Деца от всички страни, добре сте дошли-8!

• 20 765
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
  • Калифорния, САЩ
Ние боядисахме много малко яйца, колкото за адета. Аз нощес лягнах в 3, Иван се въртя със запушен нос (има много полени и той е с акергия); прахосмукачката ми се счупи онзи ден и днес чакам нова, за да мога да я ползвам всекидневно заради него. Очите го сърбят и червенеят. Ползвах чай от лайка и пак няма ефект. Вие ще дадете ли съвет?
   Глусти - само съм чувала, сигурно ще се втрещя, ако ги видя. Плами, как точно разбра, от акото ли?
   Ася, нали Т е в първи клас, как така умножение. Или и вие там тръгвате на 6 в първи?
   Бибитче, Кала, чудни снимки.
   2в1, как е ТМ?

Айде, времето ми изтече. Иван има митинг д класа. До скоро.

Последна редакция: пт, 17 апр 2020, 18:50 от ir74

# 646
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Аз чакам някаква информация от училището. Но сега е ваканция, надявам се днес да кажат нещо.

Ирка, Тим е втори клас, тръгват на 6г
Лайка не препоръчват в Германия, защото изсушава лигавицата и влошава положението.
Според мен вземи физиологичен разтвор и му го слагай като капки.
И има и други алергии, мислила ли си за десензибилизация?

Много е порастнал! Аз утре смятам да боядисаме няколко яйца, но само червени. Още имам от предното боядисване.
Исках безглутенов козунак да правя, но не сколасах да поръчам някои съставки. Та, ще видим. Някой няма да се тръшне, че няма, вкъщи само шоко фенове има, та чак и А 🤪

# 647
  • Немция
Ир, успях да видя щастливия Иван, пораснал и много лъчезарен! Ние сме също на символичен брой яйца, миналият уикенд боядисахме от раз и оставихме няколко за православния уикенд.
Само че агнешко не ни се яде пак. Ще мислим ново меню.
Утре ще се пробвам с един козунак, който няма голямо месене и блъскане, да видим какво ще излезе.

И при нас предлагат да се скъсява ваканцията, но засега май от сдружението на учителите бият отбой. В някои провинции учебната година свършва в края на юли, за кога ще удължават учебната година. Thinking

Ние засега нямаме никаква официална информация от училищата и на двамата. Странно. От понеделник би трябвало да почне нормален учебен процес, от къщи.
Ася , вие получихте ли нещо от училището?

Плами, успех с премахването на гадинките!

Кала, красиви лалета, красива пролет!
Днес бях с децата пак в покрайнините, на друго място,близо до нас. Ухаеше на цъфнало и зелено, беше много зареждащо.
По една горска пътека видяха смачкани бръмбари и големият така се погнуси, че нададе вой веднага да се махаме от гората, малкият веднага попи от нагласата от брат си.

# 648
  • На остров
Прекрасни снимки !
И на Кала гледката и цветята и на Бибит пейзажите ! Не знам как го правите дали е техника или си го умеете или обработвате или от високо по малко но са чудни !

Иван е голям чаровник,слънчице !

Плами успех с глистите ще мине !

А тита и при нас нищо не е цъфнало още.

Ася не съм пробвала безглутенов козунак Simple Smile .

Брюксел дано сте добре, даваха вчера по тв в един блок бяха направили дж парти на открито. Хората си бяха по балконите, долу един човек пускаше музика и всички танцуваха.

Бибит твоите момчета са се погнусили а моя обратното.
Вчера рева, че баща му изпусна един червей с обвивка докато се разхождахме.
Онзи ден една умряла муха не даваше да изхвърлим, че му била най добър приятел и си почивала само. На двора чака и следи едни хумли се казват някакъв сорт пчели по големи са на вид, много добродушни и те му били приятели и всеки ден идвали да го видят.
Отделено като тръгнем на рязходка освен червей, гледаме и правим път на мравките, пълним джобовете с шишарки и камъни защото те били самотни и много искали да дойдат с него вкъщи.
И така всякакви гадинки са му първи приятели на моя юнак. И разбира се дежурното защо или защо така, до безкрай.

