СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 8

• 33 349
  • 772
  •   1
Отговори
# 165
  • София
В 125то май ги събират с конкурс за умения в тормоз...

# 166
  • у дома
Моето днес е останало по желание на ОЛИ по физика и то след като почти месец не е отварял учебник по предмета-имат физика само в петък.

# 167
  • Отвъд алеята зад шкафа
Има ли някоя дете в ЧУ от темата?

# 168
  • София
Момичета, видях, че на 12 и 19 януари има пробни изпити в Бултест, а от 25 януари започват следващите в Междучасие. Ще записвате ли децата в някоя от тези школи? Или Регалия?

# 169

при нас не мълчахме. и знаеш ли какво стана - учителката, от която имаше масови оплаквания (тя даже не дойде на РС да ги чуе лично), на следващия ден вече знаеше точно кой родител на кое дете се е оплаквал и започна психически тормоз срещу децата в час, с ясни коментари защо го прави.
                 Ами правилно сте постъпили! За тормоза над децата съм дала разпореждане да натиснат диктофона на телефона и след това аз ще се разправям.Вторият вариант е да ме наберат и да оставят телефона отворен.Не може да обиждаш и тормозиш децата,чиито родители знаят какво е да си родител.Не пътека ,а магистрала съм направила до директора на у-щето.Четиримата бяха в едно у-ще и мненията им за учителите се покриват на 100 %.Миналата година имахме проблеми с младежа ,който вече е в друго у-ще - дъщерята плаче "Мамо,не се разправяй ще го нарочат и няма да му пишат 6-ца,а му трябва за кандидатстване."Изобщо не я послушах и понеже беше М ,а там или си решил задачата или не,та войната ми беше пуническа.Той решил задачите,а учителката ги задраскала,защото това не бил нейния начин.Събрах при директорката всички математици и зададох въпрос "Вярна ли е задачата и решението?" Обясних,че съм завършила същото у-ще и моите учители са толерирали различните решения,а не един стандарт.Много задачи имат не само едно решение.Ами успях хем да и натрия носа,хем да и дам да разбере,че тормоз от нейна страна изобщо и да не си помисля.Сега има проблем с другия младеж /6 кл/ и пак по М при същата учителка,а пък и той и направил такива шаржове,че в първия момент онемях,че тръгнали из нета.Като се събрахме при директора аз го виждам как се подсмихва и изобщо не изглежда разтревожен от случката.Пак почнаха драми с другата дъщеря "как ще го тормозят",но до момента няма проблем.Сега госпожицата се надявам да се представи подобаващо и да попадне в желаното у-ще и остава още един за следващата година.Принципът ми е железен и с децата ми и с внуците ми - защитавам ги ,но в къщи си знаят какво ги чака,ако наистина са виновни.Все пак децата трябва да знаят ,че има на кого да разчитат при конфликт,но и си носят последствията ,когато са виновни.

# 170
  • София
Аз като ученичка се борех с нокти и зъби за справедливост, но понеже и ми вървеше училището, та всички опити на разни госпожо-другарки да ме сложат на място бързо се приключваха. С децата не съм имала драми, но те и са ставали винаги любимци на повечето учители, но не бих търпяла ако имаше.
Наборът сега ме зарадва, че се е класирал за областния по БЕЛ. Не вярвах, защото доста висок е прагът. В събота и неделя е на още  4 Dizzy Face олимпиади, а и щял да ходи и по музика. Няма лошо, ама чак пък на всички да се яви.

Последна редакция: ср, 08 яну 2020, 20:19 от liani

# 171
  • София
Аз пък друго да попитам: ще имат ли срочни оценки по предмета, който се изучава 1 час седмично (химия или физика)?

# 172
  • у дома
Аз пък друго да попитам: ще имат ли срочни оценки по предмета, който се изучава 1 час седмично (химия или физика)?
Нашите да,но тези,които са по старата програма т.е.11 и 12 кл-не.

# 173
О, не се бях сетила. Не би трябвало да имат. Направо годишна. Това донякъде ми обяснява липсата на оценки по физика в класа на Митко.
П.П. Видях какво е написала Светла. Значи греша. А при липсата на текущи?  Laughing

Аз ще ви попитам един глупав въпрос. Но възникна спор. Думата абсцес заемка ли е или чуждица?

Последна редакция: ср, 08 яну 2020, 20:12 от Дикси

# 174
  • у дома
Нека Дидева се вкл къде точно е записано,но съм сигурна,че и с 1 час седмично наборите,които са по новата програма имат срочни оценки.

# 175
Имат
Чл. 12. (Изм. и доп. - ДВ, бр. 78 от 2017 г., в сила от 29.09.2017
г.) (1) Освен ако в съответната учебна програма не е определено
друго, минималният задължителен брой текущи изпитвания по учебен
предмет
или модули за всеки учебен срок е:
1. две текущи изпитвания по учебни предмети или модули,
изучавани по училищен учебен план с до два учебни часа седмично;

2. три текущи изпитвания по учебни предмети или модули,
изучавани по училищен учебен план с 2,5 - 3,5 учебни часа седмично;
3. четири текущи изпитвания по учебни предмети или модули,
изучавани по училищен учебен план с 4 и повече учебни часа
седмично.

# 176
  • у дома
Дикси,а при вас защо няма текущи оценки-за входното ясно,ама после? На мен ми е странно,защото на моето физиката е в петък,а губиха една камара петъци...Обаче има 1 оценка от входно 1оценка на учебна тетр 1 оценка от изпитване  и др седмица ще правят контр,защото свършват раздела,което пак ще бъде върнато преди да свърши срока,така че ще има поне 4 оценки,които са напълно достатъчни за оформяне.

# 177
Дикси,а при вас защо няма текущи оценки-за входното ясно,ама после?
Нямам никаква представа. Контролно ще правят другата седмица. И така ще имат по две оценки, а Димитър една  Crazy

# 178
Този форум е ужасен. Децата блажено забравили за домашното, а тук всичко развалихте. Grinning Joy
В тази връзка да попитам - какви са двете тези за домашно при госпожа Весела Михайлова за тази седмица? Едната не "сме" записали...

# 179
  • София
Този форум е ужасен. Децата блажено забравили за домашното, а тук всичко развалихте. Grinning Joy
В тази връзка да попитам - какви са двете тези за домашно при госпожа Весела Михайлова за тази седмица? Едната не "сме" записали...

Сега пък тези за домашно! Соня ми каза, че им остават за домашно 2та теста, които не са решили (някои не са ги решили, а други били сгрешили кои са тестовете) и един преразказ.

Общи условия

Активация на акаунт