Заедно заради децата

• 22 092
  • 514
  •   1
Отговори
# 285
Добре де, справяй се. Щом е толкова нетърпимо... Rolling Eyes Интересно ми е как ще е с новата ти неангажираща връзка. Мисля, че заради нея предприемаш всичко и... дано да си струва.

# 286
  • Сф
Много строго съдиш мъжа си.Не знам дали той те обича и колко отсъства от живота на децата и твоя, но 80% биха си били шута при жена или дете с проблеми.На мен това ми говори че е отговорен.И секс има, т.е.отчуждената си ти.Учудих се за споменаването на образованието му.Ами ти имаш своета среда в работата, н е е болка за умиране разликата в нивото .Ти командваш, той слуша, пасвате си според мен.
И друго ми направи впечатление- смяташ че след раздяла той ще се включва повече.Дали? Може бързо да свие ново гнездо, не се намират под път и над път хрисими мъже.Също не е престарял и за още деца, ако го натисне някоя напориста. И не се справяш сама, а ти помагат и баба и вуйчо.А без тях?
Самият развод е една хартийка.Защо не пробваш да се разделите първо за известно време?Да видиш как ще сте сами, като и за 1 хляб , крушка няма кой да купи/завинти.
 Нещо ти е завъртяло главата за мен.Вместо да се чудиш, пробвай, ако има кой да те чака. В първи пост щеше щастие да дириш, емоции, сега биеш отбой, ми добре, ама дано за себе си си наясно какво, що.
И накрая: Няма как да не понасяш един човек и да си лягаш с него.То това адвокатите питат също при развод- откога не сте интимни.
Затова според мен бъркаш изначално нещо в позицията си и летиш в облаците.Пробвай реалността. Тоя човек не ти помага уж, ама не ти и пречи или да изисква от теб.Не е малко, а и си присъства в живота ви по един или друг начин, нищо че не е толкова активен .
За какво ти е на баир лозе, сама си отговори..

# 287
Крушка нямало кой да ѝ завинти. Че тя по-лесно се завинтва от един лак за нокти.
За да стигне до това решение дали пък няма причина? Отстрани е лесно, но като ти увисне един такъв на ръцете, колкото 2 деца и чак като го махнеш осъзнаваш колко е леко.
За мен възможността да съм съвсем сама с децата ме ужасява. Моите деца без мъж ще се избият, ще набият и мен, мъжът ми като им скръцне със зъби е съвсем различно.
Поведението им е класически симптом на проблем в семейството. Когато майката или бащата са вкъщи само физически, но не показват, че са реален член на семейството и родител, децата правят магарии, за да привлекат вниманието. За съжаление обаче този, който не е гледал децата си не ги познава и няма подход. Единственото, което може да направи е да скръцне със зъби или да ги напердаши. Дори насилието за тях е нещо. Знак, че е забелязал присъствието им.
Това води до по-сериозни проблеми напред, ако родителите не осъзнаят причината. Защото на 10 още върви скърцането и шамарите, но нагоре те започват да скърцат със зъби.

Независимо дали са заедно или разделени, майката също не трябва да бяга от ролята си на родител. Възпитанието се гради с авторитет, не със сила. Ако няма достатъчно такъв пред децата си, положението хич не е розово. Но докато имат пример пред себе си как баща им се е качил на гърба ѝ и тя го носи, няма как да стане.

# 288
Hope for two, а ако е така, какво е решението?
Да работиш върху себе си да се видиш от страни. Да разбереш, че това че другият има друго виждане за живота не го прави лош. Да свалиш товара който обикновенно си влачим от детството. Да контролираме положението, да се случват нещата така като ние искаме.
Ако човека сложи саксия в центъра на хола,  жената веднага ще стане да я прамести щото не й е там мястото. Ами на него може точно така да му харесва.
Ами децата може пък да искат свобота ей така просто да поседят до бащата. Без някой да им организира игри или да ги разпитва за училище...

# 289
Савина, аз съм убедена, че си харесала някой мъж "на твоето ниво". Просто нищо от това, което описваш не звучи като за развод. А много мъже са като твоя и то с жени в пъти по-дейни и успели от теб... и не се развеждат. Другаде е причината, ти си я знаеш - действай Simple Smile

# 290
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
И аз мисля, че не споделя всичко.
Само помисли, дали тази ти постъпка няма да те осъди на самота.
И дали няма мноого да нараниш него, децата или себе си

# 291
Това, че някоя си там тегли по-тежко тегло цял живот, не е достатъчен аргумент Савина да стои в брак, който не желае.

