АВГУСТИНЧЕТА 2019 - тема 2

• 21 485
  • 505
  •   1
Отговори
# 420
Въведох овес, сега искам да дам ръж, но няма само ръж на каша. Има го в комбинация  с други зърна. Иначе ечемик и пшеница поотделно има. Как дадохте ръж? Или да дам направо ечемик?

# 421
Въведох овес, сега искам да дам ръж, но няма само ръж на каша. Има го в комбинация  с други зърна. Иначе ечемик и пшеница поотделно има. Как дадохте ръж? Или да дам направо ечемик?

Можеш да си направиш сама каша с ръжено брашно. Аз въведох ръж с ръжени ядки. Ечемикът също с ечемичени ядки въведох.

# 422
  • София
И аз използвах ръжено брашно и правех каша, защото не намерих ядки. Запичам брашното на сух тиган докато леко си промени цвета, сипвам вода и бъркам до сгъстяване. И бисквитки правих за разнообразие.

# 423
И аз използвах ръжено брашно и правех каша, защото не намерих ядки. Запичам брашното на сух тиган докато леко си промени цвета, сипвам вода и бъркам до сгъстяване. И бисквитки правих за разнообразие.

А, да, бисквитки също. Даже първите 2 пъти дадох ръж под формата на бисквити. Grinning

# 424
Мамчета, препоръчайте ми лятна количка от която сте доволни. Вчера ходих да купя нова на чиполино, но явно модела не е нашия... ниска е за мен дръжката тъй като съм 1.75, та сега ще я продавам, количка на един ден. Моля, споделете ако сте доволни от някоя?

# 425
asencety, аз си взех на Pali, но водещ критерий ми беше теглото (3,9 кг), защото пък съм само 1,5 м висока и нямам сила да бутам много. Тествахме с госпожицата в магазина да я побутаме наляво-надясно с тази количка, тя се ухили и я взехме. Засега съм доволна. Другите всички хвалят Макларън и Плико Мини на Пег Перего - но те ми идват по-тежки, а и сгъването при Макларъна не ми харесва. Но ти можеш да тестваш. При всички случаи е добре да тестваш преди да вземеш.

# 426
Момичета по колко мл. каша давате?
Например за следобедна закуска с плодово пюре. Колко каша и колко пюре?

# 427
Аз давах 100 мл каша (обикновено 2 с.л.) и 100 гр пюре към нея.

# 428
2 с.л. каша, 100 мл. пюре + 100 мл. вода.

# 429
Мами, дайте примерен режим, как храните бебчетата? Моето момиче в последно време ми се струва гладна.
Сутрин започна да се събужда много рано, така че веднага като се събуди я кърмя, около 6ч.
В 8ч. и давам млечна каша или попара.
10:30-11:00ч - пасиран суров плод, който е нещо средно между пюре и сокче - 100 мл.
12:30 - обяд пюре с месо, жълтък или риба.
16:00 - плодова каша или кисело мляко с банан.
19:00-19:30 - кърма
Между храненията не давам никакви бисквити, солети и т.н.
Според вас дали е ок този режим или трябва да добавя още нещо?
Все още е само с 2 зъба, така че почти всичко пасирам или ако позволяват зеленчуците ги намачквам с пресата за картофи.

# 430
Мами, дайте примерен режим, как храните бебчетата? Моето момиче в последно време ми се струва гладна.
Сутрин започна да се събужда много рано, така че веднага като се събуди я кърмя, около 6ч.
В 8ч. и давам млечна каша или попара.
10:30-11:00ч - пасиран суров плод, който е нещо средно между пюре и сокче - 100 мл.
12:30 - обяд пюре с месо, жълтък или риба.
16:00 - плодова каша или кисело мляко с банан.
19:00-19:30 - кърма
Между храненията не давам никакви бисквити, солети и т.н.
Според вас дали е ок този режим или трябва да добавя още нещо?
Все още е само с 2 зъба, така че почти всичко пасирам или ако позволяват зеленчуците ги намачквам с пресата за картофи.

Здравей. Първо ще ти кажа, че дъвченето не зависи от зъбите. Има някои деца, на които първо зъбче им избива на годинка, но от преди това се справят с по големи парчета. По-скоро е за умението на дъвчене, някои неща могат и с венец да се сдъвкат.
Струва ти се гладна, но кое те кара да мислиш така?
При дъщеря ми часовете много варират, зависи кога се е събудила, но например:
8-9ч яде закуска (палачинки, филийка с жълтък и сирене, кускус с масло и сирене, юфка със същото)
11-12ч зеленчуци (+месо/риба). Готвя ѝ най-различни неща, например зеленчукови кюфтета или бебешка паста, но тя яде парчета.
Също така в 11 можеш съвсем спокойно да даваш обяд, а не плод - часовете за обяд са между 11-13ч.
14-15ч грис с плод, кускус с плод, кисело мляко с плодове, бисквитки с плод и т.н. , има много различни рецепти , може да видиш фейсбук групите бебешко меню.
18ч зеленчукова супа (отскоро давам вечеря и сякаш ѝ е добре, понякога се буди през нощта за мляко, но като е яла супа за вечеря не се буди)
20-21ч - АМ преди заспиване
Между храненията можеш да даваш плод, аз сега давам диня или пъпеш, много ги харесва дъщеря ми, чак ръмжи от кеф Joy

