🌞Слънчеви юнски късметчета🌞 2020👶- ТЕМА 5

• 25 737
  • 728
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте момичета, понеже темата я чета редовно (нищо че не съм Б вече, радвам ви се и следя напредъка ви. Следя също априлките и юлките Relaxed) и понеже Омчето и Кейлин питат за училища за родители, реших да се включа. Повечето лекции ги има в Ютуб. Давам канали, който иска да разгледа.

https://www.youtube.com/channel/UCTn49n-29A3Dk1sNpnBqD8Q/videos
https://www.youtube.com/channel/UCVpIMX0shzLSCaSYyESmeAg/videos
https://www.youtube.com/channel/UC5RlsnqjwR-YdP_O8JsinCg/videos
https://www.youtube.com/channel/UCYnpFYFQEaEVxwS3JPHcCoA/videos

Приятен ден ви желая, с по-малко тревоги Simple Smile

# 331
Здравейте, 🌈💙🌈   май китайския календар за юни момичета е верен.😀😉Честито на всички💖💖💖 .Бях на консултация онзи ден,всичко е наред с бебчето  ,не се видя пола,но нищо -др път . И пулса не успя да хване ,а съм в 15с. Този път си спинкаше ,декември на консултацията беше доста активно, както с крачета ,така и с ръчички 💝 Дано вс е наред с бебоците ,пък пола скоро ще го гледаме вс ден🍀💝😉

# 332
Здравейте, 🌈💙🌈   май китайския календар за юни момичета е верен.😀😉Честито на всички💖💖💖 .Бях на консултация онзи ден,всичко е наред с бебчето  ,не се видя пола,но нищо -др път . И пулса не успя да хване ,а съм в 15с. Този път си спинкаше ,декември на консултацията беше доста активно, както с крачета ,така и с ръчички 💝 Дано вс е наред с бебоците ,пък пола скоро ще го гледаме вс ден🍀💝😉

peperuda87,
Как така и пулса не можа да хване?🙄

Ох аз пак съм в паника и тревога.От снощи имам някакво течение на парцали...На ЖК съм чак на 30ти,чудя се ако звънна на лекаря дали ще ме вмести тия дни и да пуснем микробиология.По ЗК допускат ли се извънредни прегледи или направо да отивам на частния?
Много време е до края на месеца,да не направя някоя беля...

# 333
  • София
Относно магнезия, ако нямате контракции, а само схващания, по-добре е да се мажете с магнезиево олио.
Вече при контракции и лекарски предписания естествено, че се пие, но само схващания лично аз ако имам ще мажа.

В петък ще пускам и магнезий да видя как ми е, за сега не съм имала никакви признаци на липса ама знам ли Simple Smile

Значи за плацентата ще чакам 18-19гс за да видим дали се е вдигнала, др седмица може би няма още да се е вдигнала, но дано има наченки Simple Smile

Пеперудена - това най-вероятно е кандида. Няма от какво да се притесняваш. Отивай на частния Simple Smile по зк няма допълнителни прегледи и микробиологии, най-вероятно ще те кара да си я платиш.

# 334
При мен също плацентата е "малко нисичка", както се изрази моето АГ.
Но това само го констатира и нищо повече не ми каза. Нито ми наложи някакви забрани за секс или пазене, нито нищо. От тогава съм била на 2 прегледа и не сме го обсъждали отново.
Следващото ни виждане ще е почити след месец за феталната морфология, та тогава ще повдигна пак темата.

Пеперудена, не се шашкай, защото  може и нищо да не е. Аз в началото имах едно ужасно жълто течение и 100% бях сигурна, че микробиологията няма да е чиста. Да ама всичко излезна наред. Оказа се, че може да е от Б комплкеса витамини, които приемам, те понякога засилват жълтия цвят на урина и секрет.
Тези дни и аз майче имам засилено бяло течение, но ще изчакам до следващата среща а АГ и може пак да помоля за микробиология. Но аз първата, въпреки че прегледът ми беше по ЗК, си я платих. Изобщо не съм на ясно какви са ми правата, защото досега винаги съм била на частно. А и толкова пари вече сме хвърлили по витамини, прегледи, инжекции, добавки, че просто претръпнах и спрях да ги следя. Grinning

# 335
  • Варна
Момичета, имам въпрос Simple Smile
В момента съм на лекции и детето на една от колежките ми е с варицела в момента. Тя е карала варицелата и не е болна в момента, но е контактна с детето си, което е. Въпросът ми е дали това е проблем за мен?
Аз съм карала варицела като малка, но някъде бях чела, че трябва да се пазя от контакт със заразени заради бебето. Аз си ходя с маска така или иначе, но все пак.
Пак се извинявам, ако въпроса ми ви се стори глупав 😉

# 336
Lemons, според мен е добре просто да избягваш много близък контакт с нея, за всеки случай. Simple Smile
Моя колежка от работата сега чака второ и каза, че няма да си пусне малката дъщеричка на градина, защото  може да и докара някоя шарка в къщи. А тя е изкарала доста от тях, но все пак е решила да се пази.

# 337
  • Plovdiv, Bulgaria
Ако сте карали варицела не би трябвало да има проблем, това и от познат лекар го чух и от моето АГ, по повод това, че моето дете не е карало варицела, но аз съм.
Най-опасно било варицела по време на бременност до 16с и седмица преди раждането.
Все пак разбира се е да се избягва контакт при възможност.

# 338
Мистик,няма как от днес да си 19 г.с. и да четеш за нея щом си с термин 4 юни.
Сега влизаш в 20 г.с. и съответно си 19 г.а. + 0 дни,което означава,че си завършила 19 седмица и днес си в първия ден от 20 .Аз от вчера съм 18+0 дни,и съм започнала 19 седмица.Умишлено погледнах кога ти е термина,защото знам ,че си доста пред мен ,а прочетох написаното,че казваш,че днес влизаш в 19 и се зачудих.

