Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема 23

• 35 123
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте, както знаете си бях поръчал миялна Miele днес ходих да я платя и да се разбера с момчетата от техномикс кога да бъде доставката + монтаж, оказа се че няма как да ми направят монтаж (за пълно вграждане е) и ме посъветваха да звънна в сервиза на Miele. Звъня аз обяснявам ситуацията и ми отговориха, че категорично няма как да ми демонтират старата миялна понеже не е от тяхната марка, казвам ОК, а монтаж само "да разбира се ще ви я монтираме само че без фасадната вратичка отпред" това била работа за мебелист, ами добре казах защо ще идвате да ми сложите 2 маркуча аз и сам мога да си ги свържа тях. Такава била политиката им. Надявам се да не ни се налага да използваме сервиза им Хаха, потресен съм.

# 646
Сервизът на Миле е най-отвратителен от всички сервизи. Напълно неадекватно се държат. Заради тях не си взех такава миялна, а я харесвах повече от другите.

# 647
Piole1 нашата миялна също е напълно вградена , на нас ни я сложи момчето което ни прави и монтира кухненското . Не ви трябва човек от сервиза , обадете се на майстора който е монтирал кухнята ви Blush

# 648
Piole1 нашата миялна също е напълно вградена , на нас ни я сложи момчето което ни прави и монтира кухненското . Не ви трябва човек от сервиза , обадете се на майстора който е монтирал кухнята ви Blush
И аз към хората от кухненското се насочих дано скоро да успеем да свършим работата.

# 649
Здравейте, след двучасова борба днес ми монтираха успешно новото Miele, хората от кухнеското ми свършиха работата.
 Пуснах първо едно почистване на 75 градуса празна с таблетка, сол, гланц всичко, около 2:30 часа отне, после пуснах една Автоматична програма със стандартни чинии и чаши не особено замърсени за 1:30 бяха готови.
Направи ми впечатление, че накрая на програмата при сушенето се чуваше нещо като вентилатор и като отворих вратата нямаше пара, всичко беше сухо (освен пластмасовите протеинови шейкъри разбира се) нямаше никакъв конденз или влага по вратите около нея , старата миялна всичко правеше в конденз и пара. Общо взето тази я пускаш и я забравяш. Още не съм пробвал замърсени тави и тенджери, но предполагам че ще се справи.
Хубава вечер от мен. Nature Full Moon With Face

# 650
Аз снощи взех да дозареждам сол, че ми светна лампата, и  излезе малко вода. Уж я подсуших, а днес гледам побеляло. Веднага пуснах съдомиялната . Възможно ли е да е ръждясала от солта?
И още нещо да попитам , когато дозареждате сол, после пускате ли празна съдомиялната?

# 651
  • София
Аз снощи взех да дозареждам сол, че ми светна лампата, и  излезе малко вода. Уж я подсуших, а днес гледам побеляло. Веднага пуснах съдомиялната . Възможно ли е да е ръждясала от солта?
И още нещо да попитам , когато дозареждате сол, после пускате ли празна съдомиялната?
Винаги след дозареждане се пуска един кратък празен цикъл. Ако ще пускаш с посуда, следва много добре да избършеш азлятото, иначе ще ти дойде в повече солта и резултата няма да е задоволителен.

# 652
  • Mediterraneo
Никога не пускам празен цикъл след зареждане на сол, не съм видяла подобно изискване в моята книжка.

# 653
  • Пловдив
Никога не пускам празен цикъл след зареждане на сол, не съм видяла подобно изискване в моята книжка.

+1,аз също не пускам празна миялна след зараждане със сол,гланц...не съм нова потребителка на подобна машина.

# 654
На всички миялни които съм ползвал досега в упътването им пише да се пусне поне едно изплакване след зареждане със сол, даже цяла програма, поради опасност от корозия или нещо подобно.

# 655
На всички миялни които съм ползвал досега в упътването им пише да се пусне поне едно изплакване след зареждане със сол, даже цяла програма, поради опасност от корозия или нещо подобно.
Корозията няма общо с това дали е пълна или празна
По-скоро пускане на цикъл веднага след зареждане със сол, заради корозията
А празния цикъл заради по-добро измиване на съдове

# 656
  • София
Празния цикъл е за да се отмие разлятата вода, в която има и разтворена сол - заради опасност от корозия. Мисля, че при пластмасовите дъна не е необходимо, но не съм напълно сигурна.

# 657
  • София
Аз винаги пускам едно плакнене след зареждане на сол, заради споменатото разливане на солена вода и опасност от корозия. В упътването на миялната го пише, а също съм го чела и в темата.

# 658
  • Mediterraneo
Не разбирам къде е разликата дали ще пусна пълна или празна миялната за опасността от корозия, ама щом са написали, значи има.

# 659
  • София
Не разбирам къде е разликата дали ще пусна пълна или празна миялната за опасността от корозия, ама щом са написали, значи има.
Разликата е, че ако я пускаш пълна, трябва старателно да е забърсано разлятото от слагане на солта, иначе като започне да мие това разлятото + това което ще си пусне машината или което е в таблетката = ще стане много сол, което пък ще затрудни отмиването на препарата = не добро измиване в крайна сметка. За корозията - следва веднага да се пусне миялна, за да не корозира докато чака 1 ден.

Общи условия

Активация на акаунт