Дали не сбърках с него?

• 6 213
  • 103
  •   1
Отговори
# 45
На трета страница вече има развръзка.
Ех, авторке има много да се учиш от доайена на пързалките кака ти Даскалка.

# 46

Както казах в по-горните постове, отношението се промени след проявата на дедето, да преди това имахме доста добър живот. Просто сега сякаш детето и отговорностине и ограниченията покрай него му се отразиха негативно и се стигна до тук.

Когато някой изпитва негативизъм от нещо - не иска още едно такова нещо.

sigma, на Даскалка темите пързалка ли се оказаха? newsm78

# 47
  • София

Не мисля, че има каквато и да било логика да правите второ дете. На него му тежи и не иска да гледа и първото - ами, в морален план, няма право на думата.

# 48
Аз пък не виждам нищо необичайно ,че след раждането на детето бащата се е променил. С доста двойки се случва подобен развой на отношенията след като се появят деца в семейството. Преди това е лесно - излизания, забавления, спонтанен секс, спане до късно, жената има време за фризьор, маникюр и т.н. От мъжа не се очаква кой знае какво , ходи там на някаква работа, помага или не помага в домакинството, и да има кусури, те не си личат кой знае колко... Истинската" веселба" настъпва когато се роди детето- майката с бушуващи хормони, кърмене, колики, бебето не спи, иска внимание по цял ден, няма време да се изкъпе като хората...В довчера спокойното ежедневие настъпва хаос и емоционална бъркотия. Та точно в този момент много мъже свиват знамената и почва якото скатаваме щото малко им идва нанагорно. Това се случва предимно с такива, които трудно понасят отговорност, нервничат по принцип, палят от раз, с две думи нерваци са и не могат да траят напрежението. Емоционално нестабилните индивиди реагират с абдикиране от задълженията, прехвърлят цялата отговорност и задължения на майката под предлог,че тя е майка и е длъжна на понася всичко. Та в тоя ред на мисли въобще не се съмнявам,че темата е истинска .
Какво да се прави не мога да кажа, всеки сам преценя колко и какво отношение може да търпи. В конкретния случай  допускам,че авторката иска само да сподели и да отпусне напрежението.

Последна редакция: чт, 26 дек 2019, 11:22 от мекичка*

# 49
Надявам се това с изгонването да не е вярно. Нямате ли някой близък, да се грижи за детето за малко , а вие да излезете заедно?

# 50
Aко отсега с детето не сте му забавни, занапред няма начин да му станете...Аз със сегашния си акъл сигурно бих му теглила направо шута. Но на теб ти предлагам да поговориш с него, да му обясниш, че не си част от обзавеждането и това той да излиза с приятели на буквално най-семейния празник не те устройва. Ако те обвини, че го ограничаваш или те нарече с някоя по-обидна дума, очаквай занапред да излиза не само с приятели, а и с други жени. И си подреждай живота съобразно тази перспектива. Гарантирам ти я на около 99% до 1-2 години. Това е.

# 51
Като му стане по - интересно му го оставяй . Интересно ми е кога ще му стане интересно ?
Поне в разходите включва ли се ?
Вярно че децата се гледат лесно , когато друг ги гледа .
То в началото спи повече , може би е ревливо дете , но пак не разбирам защо се скътава , нито го кара някой да го кърми , то само да го гушне малко , да поседи с детето си .

# 52
Представям си да съм омъжена, с малко дете, да съм приготвила коледната трапеза. И господина да каже - аз излизам  с приятели да пийна.
Ще избеснея, а после вече мъж няма да имам.

# 53
Ако ме хване в по-лошо настроение може и да изкара празниците в спешното 😂

# 54
Надявам се това с изгонването да не е вярно.
Защо се надяваш да не е вярно? Такива като него точно това заслужават. Дрисльо. Ами, ако тя реши, че не й е забавно да гледа дете какво правим после? Това да не е концерт по желание?

# 55
Надявам се това с изгонването да не е вярно.
Защо се надяваш да не е вярно? Такива като него точно това заслужават. Дрисльо. Ами, ако тя реши, че не й е забавно да гледа дете какво правим после? Това да не е концерт по желание?

Има жени като dsg 1910, които оправдават такива мъже. Може би те са възпитани да търпят такива неща. Възможно да припознава своя мъж в описания и за нея това да е нормално поведение. И съответно го защитава.

# 56
Мен ми е супер странно, че изобщо някой смята, че има избор да гледа или да не гледа детето си след като го е създал. Що за наглост и простотия???

# 57
Мен ми е супер странно, че изобщо някой смята, че има избор да гледа или да не гледа детето си след като го е създал. Що за наглост и простотия???
Правото на избор никой не може да ти го отнеме. Дори и да става въпрос да гледаш или да не гледаш бебето си.
Ама не си ли чувала за Н-на брой мъже, които напускат жените си и не си гледат децата.
Аз съм била такова дете.
Има дори и такива жени. Не искат да гледат деца и правят аборт. Или пък дават за осиновяване.
Колко статии за изоставени бебета си чела?
Нагло е, безотговорно, но е често срещано явление.
Но избор има. Изборите обаче, които правят такива родители засягат живота на малките деца.

# 58
И аз съм била такова дете, но пак продължава да ми бъде непонятно и по мое мнение не е редно.

# 59
Здравейте!
Нова съм, но отдавна чета теми. Реших да си направя профил за да споделя нещо, което ме мъчи. Не знам дали ще бъда разбрана правилно, но приемам съвети и критика.
На 26г. съм, омъжена от година и половина, а от 6 месеца и щастлива майка. Мъжът ми е на 31г. Детето ни е желано и от двама ни. След раждането на синът ни забелязах, че той гледа да се скатава, просто не му се занимава с малкия. Винаги, когато е в нас, мрънка че му било скучно, не се застоява много, излиза. Даже и на тези празници аз пак съм сама с детето, защото на него му било скучно в нас. Аз също искам понякога да изляза, но той твърди, че трябва да си гледам детето. Не е лош баща, но не мога и да кажа, че се занимава с него, бързо му омръзна и все повтаря, че малкия не бил интересен все още. Не мога да разчитам на него да се оправи с детето за няколко часа.
Мисълта, която ме мъчи, е че понеже той е отгледан в семейство с ценности, просто е видял че сега му е момента да създаде семейство и деца. Желанието в него на моменти изцяло липсва, според мен ако не е бил часовникът му, който тиктака, нямаше да сме заедно, защото човекът има други приоритети. Лошото е, че иска и второ дете и то скоро, а аз не искам и да чуя за това. Когато говорим за това, той не ме разбира или просто така му изнася. Не знам дали ще ме разберете правилно, нямам нищо против той да излиза с приятели, аз също го правя, когато има кой да ми гледа детето. Не виждам радостта и отдадеността в него от както синът ни се роди. А може би моите очаквания към него са прекалено високи...
Значи, не му се занимава и с наличното дете, обаче иска още едно? И кой ти предлага да ги гледа? Simple Smile Брейй, че тарикат! Аз бих му казала, че когато остане сам с детето за три дни и се оправя САМ с него, едва тогава може дори да загатне за второ. А сериозно обмисляне чак когато стане адекватен родител, който не се чуди само в коя дупка да се завре.

Общи условия

Активация на акаунт