Кой да предположи, че работейки в чужбина и бидейки осигуряван там, после ще дължа данъци и в България. Ама ето, че можело. Проблем се оказа малко по-дългото ми пребиваване в България, отколкото навън. Нещо друго държиш ли да ти обясня? 
Кой да предположи, че работейки в чужбина и бидейки осигуряван там, после ще дължа данъци и в България. Ама ето, че можело. Проблем се оказа малко по-дългото ми пребиваване в България, отколкото навън. Нещо друго държиш ли да ти обясня? 
Правиха ми проверка за данъчни измами. 

Всичко чинно съм си го заявил през април пред НАП. Всичко е наред с договори и данъци в чужбина. Но се оказа, че явно тук не е наред. Без да съм целил да укривам каквото и да било.
Да не говорим, че двете лелки в един от кабинетите в НАП ме гледаха учудено и невярващо, че изобщо съм се явил там да заявя честно какви пари съм изкарвал, защото "някои можело да не го направят". Един вид, мислеха ме за будала, че си признавам, защото е пределно лесно всичко да си го запазя в тайна. Чужда банка, чужда сметка, чужд договор, чужда държава. Можех тук само да си харча и почивам.
Пуста честност... И после - защо не мога да си позволя да мятам хилядарки по жени, сложили си месечни цени на ползване по 5-10 бона.

Не държа те да ми плащат сметките по ресторанти, но ако имат собствена кола и се самоиздържат, не го считам за техен недостатък. Препоръчани теми