Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 23

• 75 790
  • 742
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Натуся, как приготви тези красиви банички? Може ли рецептата?

Скрит текст:
Ползвам пълнозърнести кори Сърбянка.Правя смес от кисело мляко,яйца,сода и мазнина(олио/зехтин).Точните мерки не мога да кажа,но ако не можеш да работиш "на око" ще кажа призителни количества.Всяка кора мажа с тази смес(не трябва да остават сухи места),ръся сирене.Навивам внимателно(защото са много тънки) кората на руло и след това от единия край навивам на "охлюв".Ако искаш по малки(както на снимката) навиваш от двата края и по средата късаш кората.Редя в тава върху хартия за печене и мажа всяка баничка от всички страни с останала смес.Да престоят така десетина минути докато фурната загрее.Пека на 200 градуса.

Последна редакция: ср, 15 яну 2020, 09:45 от Натуся

# 331
Чакам да загрее фурната Wink

п.п. Хлебчето е готово и чака гладниците

Последна редакция: вт, 14 яну 2020, 16:37 от denyil

# 332
  • София
Пилешка супа с галушки и печени бутчета.
Скрит текст:
За съжаление внука не може да ги яде, щото получи алергичен шок от Бисептол, биха му Метилпреднизолон и Адреналин, и казаха никакви белтъчини.Само където не знам колко време не трябва да яде месо, яйца и млечни след инжекциите.Сега му варя грах с ориз.

# 333
Пиле със сметана

Моркови с масло, мед и портокалов сок

Пържоли на фурна

Карамелизирани картофи

# 334
Боб в гювеч

# 335
  • Бургас
Момичета, вълшебници сте в кухнята!
Пиле с картофи и зеленчуци

Салатка айсберг

# 336
  • ВАРНА
Провансалска чеснова супа

# 337
соленки по рецептата на karzz
покрекло

# 338
Картофена яхния и сладък кус кус

# 339
Ето ме и мен с вечерята:
Салатка за ракийката

Скрит текст:
И пълнозърнести фусили с доматен сос, сушени домати, каперси, синьо сирене, домашно песто и пармезан:

Скрит текст:

# 340
Чоризо, сладък картоф и яйца

# 341
Кисело зеле с булгур по рецепта от блога "My cooking book blog"

# 342
  • София
Днес направих Бисквити със сусам от блога на pep-4o, станаха страхотни. ММ каза, че е най-хубавата рецепта, която съм намерила. Благодаря pep-4o!

# 343
Здравейте, чета ви от много време и се наслаждавам на вкусните неща, които приготвяте. Рещих да покажа и аз нещичко от моята кухня. Желая ви спокойна вечер!

Баница със спанак и сирене с домашно приготвени кори

Скрит текст:
Скрит текст:

Суха паста

Селско хлебче

# 344
  • София
О, Тайна,
Скрит текст:
бързо възстановяване на младежа! Гадно е алергичен шок (случвало ми се е няколко пъти- аз стигам до реанимация). На него най-вероятно не му се и яде сега...  трябва да се пият (или вливат) течности- много вода, чай- да се излъчи бързо алергена от организма. Витамин С помага! Ще се справи!

От мен- пълнени чушки

и кисело зеле

Общи условия

Активация на акаунт