Звънкат коледни звънчета и ДЕКЕМВРИйски бебешки гласчета! 🔔🎅👼

• 18 534
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
Мария, стискам палци бързо да ви изписват! По - добре да е под лекарско наблюдение.
Момичета, дали мога да комбинирам Лефакс и Еспумизан? Не се издържа вече.. Вчера от 3 до 10 вечерта е спала 39 мин.. Поне през нощта спа.

# 181
Мария,стиснати палчета и от нас за бързо възстановяване! Много неприятно, но лекарите ще си свършат работата и дано скоро сте у дома 🙏

# 182
Мария, виртуална подкрепа и от мен! Цеди се, каквато и кърма да изкараш ще е полезна. После чайове, мляко и каквото такова, кърмата не е най-същественото (вече започвам така да мисля). Марти ние още нямаме колики и не знам за смесването, четох при другите майчета от предходните месеци, че доста смесваха. Нашата педиатърка ни изписа Омнибиотик Панда ако/когато запопнат колики, иначе по препоръка на d.k от предходни постове съм си записала и Колийфа.

# 183
Мария, стискам палци бързо да ви изписват! По - добре да е под лекарско наблюдение.
Момичета, дали мога да комбинирам Лефакс и Еспумизан? Не се издържа вече.. Вчера от 3 до 10 вечерта е спала 39 мин.. Поне през нощта спа.

По-скоро не, защото и двете съдържат симетикон.
И аз съм чувала, че колийф е по-ефикасно.
Иначе и друг път съм писала за Алгинор капки против колики от Италия-действат безотказно при много силни болки.

Мария и от мен пегръдки и за двете и дано бързо се стабилизира мъничето и да се прибирате вкъщи.

Дайте предложения за справяне със запек при бебето...минали са 24 часа и не е акала...

# 184
И аз съм чувала добри отзиви за Колийф.

Ирмир, за запек знам масаж на коремчето по часовниковата стрелка, упражнение тип каране на колело и крайна мярка свещички Мелилакс. Моля те, не слушай съвети за термометри и мушкатота в дто.

# 185
Здравейте, не пиша много, много... Защото тук изгубих нишката....
Моето бебе Деян се роди на 12.12. изключително бързо.
Бих искала да ви питам как приемат по-големите деца появата на новия член? Ще следя и за запека, тъй като от вчера не е ходил. Само се пъне и пръцка, но нищо не излиза... Само на кърма е и давах капки Санколик, възможно ли е да е от тях?

# 186
  • Sofia
Честит Деян! Да е много здрав!

Моето по-голямо момче - на 5 г. - засега много много не показва някака промяна. Само първите няколко дни беше много превъзбуден и не се търпеше. Сега е спокоен и сякаш изгуби интерес, като разбра, че ще трябва да изчака, за да си играят заедно 🤣 Ще видим по-нататък как ще се развие...

За запек мога само да предложа и ри да хапваш нещо по-разслабващо. Забелязвам, че вече започва да поразрежда изхожданията, нали навсякъде и това пишат, че след първия месец вече не акат след всяко хранене. Знам ли...

# 187
Каката е на 1 г и 9 м добре прие бебето за сега. Бебето и донесе подарък като идваше от болницата ,много се зарадва днес бебето плаче тя носи шишето с АМ.
Единствено иска да и взима залъгалките защото тя все още има такива.

# 188
За запек, ние имахме един момент, в който 4 дни не беше акал, но на 4-тия изкара всичко и за четирите дни. После следващия период беше от 3 дни и след това на 2. Сега го чакам, че пак от два дни не е акал, но пръцка доста миризливо. Докторът каза, че не е хубаво, но не е и притеснително, защото бебетата, които са изцяло на АМ акат по-рядко от кърмачетата. А и капките против колики запичат също, защото имат симетикон. Пробвахме масажчета, термометър в дупето и какво ли още не, но не помагат. Знам за бебета, които и по 5 дни не са ходили и пак са добре. Просто и коликите оказват влияние, защото ги тъпчем мъничетата с какви ли не неща, за да ги облекчим.

# 189
Ваня, на нас пък педиатърката оня ден каза, че не се ли изходи 48 часа  било проблем.

Момичета, бебчо не ака почти хич, не е акал от 32 часа.. на аптамил комфорт сме, няколко пъти на ден, ако изцедя 50
 мл кърма му давам.
  Кажете ми вашите бебенца, които са изжяло на АМ по колко акат?
 Има газове, напъва се, но не се изхожда, аз даже мисля, че двете  неща са свързани.
 По колко пъти давате адаптирано и през 3 или 4 часа, получав се едно противоречие: на кутията на адапт. пише брой хранения 6 (от 2 до 8седмици), а аз храня през 3 часа, отделно имаме и нощно хранене, възможно ли е да му се е претоварило стомахчето и за това да не може да се изходи?

Чудя се да пробвам да сменя млякото да не би да е от него. Една приятелка имали същия проблем, каза че сменили няколко млела от нито едно не се е променил броят изхождания, до момента, в който взели да го захранват с пюрета.

А те смесвали еспумизан, а вечер веднъж давали и колийф, та облекчавали коликите - на тяхното бебе поне.

# 190
Да от Аптамил не акат често. Ако видимо няма дискомфорт да не ака до 3-5 дена е нормално. Понякога е и до бебе каката с АМ не акаше по 3 дни сега пак е така.
Щом влиза ще излиза няма на къде.
Давайте водичка или чайче, моето неще може вашето да пие.