На мен нещо ми се напрегната гърдите днес,та чак болезнени ги усещам.

# 339
  • София
И аз май не бих се притеснявала от варицела, виж скарлатина - да, това е все пак бактериална инфекция, за която човек не придобива имунитет.
Все пак не се доближавай много, варицелата е вирус, който се предава по въздушно-капков път, но ако 100% знаеш, че си я карала, няма да имаш никакъв проблем.

За седмиците, аз лично днес съм 16-та и 3 дни и казвам че съм 16-та и 3 дни или само 16-та, а не че съм завършила 16-та и почвам 17-та. Тоест за мен аз съм в 16-та, а не в 17-та в момента Simple Smile

Вчера се разрових, значи като почне 18-та, т.е. 18-та и 0 дни, вече сме в 5-ти месец Simple Smile
Не знам защо, но нямам търпение да почна 5-тия месец, от всички, най-много обичам 5-6-7-ми месец Simple Smile

# 340
И аз май не бих се притеснявала от варицела, виж скарлатина - да, това е все пак бактериална инфекция, за която човек не придобива имунитет.
Все пак не се доближавай много, варицелата е вирус, който се предава по въздушно-капков път, но ако 100% знаеш, че си я карала, няма да имаш никакъв проблем.

За седмиците, аз лично днес съм 16-та и 3 дни и казвам че съм 16-та и 3 дни или само 16-та, а не че съм завършила 16-та и почвам 17-та. Тоест за мен аз съм в 16-та, а не в 17-та в момента Simple Smile

Вчера се разрових, значи като почне 18-та, т.е. 18-та и 0 дни, вече сме в 5-ти месец Simple Smile
Не знам защо, но нямам търпение да почна 5-тия месец, от всички, най-много обичам 5-6-7-ми месец Simple Smile

Всеки си го определя както си иска за себе си Simple Smile А за месеците и аз четох доста и на много места пише ,че се почва от 18 г.с.,на други от 17та....
Ама да сме живи и здрави и всичко да е наред до края,пък ден,два и седмици са без значение.Просто коментирах,за да си чете Мистик сега за 20 седмица какво я очаква,а не за 19,защото тя дефакто я е минала и всичко написано за нея вече при нея е завършено.
И аз си чета всеки път и то в по няколко сайта ,защото има с по-подробно информация и с по-кратка Simple Smile

То е същото когато се чете какво да очаквате от бебето през първата му година от живота .Това означава ,че се чете за първите му 12 месеца,а не след като навърши годинката .След това вече то е на 1 година и 1 месец и т.е. вече тече втората му годинка след първия рожден ден.Същото е и със седмиците.

# 341
Аз седмицата си я казвам, както ми излиза по календарчето в телефона. Сега съм 17+2 и казвам, че съм в 17 седмица.
АГ когато ме пита, пак така отговарям и досега не ме е поправял. На него като му кажа точно с дни му е ясно за какво иде реч. А на мен ми е много сложно да се оправям с това "ти си 17+2 ама реално си 18 седмица, щото 17 вече е свършила". Grinning

Bryda, и аз гледах, че покаже ли календара 18+0 значи сме в 5ти месец. Simple Smile Той път от своя страна е 5 седмици, а не 4, от 18 до 22ра включително. Стане ли 23+0 влизаме в 6ти месец. Simple Smile

# 342
  • София
Да, това със седмиците със сигурност е много двусмислено. И едното има логика и другото Simple Smile
Важното е да знаем долу горе какво що Simple Smile

Днес май усетих бебето... беше много леко като побутване отвътре точно където е то. Имам някакви леки, едва усезаеми усещания от 2-3 дни, някои от тях по-горе, не вярвах че е то, но днес май бях сигурна.
Ако всичко е на ред с напредването на дните и седмиците трябва все повече да се чувства. Simple Smile

# 343
Да, това със седмиците със сигурност е много двусмислено. И едното има логика и другото Simple Smile
Важното е да знаем долу горе какво що Simple Smile

Днес май усетих бебето... беше много леко като побутване отвътре точно където е то. Имам някакви леки, едва усезаеми усещания от 2-3 дни, някои от тях по-горе, не вярвах че е то, но днес май бях сигурна.
Ако всичко е на ред с напредването на дните и седмиците трябва все повече да се чувства. Simple Smile

Честито усещане на бебче,Брейда. Simple Smile Само усмивки да ти носят тези побутвания. Simple Smile
Нямам търпение и аз вече,но още малко и всички ще можем да се похвалим Simple Smile
Аз се надявам при прегледа освен ,че всичко е наред да ми кажат и че плацентата е почнала да се вдига.И аз усещам някакви неща ,но много леки под пъпа,където е бебето,но още не мога да се израдвам ,а съм такава нетърпвлипка за всичко.
ММ преди малко ми изпрати едно клипче на едно бебенце как си гука .Леле какво е сладко....направо си представих вече нашето как ще прави така ,а ми се вижда толкова далечно в същото време ...

# 344
  • Varna, Bulgaria
Lemons относно въпроса ти за варицелата. Аз работя в ДГ и не съм стъпвала там от октомври. Много исках да отида на тържеството на моята група, но тогава почти всички групи бяха в карантина с варицела. Много ми се ходеше обаче на коледния банкет, за да видя поне колегите и имахме спор с ММ по този въпрос. Та мнението на АГ беше, че щом съм я карала и нямам контакт директно с болен, а с такъв, който е бил контактен (колегите) не е опасно. Имай си все пак едно наум, въпреки че аз си отидох на банкета Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт