АВГУСТИНЧЕТА 2019 - тема 2

• 21 489
  • 505
  •   1
Отговори
# 405
Ами ако се прояви реакция как ще разбера дали е от глутен или от нова храна?

Точно заради това в продължение на месец се дава само глутен, без нови храни, защото реакция към глутен може да се прояви дори на третата седмица от първия прием. Така е по-сигурно и на теб ще ти бъде по-спокойно, щом детето има алергии е препоръчително така да процедираш. Ние минахме глутенът, по седмица давах овес-ръж-ечемик-пшеница. Доста е досадно, защото не можеш да даваш нови неща и за това много майки не въвеждат по тази схема и дават примерно 2 седмици глутен само и си дават нови храни след това. Въпрос на избор е.
Ако даваш две нови неща едновременно и детето направи реакция, няма как да разбереш от какво е.

# 406
1/4 жълтък според мен се счита за въведен. Аз го въведох още в края на 6-ти месец, 6 и 7 м. давах 1/4, а в 8-9м. по 1/2. Сега от 10м. започнах да давам цял жълтък. За глутена изобщо не съм внимавала толкова, в крайна сметка само 1% от населението страда от глутенова непоносимост, в рода ни също нямаме обремененост. Просто внимавам да не яде всеки ден глутенови каши, все още ги редувам през ден с безглутенови. Също съм въвеждала и плодове и зеленчуци през това време.

# 407
  • София
ESTER. според мен го считай за въведен вече. Аз започнах захранване на 6 месеца и не бързам. Въведох жълтък като започнах с 1/8, после 1/4 и в рамките на месец стигнах до 1/2. Цял жълтък ще дам след годинката. Бих включила някой плод преди глутена - ябълка, круша, слива, а също и безглутенови култури като брашно, зърна или каши - оризова, елда, просо. В момента въвеждам глутен по схема и не давам нищо ново.

# 408
Благодаря момичета🤗
Ще дам сливи и банан и после овес.

# 409
  • София
Аз въведох глутен малко неволно и рано ( преди да навърши осем месеца) - бях й взела овесена каша без да се замисля. Съответно и други нови неща давах, не съм чакала да мине месец. Но досега алергии не е проявила.
По отношение на ваксината - още преди няколко месеца коментирахме с личната, че ще я правим през август, като стане на годинка.

# 410
Аз въведох глутен малко неволно и рано ( преди да навърши осем месеца) - бях й взела овесена каша без да се замисля. Съответно и други нови неща давах, не съм чакала да мине месец. Но досега алергии не е проявила.
По отношение на ваксината - още преди няколко месеца коментирахме с личната, че ще я правим през август, като стане на годинка.

Ми не е рано. Аз го въведох на 7м по препоръка на педиатъра. Между 7 и 10 месец се въвежда глутен.

# 411
Момичета какво казват вашите лекари за реимунизацията на 12месеца. Нашата както писах иска да я слагаме другата седмица. Отказах и тя каза, после ще кажеш че е много топло, идват и отпуски. Добре хайде тогава да е след месец, т.е.на 11месеца. Да, но аз искам да се сложи както е отбелязано на имун.календар - на 12месеца. (минимум 6месеца сред 3-тия прием)Какво като сме в минималния срок за поставяне ? Защо е това бързане? После прочетох и че не е хубаво да се слага ваксина в жегите, т.к.може да се получи допълнителна реакция на организма. И съвсем се замислих да я сложа септември.

Последна редакция: пт, 19 юни 2020, 23:38 от ESTER.

# 412
Момичета какво казват вашите лекари за реимунизацията на 12месеца. Нашата както писах иска да я слагаме другата седмица. Отказах и тя каза, после ще кажеш че е много топло, идват и отпуски. Добре хайде тогава да е след месец, т.е.на 11месеца. Да, но аз искам да се сложи както е отбелязано на имун.календар - на 12месеца. (минимум 6месеца сред 3-тия прием)Какво като сме в минималния срок за поставяне ? Защо е това бързане? После прочетох и че не е хубаво да се слага ваксина в жегите, т.к.може да се получи допълнителна реакция на организма. И съвсем се замислих да я сложа септември.

Според мен не ѝ се връзвай на тази педиатърка, защо е това бързане не знам? Ние бяхме назад със ваксините и последната я сложихме на 9м и приключихме до годинка. Коя е тази ваксина, да погледна кога сме я сложили, да не стане нашата да ме прецака, да не са минали 6 месеца от последния прием? Не е фатално след годинката да се сложи.

# 413
И ние доста забавихме последната ваксина - тази която се слага на 4 месеца. Сложихме я чак на 8 м. Не знаех, че трябва да се спазва някакъв определен период за реимунизация. Добре че писахте, да знам да следя нещата.
Наистина не виждам за къде да се бърза толкова. Не знам възможно ли е да отслабне действието на предишната ваксина, за да се бърза толкова за поставянето на следващата.

# 414
Синфлорикс е ваксината.

# 415
Синфлорикс е ваксината.

В имунизационния паспорт на детето пише, че 4ти прием е на 14месеца? Много странно..

# 416
Аз гледам именизационен календар за 2019г. Там са 3 приема - 2-ри, 3-ти и 4ти месец и реимунизация на 12месеца.

В имунизазионния календар за 2020г. вече са само 2 приема - 2-ри и 4-ти месец. Реимунизация на 12 месеца. Бебенцата родени пред настоящата година ще имат един прием по-малко.

Ваксината е въведена у нас през 2010г като задължителна. И от тогава е имало различни приеми от днешните, като реимунизацията е била през втората година на детето.

# 417
Ние имаме имунизационен паспорт, който нося на всяка консултация и там вписват кои ваксини кога са поставени. Отделно самият този паспорт си е разграфен с ваксините, кога има приеми и реимунизации. Може би е объркано нещо, но пише 14м. Аз имам доверие на лекарката и акушерките, та все тая.Така или иначе някога тогава ще я поставим, защото последният прием е на 9м.

# 418
Ние имаме имунизационен паспорт, който нося на всяка консултация и там вписват кои ваксини кога са поставени. Отделно самият този паспорт си е разграфен с ваксините, кога има приеми и реимунизации. Може би е объркано нещо, но пише 14м. Аз имам доверие на лекарката и акушерките, та все тая.Така или иначе някога тогава ще я поставим, защото последният прием е на 9м.
От къде си взехте този паспорт

# 419
От къде си взехте този паспорт

От книжарницата. Когато записахме бебето при лекарката, беше нейно изискване да си го купим, той си е за нас и го носим всеки път. Също и 'бебешки дневник', там пък записват мерките за всеки месец,и той си е за нас.

Общи условия

Активация на акаунт