# 649
  • Немция
Две в едно, благодаря, снимам с телефон без специални ефекти. Имам и хубав фотоапарат, но рядко го мъкна с мен, после има повече хамалогия със свалянето на снимките. Обичам да фотографирам.

Хумлите са хумел на немски, земни пчели. Не им ли викат търтеи на български, те не жилят?
Големият Бибитко открай време е гнуслив и страхлив откъм насекоми.
Днес часове наред след случката със смачканите бръмбари ми повтаряше, че гледката все още го преследвала. Ще речеш, че са били по един метър големи.
Той е доста чувствително и впечатлително дете по принцип, фини антени има.

И аз съм любопитна да опитам безглутенов козунак.

# 650
  • На остров
Бибит отдава ти се снимането ! И аз все с телефон но не полагам специални усилия гледам по скоро момента да хвана.
Не знаех, че се казват земни пчели не съм виждала в България, но аз има доста неща, които ако не съм знаела как се казват предварително на български така си остава без да ги знам, научавам ги само на шведски. Доста се затруднявам и ако искам да намеря име за разни цветя на български, които знам само на шведски.

Лека нощ от мен на високи, че утре с първи петли е кукнал сладура Simple Smile

# 651
Бибит, да, получих информация. Следващата седмица училището е затворено, децата ще получат за цялата седмица работни листи. Един от Бетройунга ще мине да ги донесе ( явно часове трябва да направи 🤣).
Седмицата след това, евентуално само 4ти клас. Ще ни държат в течение.
Отделно едно писмо за нотбетройунг и по тона разбирам, че и самата директорка няма много информация.🤨
Дзвер вече иска на училище.

Ние вчера сколасахме и отидах ме на нашето езерце. Искам предиобед, там да направим пикник и към 14ч да се върнем. Да, ама тръгнахме по-късно, директно обядвахме. После аз разхождах А, Т с баща си бяха на водопад че, аз стоях с Т къща от клони... накрая А заспа. В началото имаше хора, но беше ок. Но после стана пълно!!!! Полицията мина да види дали се спазва дистанция.

Единствения плюс: над езерото минават точно излитащите самолети и 90% от полетите са отпаднали, та чувахме птичките.
Е магистраната се вижда и чува, но поне самолети не бучат, че те са още ниско и доста товари този шум. 😒

# 652
Привет,
Вече се отказвам да пиша от телефона. Всеки път пиша и все става нещо и си губя текста.

Две в едно, да, и аз го гледах. Естествено става в Моленбеек - то там е друга държава. Ако го направиш това в друг квартал, ще се изсият глоби и  полицията луд ще те направи. Ама в Моленбеек, не смеят...

Радвам се, че ТМ е вече добре и дано не е било сърдечен проблем.

Ася, ще пробваш ковунак без глутен и извън Великден. Странно е как ще се получи, че нали точно глутена предразполага за конците. И Миа обожава да скубе тревата и ММ се ядосва защото толкова се стара да програмира робота, а сега си имаме истинска жива косачка вкъщи.

Бибитче, чудни снимки.

Ще допиша по късно че ММ тъкмо стана и да му направя мекици че снои месих тесто за това.

# 653
  • Немция
Брюкселче, козунакът може да е и без конци. Важен е вкуса. Аз почти никога не съм яла домашен козунак с конци. У нас не се е месело козунак, домашен се е ял при приятелки и никога нямаха конци.
Един път се пробвах преди време сама да меся. Пак нямаше конци, стана и твърд. Ама беше вкусен. Grinning
Единствено сестра ми прави преди няколко години една нова рецепта, тогава й се получиха конците. На следващата година със същата рецепта нямаше този резултат.

