Деца от всички страни, добре сте дошли-8!

• 20 918
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Две в едно, честит имен ден!!!
Няма ли как мъжът ти да се тества? Все си мисля, че белодробните проблеми се получават по-късно.
Стискам палци да не е нещо сериозно!!!

Якамоз, децата ми не са кръстени, само защото отказвам да ги кръстя в протестантска. Мъжът ми не иска в православна.
БПЦ има проблем с комуникацията. Ние тук ходим на руска и там няма такива изцепки.
Аз съм го водила на детска служба в протестантската, интересно я правят, но псалмите им ме изнервят 🙄
В училище ходи на религия, иначе трябва да ходи на етика с мюслитата.
За историята: малко ми е странна. Детето не разбира защо Исус е на кръста. По-скоро е история как птичето получава името си.
Аз казвам на Дзвер, че Исус е умрял на кръста, но според мен той не асимилира, че това е било огромно страдание. Само 15 Мин дискутираше с мен дали и ние ще възкръснем, какво става с душата след смъртта и прочие. Но той е по-голям.

Иначе и тук има хубави концерти в съседната църква, декември обикновено. Препълнена е.

# 616
Вече няма да пиша от телефона - снощи писах, писах, блокира телефона и всичко се изтри.
Днес пак писах, писах, и пак бг мамата блокира и всичко изгубих.
Направо ми причерня...

Честит Велик ден на всичко празнуващи по католическия календар.

Две в едно, дано всичко мине бързо и полека. Как се процедира сега? Идват и ви правят тест? Или ще ходите в болница? Дано се окаже нещо друго...Дръж ни в течение

Къти, много е хубаво че ТМ се е прибрал и че има къде и как да се изолира. Предполагам че е трудно за децата.
И при нас е много хубаво времето и се радвам че сме в къща. От две седмици си е почти лято и не искам и да ги мисля хората които са по апартаментите.
Аз не успявам да работя колкото трябва, но и нищо не мога да направя повече. Малката е фога голяма...не се спира, все иска някой да е до нея...Пълзи все повече, вече сложихме бариерите навсякъде че става опасно.
Вече взе и да се надига.
Ася, аз поръчвам редовно от интернет. Като не ми хареса, просто го връщам. С Йоан е по сложно. Баща му толкова държеше да е все с анцунг че сега и дънки едвам го карам да убуе. Тениските също ги поръчвам от интернет, маратонки също...

Якамоз, Йоан го кръстихме когато беше на година и половина. Тази година замисляхме кръщене и на Миа в България, но сигурно няма да стане. Йоан е в католическо училище, говорят им за Исус и тем подобни, но не са го карали да прави комюнион точно защото сме декларирали, че не е католик.

Тити, честит ти именик. Десерт без мляко - аз правя един хулигански сладкиш с ябълки...Не остава никога и досега нямам неуспешен опит. А сега го правя доста често понеже съм си в нас и като видя че някой плод е повехнал, хайде на сладкиш...Ако те интересува има го в интернет Хулигански сладкиш с ябълки.

Кала, вие пък сега торнадо...Направо ме побиха тръпки. Определено би ми се искало да си ми в къщата и да измисляш занимания за децата...Мен хич ме няма и понеже съм педантична, ми е трудно да оставя Йоан да ми помага.

Бибитче, ТМ отпуск ли е? Тук няма как да стане. Доктор ли си, трябва да си насреща....

Аз днес правих козунак...Правила съм преди години. Поизмислих си малко рецептата отвътре, ама те пък се получиха много добре.

# 617
Честит имен Ден на Две в едно, на сина на Тити и ако има още и на тях!  Да сте живи и здрави всички!
Притесних се за новините около мъжа на Две в едно.  Може и да не се е заразил от последното ви пазарене, защото проявите обикновено са след около две седмици. А нали малкия скоро беше болен, може от него да е прихванал нещо. Както и да е, дано се намери бързо и адекватно лечение.
Честит Великден и на тези от вас, които го празнуват днес!
Якамоз, тази приказка за първи път я чувам и аз, не съм на "Ти" с католическата традиция.
Къти, добре че се е прибрал твоя мъж, макар и сега да е в изолация.
Брюксел, чудни са ти станали козунаците!
Аз вчера си купих от един румънски магазин бои за яйцата. Надявам се, че ще са сполучливи.

