Деца от всички страни, добре сте дошли-8!

• 20 767
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
Две в едно много прегръдки. Не изпадай в паника. Нека пие много вода, не му давай да лежи по гръб и ако лежи да е в полуседнало състояние. Наш приятел го прекара вече. Беше ходил на ски и от там се заразил. Точно след 5 дни се проявиха първите симптоми. Една педагозите в градината където ми е практиката също е бола. И двамата казват, че имат страшно главоболие. Най-трудни са първата седмица и половина. Ще се моля за вас дано мине леко и бързо.

Маманорие, ако не ходиш на работа и имаш възможност малката да си е вкъщи ти препоръчвам да не я пускаш на градина. Виж училище друго, защото губи материал.
Кала, ужасно преживяване.
Плами, аз имах като малка Laughing. Знам, че ми дадоха някакви хапчета и после нямаше проблем. Ама аз обичах да си хапвам пясачна торта Laughing
Мелина, вас ви дават за пример тук. Как Норвегия се справя с кризата. Но това си е дълга история между Норвегия и Швеция.
Ася не сме се тествали. Все още тестът не е достъпен за обикновените хора. Първо ще тестват медицинските работници, след това домовете за възрастни хора и накрая ако има възможност ще тестват обществото като цяло. Тук са много пестеливи откъм конкретни данни относно вируса и болестта. Постояно повтарят, че е нова и неизвестна и неспеят да трвърдят нищо с точност като имунитет и последващо заразяване.
Ние отложихме пътуването до Бг. Все още не сме се свързали с компанията да откажем билетите, но с мм решихме, че няма да рискуваме. Ще си бъдем вкъщи лятото.

Аз съм вярващ човек. Ние сме протестанти и аз чйца не боядисвам. Тук наистина Великден се празнува от петък до днес/понеделник и кой когато иска си прави празничният обяд или вечеря. Ние празнувахме вчера на обяд. Не че голямо празнуване, но все пак беше празничен обяд. Гледахме службата на нашата църква онлайн. Поради забраната за събиране на повече от 50 човека на едно място, нямаме физическа служба, но за слетка на това имаме онлайн. Дори за децата.
Честит Великден на всички. Бъдете живи и здрави и благословени Sparkling Heart

# 631
  • на брега на морето
Мелина, вас ви дават за пример тук. Как Норвегия се справя с кризата. Но това си е дълга история между Норвегия и Швеция.
Ступи:hugs:, а тук дават Швеция за пример. Но права си- това е една дълга история между Швеция и Норвегия. Също като Каспичан и Кюлевча.Joy

# 632
  • USA
Честит имен ден на патерица на Две в едно и сина на Тити! Честит Великден на тези дето са празнували!
Две в едно пожелавам на половинката ти бързо оздравяване и ти и Лео да не хващате! Тук казват веднага да започне прием на цинк и вит.Д  Парацетамол ако има Т.
Къти,радвам се ,че се разписа! Дано и твоя мъж да си остане здрав до края на изолацията му! Добре сте го измислили.
Плами,дано бързо се отървете от глистите.Знам,че трябва дезинфекция на бельото,чаршафи също,ако не ги минаваш през сушилня,да се гладят.
Брюксел,страхотен козунак! Браво!
Ние си разделихме ролите с обучението в къщи. ММ подхвана момчетата ,аз малката и готвенето.Днес добре ,че проверих.Дал на средния да прави задачите на малката.Учителите пращат имеийли и на него и съответно той не знае коя учителка на кой е.Не обича рамките и съответно децата патят от работата свършена по 2.Не ,че е трудно,но е дразнещо когато могат да са свободни ,да пишат двойно.
Яйца ще боядисваме в четвъртък вероятно. Децата искат да им крием яйцата,но ако вали ще им направим карта с бележки да ги търсят из къщата и да си поделят плячката накрая. Или ще си ги разделят по цвят като най-често правят.
Аз пазарувам онлайн най-често. В магазин влизам само ако ми трябва нещо спешно и съм забравила да поръчам.Ако не става връщам в магазина. Моите деца също ходят с анцузи най-често и клинове. Тези които са широки на кръста и имат връзки им слагам стопери.Ето такива https://www.amazon.com/CousDUoBe-Drawstrings-Shoelaces-Double-Ho … %2C175&sr=8-4
На други просто им пъхам още един ластик по-стегнат.

# 633
  • На остров
Много благодаря на всички за милите думи ! Аз наистина се тревожа не толкова от короната а от сърдечни проблеми. Надявам се днешната преценка на доктора да е била правилна. Сега го пратих да спи в къщата за гости да си почине уж добре и му казах ако се почувства зле да ми звъни. Цял днес го боли глава. Лео става много рано и спи въртящо се през нощта и е трудно човек да има качествен сън.
Но това мъж да е болен е направо друга песен, много са крехки горките.
Аз като си помисля ние през какво минаваме всеки месец, отделно раждане бременност и тн.

