Звънкат коледни звънчета и ДЕКЕМВРИйски бебешки гласчета! 🔔🎅👼

• 18 509
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Имам един въпрос към дамите, които ще или вече са завели децата в църквата на 40-тия ден.
Евентуално, ако сред вас има невярващи или некръстени(по презумпция не би трябвало в такъв случай да сте вярващи) защо водите детето в църква на този ден?
По принцип навършването на детето на 40 дни и ходенето на църква в този ден нямат нищо общо и не е задължително.
Целта на този коментар не е заяждане, ама ми стана интересно. От доста време чета коментари за ходене на църква и чак не мога да повярвам колко вярващи има в темата.
Предполагам и пари на свещеника сте дали за тази "услуга".

# 586
Да се отчета и аз. Ние днес бяхме на преглед и в 25 ден момъкът е наддал 1250 гр. Доста й се видя на докторката за кърмено бебе...и не знам дали е толкова ок, но да се надяваме, че е така. Той човека си хапва яко, но и яко повръща - може и да прехранвам... Исках да ви питам вашите бебчовци идздават ли звуци докато се хранят? Моят прави някакви неща като магаре и леко ме притеснява Flushed Grin
 Виждам, че говорите за стерилизиране, гладене...Аз пък да ви кажа, че нищо не стерилизирам и нищо не гладя. Причината е, че сме ексклузивно на кърма и отказва всякакви биби, вода...., а чай не съм си и помисляла да пробваме засега. Така бях и с каката, но този похдод крие рискове. Едвам успях да я прилъжа да пие вода към 8 месец /и то от чашка/ и отказваше всякакво шише, тоест нямаше как да я оставя на който и да е и бяхме като скачени съдове цяла 1 година.
Иви, звучи ми като твоята педиатърка да е от по-старата школа. Нощните хранения са важни за лактацията, а и за бебчето. По-съвременните изследвания казват, че коремчето няма нужда от почивки и дълги паузи. Относно захранването, аз мисля, че захранване преди 6 месец е безмислено насилие, ако всичко върви добре с кърменето, Но май всеки си има теория по въпроса Simple Smile

Последна редакция: чт, 09 яну 2020, 16:19 от Kalisi

# 587
Калиси, чудесно е наддало момчето ти. За звуците по време на ядене и аз се изумявам понякога на моето бебе и на шаването, напъването, движения с ръцете...не зная на какво се дължат.

А каква е презумцията на захранване по-рано при бебе на АМ и по-късно на кърма 🤔 Баткото (хранен с АМ) го захраних в 5ти месец.

Т.нар Сарандисване на 40 ия ден го пропуснах с това бебе, поради големия студ навън. Синът ми го водих в църквата на този ден, но беше лято...Този църковен ритуал според мен изисква майката да е християнка или поне бащата, но най-добре да се пита някой свещеник.

И аз чакам затоплянето утре Wink

# 588
  • Пловдив / София
Калиси, чудесно е наддало момчето ти. За звуците по време на ядене и аз се изумявам понякога на моето бебе и на шаването, напъването, движения с ръцете...не зная на какво се дължат.

А

И моят издава звуци. Понякога като възрастен човек. Сумти, хърка и пр. Grin
Иначе движенията са характерни за бебетата. Някакъв рефлекс се казваха. Некоординирани движения,които по някое време трябва да изчезнат.

# 589
d.k. Моите родители не са ме кръстили. Аз искам моето дете,да бъде кръстено. Мъжът ми дэржи да се заведе да му се прочете чистата молитва. Чете се една част от молитвата,а другата част на самото кръщене.Поне така ми каза свекървата.
Почти съм сигурна,че дори и да не се заведе на 40 ден,никой няма да откаже да го кръсти.
Изобщо не го приемам като заяждане.Аз съм малко скиптично настроена,но както споменах по горе мъжат ми държи.
Въпреки че не съм кръстена влизам в църква.

# 590
Здравейте, момичета!
Гледам доста сте изписали и не мога да ви изчета. При нас днес е страшно от сутринта мрънка, реве, пищи, яде по-малко и на 2 часа. Луднала съм общо взето.
Моята бебка издава звуци постоянно и като яде и като спи. Също и много размахва ръце, крака абее много активна. Grinning
Калиси, много добре го храниш твоето бебче. Браво!
Иначе относно стерилизацията и гладенето - стерилизирам всичко в стерилизатор за микровълнова. Все още имам нервите да го правя. Grinning Ии гладя, защото постоянно бебка има пъпки и е с много чувствителна кожа, а много мразя да гладя. Confused
Обмислям да сменя и козметиката след като изразходим тази на Мустела. Нещо не съм особено впечатлена и мисля да минем към някаква медицинска. Мамите, които имат бебчета с по-чувствителна и проблемна кожа каквото използвате? Пък и другите какво използвате като козметика?