# 618
  • Немция
Две в едно, дано не е короната! Тествайте се , подсилвайте имунната система...
Сега основната ми тревога ако и двамата станем много зле кой ще гледа Лео.
И на мен това ми е един от основните страхове, имам вариант кой да гледа децата, но се надявам горещо да не стигаме дотам.
Пиши как сте! Hug

Брюксел, разкошен ти е козунака!!! Направо давай рецептата!
ММ е в двуседмичен отпуск. Тук короната не е в пика си. В болницата са в момента много персонал без работа и който има да взема извънредни часове , може да поседи вкъщи.
Дано не вземат прибързано мерки за разхлабване на положението и пратят децата на училище например, че това ще е най-голямата глупост в момента, тогава наистина ще пламнем.
Ние няма как да се изолираме месеци наред от таткото. Ако има директен контакт с болни от корона, ще трябва да остане в болницата. Засега при ММ имат по-млади колеги, които се грижат за тях. Дано не се разболяват.

Къти, добре, че ТМ се е прибрал благополучно. Още няколко дни и ще си спомняте със смях за времето , прекарано в градината на заточение. Много сладка история със снесените яйца от кокошките насред двора, като по поръчка за Великден. Grinning

Якамоз, моите деца отрано ги почнаха с историята за Исус на кръста. Нали бяха в католическа ДГ. Но не им разказваха украсени истории с червеношийки, а директно както е било по принцип. Малкият Бибитко много го занимаваше тази история, редовно ме е питал защо са направили така с Исус. Дори наскоро малкият пак ме пита защо са заковавали така хората на кръста. Тук се намесва и темата за смъртта. Така че на моите момчета нищо не им е било спестено, но бе поднесено като за деца, с книжки, правеха кръстове, обвити с прежди, рисуваха и прочие.
Сега големият е записан в гимназията в католическата група, чудя се дали това  е правилното. Беше в католическо училище преди това.
Ася, в гимназията на големия няма много мюсюлманчета. Неговото училище не е предпочитано от тях. Така че не е задължително да има един куп друговерци Stuck Out Tongue Winking Eye , ако не е при протестанти или католици.

# 619
Брейй дами, много сте писали 😀.

Първо да честитя именния ден на цветните имена, а сега и честитя Великден на празнушащите 🐣.
При нас не съм забелязала да се поздравяват предварително.

Аз да си призная много съм боса относно религия и църкви. Децата са в обикновено училище без религиозна насока. Не посещават църква и не ги учат на религия.

Кала, страшно ми прозвуча това с торнадото.
Бибит, браво на твоите момчета, че са толкова любознателни. Нашия батко и той обича география и история. За почти 10 годишен има доста богата обща култура. Баща му същи харесва история и често му разказва за нещо.
Две в едно, пазете се и дано не е тази гадна корона. Децата скоро ни попитаха, ако и двамата сме имали корона кой щял да ги гледа и какво ще стане с тях.
Къти, отдъхна си малко. Вече сте в пълен състав.
Дрехи и обувки купувам както онлайн, така и в магазин. Даже вчера поръчах сандали за мен, каката и малкото. Аз птк не харесвам широки дрехи, както и с много картинки. Мойте деца са слабички и особено баткото ако му купя нещо малко по-широко му стои като закачалка. В кръста широко, не може да се стегне все пада, той се ядосва. Предимно скини модели му купувам.
Тази седмица беше чудно време. Децата по къси панталонки и тениски. Аз не мога така да се разголя, аз съм си зиморничева и все ми е студено. То и нямам какво да ме топли де, само кожа и кокали 😂.
Брюксел, козунака ти изглежда страхотно 🍞. Да видим аз тази година какви ще ги сътворя.
Децата щастливи, че татко им и утре си е в къщи 😀.