# 191
За запека- все още не сме имали, но ни дадоха едни проби за клизмички Мелилакс. Не съм ползвала и не знам как действат обаче. Да попитам и аз нещо: майчетата, които са в омагьосания кръг на цедене, слагане на гърда и дохранване с АМ, какви бутилки ползвате за бебоците? Чудя се да не би да се откаже да суче. Вчера извикахме акушерка, за да види как засуква, дали е правилно, защото гледах едно клипче в интернет как трябва да захваща широко зърното, а моя сякаш захваща плитко (ареолите ми не са големи). Но жената каза, че засуква добре, т.е. така си се храни, както хората се хранят различно. Днес изцедих междинно 40 мл! Много съм доволна, явно Лактесата действа, днес ми е ден първи с чая.

# 192
За запека- все още не сме имали, но ни дадоха едни проби за клизмички Мелилакс. Не съм ползвала и не знам как действат обаче. Да попитам и аз нещо: майчетата, които са в омагьосания кръг на цедене, слагане на гърда и дохранване с АМ, какви бутилки ползвате за бебоците? Чудя се да не би да се откаже да суче. Вчера извикахме акушерка, за да види как засуква, дали е правилно, защото гледах едно клипче в интернет как трябва да захваща широко зърното, а моя сякаш захваща плитко (ареолите ми не са големи). Но жената каза, че засуква добре, т.е. така си се храни, както хората се хранят различно. Днес изцедих междинно 40 мл! Много съм доволна, явно Лактесата действа, днес ми е ден първи с чая.

Лейди, аз от началото мъчех да го кърмя, но след като събирах в помпата 20 мл и при прегледа при педиатър казаха, че не е наддал. Слагах на гърда, той не засуква добре, имал къса юздичка, ибапе има желание детето, търси все. Дохранвах с АМ ама.. като не знам колко е сукал, не знам и колко АМ да дам, както си се изразила омагьосаб кръг!
  Имам шише на медела, имитиращо женско зърно, ама няма никаква файда, та давам в едно на авент. Пия един лактогенен чай, ти какъв казваш е твоят?
  Поръчах лактил, да видим дали ще помогне. Рядко го слагам ба гърда, вероятно, това ми е грешката, но все ме д страх, че няма да се нахрани и залагам повече на цеденето с ел.помпа, но не успявам да го правя през 3 часа и няма и голям прогрес за сега.

# 193
На нас също двама педиатрия ни казаха, че ако не ака повече от 2дена на третия трябва да се предприеме нещо. Като изписа лактоза, така че на бебченцата които имат проблем може да им дадете.
Не смятам, че може да се направи заключение че ампатамила запича.
Кейти, когато бяхме на хип бебо получи запек, доктора каза да вземем аптамил комфорт понеже той е за храносмилателни проблеми. От него акото става по-меко. Взех малка кутия и когато свърши минах на обикновен аптамил, за да не свиква бебо с мляко което има нещо за разхлабвсне.
Сега ака средно по 3пъти на ден. НО всяко мляко действа различно на всяко дете, консултира се с педиатъра. Средно АМ се дава на 3 часа, като може да варира 2,5 или 3,5,4. Не гледай стриктно какво пише на опаковката, тя е ориентировъчно.

# 194
Ваня, на нас пък педиатърката оня ден каза, че не се ли изходи 48 часа  било проблем.

Момичета, бебчо не ака почти хич, не е акал от 32 часа.. на аптамил комфорт сме, няколко пъти на ден, ако изцедя 50
 мл кърма му давам.
  Кажете ми вашите бебенца, които са изжяло на АМ по колко акат?
 Има газове, напъва се, но не се изхожда, аз даже мисля, че двете  неща са свързани.
 По колко пъти давате адаптирано и през 3 или 4 часа, получав се едно противоречие: на кутията на адапт. пише брой хранения 6 (от 2 до 8седмици), а аз храня през 3 часа, отделно имаме и нощно хранене, възможно ли е да му се е претоварило стомахчето и за това да не може да се изходи?

Чудя се да пробвам да сменя млякото да не би да е от него. Една приятелка имали същия проблем, каза че сменили няколко млела от нито едно не се е променил броят изхождания, до момента, в който взели да го захранват с пюрета.

А те смесвали еспумизан, а вечер веднъж давали и колийф, та облекчавали коликите - на тяхното бебе поне.

А през нощта през колко време храниш? Изцяло на АМ ли си?
Ако през деня си през 3 часа, би трябвало и през  нощта толкова, защото човечето свиква на този интервал от време. Така ти се падат 7 ядения на денонощие. Дали ще са 6 или 7 не е кой знае каква разлика.
Моята дама, която е на 3 седмици, до преди 2 дни се хранеше като по часовник през 3 часа. Сама си се събуждаше. Сега гледам, че разреди времето и е някъде през 4 часа, но аз пък увеличих леко дозата на 90 мл. Понякога и 90 мл. не ѝ стигат и търси още, друг път пък не изяжда всичко и е на - 10-20 мл. 🙄
Ака си редовно по 6-7 пъти на ден.
За момента е наддала около 500 гр. за седмица и половина. Вижда ми се май множко при положение, че ака толкова често. Може и да не меря както трябва с този кантар, ама и дрешките от 56-ти номер са ѝ вече малки на дължина...

Общи условия

Активация на акаунт