Деца от всички страни, добре сте дошли-8!

• 20 737
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
  • Немция
Христос воскресе, мили съфорумки! Здраве и благополучие ви пожелавам!
Плами, чудесно си се справила.
Брюкселче, твоите си личаха по снимките, че са станали на конци.
Рецептата, която пробвах, се оказа сполучлива. Без много месене, предимно с дърпане на тестото. Днес опитахме козунака, чудесно се беше изпекъл, късаше се на конци. Да се похваля и аз. Grinning

Брюкселче, не ти е лесно да гониш срокове и с деца да се занимаваш.
Нямам лични впечатления от района, където смятате да правите почивка. Само сме минавали оттам.

Аз говорех на децата, докато бяха малки предимно на български, сега някой път навън обръщаме на немски, според ситуацията. Българският им е много добър, но таткото е българин. Имаме и много контакти с български роднини.

Моите момчета свършват с ваканцията от утре, пак ще се учи вкъщи. На ММ му свършва отпуската и тръгва на работа, приключи безгрижния период. Надявам се да се опазим!

Малко накратко от мен, друг път повече.

# 661
Во истина Воскресе!
Нека носим от тази благодат всички в сърцата си!

Ние започнахме борбата с яйца още снощи след 12, след като се поздравихме с празника. Моят мъж излезе борака.
Козунаците ми станаха , направих 3 на брой, след малко ще направя и една агнешка  супичка.
Вашите козунаци са страхотни! Браво!

Ние си говорим само на български, даже и навън, рядко говорим на английски навън. Но когато трябва да говоря аз с някой на английски, малката се учудва и не го намира за естествено и може би затова се срамува и тя да го прави пред нас. В д. градина говори с децата, всичко разбира, но пред нас рядко се отпуска на английски.
Мисля си, че е моментно и ще отмине лека- полека колкото повече пораства.
Тук е един валежен, мрачен  и студен ден.

# 662
Христос възкръсна! Светъл празник на всички, които празнуват днес!
Аз днес  си имам рожденичка. 😊
Празнувахме тримата и си изкарахме супер. И времето беше с нас, и си напарвихме страхотно, градинско парти.
Малката остана много доволна.
Утре започват градина, но с много изисквания и мерки, и няма да я пускам. Аз и без това не съм убедена, че е много безопасно. Ще изчакам седмица да видя, как ще се развият нещата.
Много хубави на вид козунаци видях. Сигурна съм, че и на вкус са станали супер. Яйцата също.👏🏻

Последна редакция: пн, 20 апр 2020, 21:04 от Анонимен

# 663
  • Rennes, France
Христос Воскрессе! Здраве, здраве, и пак здраве!
Боядисахме много малко яйца. Нямах много бои, правих и аз с лук. Стана добре. Със спанак не стана. Жълта боя не хваща въобще, пък тук бели яйца не намирам. Козунак не правих, само за щях да си го ям.
Маманорге, да ви е жива и здрава дъщеричката! Красавица! Много хубаво за партито, че  и топло - браво!

Много хубави снимки видях: на яйца, козунаци, цъфнали дървета, полета, скрити деца зад храсти....браво!
При нас времето също е мрачно, но си остава пролетно. Тези дни пак ще имаме хубаво слънце!!!
Брюкселче, търпени и нерви за работата...направо не ти завиждам!
Бибит, стискам палци за ТМ да е здрав! 
При нас се говори и на двата езика - аз говоря на български, ММ на френски. Но често и аз се включвам на френски. Избягвам обаче, имам много здрав акцент. И правя грешки. Затова ученето ми е проблем с децата, избягвам да ги уча на фонетични неща. За това ще разчитам на ММ, или на Луи - за Емма.

Качвам снимка на нашите яйца.  Пазете се!!!

# 664
Маманорге, да е жива и здрава рожденичката ви! Чудесно парти навън сте направили! Нашите деца май имат еднакви имена като гледам.

# 665
  • Немция
Маманорге, честита рожденичка, да ти е здрава и все така прекрасна и лъчезарна! Много е пораснала в сравнение с последните снимки!
И тортата е чудесна, любими животни ли са й тези?

Къти, много самобитна поставка за яйца, хареса ми.
Моите деца по принцип не бяха фенове на козунаците преди години, но това се промени. Особено вчера. Апетитът им дойде с готвенето. Докато се надигаше козунака, двамата само се въртяха и му се възхищаваха, а като замириса на опечен козунак се заоблизваха като гладни котараци. Заслужава си целия труд заради тяхната радост. Grinning

А_тита, отрано сте подпукали яйцата. Wink
Измежду нашите нямаше борак, всички дадоха фира. Smile

# 666
Бибит, тя харесва всички животни. Лятото я видихме на Зоо. От тогава не е спряла да говори за това. Иска да ходи на сафари в Африка. Постоянно ме кара да ѝ показвам разни животни в интернет. Вълнува се от хиени, лъвове, тигри, зебри, жирафи. Любимото ѝ филмче напоследък е Цар лъв.
Иначе идеята за темата на рождения ден дойде съвсем спонтанно. Искаше ми се да избягаме от принцесите, розовото, фондана. Вкъщи имахме фигурки на животни. И просто импровизирахме с наличното. Тя се радва много, на всичко. Стига да има торта и свещичка, която да духне, всичко е точно.
Благодаря за хубавите пожеланията! Да ви се връщат! 😊