# 591
За баня използвам Тео бебе ,за олио Бебино , за дупето Бепантен , памперси Premium Care .
Шишетата мия с Бочко , а дрехите с Омо сенситив, мокри кърпи на памперс.
От всичко изброено съм доволна единствено исках за памперсите да купя Baby Dry ,но 1 ка трудно се намира.
Бебка се роди дребна и за сега 1 ка и е идеална. Не гладя вместо това лягам и почивам с бебетата.

# 592
d.k. Моите родители не са ме кръстили. Аз искам моето дете,да бъде кръстено. Мъжът ми дэржи да се заведе да му се прочете чистата молитва. Чете се една част от молитвата,а другата част на самото кръщене.Поне така ми каза свекървата.
Почти съм сигурна,че дори и да не се заведе на 40 ден,никой няма да откаже да го кръсти.
Изобщо не го приемам като заяждане.Аз съм малко скиптично настроена,но както споменах по горе мъжат ми държи.
Въпреки че не съм кръстена влизам в църква.

Разбира се, че никой няма да откаже да кръстят детето, ако на 40-тия ден не сте завели детето на църква.
Щом единият от родителите държи на това, значи трябва да се направи Wink
Вкъщи и двамата сме атеисти и дори не сме обсъждали въпроса. Спазваме някакви традиции и норми, само защото са наложени от обществото, но дотам.
Мисля, че като порасне детето само трябва да избере в какво да вярва и в какво не.

# 593
При нас аз държа на ходенето на църква на 40. ММ е атеист и за него е редно детето само да избере един ден вярата си. 😀 Питах в църквата,казаха,че майката трябва да е кръстена 🤷

Аз пера с Тео бебе, но сега свършва и смятам да го сменя, но ще питам утре на консултацията да не стане някоя беля. Мокри кърпи ползвах на Памперс, след обрива смених на Бочко. Козметиката на Мустела също я спрях заради обривчето. Утре като го видят най-вероятно ще изпишат нещо медицинско. Мия с Бочко.

Гладя всичко. Мразех,сега ми доставя удоволствие. Не го правя толкова с цел стерилност,колкото не обичам намачкани дрехи и прочие.

И моят издава всякакви звуци докато го храним.. Хъркане,мъцане и т.н. Ръцете постоянно ги мята като регулировчик 😀 Засега ми е мн спокоен, хапва, будува около час,разглеждайки наоколо и заспива. Пу-пу.

# 594
Оле Калиси, браво на вас! Дано и аз мога да се похваля с такъв напредък скоро.
и аз съм в чуденка за козметиката...
d.k тъкмо си мислех за теб, че поръчвам онлайн и гледах пудрата на Клоран Grinning
Скрит текст:
Аз съм вярваща. Ще ходя на църква за 40 тия ден за молитвата за здраве. Кръстена съм по собствено желание на христовата възраст (стана случайно, ако има случайни неща), моля се откакто бях дете. Не съм фанатично вярваща Simple Smile Не съм чела библията, само откъсляци и на Изток от рая на Стайнбек Wink (майтап) не съм чела и евангелията, обаче за вярващ не се изисква това.
Във Варна имаме една страхотна църква храм Свети Атанасий и прекрасен отец Дончо. В църквата преди празници (и не само) в петъците се провеждат беседи на различни теми, на които, когато можех ходех. Беседите не са с цел молитва, темите са много светски, каквито в днешно време са и духовните лица. Ако някой има проблем чисто психологически може да отиде да поговори със свещеник, няма да го върнат. На беседите се канят различни гостуващи преподаватели или вярващи, засягат се теми като тези за мартеничките, за осмия ден, житейски мирогледи, за добрината, за взаимопомощта. Ходят доста млади хора на по 30-40 години, както и мои познати и става много интересна дискусия. Ходих и на литургии в неделя понякога, но се чувствам малко неловко на тях, затова го правя много рядко. Вярвам, защото имам нужда да вярвам в нещо по-висше и в това, че не всичко зависи от мен. Преди мислех обратното и колкото повече си въобразявах, че нещо е в мой контрол толкова повече се сривах. Само да отбележа, че не харесвам всички църкви и свщеници, чувствам се добре с вярата си на определени места и с определени хора.
Междудругото в Естония голям процент от хората са атеисти, като бях там това ми направи силно впечатление.А колкото за кръщенето- не знам в чуденка съм. От една страна искам сам да си избере вярата моя момък, от друга при кръщенето ти "връзват" ангел пазител за теб и църквата толерира ранното кръщене, за да може детето да е под опеката на по-висшите сили.
Моят юнак също издава странни звуци постоянно. Чудех се дали е нормално, ама явно е Simple Smile

# 595
В колко часа къпите бебетата?  Ние между 18-19 часа. Този път сама я къпя само ММ налива вода. Свеки има голям мерак да я къпе, но много се мотка и това ме изнервя. Къпя набързо мажа с олио преобличам има няма за 5-10 мин.
Днес я сложих в столчето за кола толкова и хареса, явно и допадна възглавничката на Лорели за гръбчето.
Сега все още спи, иначе люлка нямам.
А шезлонг ще ми донесе кумата.