Ася, много хубава къщичка от клони!
На моите момчета училището още не им липсва, харесва им тази неочаквана ваканция, но те са двама на близка възраст и се забавляват заедно.
После май ще трябва нова адаптация с училището. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 654
Брюксел, не ми понася глутен, но ми се дояждат неща, затова понякога пробвам такива оксиморони. Незнам какво имаш предвид с “извън Великден”. Утре е православният.
Аз от телефон пиша, докато кърмя... рядко се губи нещо, но е пипкаво с линкове...

Бибит, според мен му липсва структурата. Вкъщи с А е трудно да го накарам да спазва някаква структура.🙄

# 655
Много хубави снимки-прекрасни цветя и пейзажи и още по-прекрасни деца 🙂
Аз обичам да меся, но от две години не съм правила козунак. Нямам време от деца 😁 Иначе меся в кухненския робот и стават страхотни. За да се получат конци знам от баба, че мазнината се прибавя на малки порции и тънка струйка. Може и да не се бие, важно е да се меси и прегъва непрекъснато. Така се получават конците.
Както казах ние вече отпразнувахме Възкресение. Та сега си е най-обикновен уйкенд за нас.
Две в едно, още в България бяхме протестанти. Моят мъж посетил протестантска или както в България я наричат евангелска църква, когато бил 17-18 годишен. По-късно и аз отидох веднъж на служба. В началото ми беше странно. В Бг не се чувствах така свободна и щастлива както тук. В България протестантите се приемат за сектанти. Българинът е вярващ само на Коледа и на Великден. През останалото време ако си вярващ си фнатик 🤣
Ася, ти с А на какъв език общуваш? Ние вкъщи горим само български, но книжки и песнички са основно на шведски. Когато сме навън също говорим само на шведски. Та се чудя дали не го обърквам това дете с тези езици. Понякога дори като й показвам нещо в някоя книжка й говоря на български, обаче се хващам че самият предмет, например ако й посочвам кон, й го казвам на шведски. Също така й показвам знакът на съответната дума. Тук много се използва в децките градини езикът на глухонемите, което се смята за помощ в общуването. Виждам, че го разбира лесно. Например като направя знакът за татко и казва pappa. Иначе по цял ден си бръщолеви нещо на нейния си език. Даже се ядосва и повишава тон 🤣
А ще е градинарка. 👍
И Йоан обича всякакви мушички, паячета, калинки. За събирането и носенето вкъщи направо съм се отказала да се боря с него. Всеки камък, клечка, клон се носят вкъщи. А сме на сред гората и клечките никак не са ни дефицит. Но това си му е страст. Колата ми също е пълна с клечки и камъни 😂
Плами, дано се изчисти бързо детето и ти да не се притесняваш вече. Аз разбрах, ме тук ако един член на семейството има глисти, всички трябва да пият хапче за изчистване.
Весел празник на всички утре и бъдете живи и здрави 🤗

# 656
Ася, имах предвид че не е нужно да е Великден за да замесиш козунак.
Бибитче, тази година станаха страхотни конци в козунака ми и дори единият остана 4-5 дни. Беше изсъхнал точно както едно време съхнеха козунаците и беше пак изключително вкусен.

Ступи, ние с Йоан сме си разпределили всички по един език. Той ходи на холандско говорящо училище и говори с баща си на холандски. С мен е на френски. С баба си и с чичо си е на БГ. Когато беше бебе, първите 2 години му говорих на БГ. Вече на 8 години, разграничава доста добре езиците. След престоя на баба му тук близо 6 месеца, започна повече да ми говори и на мен на БГ, но аз обръщам автоматично и го карам да ми отговаря на френски. Засега само аз съм му френската нишка.
Странното е че на Миа той и говори на БГ. И аз и баща и, ту на БГ (в повечето случаи), ту на фр ту на холансдки.
Стана дълго с тези езици, но мисълта ми е че с времето детето само си изчиства езика, но според мен е важно да се поддържат всички започнати езици и да се тренират.

