знам че бош са най-хубавите, но нещо не мога да си харесам модел

# 310
  • София
Аз съм с ей този Whirpool, по-конкретно. https://www.whirlpool.bg/r/produkti/s-domiyalni-mashini/s-domiya … -pef/859991007840
Нямам проблемът с неизсушени прибори в горното чекмедже, даже ги измива и изсушава много добре дори като пусна само долна кошница. Понеже ми е първа съдомиялна, нямах очаквания за честота на зареждане с гланц. Но я имам от 2 месеца и вече веднъж си искаше доливане, след първоначалното сипване. Явно е твърде често, но пък и без гланц съдовете излизат без петна (с гланц обаче ми харесват повече). А и имам още от първата бутилка, която купих - значи май не гълта твърде много.

The Invisible, моята мие добре (не се налага да пускам power clean). И суши чудесно, поне според мен. На кратката програма обаче вратата не се отваря автоматично, което е малко кофти като си свикнала да я пуснеш и повече да не й обръщаш внимание. Но пък аз я ползвам рядко (програмата). Назад съм писала от какво съм доволна и от какво не. Засега мисля, че не съм сбъркала с уреда. Ще видим по-нататък Simple Smile
За енергийният клас ММ смята, смята и накрая заяви "всичко над A+ и от там нататък не те интересува два, три или пет плюса има". Смяташе според нашият начин на живот, че разликата между А++ и А+++ няма да ни се отрази с някаква значителна сума.  Засега успешно си плащаме тока, пък дано така и останем Simple Smile

Последна редакция: вт, 19 май 2020, 17:53 от ToniShu

# 311
Старата ми съдомиялна беше Електролукс, с ремонтите, 15 години ежедневна работа. Като цяло, много по-добре миеше и сушеше от сегашната Whirpool. Обаче, скъпи резервни части. Като гледам тази, едва ли ще изкара повече от пет години. Не съм очарована особено от новата. https://www.whirlpool.bg/r/produkti/s-domiyalni-mashini/s-domiya … -pf/859991553060#

Последна редакция: вт, 19 май 2020, 15:27 от Camille Clo

# 312
всъщност харесах и модел на бош
https://techmart.bg/%D0%A1%D1%8A%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D1%8F%D … osch%20SMS46GW01E
може и него да избера
прави ми впечатление , че бош и електролукс имат 5 години гаранция
само в техномаркет искат доплащане за това, странно

# 313
Все си мисля, че това с автоматичното отваряне на вратата е при по-старите модели съдомиялни (съдя по първото ми "кубче" от преди 25 години). Оттам нататък съдомиялните, които сме купували, все са били за пълно вграждане - 2 Бош 60 и 45 см, и 2 Беко по 45. Нито една от тях няма проблем със сушенето без да отваря автоматично вратата. Същото е и при новото ми кубче Краун сега. След като свърши последното горещо плакнене, не чувам перката да се върти, но дисплея си показва, че програмата още не е свършила. На финала се включва помпата, която отвежда стеклата се кондензирала вода, след което машинката сигнализира, че е приключила. И това според мен е много по-добре.
За функцията  power clean - трябва ли дъното на тавата например да е обърнато към тези допълнителни дюзи? Не видях на картинките, а ме заинтригува разположението им - допускам, че те са с по-силна струя от на перката?

# 314
Да, трябва да са обърнати към перките, аз затова не я ползвам функцията , защото трябва да си променям наредбата както обикновено правя Simple Smile  Ама трябва да пробвам някой път....

Общи условия

Активация на акаунт