WIZZ AIR - 36

• 39 645
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Ако блокират границите и спрат полетите, ще ви върнат парите. Но малко се съмнявам точно с Италия да стане това.

Тука чета, че няма да има компенсации, при затворени летища. Ние имаме полет до Бари на 22 Март и ако не се овладее ситуацията с коронавируса до тогава и затворят летищата, означава ли, че изгаряме с парите за билетите?
https://wizzair.com/bg-bg/informatsiya-i-uslugi/tseni-otstupki/v … mi-i-kompensatsii
"Моля, имайте предвид, че няма да имаме задължението да изплащаме компенсацията, ако отмяната е причинена от изключителни обстоятелства, които не биха могли да бъдат избегнати дори ако са били предприети всички разумно възможни мерки.

Изключителни обстоятелства са, без списъкът да е изчерпателен, следните причини: контрол на въздушния трафик, метеорологичното време, стачни действия (различни от стачни действия на служители на Wizz Air), терористично предупреждение или причини, свързани със сигурността, затваряне на летище или писта, граждански вълнения, природни бедствия, причини, свързани с безопасността на полетите."

# 556
  • Sofia
Не е точно за тази тема, но България еър спира полетите до Милано до 27 март 2020.

# 557
Здравейте, имам закупени билети до Бари 7-11.04 . Имам фактура за тях след резервацията. Но преди малко си влизам в профила на Уиз и видях че полетите ми са 6-10.04. Нямам никакъв мейл за промяна. Как е възможно да променят дни и часове ? Запознати ли сте с това и дали мога да искам да ми възстановят сумата предвид това че са променени часове и дати на полет?

# 558
  • Sofia
Можеш! Те обикновено пращат мейл и там предлагат или да смениш полетите, или да ти върнат парите.

# 559
  • София (Възраждане)
А в профила няма ли вече бутон за приемане/отказ на новите дати?

# 560
А в профила няма ли вече бутон за приемане/отказ на новите дати?

Няма нищо като предупреждение за смяна на ден и час. Аз обърнах внимание, защото си помня точните часове. Гледам през мобилното приложение. Утре ще видя и на сайта им. А знаете ли телефон освен импулсния който е посочен?

# 561
  • София
Същата история. Трябваше да пътуваме със сутрешни полети на 31 март до 4 април. Полетите в момента са вечерни и са на 30-и март и 3 април. Няма бутони за приемане на промените, нито пък имам имейл. Даже разгледах полетите и ми направи впечатление, че първият полет до Бари, за който има билети е чак на 19-и май. Останалите са разпродадени.

# 562
Същата история. Трябваше да пътуваме със сутрешни полети на 31 март до 4 април. Полетите в момента са вечерни и са на 30-и март и 3 април. Няма бутони за приемане на промените, нито пък имам имейл. Даже разгледах полетите и ми направи впечатление, че първият полет до Бари, за който има билети е чак на 19-и май. Останалите са разпродадени.

Да, същото. Вечерни полети, предните дни. И аз сега гледах да видя за полети и излиза, че всичко е разпродадено. Феичка 13, какво мислиш да правиш? Как да се свържем с тях?

# 563
  • София
Честно казано, не знам. При нас промяната не е чак такъв проблем. Пък и ние в момента сме на stand by и следим развитието около новия вирус в Италия, тъй като ще пътуваме с бебе, та не сме на 100% сигурни, че ще пътуваме.

# 564
Честно казано, не знам. При нас промяната не е чак такъв проблем. Пък и ние в момента сме на stand by и следим развитието около новия вирус в Италия, тъй като ще пътуваме с бебе, та не сме на 100% сигурни, че ще пътуваме.

И ние сме с бебе 😃😬 но мен точно часовата промяна ме притеснява заради детето. Ще следим обстановката. А ако някой каже как мога да се свържа с Уиз ще съм много благодарна. 🙌🏼

# 565
  • София

И ние сме с бебе 😃😬 но мен точно часовата промяна ме притеснява заради детето. Ще следим обстановката. А ако някой каже как мога да се свържа с Уиз ще съм много благодарна. 🙌🏼

И ние сме с бебе и с по-скорошна дата на заминаване за Бари- 22 Март. Надявам се да отменят полета.

# 566
  • София
Явно много ще сме с бебета към Бари 🤣 При нас вечерните полети идват по-добре, тъй като детето ляга по-късно. Доста се чудих как щях да го събудя в 3-4 сутринта за сутрешния полет в 6 ч. Е, сега няма да го мисля, но пък мисля пролетния вирус. А още по-тъпото е, че хич не ни върви да организираме пътувания тази година (първоначално щяхме да ходим до Париж, но Райън си отмениха всички полети, а сега и това...) 🤣

# 567
Ако блокират границите и спрат полетите, ще ви върнат парите. Но малко се съмнявам точно с Италия да стане това.

Тука чета, че няма да има компенсации, при затворени летища. Ние имаме полет до Бари на 22 Март и ако не се овладее ситуацията с коронавируса до тогава и затворят летищата, означава ли, че изгаряме с парите за билетите?
https://wizzair.com/bg-bg/informatsiya-i-uslugi/tseni-otstupki/v … mi-i-kompensatsii
"Моля, имайте предвид, че няма да имаме задължението да изплащаме компенсацията, ако отмяната е причинена от изключителни обстоятелства, които не биха могли да бъдат избегнати дори ако са били предприети всички разумно възможни мерки.

Изключителни обстоятелства са, без списъкът да е изчерпателен, следните причини: контрол на въздушния трафик, метеорологичното време, стачни действия (различни от стачни действия на служители на Wizz Air), терористично предупреждение или причини, свързани със сигурността, затваряне на летище или писта, граждански вълнения, природни бедствия, причини, свързани с безопасността на полетите."

Под компенсация се разбира допълнително обезщетение, то е споменато по-горе.
"В допълнение Wizz Air ще изплати компенсация в съответствие с член 7 на Регламента:"
Тоест в допълнение към цената на билета.
Иначе ако полета не се състои, да длъжни да ви върнат парите, които сте платили.

# 568
Вероятно и друг път е било обсъждано, но не мога да намеря информация, затова ще попитам: когато жена пътува само с ръчен багаж (раница с размери 40/30/20), разрешено ли и е да си вземе и дамска чанта или това се счита за допълнителен багаж и трябва да се доплати? Предварително благодаря за отговорите.

# 569
  • София
Имате право на един багаж с размер 40/30/20. Вземете си малка , ама наистина малка чанта, която при нужда да пъхнете в багажа с размери 40/30/20. Инаече нямате право на допълнителен багаж - дамска чанта

Общи условия

Активация на акаунт