# 431
  • Пловдив
Аз ще се присъединя към  Freya само дето все още не съм вкарала вечерята, но смятам в най- скоро време и това да стане.
Megisch не знам кое те кара да мислиш, че е гладна, търси ли си хапване, моето дете яде по доста малък грамаж за възрастта си и все си мислих, че е гладна, но приех идеята, че просто си хапва по мъничко. А при нас дума не може да стане да е закусила в 8-9 и да хапва отново в 10-11 междинно хранене, минаваме направо на обяда и следобедната закуска често е към 5 часа. Прави големи интервали с малки порции и много движение чак ме изумява това дете.

# 432
Да, това че дъвчат с венците, също съм го чела и пробвах, но моята все се дави и от малки парченца. От както повърна два пъти големи количества, се отказах да и давам парчета. Много се притеснявам да не се задави, преди няколко дни и дадох мъничко парченце диня и веднага започна да кашля, иначе много я харесва, слагам и я в силиконова мрежичка и я дъвче, но само сокчето изпива така.
Иначе за това, че е гладна започнах да съдя по това, че след като я накърмя сутрин и след 2ч. започва да мрънка, по-рано и давах закуска в 9-10ч., но сега я изместих в 8ч. и си я изяжда, след това е по-спокойна. Също и с този плод в 11ч. не съм сигурна, че и е достатъчен, вчера още в 12ч. беше гладна. Мислех си дали да не давам някакви бисквити, но също се страхувам да не се задави с тях. Кърменето вечер също започнах да и го измествам по-рано, явно този интервал от 3:30ч. е твърде голям или трябва вече да и давам вечеря. Но вечер поне не се буди. Заспива около 19-20ч. и сутрин се буди в 6ч.

# 433
Да, това че дъвчат с венците, също съм го чела и пробвах, но моята все се дави и от малки парченца. От както повърна два пъти големи количества, се отказах да и давам парчета. Много се притеснявам да не се задави, преди няколко дни и дадох мъничко парченце диня и веднага започна да кашля, иначе много я харесва, слагам и я в силиконова мрежичка и я дъвче, но само сокчето изпива така.
Иначе за това, че е гладна започнах да съдя по това, че след като я накърмя сутрин и след 2ч. започва да мрънка, по-рано и давах закуска в 9-10ч., но сега я изместих в 8ч. и си я изяжда, след това е по-спокойна. Също и с този плод в 11ч. не съм сигурна, че и е достатъчен, вчера още в 12ч. беше гладна. Мислех си дали да не давам някакви бисквити, но също се страхувам да не се задави с тях. Кърменето вечер също започнах да и го измествам по-рано, явно този интервал от 3:30ч. е твърде голям или трябва вече да и давам вечеря. Но вечер поне не се буди. Заспива около 19-20ч. и сутрин се буди в 6ч.

Опитай да изместиш часовете, поне в 20ч най-рано да заспива. А относно парченцата, то се започва плавно. На дъщеря ми започнах на 7м да давам намачкано с вилица. Първите два,три пъти ѝ се гадеше,но после свикна. Постепенно започнах да давам много малки парченца, колкото грахово зърно и така увеличавах. То зависи и от детето, но снаха ми от страх да не се задави детето, сега на 1г и 4м още не може да дъвче племенникът ми, а дъвченето е много важно за говорните умения, доколкото съм чела. Успех, ще се наредят нещата. Просто си трябва много търпение.

# 434
Намачкани зеленчуци яде, не е проблем, но определени неща, като спанак например или сурови плодове ги пасирам. Днес и дадох пъпеш много внимателно, гледах да отгризва точно колкото грахово зърно, иначе ако и дам по-голямо парче направо го поглъща, без да дъвчи. Също, ако и дам сама да яде, не мога да контролирам, колко ще отгризе.
Относно лягането се старая да е между 18:30-20:00. Създала съм и режим и заспива много бързо.
Препоръчвам този блог, супер интересни статии:
https://mamospimise.com/when-is-bedtime/
https://mamospimise.com/wake-windows/
https://mamospimise.com/blog/

Общи условия

Активация на акаунт