# 596
При нас аз държа на ходенето на църква на 40. ММ е атеист и за него е редно детето само да избере един ден вярата си. 😀 Питах в църквата,казаха,че майката трябва да е кръстена 🤷

Аз пера с Тео бебе, но сега свършва и смятам да го сменя, но ще питам утре на консултацията да не стане някоя беля. Мокри кърпи ползвах на Памперс, след обрива смених на Бочко. Козметиката на Мустела също я спрях заради обривчето. Утре като го видят най-вероятно ще изпишат нещо медицинско. Мия с Бочко.

Гладя всичко. Мразех,сега ми доставя удоволствие. Не го правя толкова с цел стерилност,колкото не обичам намачкани дрехи и прочие.

И моят издава всякакви звуци докато го храним.. Хъркане,мъцане и т.н. Ръцете постоянно ги мята като регулировчик 😀 Засега ми е мн спокоен, хапва, будува около час,разглеждайки наоколо и заспива. Пу-пу.

Значи Джорджи да разбирам,че аз немога и не трябва да присъствам явно..

# 597
Леле, момичета, две кърмения подред ви изчитам, тамън да почна да пиша нещо и маймуната се пуска, та остава за после!🤣🤣

Аз стерилизирам по 2 пъти на ден, но може и по веднъж. На каката нещата през ден, по веднъж на ден...както ми дойде музата и според състоянието, все пак тя е на година и половина почти.
Днес бях пуснала на Ани в стерилизатора бибите, протектори за зърна и тн., и отидох да дремна с децата. Няма братче, свекърва ми и майка решили да подреждат кухнята , да ми помагат, взели та разглобили стерилизатора и сложили всичко на едни кърпи по плота😟😫😂😂😂, като видях без думи останах. Питам ги какво правят , а те на един глас “Ми този сушилник нищо не прави!”🤣🤣🤣
Викам този “сушилник “стерилизира. Както и да е , с добри чувства са го направили, да помогнат, ама малко като децата- с голям ентусиазъм, но неправилно, ама то да ти е жал чак да им секнеш ентусиазма, като гледаш с какво желание подреждат😂

Препарат ползвам на Бочко за миене. Иначе за пранее...сега сме с този на NUK, преди това ползвах на Dreft, Babyganycs, Purlan(един от любимите ми е), the honest company. Много перилни гелове и комплекти ми подариха на бебешкото парти преди, сега използвам каквото падне. При нас върви, така че няма да остане. Ако нещо не понесе на някое от децата, ще спра да го използвам просто. Иначе забелязах, че в комплектите има бебешки омекотител, но аз не смея да сложа, нито на Ани, нито на Вики в прането. На нашето слагам, но не и на детското. Вие как процедирате, а момичетата с по-големи дечица да ви питам кога започнахте да перете дрешките на детето с обикновен препарат, който ползвате и с вашите дрехи?

Имаме активни гимнастики, кои подарък, кои от Вики. Сложих я , но нямаше особен интерес, все си мисля, че бързам и трябва да изчакам малко.
Вижте, в люлка и шезлонг обаче седи с голямо удоволствие.

Съветвам момичетата, които дават АМ на бебчетата да преваряват водата. Аз все още преварявам тази за сутрешното, обедното и вечерното мляко на каката, която е на 1г и 5м. Все си мисля, че не е толкова голямо упражнение, съхранявам в термус със стъклено покритие отвътре след това.

Кикаир, къпя към 20ч.
Тъй като и ти си с по-голямо детенце, да ти кажа, съобразявам се с каката. Къпем ги с ММ. На каката ѝ пълним ваната, на бебето ваничката , която е от тези със стойка. Каквото ги правим-правим, после ги оправяме успоредно. Каката в леглото с АМ-то и един от нас седи с нея, за да не се задави и да заспи по-бързо. Беба ако е гладна я кърмя и също заспива. После от 20/21ч до 24ч имаме свободно време, за вечеря, почивка и тн. Храня последно бебка към полунощ, заспиваме и се будим чаак към 5:30-6:00.

# 598
Докузова,питай си за всеки случай.
То и църквите вече не са това,което бяха 😀😀

# 599
Аз минах вчера през църквата-5 минути пяха молитва,което много ме учуди. Очаквах повече.
Мина и погачата-3 майки с 4 деца,номдостстъчно да докарат главоболие на всички 😂😂
Аз изварявам бибите веднъж на ден в каната за топла вода. Не минсе вади стерилизатора за два биберона. Не гладя-всичко в сушилнята. Пера с Тео бебе и слагам омекотител по мъничко.

Общи условия

Активация на акаунт