Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема 23

• 34 416
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
  • Pazardjik
Чудя се между тези двете,коя да избера:
https://www.relaxbg.org/sadomiyalna-electrolux-esf-8820-row-a-3-koshnici
https://www.relaxbg.org/sadomiyalna-aeg-f-88708-wop-a-3-koshnici
 Като характеристики са еднакви,издирих и ръководствата за употреба- почти нямат разлика. Електролукса го намирам основно в руски и чешки сайтове, АЕГ-то сякаш е производство за арабския свят. Произведени са в Италия.
Дайте мнения,моля! Не са втора употреба,нямат транспортни дефекти. Явно са изчистили някой европейски склад със залежала стока? Или имат производствен дефект,за който не ми казват?
АЕГ и Електролукс са на един и същи производител,затова най-вероятно само отвън са различни.

# 631
АЕГ и Електролукс са на един и същи производител,затова най-вероятно само отвън са различни.

Нямам точна и конкретна информация, но няма логика в това. Когато един собственик поддържа два бранда (по-луксозен и по-бюджетен) е нормално да ползва общи възли (най-често шаси и други основни елементи)  за минимизиране на разходите, но в луксозния бранд се слагат и повече екстри, и по-качествени материали/компоненти за да се оправдае цената. Иначе скъпият бранд няма да се продава, ако е само заради името.

# 632
кратка програма 30мин мога ли да пуска с  таблетка 3в1
ще мия нова посуда

# 633
кратка програма 30мин мога ли да пуска с  таблетка 3в1
ще мия нова посуда
Не,може да не се разтвори . Може да пуснете съдовете  само на изплакване на висок градус/ако има такава опция миялната/.

# 634
Не,може да не се разтвори . Може да пуснете съдовете  само на изплакване на висок градус/ако има такава опция миялната/.
за съжаление нямам такава програма
може ли да я пусна без препарат
имам останала и една такава таблетка, мога ли да я разделя на две

# 635
 Отчупете съвсем малко .Това са нови съдове, не е нужно много/ да не кажа- хич/ препарат.

# 636
  • На брега на реката
Голяма е вероятността, да не се разтвори таблетката, на кратка програма. Моят съвет е, да разтворите таблетката или част от нея и след като миялната налее вода, да изсипете част от разтворената таблетка и тогава да продължи измиването.

# 637
Отчупете съвсем малко .Това са нови съдове, не е нужно много/ да не кажа- хич/ препарат.
мога и без препарат да я пусна
предполагам ще тръгне съдомиялната и няма да е проблем
първият път като я купих , я пуснах на 30мин с цяла таблетка и нямаше проблем
след това прочетох в темата че не било хубаво

# 638
  • София
мога и без препарат да я пусна
предполагам ще тръгне съдомиялната и няма да е проблем
първият път като я купих , я пуснах на 30мин с цяла таблетка и нямаше проблем
след това прочетох в темата че не било хубаво
По спомен, моята миялна по инструкция имаше едно пускане без препарат за начало.
Ако съм на теб и държа да са измити с препарат, вместо да се чудя, ще си ги пусна на нормална програма с таблетка и готово Simple Smile

# 639
  • Pazardjik
При мен и на кратката програма -30мин,таблетката се разтваря и мие супер,но не ги суши както трябва.Аз бих ги пуснала на програма AUTO или както там се казва при теб.

# 640
Момичета, как почиствате филтрите - интересувам се най-вече за филтъра-цилиндрична фина мрежа.
Аз го мия на течаща топла вода, като го сапунисвам леко с меката част на домакинска гъба.
Според приятелка упражнението с гъбата увреждало филтъра и имаме лек спор Simple Smile

# 641
  • София
Момичета, как почиствате филтрите - интересувам се най-вече за филтъра-цилиндрична фина мрежа.
Аз го мия на течаща топла вода, като го сапунисвам леко с меката част на домакинска гъба.
Според приятелка упражнението с гъбата увреждало филтъра и имаме лек спор Simple Smile
И аз така, като се старая да не натискам и съвсем леко да търкам с гъбата за да не скъсам мрежичката. Иначе според мен, няма как да се махне наслоената мръсотия по тази фина мрежа (филтъра) и в един момент евнтуално би стана проблем от запушен (затлачена мрежичка) филтър.
--------------------------
Ако бяха само отвън различни защо да си правят труда да продават под 2 марки и то на различни цени? АЕГ е по-високия клас. Черна станция го е обяснила.
--------------------------------
Прави ми впечатление, че като натисна бутона за таблетка, ми увеличава времето с 10 мин Rolling Eyes
Нормално, таблектката иска повече време за разтваряне.

# 642
  • Pazardjik
Афродита,моето мнение за АЕГ и Електролукс е на база на това,което пише в Уикипедия и други сайтове.Също така и на приятели майстори,които ги обръщат с ,,хастара,, навън.В къщи имам и АЕГ и Електролукс доволна съм и от двете.Мнението ми не е меродавно и никой не ангажирам с него.

# 643
  • София
Афродита,моето мнение за АЕГ и Електролукс е на база на това,което пише в Уикипедия и други сайтове.Също така и на приятели майстори,които ги обръщат с ,,хастара,, навън.В къщи имам и АЕГ и Електролукс доволна съм и от двете.Мнението ми не е меродавно и никой не ангажирам с него.
Щом твоите приятели за ги "обръщали с хастара навън", би следвало да забележат някои разлики. Според теб защо брандът поддържа 2 марки на различни цени за едни и същи екстри, ако вътре бяха еднакви?

# 644
  • Варна
Е защото така пише в Уикипедия, не разбра ли?

Общи условия

Активация на акаунт