Да се оплачем... 2020

• 2 132 736
  • 42 098
  •   1
Отговори
# 120
  • Страната на чудесата
И аз при болните, загубих глас, боли ме гърло и ухо. И температура 37.8, прекрасно. Иначе всичко е точно.

# 121
Влязох в спор с приятел, който отскоро ни е и съсед. Живее на 4 етаж и сега е решил да убеди всички да платим , за да ни направят асансьор. Блока е от 5 етажа, ние сме на втория. Има предвидени шахти, но никога не е имало асансьор. По груби сметки това са 5000 лв на семейство. Ако имах 5000 лв щях да си саниран къщата по- скоро, отколкото да дам за асансьор. Отделно , предполагам, че ще вдига много шум.
И той ми се ядоса, защото не му излизат сметките с моя отказ.

# 122
На ухото слагам термофор с топла вода и направо лягам върху него. Понякога взимам Ибулек - това било за болки в синусите, - каквото и да ме боли поо главата, минава.
Ами нямам нищо.Ще капна пак и ще легна с шапка да се затопли.Все ще издържа до утре.
Затоплено олио, капнато в ухото.
Топла "възглавничка" с морска или обикновена сол също върши работа. Затопляш солта, увиваш в кърпичка и слагаш на ухото. Внимаваш да не се изгориш!
Дори и най-обикновено кърпа/кърпичка, изгладена с ютията и сложена на болното ухо, също.
Въобще, нещо топличко!

# 123
  • София
Боже, и на четвъртия етаж да бях, пак нямаше да се съглася да дам пет бона за асансьор. Въобще ще го подкрепи ли някой този ваш съсед в инициативата му?
Топлото олио също върши чудеса, отгоре затапено с памуче.

# 124
Да се оплача и аз - след 10 дневно пазене на стаите, заради надут и възпален лимфен възел, днес реших, че достатъчно е спаднал. Вече не боли и ми се полага разходка. Отидох до МОЛ, изкуши ме филм и по средата на прожекцията моят възел пак ме заболя!!!!:sad:

# 125
Боже, и на четвъртия етаж да бях, пак нямаше да се съглася да дам пет бона за асансьор. Въобще ще го подкрепи ли някой този ваш съсед в инициативата му?
Сигурен е , че всички от 2ри до 5ъи етаж ще са съгласни

# 126
Това са многа пари.
Ако смениш жилището, на практика ти изгарят.
Като иска асансьор, да си търси жилище в сграда с асансьор.

# 127
Повечето сме собственици в блока , а не наематели. Но в нашия случай аз съм собственик и на този етап не съм съгласна, а и нямам 5000 за асансьор. И да имам...имам други приоритети

# 128
Остави го да си изразходва енергията в убеждаване на останалите. Макс. един ще каже "да, давам парите".

# 129
  • Sofia
Не е лошо да имате асанъор, но са доста скъпи.

# 130
  • Deutschland/HE
Наличието на аснсьор би повишило цената на апартамента, а и няма да сме вечно млади Simple Smile
Ако избирам между две равностойни жилища, бих избрала това с асансьор.

# 131
  • Countryside
5 бона за асансьор! Я па тоя, ич не е у ред! Наистина по-добре тази сума да се даде за саниране на сградата. Мързел безподобен, 4 етажа да качва голям зор! Пийк, не мисля че съседите ще са ок с тази сума и то за асансьор. Така че го остави да си мечтае и не се занимавай.

Относно цената на жилището - саниране също повишава цената, още повече цялостно на блока. Дреме ми че има асансьор, ако ми вее през дограмата и давам 300лв за ток зимата.

Последна редакция: чт, 02 яну 2020, 18:41 от Сиренце

# 132
  • София
То е ясно, че е удобно с асансьор, но в един пететажен блок, каква е вероятността живущите от 1 до 3 етаж изведнъж да поискат да имат и да извадят парите? И аз имам жилище в такъв, с  шахта, като бях дете все говореха да слагат, 40 години по-късно все още катерим стълбите.

# 133
  • София
Честита нова година! Няма да започвам годината с оплаквания. Важното е да сме живи и здрави!

# 134
Асансьорът покачва цената на жилището принципно. И трети етаж е неудобно без такъв. Дори и втори, ако хората са възрастни или болни. За съжаление са скъпи.

Общи условия

Активация на акаунт