Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 23

  • 75 798
  • 742
  •   1
Отговори
# 270
  • Мнения: 7 584
От мен една маслена пита с праз и сирене.

# 271
  • Mediterraneo
  • Мнения: 42 771
Здравейте! Записвам се с една пълнена чабата( с шунка, хамон, чедър и моцарела) и един кекс с много орехи и горски плодове





# 272
  • София
  • Мнения: 3 372
Качамак

Салата

Яйца с праз

Печени чушки с чесън

Козуначени кифли с орехова плънка

# 273
  • Bарна, морето, сините вълни
  • Мнения: 6 050

Ябълков сладкиш с мед и фурми


Винен кебап


Яхния от сладък картоф и пуешко


Тутманик

# 274
  • Мнения: 8 494
Пържени кюфтета и супа топчета.

# 275
  • София
  • Мнения: 15 846
Втори опит за макарони.Мааалко по-успешни.Поне не се спихнаха, като ги извадих Разбрах някои тънкости".
1 - Фурната ми е силна .Времето трябва да се намали от 12 на 10 мин, а температурата от 160 на 140.
2 - Трябва да се оставят да засъхнат на въздух около 50 мин.
3 - Трябва ми пош и гладък накрайник.
4-Трябва ми силиконова форма, тя ги ограничава и държи във форма.
5 - Трябва да пресея пудрата захар заедно с бадемовото брашно.
Иначе са вкусни, като истинските.




И хляб и шницели.



Последна редакция: сб, 11 яну 2020, 21:03 от Тайна

# 276
  • Мнения: 12 866
Тайне,
Скрит текст:
Капризни са. Искат мярка с точност, хубаво пресяване на сухата смес, добро засъхване преди печене, точна температура и време на печене, че да се надигнат правилно, да направят полички, вътре да не са много сухи, а отвън черпуката да е много крехка.

# 277
  • Sofia
  • Мнения: 22 645
Хм, Сем, единомислие у мен и теб.  Grinning
Пиле с ориз и у нас.  

# 278
  • Мнения: 2 168
Тази вечер на трапезата у дома сервирах простичък, но вкусен огретен. Всички си изядоха всичко, което много ме зарадва. Simple Smile
Приятна вечер, момичета! Simple Smile
http://---shoretner923-3a0KPA0

# 279
  • В царството на игрите:)
  • Мнения: 4 132




Скрит текст:
Преди малко сбърках и пуснах този пост в темата за бързите кулинарни въпроси. Сега се поправям, но се чудя защо не можах да изтрия поста си там. Как става триенето?

# 280
  • София
  • Мнения: 12 245
Тайне,
Скрит текст:
Капризни са. Искат мярка с точност, хубаво пресяване на сухата смес, добро засъхване преди печене, точна температура и време на печене, че да се надигнат правилно, да направят полички, вътре да не са много сухи, а отвън черпуката да е много крехка.
Скрит текст:
Плюс всичко изброено да добавя, че силиконова форма-килимче не ти трябва, а за целта се рисуват еднакви кръгчета върху хартията за печене, около 3.5-4 см, обръща се хартията и се шприцоват. Да изсъхнат на стайна температура означава, когато много леко ги докоснеш да не ти оставя отпечатък на пръста от сместа, може и по-малко от 50 минути да е.  Печат се на около 120-130 градуса  за около 20-22 минути, трябва да "вдигнат краче," това е задължително ,  а дали са готови се познава, когато още във фурната както са се опиташ да ги отлепиш от хартията и ако веднага се отлепят ги вадиш. Много добро обширно обяснение с много подробности съм дала в Готвач, но тъй като нямам нова снимка не съм ги качила в блога си. Напиши френски макарони и ще ти излязат. Да се направят френски макарони не е трудно , но си има много задължителни стъпки.

# 281
  • Мнения: 8 494
Мекици със седмично тесто по рецепта от "My cooking book blog".

# 282
  • Мнения: 43 786
Лоша снимка на вкусни рибоци.

# 283
  • София
  • Мнения: 3 964
Зелена салата с риба тон

# 284
  • Мнения: 6 167
Телешки кюфтенца с праз

И мус тортичка

Общи условия

Активация на акаунт