Ами за сега е това, момичета. Пазете се!

# 620
  • Немция
Плами, и моите момчета са слаби, дори големият е много слаб. Ама се опитвам да им намирам по-широки панталони с вътрешно затягане на колана. Или само с ластик, което е рядкост. Долнища анцузи търся от определени магазини, пак следя как са в кръста. В  h&m и други са широки в кръста и са с връзки, следователно не се одобряват от момчетата. В България намирам често това, което търся специално при анцузите, макар качеството и дизайна да не са на върха. Абе, специализирала съм се в тази област вече. Joy
Анцузи в детската градина носеха повече чужденчета, източноевропейчета. Повечето момчета иначе бяха иначе масово с дънки, а в детската градина обикновено са клекнали и играят в това положение. На мен в тази позиция Stuck Out Tongue Winking Eye хич не ми е удобно с твърди панталони от рода на дънките.

И след това словоизлияние да покажа днес какво видяхме на разходка по полетата. Сухи упражнения на парапланер. Ей така от нищото. Човекът после прекрати с тренировката и си го прибра в един специален чувал.

# 621
Бибитче, всеки с дерта си, както казвам аз.
Пиши ако пробваш рецептата. Аз ще правя пак четвъртък.

Плами, времето ни беше найстина страхотно, но утре с цели 12° по надолу.
Вие на колко км сте от нас?

# 622
  • Калифорния, САЩ
Две в едно, каквото и да е - да минава бързо и да се оправя ТМ. И да не се предаде на дечицата. Дръж ни в течение.
🤗🤗🤗🤗🤗🤗

Мами, ще дойде, тук или там, няма начин. Да се подкрепяме виртуално и да се излекуат разболелите се. Дано!!!
    Честит Имен ден на всички именици.

# 623

Плами, времето ни беше найстина страхотно, но утре с цели 12° по надолу.
Вие на колко км сте от нас?

Брюкселче, не сме много на далеко. Ние живеем в съседен град до Хага. Поне се махнахме от лудницата, а сега в последно време е станало още по-зле. Напълнило се е и с много роми от България.

И при нас днес 7-8 градуса, а до вчера беше 18-20. Пратих мм да отиде до цветарския магазин да ми купи пръст и саксии за орхидеи. Днес съм решила да се занимавам малко с тях, докато не е станало късно и да ги изпусна.
Дами, да ви се оплача. Снощи видях, че каката има глисти. Така се стресирах. Никога не бях виждала. В последно време взе да скърца със зъби, често я боли корема, не е спокойна.  За сега не е нужно да звъня на личния, има лекарство от аптеката, което се пие 14 дена. След това почивка 14 дена и може пак да се повтори. Ако не се оправи, чак след това се звъни на лекар. Четох, че сурови тиквени семки много помагали. Трябва да намеря и от тях да купя.

Забравих даже добро утро да ви кажа 😀🌞.

# 624
  • На остров
Здравейте,

Вчера след като мм почти цял ден лежа и спа вечерта пак му стана зле. Аз започнах да си мисля за различи варианти тип сърдечна недостатъчност или нещо друго със сърцето.
Вчерта се обадихме отново на здравните съвети и те ни насочиха да контактуваме дежурна поликлиника днес.
Днес се обадихме и преди малко имаха видео разговор с доктор. Според доктора със сигурност не е нещо свързано със сърцето по скоро клони към корона, но не може да каже със сигурност.
Препоръките са да пие вода, да се разхожда наоколо на чист въздух и да почива. Ако продължи да не се чувства добре да се свърже с локланата ни поликлиника за тестване за корона или други варианти.

Не знам какво да мисля, да се надяваме всичко да размине.

# 625
Две в едно, прегръщам те силно!
Мъжът ти как го приема, смисъл притеснен ли е или просто му е зле?

Според мен лекарите си имат процедура и сега минавате по нея.
Незнам какъв съвет да ти дам, освен да мислиш позитивно.👋

Плами, как ги видя? 😧
Настъргани сурови моркови също помагали.