Плами както А тита писа често срещано е с глисти при малки деца. Това, което знам от тук е че се третира цялото семейство с хапчета еднократно или двукратно, смяна на чаршафи възможно най често и смяна на бельо /пижами всекидневно. Хапчетата са безрецептни тук. Лично аз не съм имала такива премеждия досега с малкият или големият но съм чела по въпроса.

Ступи много интересно вие сте протестанти по принцип преди да се преместите тук нали ?
Аз както казах харесвам официалната църква тук протеснтанската и плащаме данък и двамата. Сватбата ни беше в църква и Л го кръстихме пак в същата църква, но не сме религиозни и не ходим на служби. Много ми харесва всички полезни неща, които църквата тук прави и някак си са близко до хората, което не съм усещала в православна църква.
Яйцата за мен са като символ на живота и ми харесва като традиция Simple Smile . ММ не е в час разбира се с боядисване и т.н.

За дрехите минах през много голям период на много купуване на дрехи за Л и то не само евтини, слава богу сега съм в минималистичен период и спрях. Много се бях активирала иначе на тема дрехи.
Л го обличам най разнообразно и с дънки и с чиноси и с клинчета и с анцузи. Обичам да избирам съчетания, М повече с дънки и панталони  спортни го обличах в периода му за дг, но не с клинове и анцузи. Винаги съм спазвала едно правиило и за двамата всеки ден нови/прани дрехи от горе до долу без изключения.

Брюксел много хубави козунаци !

На ММ първи братовчед днес са го изписали от интензивното, бил е там седмица много е доволен от всички грижи и лека полека се възстановява.
Заразил се е около 9-11 март по време на командировка в Цюрих/Лондон .

Много здраве желая на всички !

# 634
  • Немция
Две в едно, пожелавам тревогите ти да са излишни и бързо оздравяване на мъжа ти!
Ако имаш съмнения за сърдечен проблем, не отлагайте. Бързата реакция е от голямо значение в такъв случай!
Главоболие се среща често, ако е коронавирус... ако въобще е това.
Много ми харесва всички полезни неща, които църквата тук прави и някак си са близко до хората, което не съм усещала в православна църква.
И аз така го усещам. Не съм голям фен на религиите по принцип, защото разделят хората, но съм свидетел колко много се организира тук от католическа и протестантска църква.

Калалили, даде ми идея с ластика. Все търся правилната кройка на анцузите, стеснявала съм в кръста, но точно ластик не съм мушкала.
Онлайн не купувам често, предпочитам да пипна материята и най-вече да преценя кройката, големината на живо, но аз имам магазини, които са ми относително наблизо и не ми е свързано с големи разстояния. А и релаксирам с шопинг.
Обувки почти не купувам онлайн или купувам модел на марка, която вече съм имала. Капризна съм, трябва да усетя обувката. Децата носят стелки и задължително трябва да се пробва обувката, заедно със стелката. Купих веднъж сандали на децата. Сега поръчах на малкия същата марка сандали, тъй като знам, че му бяха удобни, знам каква е изработката. Големият отказва да носи сандали, искал само маратонки. Neutral Face

Брюксел, не знам дали ще правя твоя козунак сега, че този път съм решила да пробвам по-бърз козунак без голямо месене, но ще си запиша рецептата ти. Страхотни са на вид, прияде ми се от снимката!

Ступи, и ние свикваме с мисълта, че няма да ходим лятото до Бг.Sad
Интересно, че сте протестанти. Даже се сещам къде има най-,много от тях в България.

Ася, много ми е смешно как наричаш мюсюлманчетата мюслита. Grinning Като цяло са по-проблемни. Има и много изключения, но неслучайно съседното основно училище имат по-малки класове, тъй като имат по-голям процент ученици-мюсюлмани, съответно имат повече проблеми в учебния процес.

# 635
Две в едно, и аз така, всеки ден нови дрехи, не знам някои хора как успяват повече дни да сложат едно нещо. При моите деца накрая на деня всичко е мръсно. А и аз рядко слагам една дреха два пъти.

Бибит, аз още не мога да свикна с тази мисъл. Все се надявам нещо да се промени. Въпреки че точно казвах на нашите днес, че едва ли ще има летен туристически сезон. Ама едно е да си говориш така, друго е наистина да го осъзнаеш.

# 636
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Две в едно, как е мъжа ти?

При нас стана хладно. На слънце е добре, но появи ли се облак и става студено.
Днес следобед,ако се стопли, ще идем до близкото езеро.

# 637
  • На остров
По добре е, даже се разхождахме вчера, сега спи отделно от нас за да видим дали ще се повлияе положително на цялостното му състояние, ако започне да спи по добре. Според него задуха е бил от недоспиване с което аз не съм съгласна разбира се.