# 667
  • Калифорния, САЩ
Маманорге, да е жива и здрава малката ви принцеса - толкова много радост искри в очичките ѝ!
     Чудесни козунаци и яйца, аз козунак не мога да правя и имахме едно "Панетоне" от магазина. Агнешко и ярешко обичам, когато мама ми го приготви в дядовата глинена пещ, иначе не съм много по това месо, мирише ми. Затова си го спестих и си карахме с нещо, което обичаме.
       Иван днес имаше Бг. училище онлайн от 10.00 до 12.30, после обяд, аз имах тест да правя и отидохме на една голяма разходка с него в неознат тузарски квартал - ами впечатлена съм, то и дистанция се спазва, и няма много хора по улиците, всеки прави място и се съобразява. Тук нещо много взеха да недоволстват за затваряне на бизнеси, паркове, пазари и плажове; големи недоволства и протести имаше днес. Аз ще се сдържа, но много хора направо не мислят какво искат и правят.
      От утре си започваме новата учебна седмица с детето - аз с моите класове, той с неговия; ММ - на работа. Чакам с нетърпение да приключа (до 1 юни съм), но и в същото време сериозно обмислям да запиша още 1-2 класа онлайн през лятото). Ем че ставам към 8 сутрин и лягам към 12-2 през нощта, чувствам се някакси жива като съм толкова заета и постоянно напрегната; не мога да го опиша. Имам чувството, че ако се отпуна, не само килата ще тръгнат нагоре (качих около 3 за месец, ужас), но и ще се отпусна психически. А и в Бг. училището ни се прокрадва идея за летен камп с децата, да отворят парковете и да имаме лятно обучение тип "Зелено училище".
  Оставям ви, време е за поредното семейно "Не се сърди, човече" - цсяка вечер ни отнема по 30-40-50 минути да завършим една игра преди лягане, с това сменихме четенето на книга.
   Хубава нова седмица, момичета, и се пазете!

# 668
  • На остров
Маманорие честита рожденичка ! Прекрасни снимки и чудесна торта !
Много хубаво парти сте си направили !

Ирка щом ти харесва записвай !

Много хубави козунаци и яйца видях ! Чудесно са се справили всички !

Сега прочетох за Канада, А тита разпиши се че сте добре, казаха източна, но все пак ви мисля.

Хубава работна седмица на всички работещи мами!

Ние днес ще ходим на пазар, трябва да измислим 14 вечери и още толкова обяда Simple Smile .

# 669
2в1, късмет и твърд дух. Не закусвате ли ☺️👍❤

Много сладка рожденичка, маманорге, от снимките лъха такава ведрост и спокойствие!

# 670
  • на брега на морето
Честит Рожден Ден на дъщеричката на мама Норге! Прекрасна е и празникът ви изглежда много хубав от снимките! Да е здрава и много щастлива!:heart:Hug
Страхотни снимки видях на козунаци, яйца, природа, браво!
 И при нас е хубаво времето от няколко дена и използваме на макс.
И при нас мерките за децата, които тръгват пак на ДГ са строги, Борис ще почне от другата седмица. Аз реших да го отпиша от ДГ. Ще ходи до 16- ти май. Кирил е на уч- ще до 19 юни, ако не променят нещо. Той също няма да е на занималня от 16 май. Реших така щото така и така съм си вкъщи ( мога и да не поработвам повече по ДГ). Пък и таксата за ДГ + занималня е голяма, и най- вече да си спестя "хамалогията" покрай този вирус.

# 671
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Честит рожден ден на дъщерята на мама Норге!!!! Да ви е жива и здрава. Много е лъчезарна!!!

Ние получихме пакета за обучение за тази седмица. Дзвер е много мотивиран 😑 ( ирония)
Аз също....😆

А се научи на доста маймунджулъци, които ме дразнят: плюе храна, крещи пронизително, не дава да я държа и тн🤨

# 672
  • На остров
Тити кака са жегите при вас Simple Smile
Закуската е ясна нея не я мисля.

Мелина много хубаво, че си го отписала а на есен ? Колко са таксите при вас ?
Ние само заради това си плащаме,въпреки че не ходи от 12 март и вероятно чак на есен ще тръгне пак.

# 673
  • Немция
Ние днес ще ходим на пазар, трябва да измислим 14 вечери и още толкова обяда Simple Smile .
Joy Успех с мисленето!

А се научи на доста маймунджулъци, които ме дразнят: Или така открива света... плюе храна, крещи пронизително, не дава да я държа и тн🤨
И тук се разсмях. Grinning Признаци на независимост? Или просто изпробване на възможностите си. Сещам се преди години за една съседка, живеехме другаде още. Дъщеричката й имаше период на писъци, седеше си и пищеше на интервали продължително време. Flushed Да е била двегодишна тогава...

Ирка, чак до демонстрации са стигнали при вас...някои много бързо загубиха търпение. Какво да се прави, свободно общество. Гледах вчера репортажи на демонстрации в САЩ, само не си спомням къде, сигурно са се организирали на много места в един ден.

Маманорге, и аз имам един фен на Цар Лъв, в лицето на малкия Бибитко. Той се асоциира със Симба, малкото лъвче. Мечтае си как някой ден ще го заведем на сафари в Кения, даже с баща си разглеждаха от любопитство хотели там. Впечатляващо, сафари лукс в хотела , а в краката ти саваната с всякакви животни пред теб, красота! Големият и той се натиска за едно сафари Grinning, той щял да изучава змии и гущери там. Stuck Out Tongue Winking Eye
Между другото обмисляхме да водим децата на сафари парк някъде в Германия, но засега плановете са замразени по всеизвестните причини.

Последна редакция: пн, 20 апр 2020, 11:57 от Бибит

# 674
  • на брега на морето
2 в 1, Борис е на 5 г, т.е. на есен ще е 1 ви клас( годината, в която навършват 6 г). ДГ+ занималня е 6740 NOK. Само ДГ е 3500 NOK.
Аз пък се разсмях, че Тим бил " мотивиран".Joy

Общи условия

Активация на акаунт