# 626
  • Немция
Две в едно, големи притеснения...Hug Дано се стабилизира скоро твоя човек!!!
Ако мъжът ти има температура, съчетано със задух едва ли е сърдечен проблема. Ако е само задух и има съмнения за сърдечен проблем, трябва да се провери възможно най-бързо.
Аз не бих отлагала, хубаво е да се изясни за какво става дума.

Плами, много неприятно с глистите... Давай лекарството. И аз съм чувала за ефекта на суровите тиквени семки. Възможно ли е да се предаде и на другите ти деца?

# 627
Пиша, докато кърмя и половината неща изтичат и те 🤣

Бибит, аз за началното училище говоря, при Т има мюслита и малко са добре възпитаните 🙄
Имат един речник и поведение, леке-мале 😒

За мен съм купувала само два пъти обувки онлайн, след като изчерпах всевъзможни ревюта. Имам слабо и дълго ходило и напр. балеринки не мога да нося 🙄
Спортни си взех.

Брюксел, и при нас времето рязко се промени. Колкото до работата: времето, прекарано с децата, не е загубено. Браво на Миа.

# 628
  • на брега на морето
2 в едно:hugs:, дано оздравее по- бързо мъжът ти!
Плами,:hugs: много неприятно! Аз съм чувала за чесън, но дали госпожицата ще иска ...Давай лекарството и дано по- скоро се отърве.
Аз често пазарувам онлайн като съм си в Норвегия. Бих казала, че мноого рядко ходя по м- ните за дрехи и обувки тук. На 2-3 години веднъж.Joy Причината е, че за обувки, ботуши като за мен - има много малък избор, никога не успявам да си харесам нищо. Дрехите във вериги като Кубус и Кап Ал са скъпи, еднообразни, ретро и най- вече -с ниско качество последните години. Купувам дрехи от ХМ, заландо, и дори от ибей и алиекспрес. Като от последните си купувам рядко-и  най- вече блузи или бански. Като сме в Бг си пазаря по магазините, накупувам редовно дрехи за децата. Както и като ходим някъде- Германия, Франция, Майорка- задължително обрисвам някой м- н от типа на Карфур и Примарк, както и такива за обувки. И аз харесвам на децата да им е удобно- с анцузи, но последната година почнах да вкарвам и дънки от време на време при Кирил като е на уч- ще, по- широки и удобни модели( купувани най- вече в Бг). И аз не харесвам скини моделите за деца, поне не " за всеки ден".

# 629
Плами, моят син като беше на 5 г. имаше глисти. Най- вероятно ги е хванал от пясъчника в д. градина, след това си е лапнал пръстите и така.  Тогава аз бях бременна със сестра му, та и мен ме изследваха до девето коляно си спомням. Та...давах му много сурови тиквени семки и му изписаха 3 хапченца за три поредни седмици. Оправи се. Така че и твоето дете ще се оправи, няма страшно, просто направи каквото ти кажат докторите.

Две в едно, представям си какво ти е в този момент...Прегръщам те! Моля ти се , обаждайте се където трябва по веригата, ако има тежък задух дали ще му мине само с почивка и разходки? А температура има ли?

Аз дрехи се отказах да пазаря онлайн. Опарих се и вече не смея. Но други неща често поръчваме от Амазон. Иначе малката в д. градина е с клинчета, най- удобни са и. С дънки никога не съм я пращала, защото копчетата им са доста здрави и стегнати и трудно може сама да се разкопчее като ходи до тоалетна, пък и както Бибит спомена са доста твърди и не е удобно като играе.
Между другото аз без дънки не мога. Това ми е любимата дреха през всички сезони аз съм с дънки. Поли нямам в моя гардероб. Рокли- само една , купих си я миналото лято и я облякох само веднъж. Като момче съм само с панталони и дънки.

Общи условия

Активация на акаунт