Какво значи една жена да има "прилични данни"?

• 14 075
  • 541
  •   1
Отговори
# 510
Муахахахахаха-ха-ха... от НАП изискали от него да си регистрира ЕООД по ДДС.... ша умрЪ...

# 511
През април от НАП изискаха от мен да си направя ЕООД с регистрация по ДДС и трябваше да се занимавам с досадно търчане по адвокати и счетоводители, правене на фирмени печати и т.н.. Явно усреднено още през 2018 съм минал някаква законова граница.

Явно, явно, си нямаш никаква представа от бизнес, щом се е наложило чак НАП да ти подсказва, кога да се регистрираш по ДДС. Пропускът на горното впрочем, подлежи на наказание.

А, другата ти глупост, че НАП бил ИЗИСКВАЛ да направиш ЕООД, не знам как да коментирам.

То, бива простотия, бива, ма моля ви.

# 512
  • Пловдив
Скрит текст:
През април от НАП изискаха от мен да си направя ЕООД с регистрация по ДДС и трябваше да се занимавам с досадно търчане по адвокати и счетоводители, правене на фирмени печати и т.н.. Явно усреднено още през 2018 съм минал някаква законова граница.

Явно, явно, си нямаш никаква представа от бизнес, щом се е наложило чак НАП да ти подсказва, кога да се регистрираш по ДДС. Пропускът на горното впрочем, подлежи на наказание.

А, другата ти глупост, че НАП бил ИЗИСКВАЛ да направиш ЕООД, не знам как да коментирам.

То, бива простотия, бива, ма моля ви.
Глобите и лихвите по тях си ги платих още преди половин година. Simple Smile Кой да предположи, че работейки в чужбина и бидейки осигуряван там, после ще дължа данъци и в България. Ама ето, че можело. Проблем се оказа малко по-дългото ми пребиваване в България, отколкото навън. Нещо друго държиш ли да ти обясня? Simple Smile
 За другото си права. Имам представа от моята професия, а не от водене на счетоводство и фирмени дела. Затова си плащам 100 кинта месечно на счетоводна кантора да се грижи за бумагите.

# 513

Глобите и лихвите по тях си ги платих още преди половин година. Simple Smile Кой да предположи, че работейки в чужбина и бидейки осигуряван там, после ще дължа данъци и в България. Ама ето, че можело. Проблем се оказа малко по-дългото ми пребиваване в България, отколкото навън. Нещо друго държиш ли да ти обясня? Simple Smile

За другото си прав(а). Имам представа от моята професия, а не от водене на счетоводство и фирмени дела. Затова си плащам 100 кинта на счетоводител да се грижи за това.

Каква е тази глупост? Как така ще работиш в чужбина, там ще ти удържат и като се върнеш в Бг и тук ти искат данъци.
Не ми го побира акъла.

# 514
Спри се с глупостите. Няма да ти обяснявам кой как се облага и кога, и как се регистрираш по ДДС. Прочети малко информация за това (може и в сайта на НАП), па тогава пиши Wink

# 515
  • Пловдив
Ами, ей така. Според нашенските закони, ако съм в България 6 месеца и 1 ден, дори и да изкарвам всичките си пари навън, пак съм длъжен да плащам данъци тук. Избягването на двойно данъчно осигуряване между България и някои държави в ЕС не е приложимо във всички случаи. А пък аз нямах и предварително направена фирма по ДДС (откъде да зная какви пари ще започна да печеля по някое време?) и затова ме нагрухтяха с едни глоби и лихви по тях. Simple Smile

# 516
# 517
Ах, проблемите се спускат към Жребчето на талази...

# 518
  • Пловдив
Ах, проблемите се спускат към Жребчето на талази...
Аз съм престъпник, ти какво си мислиш!? Grinning Правиха ми проверка за данъчни измами. Innocent
 Пък после и да видиш как в България НАП не признават договори, написани на финландски език... Нито копията им на английски... Трябвало там да се издаде договор на български език, иначе не го зачитат и все едно съм бачкал без договор незаконно. И на ти двойни данъци и глоби.

Последна редакция: нд, 29 дек 2019, 17:49 от На кака жребчето

# 519
Ми то си е така, който избягва установяването и плащането на данъчни задължения в големи размери чрез.... Ти се правиш на бизнесмен, а се оказа мутра Wink

# 520
  • Пловдив
Скрит текст:
Ми то си е така, който избягва установяването и плащането на данъчни задължения в големи размери чрез.... Ти се правиш на бизнесмен, а се оказа мутра Wink
Какво значи "избягване"? Simple Smile Всичко чинно съм си го заявил през април пред НАП. Всичко е наред с договори и данъци в чужбина. Но се оказа, че явно тук не е наред. Без да съм целил да укривам каквото и да било. Simple Smile Да не говорим, че двете лелки в един от кабинетите в НАП ме гледаха учудено и невярващо, че изобщо съм се явил там да заявя честно какви пари съм изкарвал, защото "някои можело да не го направят". Един вид, мислеха ме за будала, че си признавам, защото е пределно лесно всичко да си го запазя в тайна. Чужда банка, чужда сметка, чужд договор, чужда държава. Можех тук само да си харча и почивам. Simple Smile Пуста честност... И после - защо не мога да си позволя да мятам хилядарки по жени, сложили си месечни цени на ползване по 5-10 бона. Scream

# 521
И после - защо не мога да си позволя да мятам хилядарки по жени, сложили си месечни цени на ползване по 5-10 бона. Scream

Изкарвам 10 бона. Да взема да ти метна 2-3 да си седнеш на д-то Joy

# 522
  • Пловдив
Скрит текст:
И после - защо не мога да си позволя да мятам хилядарки по жени, сложили си месечни цени на ползване по 5-10 бона. Scream

Изкарвам 10 бона. Да взема да ти метна 2-3 да си седнеш на д-то Joy
Не биваше да споменаваш колко печелиш. Сега ще ми се смачка самочувствието (нали такива представи имате за мъжеТЕ)... Sweat Smile

# 523
  • София
Грешка! Трябваше да започнеш да я ухажваш.

# 524
  • Пловдив
Скрит текст:
Грешка! Трябваше да започнеш да я ухажваш.
Отдавна съм се уморил да ухажвам. Вече предоставям това удоволствие на жените - те да ме ухажват. Simple Smile Не държа те да ми плащат сметките по ресторанти, но ако имат собствена кола и се самоиздържат, не го считам за техен недостатък.

Общи условия

Активация на акаунт