# 638
Радвам се, че се чувства  по- добре! Дано с всеки ден се подобрява!

При нас тази нощ  явно е паднало под нулата, защото локвите са замръзнали. Вчера преваля сняг, но не се задържа. Уж се беше пооправило, затоплило, а сега пак студ.

# 639
  • Немция
Две в едно, радвам се за добрите новини! Hug

А_тита, да не дойде зима по никое време?

При нас взеха леки мерки за разхлабване на положението. Но децата остават още 2 седмици вкъщи, след 14 дни пак ще се мисли как ще протече училището. Смятат да го правят поетапно, зависи и от цифрата на заболелите. Засега в нашата провинция само абитуриентите тръгват на училище, защото им почват матурите, няколко изпита са това, и не трябва да им се проваля шанса за кандидатстване в университет.

Аз си отдъхнах малко, че моите момчета няма да са на училище още 2 седмици. Колкото повече контакти имаме, толкова повече се увеличава шанса да се заразим с коронавирус. Не се натискам да го изкараме.

Ася, стигнахте ли до езерото?

Днес водихме децата на една голяма ферма за кокошки и освен тях гледаха големи птици от рода на щраусите. Моите деца твърдяха, че това не били щрауси или ему, а нанду, южноамериканския вариант.
Бяха доста плахи, но имахме късмета едно от тях да дойде до нас.
За кокошките имаше възможност да им се купи храна, зърно и да ги храним. Хитро измислено от фермера- хем му храниш кокошките, хем оставяш пари. Wink

# 640
Бибит, не стигнах. Мъжът ми отиде за малко с колата до баумаркта и откара 3 часа, после А заспа и ми стана късно.
Днес ще се пробвам.

А крещи от 3 дена и е ужас. Ужасни децибели, пищят ми ушите 🤐

# 641
  • USA
Aся,помня тези периоди. Ще се научиш да игнорираш/не чуваш или когато си сама да оценяваш тишината по достойнство. У нас винаги е много шумно. На моменти за да се чуем ,трябва да викна иначе не се чувам в постоянното бръмчене.
Тази сутрин дадох на децата да боядисат яйцата. Учудващо нито едно не пострада. Налепиха им стикери.Не се престараха в декорацията този път,нещо и на мен не ми се занимаваше.
Аз едни мои си неща рисувам и не ми се влагеше енергия в нещо дето ще бъде счупено след два дни.
Училището върви добре. Децата спряха да питат кога ще се връщат.Андрей вчера имаше изпит на зум. Ако на това може да му се казва изпит.Виждат се индивидуално с учителката и тя ги изпитва на четене.Той се справя доста добре вече. Математика им давам допълнителна,че ако чакам да научат от училище...Тук са много назад с математиката.Учат дроби и събиране изваждане с трицифрени.Умножение въобще не учат.Аз му давам от един сборник за 3кл.
Показвам ви гледката от моя кухненски прозорец.Всичко цъфти,но още е 3 градуса.
И малка част от лалетата които не пострадаха от торнадото

Последна редакция: чт, 16 апр 2020, 21:21 от Kalalily

# 642
Дроби и трицифрени още не са взели, това в 3кл го учат.
Умножение и деление сега учат.

Кала, чудесен изглед и цветя.

Аз днес градинарствах,, А. свинсваше, обожава да скубе трева и да рови в пръстта.🤪

# 643
Здравейте групичка,

Пак стана късно докато започна да пиша. Ейй, нямам никакво време значи. Днес малкото не слушаше, едвам свършихме с ученето.
Купих хапчета за глистите, всичките пихме по едно и след 14 дена ще повторим.
Миналата седмица им поръчах ролери, вчера дойдоха. Голяма радост, обуха ги веднага да опитат. Малкия се разсърди защо нямало за него. На вън много падане и ставане имаше, но се понаучиха де. Днес пак катаха много.
Две в едно, искрено се зарадвах, че нещата при вас имат подобрение. Дано не е сърдечен проблем.
Яйца и козунак ще правим в събота. Тогава големите ще имат и онлайн уроци на български.
Кала и Бибит снимките ви са страхотни 😀.
Днес прочетох, че ако след майската ваканция учениците останат в къщи може да им съкратят лятната ваканция. Не ми се мисли просто. Ще изперкам ако трябва да продължа да се правя нс учителка. Следващата седмица пак ще заседават да обсъдят.

# 644
Вчера на нас ни съобщиха, че учениците няма да се връщат на 4- ти май на училище както беше съобщено по- рано. Така че се очертава целия май месец май да сме вкъщи.
И аз много им се зарадвах на снимките ви! Разкошни са!
Кала, и ние сме със същите градуси, само че нямаме цъфнали дръвчета още.

Две в едно, как е положението?
Плами, хубаво че сте взели хапчетата! И аз оставих за събота яйцата и козунаците.

Общи условия

Активация на акаунт