Плами, дано се оправи детенце бързо. И на мен ми е интересно какво те накара да търсиш глисти.

При нас увеличиха карантината до 3-ти май. От понеделник ще работят бриколажните магазини и градинските.
С нетърпение чакам да решат за училищата, че аз започнах да се изнервам.
Признаха моята професия за важна в случай на криза (indispensable - не знам как да го преведа) и съответно сигурно няма да имаме удължаване на сроковете. Започва да ми става много нервно, защото работата се трупа, а аз нямам време да седна. Днес направих 11 часа работа, утре ще е малко по-малко, но през седмицата, е просто кошмарно - едвам успявам да вържа 3-4 часа.
Пффф, оплаках се, дано да спя по-спокойно.

Миа е фурия...пълзи вече супер бързо. Вчера както си играеше на земята в средата на стаята, поглеждам я, тя права и се държи на едно пръстче за един клатещ стол. Изтръпнах....хванах я....а тя нашата ми се смее...
Онзи ден баща и и извади една голяма хартия дето я откопчила от един етикет и си я хапнала...
С Йоан нямах такива проблеми..малката всичко да пробва, страшна е...
Много се мята нощно време в леглото. Върти се постоянно, ставаме по 10 пъти...не знам какво се случва.
Днес я сложих в чувалче и се надявам да е по-добре, но вече 2 пъти се пробужда...А сутринта е далеко...

Ирка, не успях да видя Ванката, ама карай ...
Дано ти е дошла прахосмукачката.

Къти, как сте? Как е ТМ? Предполагам сега ще работи от вас и няма да ходи в Страсбург.

Немските мами, взели сме си почивка още началото на февруари за Biersdorf за 21-24 май. За съжаление не взехме анулация, така че ако е отворено, ще отидем. Така или иначе сме си с кола и сме в хотел в гората.
Има ли някоя от вас която да е в този район?

И преди лягане - Христос воскресе!!!

# 657
Христос Воскресе!

Брюксел, далече съм от Айфел.
Съставките на безглутеновия козунак са такива, че ми трябва повод 😁

А също пъха повече неща в устата, но нали не е мобилна още, та не е голям проблем. Въобще няма желание да пълзи, бута с крачета, но няма никаква мотивация 🤨
Много се цапа, Т беше много чист.
За спането нощем нямам проблем, спи.

Ступи, на български й говоря, на Т също, но той отговаря на немски, на български му е трудно. Ако трябва да му обяснявам нещо от училище или по-сложно, иска да е на немски.
На А пея две песнички на немски, защото са с кончета и тя подскача, на български такива незнам. Неща като: горещо, студено, мокро и т.н ги казвам и на двата езика.

Вчера направих яйца с шлюпки от лук. Нямах много шлюпки, но се оцветиха много добре!

# 658
  • На остров
Хубав празник момичета !

Ступи аз си мислих че евангелистите са по различни от протестантите, но явно съм бъркала Simple Smile.
Ася, Брюксел много се радвам на пълзящи дребосъчета! На мен големият не ми е пълзял въобще, но Л беше фурия.

За езиците, аз почти не говоря на български с Л. Старая се по малко всеки ден, но той се сърди не ме разбира и аз не настоявам. Знае няколко думи и може да повтаря ако му кажа нещо, но не може да започне разговор или да каже нещо самосиндикално на български. В общи линии съм се предала.

# 659
Христос Воскресе, дами!

Няколко мами ме питаха за глисти. Тя какака сама ги видя в изпражненията и ме викна. Каза нещо мърда, аз се врещих и викам как мърда, какво е това 😂. И после като прочетох симптоми и тя ги има почти всички. Та така, взехме всичките по 1 хапче и да видим ще минат ли.

Ето моето производство 😀. После ще се вклюа пак, че сега каката ще има тренировка.

Общи условия

Активация на акаунт