# 292
Ами никой не кара - всеки си казва мнението просто. Тя какво се куми не знам - или се развеждаш, или не, това е.

# 293
  • София
Савина, с всеки следващ пост променяш мнението ми, разбирам сега колко наистина трудно решение имаш да взимаш. Представях си, че поне стои с децата като теб те няма, той наистина не прави нищо.
И сега чета пост след пост същите обвинения за теб, които четях и за себе си навремето като се развеждах - че аз съм голяма командаджийка и затова съм му иззела всичката работа и аз съм направила така, че той не прави нищо.
Това, което тези хора обаче не разбират, е, че връзката е обратна - ние сме поели всичко, защото те не правят нищо.
Защо сега във втория ми брак нещата не са така? Ами защото мъжът не е същия и като се върне от работа не сяда да си играе на компа до малките часове, ами се включва в каквото там има да се прави, без да се налага да му се моля и да му слушам оправданията защо не може сега.
Гадно се живее така и трудно наистина. Съчувствам ти и те прегръщам! Не си виновна за инертността му!

# 294
Бърди, и ти не си се развела заради инертността на бившия, нали?

# 295
Той и сега не помага с нищо.
Като ще го търпиш още, въпреки че мислиш, че с него ти е по-зле, поне да започне да помага. Между другото, няма гаранция, че ти първа ще си тръгнеш, просто искам да насоча мисленето ти в друга посока. Със сигурност и той не е щастлив. Няма ли начин да седнете и открито споразумеете някакви граници на брака ви? Нямам предвид просто други партньори, а и задачите вкъщи. "Очаквам от теб това, това и това вкъщи, а предлагам аз да поема това."

# 296
  • София
Бърди, и ти не си се развела заради инертността на бившия, нали?
О, не, не. Точно с това започнах в първия ми пост, че не бих се развела за това и реално не съм се развела за това.
Просто реагирах на обвиненията, които започнаха да се сипят, че заради нея той е такъв -домъчня ми за нея, защото и аз ги слушах такива.

# 297
  • София
Всъщност, той се е нагодил  към нея- тя води, той следва.
Проблемът е, че след като си е устроила така семейния живот, решава че не го иска вече и мъжът излиза виновен, което си е чиста нейна заблуда.
Ако не прогледне за истината и предприеме незабавен развод, ще си навлече проблеми, за които дори не е предполагала.

ПП. Досега майка й и брат й са помагали за децата, но дали ще могат и ще искат да се занимават с двама "диви" тийна?

# 298
  • Paris, France
Понеже попитахте, ще отговоря. Не искам да търся друг. Не искам категорично друг брак, нито съжителство. Със сигурност не и следващите няколко години. Връзка без съжителство и то с много уговорки е максимума, на който бих се съгласила след енентуален развод. И причината да искам развод не е, за да го заменя с друг.   Причината е, че аз много се промених последните 2 год и този брак вече не ме устройва. Предимно емоционално. Всичко друго мога да преглътна. Но не ми е комфортно на душата. И смятам, че сама ще ми е по-добре. За децата нямам никакви притеснения, че ще се справя. Той и сега не помага с нищо.

Савина, честно казано, виждам, че осъзнаваш нещата и отдавна желаеш раздяла с този човек. Не е лош, но не сте подходящи един за друг в този момент и вероятно, оттук нататък.

Имаш помощ от баба и чичо на децата, а и те са големи. Това променя картинката.

Каквото и да ти напишем, не сме в твоите обувки. Амбициозен човек си и мисля, че ще се справиш и сама.

Ако децата ти в момента имат добър успех в училище, няма конфликти помежду им (много важно), иди и се консултирай с бракоразводен адвокат! Не знам колко време отнема един развод при наличие на общи деца и имущество и нежелание на единия съпруг да се разведе. Имай предвид, че по време на развода мъжът ти ще си живее у вас и ситуацията може да ескалира. Нека вече развели се майки да ти помогнат със списък въпроси.

Няма да е лесно. Нежелаещият развод съпруг често почва да прави сечено, даже на децата. Ще се съгласи ли да ги извеждаш в чужбина? Може ли да го наложиш и ако не, готова ли си да не ходиш на почивка навън с децата през идните 6-7 години? Как ще се чувстват, когато съучениците им ходят с класа навън, а те не могат, примерно, защото татко не ги пуска?

Той сега ги гледа като паметници. Мислиш ли, че след развода изобщо ще дойде да ги види? Липсата му може да доведе до поведенчески срив, особено при момчета.

# 299
  • София
Ами точно това казвам, не се е приспособил той към нея, а тя към неговия мързел и инертност. Ако той беше много деен и работлив, пък убдома не му дават да пипне нищо, ще се рсзвие в работата, ще учи, ще се усъвършенства... Един деен човек не става картоф на дивана, защото жена му не му дава да домакинства, това е смешно просто.
А майка й и брат й ще трябва да помагат с двамата луди пубера независимо дали Савина има брак или не, очевидно бабата е вторият отглеждащ, а не бащата, защото му идва в повече.

Общи условия

Активация на акаунт