Какво значи една жена да има "прилични данни"?

• 14 178
  • 541
  •   1
Отговори
# 360
Не, аз искам мъжете да го обяснят това с готвенето и готвената храна. Наистина ли им харесва, или просто обичат да виждат жената да е на пета? Щото реално повечето гозби тип "домакински" не са нещо особено, а не са и чак толкова полезни.

Та когато има изискване жената да готви, аз лично го броя за скрита мизогиния.

# 361
И аз готвя с Гугъл. Много добре ми се получава. 

# 362
Не, аз искам мъжете да го обяснят това с готвенето и готвената храна. Наистина ли им харесва, или просто обичат да виждат жената да е на пета? Щото реално повечето гозби тип "домакински" не са нещо особено, а не са и чак толкова полезни.

Та когато има изискване жената да готви, аз лично го броя за скрита мизогиния.

Естествено, че предпочитам домашно сготвена пред купешка.

# 363
Готвенето, дамек изхранването/ щото може и със салатаа/ е базово умение. Не за жена само, за мъж също. Уж прилични данни обсъждате, пък минавате под минимума с тия готварски истории.

# 364
Ние пък открихме, че понякога предпочитаме не-готвена храна пред манджички. Примерно в средата на деня да се наплюскаш с голям обяд - отива ти продуктивността. Та алтернативата на готвената храна не е купешката, а салати, плодове, кисело мляко, студено месо, друго нещо по-малко, но не 500 калории месо с въглехидрат.

А проблемът с готвенето не е в това дали е добре или зле. Проблемът е, че се зачислява като рутинна задача на жената и хаби доста часове, плюс това стресови, а ги има и претенциите.

И като предпочиташ домашна храна, научен ли си да готвиш, ама като жена - рутинно, под час, с разчистване след това. Не като повечето мъже - от дъжд на вятър и след тях - потоп и хаос.

# 365
Всичко си разчиствам, като приключа все едно, че нищо не е правено. Не ми е приятно да седна да вечерям и плотът отстрани да е "свинщина".

# 366
В тоя форум едно време се разправяха легенди за кулинарки от старата школа, уморили по двама мъже с готвенето си.

Понякога не е просто фигуративно. Криминологията разпознава отровата в храната като женски приом. Много жени в бракове без бъдеще са прибягвали до такива радикални мерки на бавно, потайно и методично отровителство - заради отмъщение или просто бизнес с цел унаследяване.

Все още си спомням обаче как китайския император тровеше открито императрицата в "Проклятието на златното цвете" чрез "лекарството за болестта й", защото тя надъхваше синовете си да организират преврат. Страхотен филм.

Luna, извън възвишените ценности, трябва и да хапва нещо. Сготвеното с любов изобщо не е под жест под минимума и изобщо не трябва да се разглежда като най-долния слой на пирамидата на Маслоу при базовите нужди, а някъде по средата й към обичта и принадлежността.

# 367
O, никаква отрова не е нужна, просто обилна, богата храна, редовно на всяко ядене. Гарантирано ще ти скъси живота с 20-ина години. Просто защото понякога нормалното готвене и порции всъщност са си хронично преяждане.

# 368
  • волно калдъръмче
Всичко си разчиствам, като приключа все едно, че нищо не е правено. Не ми е приятно да седна да вечерям и плотът отстрани да е "свинщина".
Всеки може да прави всичко това веднъж на високосна. Жената те попита дали си готов за ежедневния гърч, след който два - три чифта любопитни очи ще ровят в чинията с мусене и претенции.

Сготвеното с любов ...
Не стига, че ти готвят, ами и с любов Grinning

Остави! Тая залисия с любовта минава само за пред младежи. За любовта са нужни двама и край печката.

Последна редакция: нд, 29 дек 2019, 09:59 от Вяра

# 369
Братане, трябваше да уточниш, че не готвиш ей така, за да заситиш глада и да оцелееш ти, жената, дребните дяца, а че демонстрираш любоооов.  Ама това всеки ден ли го правиш? Три, четири пъти, пет пъти на ден!? Ако е така, мноооооого трябва да обичаш.

# 370
Почти гарантирам, че готвещите с любов биха капитулирали, ако не е просто вечеря с любимия, а трябва да задоволят няколко различни вкуса, трябва да готвят в шум и хаос, плюс да готвят на практика непрекъснато на принципа "има ли нещо за прихапване".

Всъщност проблемът не е в това жената да е кулинар, а точно в изискването храната да идва на принципа "кърпичке, дай да ям". Тоест един да поеме стреса и умората, щото готвенето уморява, но това да му е черта от характера, да не му тежи, да е още една безплатна екстра.

И не, готвенето не е тривиална базова способност, освен ако под "готвене" не разбирате пържени яйца и да изсипеш готов сос върху спагети.

# 371
Колко процента ти е гаранцията, Сирен?
И пак да питам - за кво ги правите тез деца, само ви пречат? То бива несправедливост, мъжете са виновни за всичко!

# 372
Братане, трябваше да уточниш, че не готвиш ей така, за да заситиш глада и да оцелееш ти, жената, дребните дяца, а че демонстрираш любоооов.  Ама това всеки ден ли го правиш? Три, четири пъти, пет пъти на ден!? Ако е така, мноооооого трябва да обичаш.

Готвя като имам гости и време за това, както и веднъж-два пъти седмично за мен си. Може да си готвиш и за себе си с любов, не е задължително да е споделно преживяване. Дори едни бъркани яйца с моцарела и спанак могат да станат уникални с малко финес.
 Ако го правя всеки ден, ще стане наистина рутина и задължение.

Не знам какво се оплаквате, че децата ви ровят в чиниите и им удисвате на капризите. Не е мой проблем това. Аз мога да готвя от 10 годишен, живея отделно от родителите ми от 18 годишна възраст и няма добре приготвена храна, която да не ям.

# 373
С последните мнения относно кулинарните способности и пиЧиета, прилични данни за жена се оказа, че имат мъжете у форОма, ай честито!

# 374
Като ви чета критериите за "жена с прилични данни", явно моите са доста над приличните, щом над 30 години мъжа ми ме "гледа като писано яйце"... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт