ДЕКЕМВРИйските хлапета лазят смело по паркета

• 11 172
  • 280
  •   1
Отговори
# 15
здравейте мами и от нас

ЧЕСТИТА НОВА ТЕМИЧКА И НЕКА САМО УСМИВКИ ДА НИ НОСИ

а сега по ред на номерата Simple Smile
05.08. ндк - софийски мами, тъй като аз май само няколко от вас познавам, искате ли да си направим среща на конкретно място, за да се намерим по-лесно? примерно на пилоните или нещо подобно. щото като има много хора и ставам  Crazy, и ми се струва, че така по-лесно ще се намерим.

хотмама - какви са тези диагнози? може ли да направиш нещо, с което да помогнеш за възстановяването? компреси, гимнастики? защото ецата все по-тежки ще стават Cry а с една ръка да вдигаш детенце не си е работа. а иначе перфекционизма е съсипващо нещо, обикновено като нещо не ми беше свършено в къщи или не смогна да напавя всичко, което съм решила - рев, като малките деца. само последните няколко седмици яко през просото карам, защото или се занимавам с детето или със себе си. или пък съм тук  Hug

мимиска - бравос са свалянето, и аз сега дерзая, че имам още поне 4 в излишък, но напоследък имам подобрения. може да не съм свалила много - кило и половина, но доста съм се стегнала и съм намалила талията с 4 см. а ханша с 2.  упоритост и дисциплина му е майката!!!

кокита - и ние имахме този период, сяда в количката и първо е доволна, после се почва едно каране на целия свят. мен ме спаси кенгурото и това, че я слагах вътре да гледа напрад и постепенно свикна така и в количката. помоага ми и като я водя по градинките да й показвам кучета, гълаби, други деца - и наща се зазяпа и почва да им се хили и нещо да им бръщолеви. а най-много ми помага пазаруването - кеф! шарено, шумно и много хора - направо лунапарк. и търпение, не трябва да се даваш, иначе лошо.

дани на сиси - вие сте страшни завоеватели, само внимавай да не й се изморят крачетата, защото още няма много мусколи за стоене прав и костите малко се натоварват. пък децата не зная2т кое е опасно и кое не, знаят само какво им харесва.

сега отчет:
преди няколко нощи сънувах ани-бани, че е бременна и сме във варна и берем цветя в морската градина. ако някой я чуе много пшоздрави от мен.
ние още не пълзим или лазим, нещо бута карката когато е по корем, но пусто дупе много тежи. седнала седи по малко и м,ного успешно забива нос напред в опит да хване нещо.
зъби 0. обаче се будим и мрънкаме нощем
режим на хранене - 4 или 5 пъти, според зависи кога и по колко спи. отказва категорично някои зеленчуци, месо, риба и жълтък. сирене с бисквитка яде. отказва лъжицата иска си биберонба с голямата дупка (на хляба мекото вече го открихме). 
търся детегледачка, за сега безуспешно. попадам на ужасни същества и за да ви повеселя ще ви дам малко извадки от разговори.
аз: освен с гледането на детето с какво още се занимавате?
отговор: амиии, храня го, давам водичка - честичко давам водичка, преобувам го, разходки и така.
аз: това е включено в грижите към детето, питах дали друго правите. дали бихте му сготвили нещо, или бихте му изгладили дрешките.
отговор: аз храната до сега от бурканчета съм я давала, то вече нали всичко готово продават. иначе не съм гладила и нищо друго не съм правила. но ако ме накарате бих могла.
аз: не става дума да ви карам, а как ще се споразумеем.
отговот: ами ако е много наложително, ще ми се наложи, иначе нищо друго не искам да правя освен да гледам детето.

друг случай: аз: освен с гледането на детето с какво още се занимавате?
отговор: ама вие какво, ще ме карате да ви мия прозорците ли?
аз: не. но бихте ли сготвили на детето, ако аз не съм имала време и бихте ли му изгладили дрешките.
отговор: ако си мислите, че ще ми оставяте пари да ходя да ви плащам тока или да ви мия чиниите, се лъжете. аз само детето гледам.

и така нататък, и така нататък. а в повечето случаи тези жени ми искат минимум по 300 лв. на месец, което е безумно имайки предвид заплатите на учителите примерно. освен това искат да им оставям храна за тях за през деня и да им поемам пътните, което грубо прави около 400 лева. а наскоро попаднах на една жена, която ми каза, че понеже е с висше образование и е имала важна и отговорна работа заплатата й трябва да бъде 500 лв. така по-добре аз да стана една детегледачка.
и така, запълвам си времето и с такива неща. а как не ми се иска да си давам детето на лелки, ама трябва да се бачкоти, какво да се прави.

цунки & гунки

# 16
е, чакай, че щях да падна. лилит, сериозно ли бе??? какви 500 лева?! англия/щатите искат горе-долу по 1.5хмин. работна заплата за гледане на деца, значи към 250 би било нормално, ако е свястна жена дето ще държи изрядно чисто и ще свърши без да е "наложително" нещо за детето...за жалост, да ти гледа някой детето ти гълта половината заплата, та се питаш кое е по-доброто, ама няма начин:(

похвалих ли се, че видях кира найтли с гаджето й, хихихи. много хубавка на живо.

Последна редакция: ср, 26 юли 2006, 13:32 от hotmama73

# 17
Ха честита нова тема и от мен!
Че и доста сте пописали, я да видим дали ще хвана всичко подред...
Количката - седим в нея по много. Нали това му беше голямата мъка преди, че не му давах да седи. А сега си седи, гледа си света наоколо, ако минават коли е най-добре (има едно оживено кръстовище до нас - имам чувството, че ако го оставя там, може да стои цял ден). Но количката трябва задължително да е напред, т.е. той да е напред обърнат по посока на движението. Ако завъртя дръжката така, че да гледа към мен, почва едно извиване, не е за разправяне. Става проблем и ако реша да го сложа да лежи, затова трябва да изчакам да се умори тотално и тогава да го сложа легнал, та да заспи веднага. Иначе се надига да сяда и мрънка.
Сядането - и при Стени така започна, наведен напред да се подпира на ръцете си. Но той така си се нагласяше да сяда. Аз не съм го слагала нарочно, а с възглавници пробвах само два пъти и видях, че не става. И така от положение на четири крака, той сам взе да се избутва и да сяда, подпирайки се така. А сега вече седи и без подпиране. Обаче повече предпочита да пълзи, това седене на едно място не му е по вкуса много.
Сричките - повтаря си това, което той се иска. Аз му казвам "ма-ма", той ми вика "та-та" hahaha. Повтаря точно нещо, само ако той е започнал - например той казва "да", аз след него казвам също "да"  и пак той, и така по много.
Носенето на ръце - както знаете и ние си се носим. Добре поне, че е лятната количка, та из къщи в повечето случаи го разхождам из стаите или го строявам срещу мен да ме гледа, ако имам нещо да свърша. Хотмаме, съчувствам ти за ръката Sad! А мен пък ме боли кръста Sad! Та, Дани, не само със забравянето сме като третата възраст newsm27, ами и с болежките! Аз си нося Космодиск, но по малко, защото както казва една бабичка от рекламата - "много ме затопля и не мога да го понасям" hahaha!
Лилит, това с рева, когато нещо не е станало както го искам, защо ли ми е познато?! Ама и аз вече взех да се примирявам, че къщата ми е в някакъв организиран хаос, мъжа ми свикна, че се яде каквото има, без да се проявяват претенции и т.н. Ей, тва детегледачките в Софето голяма работа бе #Crazy #2gunfire! Аз като юрисконсулт в нашата община не взимах толкова #Cussing out! Дали да не преквалифицирам?! Crossing Arms Друго правя-неправя, но на детето винаги е изгладено и изпрано, стаята му е чиста, посудата тоже, осигурени са му храните, та смогвам и нещо извън тези неща да направя. Значи - ставам Peace! Само остава да си намеря някой да ми дава 500лв Wink! Защото явно някои ги дават, щом пък други си ги търсят.
Килограмите - аз имам още 2кг да свалям, обаче като цяло съм се постегнала явно, защото днес си мерих банския и ми стана!
Май това беше всичко... Отивам да мия чинии и после лягам да спя!

Последна редакция: ср, 26 юли 2006, 14:59 от els

# 18
  • София
А и кому е нужно - дето викат, първите две години го караш да се изправи и да говори, а следващите 20 му викаш да седне и да млъкне Joy

Хахаха, супер лаф!  newsm10 А най-хубавото му е, че е истина!  newsm62

Докато си отварях страницата (щото тукашния ми Интернет е до болка бавен и тромав  smile3515) зърнах, че на Ноемврийчетата заглавието на темата е свързано с гърнето. Вие "запознавали" ли сте бебоците с това 'съоръжение'? Аз - да.  yes По-скоро майка ми, де.  Flushed И абсолютно не срещнахме опозиция, напротив. Така сладко си размята краката, седейки. А и работа върши, де, стига да уцелиш съотвения подходящ момент.  thumbsup Даже имам актуална снимка.  Ще видя дали тази връзка ще поеме качване на файла в албума.  newsm78

Много благодаря за отговорите за седенето.  newsm51  Значи, чакам да си се изправи. Абсолютно нямам спомен КАК са се научили да седят батко й и кака й...  newsm09

Хехе, Лилит, дали си струва да работиш, че да изкарваш заплатата на гледачката? Wink

Аз докато се натуткам, Елс ме е изпреварила Simple Smile Ама тамън ме подсеща за сричките. И за Надето не бих казала, че повтаря, а по-скоро тя налага 'темата', хехе. Баба й и баща й са на най-голяма почит. Кака й се напъва да докара "т" за "к", ама не става Wink А аз само им гледам саира  newsm53

До скоро, че май ни се спи... Wink И на мен, де Wink

love001

# 19
Чак сега видях горе в списъка ... Нашата Мишелин има рожден ден newsm59! Честито! Да си жива и здрава и много щастлива! newsm67

# 20
  • София
Пак аз.  Simple Smile

newsm44  Добавих снимката: http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=966939   

smile3555 - днес Ели на Ма6а става на 7 месеца!!! 
Tada Да е здрава, весела и щастлива!!!   Tada

Пак чао!  wavey

# 21
и аз пак  Hug

ЧРД НА МИШЕЛИН    bigdance2 nbirthday  ura dance dance dance  bigdance2

А НА БЕБЕ ЕЛИ  newsm18 newsm18 ЧЕСТИТ МИНИ-ДЕН

# 22
  • В центъра на Вселената...
 Gift baloniЧестит рожден ден, Мишелин baloni Gift

Two Hearts Много здраве, щастие и късмет!!!  Two Hearts

# 23
Хотмамче - хич не бързам Сиса с приказването. То тия изброените думи тя сама си ги каза (не на веднъж де), после спря. Но вчера на въпросната консултация ме питаха дали покривала нормите за възрастта - това била една от тях - да повтаря срички, та за това попитах, дали вашите бобчовци повтарят. Къдрокоске, миличка, абсолютно права си, за поставянето на децата под общ знаменател. Е, какво като не повтаря и кво сега - бавноразвиваща ли ще я изкарат  #Crazy  #2gunfire Бих се радвала детето да проговори, просто за да може да ми каже дали е жадно, гладно или нещо го боли, за да мога да откликвам на потребностите му, но не пришпорвам нещата - когато е готово тогава.
Честито на Мишелин - здраве, много любов и щастие Мише!   newsm67
Честито и на Ели - да жива, здрава за радост на тати и мама!   bouquet
Лилит - не оставям Сиска за дълго права, за няколко секунди само. А това с детегледачките - направо думи нямам, щях да падна от стола, докато четях  #Crazy
Елси - преквалифицирай се  Joy
Мимиска - на гърне не съм слага, незнам кога ще я пробвам, ма й тоя артикул още го нямаме

Днес ако не ни мине котка път сме на плаж и ще направим снимки на първо потапяне в море  sun

# 24
  • Варна
 здравейте момичета
благодаря ви че не сте ме забравили
ето една малка виртуална почерпка от порасналата с още една година мама  Wink

# 25
  • Варна
Що така не ми се получи и не ще да отваря  newsm78
Емитогава така  Mr. Green
  party023 Wine Glass  и така Misc Baby Bottle

# 26
  • Добрич
Честит Рожден Ден, Мише! Бъди много здрава, щастлива и усмихната мама! Сбъднати мечти!

Честит и Мини Рожден Ден на Ели на Маша! Бъди здраво детенце и много весели и безгрижни детски игри!

За гърнето, и аз се чудя кога да започнем, но и ние като Дани си нямаме още тази екстра у дома.  Wink
За детегледачките, направо нямам и аз думи. Егати......То наистина е отговорна работа, но пък защо заплатите на учителите дето учат не 1, ами по 100 деца на ден ще е по-ниска.  #Crazy

Хайде чао от мен за днес!   bouquet

# 27
Е и аз да се разпиша!
Гледам обсъждате гърнета, седене, стоене, лазене и подобни двигателни умения. Както и великите говорни способности.
Ами Никсъна пощуря! Лази - смешно, не особено стабилно, но влага цялата си енергия, за да достигне от т.А в т.Б най-вече в устрем да докопа нещо. Хваща се за каквото дойде, ако е на подходящата височина, изправя се на колена (ще приложа снимка) както и на крака ( и за това също), олюлява се и в общия случай се пльосва. Нали не знае какво е да паднеш ид а се удариш, хвърля се напред или просто си пуска ръцете, както си стои. Та го придържам, не бих го оставила да се сгромоли за сега.
Иначе количката (колата, както и викам) е любим предмет. Седи си в нея, крещи от кеф и кротува. Като види нешо интересно се оттласква с крака и се засилва да стане. ямаме колани през раменете, както и седнала позиция (счупи се) Та и тази драма трябва да реша, но за нова количка нещо не ме влече.
Нищо не приказва- бля бля и кака ака разбира се Simple Smile))))))))
не ми се получава със снимката, много съм куха чвно.

# 28
  • София
Честит Рожден Ден Мишелин!Бъди жива и здрава и много щаслива!
Честит 7-ми месец на Ели!
Хотмаме,много лошо това със ставите.Мен понякога ме боли кръста като вдигам нашето  261uu,но нямаме друг избор като не продават портативни кранове,ще си ги носим и ще ни боли Mr. Green.
Сядането,в началото и той се подпираше на ръчички и лягаше напред върху краченцата си (ех,ама как го обясних).
Количката,да чукам на дърво седи в нея и кротува.Най - обича да е седнал и да опознава света Mr. Green
Гърнето,ами слагам го откакто направи 7 месеца,но досега никакъв ефект Crossing Arms.Само веднъж докато го изпишквах и най-накрая ми омръзна да повтарям пиш-пиш той взе,че се изпишка на хавлията.Това ни е най-големия успех.
Сричките,казва ба,ма,да,не,та.Понякога успява да повтори някоя по два пъти,но засега е рядко.
Ние утре пътуваме до Мюнхен,за да направим пасаван на Дани и аз доста съм се спекла,защото трябва да отидем и да се върнем за един ден.А до там е около 5 часа с кола и в тая жега ooooh! (36 градуса)незнам Дани как ще издържи 10 часа път.Стискайте ни палци да нямаме проблеми.

# 29
ето го Никсони http://www.snimka.bg/album.php?album_id=50723&photo=6
Честито на малки и големи празнуващи!

Общи условия

Активация на акаунт