Ох този страх от обвързване

• 12 960
  • 477
  •   1
Отговори
# 330
Ти ш'кажеш, че нямал капацитет!
Я го питай! Зна'ш ли 'къв ще ти обясни?

# 331
Моят кастинг е ненормален, а на пикап артистите им е нормално заговарянето на десетки жени на ден?

Извинявай, ама ходене на кафе не е полигамия. Едно време са му викали сгляди и не са се женили за първия видян. И разбира се, че се търси по-добрия, тоест тоя, който повече допада.

# 332
  • Агент под прикритие
Моят кастинг е ненормален, а на пикап артистите им е нормално заговарянето на десетки жени на ден?

Извинявай, ама ходене на кафе не е полигамия. Едно време са му викали сгляди и не са се женили за първия видян. И разбира се, че се търси по-добрия, тоест тоя, който повече допада.
Тия илюзионисти не знам защо ги намеси въобще... Сейм шит са ми и твоя кастинг, и техния.

Никой не е казал да се жениш за първия срещнат. Това ми говори обаче за човек, третиращ хората като предмети, заменяеми по подразбиране. Казах преди, някои хора приемат теорията на Дарвин за естествения подбор твърде на сериозно.

ПП: обаче като каза пикапите, шапка им свалям. Мога да се смея не на тях, а на баламите, които им се вързват. Пък и трябва и малко благодарност към тях: разделът СО нямаше да е същия без тях и/или техните последователи! Joy

Последна редакция: пн, 06 яну 2020, 19:40 от Phoenix Wright

# 333
Тези със многогодишния семеен живот какви кастинги ги гонят? Само си спомнят младините май Smiley

# 334
Ти ш'кажеш, че нямал капацитет!
Я го питай! Зна'ш ли 'къв ще ти обясни?

А видяхме го капацитета вече  Joy

# 335
Хората СА заменяеми, особено потенциалните партньори. При ранните срещи, без повече опознаване и съвместна история, са напълно заменяеми. Просто ги докосваш леко и ги пускаш, като не те впечатлят с нещо.

# 336
  • Агент под прикритие
Хората СА заменяеми, особено потенциалните партньори. При ранните срещи, без повече опознаване и съвместна история, са напълно заменяеми. Просто ги докосваш леко и ги пускаш, като не те впечатлят с нещо.
С такова мислене не е чудно, че има толкова разводи... Не само "несходството на характери", но и придобитата неспособност на човек да опита съхрани нещо, като вместо това го изхвърля при първия проблем (консуматорското мислене), в следствие на такова мислене.
Важи и за двете страни, естествено.

И после за easy-going ще ми говорят...

Последна редакция: пн, 06 яну 2020, 21:38 от Phoenix Wright

# 337
  • France
Аха... ненормалници значи. Интересна логика.

Сещам се за една случка отпреди 10-тина години. Направих първа и в последствие последна среща с едно момиче. Изкарахме си добре, забавляваме се и двамата. След два дни реших да и се обадя, но никога повече не успях да се свържа с нея. Не си вдигаше телефона. Търсих я три - четири пъти, след което спрях да я търся. Впоследствие разбрах, че нейна приятелка ме е видяла следващата вечер на същото заведение с моя съученичка, с която не се бях виждал от много време (за протокола: семейна и с две деца).

Изглежда теорията за това, че всеки има право да прави първи срещи с колкото си иска хора и всеки от тези, с които излиза, трябва да е ок с това, има сериозни пробойни.
Чак се чудя дали няма двойни стандарти и тук...
Но това е чудесно! Отървал си се бързо и безболезнено от една патологична ревнивка.
Шегата настрана, не мога, а и не искам да си променям начина на живот защото съм тръгнала по срещи. И сега и тогава работя предимно с мъже и бирата след работа е институция. А в онзи хубав период от живота ми на мома, често се случваше да ме изпратят до вкъщи с кола. Колегите, шефа... Ако трябваше да се съобразявам с някого... всъщност нямаше как да стане това съобразяване. Просто всеки щеше да си продължи по пътя.

# 338
Аз имам само един развод, не мисля, че е толкова висока бройка, или? И не мисля, че човек се развежда "при първия проблем". Напротив, всяка фаза на връзката има различна степен на поносимост към дефекти. На първа среща може да отхвърлиш дори по външен вид; при гаджелък - за 1 изцепка; при сериозна връзка -2 по-тежки изцепки; при брак - различно, но причините са си големи и основателни.

Мен не ме интересува, колкото искат да се развеждат, интересува ме моето благополучие и е мое право да не влача неставащи хора в живота си.

Впрочем важи не само за връзки с мъже, за всичко важи.

# 339
  • Агент под прикритие
Филомена, мисля, че по-назад казах: това НЕ е кастинг, нито интервю за работа !!! Ей сега това чоплим със Сирената. Виж ми предните един-два поста.

Аз имам само един развод, не мисля, че е толкова висока бройка, или? И не мисля, че човек се развежда "при първия проблем". Напротив, всяка фаза на връзката има различна степен на поносимост към дефекти. На първа среща може да отхвърлиш дори по външен вид; при гаджелък - за 1 изцепка; при сериозна връзка -2 по-тежки изцепки; при брак - различно, но причините са си големи и основателни.

Мен не ме интересува, колкото искат да се развеждат, интересува ме моето благополучие и е мое право да не влача неставащи хора в живота си.

Впрочем важи не само за връзки с мъже, за всичко важи.
Сирена, ти май се правиш на ударена....
Коя точно част от:
С такова мислене не е чудно, че има толкова разводи... Не само "несходството на характери", но и придобитата неспособност на човек да опита съхрани нещо, вместо да го изхвърли при първия проблем (консуматорското мислене), в следствие на такова мислене.
Важи и за двете страни, естествено.

И после за easy-going ще ми говорят...
не разбра?

Тази неспособност нямаш ли я от самото начало, вероятността да я придобиеш по време на първа среща, гаджелък, връзка и т.н. клони към нула. Или сега пак ще започваме с разпъването на локумите как хората се променят?

Последна редакция: пн, 06 яну 2020, 19:57 от Phoenix Wright

# 340
  • France
Аз и не го наричам кастинг, а даване на шанс на съдбата да те срещне с подходящия за теб човек.

# 341
  • Агент под прикритие
Аз и не го наричам кастинг, а даване на шанс на съдбата да те срещне с подходящия за теб човек.
Няма такова нещо като съдба. Съдбата си я правиш сама с приказките и действията си. В съдбата вярват само хора, които се пускат по течението и очакват нещата да се случват от самосебе си.

# 342
...каза дъртият ерген на моногамната майка с три деца, която е изтраяла n на брой малки проблемчета. Даже на първия си мъж доста шансове дадох, а не трябваше. Трябваше като се появиха проблеми, да го отрежа, щото после се оказа направо магнит за проблеми и ненормалности.

# 343
  • France
Няма такова нещо като съдба. Съдбата си я правиш сама с приказките и действията си. В съдбата вярват само хора, които се пускат по течението и очакват нещата да се случват от самосебе си.
JoyJoyJoy
Е, анджък де. И за това взимам нещата в свои ръце и се виждам с хора. Защото "принцът" няма да ме намери вкъщи.

Ако добре си спомням, в сайта който ползвах на времето се виждаше кога си на линия. И ако не чатя с даден човек в момента, близо до ума е, че говоря с друг. Никой не си е позволил да ми прави проблем тогава

# 344
  • Агент под прикритие
...каза дъртият ерген на моногамната майка с три деца, която е изтраяла n на брой малки проблемчета. Даже на първия си мъж доста шансове дадох, а не трябваше. Трябваше като се появиха проблеми, да го отрежа, щото после се оказа направо магнит за проблеми и ненормалности.
Хаха, така си говорехме едно време в училище. Когато някой се пробваше да засегне някой, обикновено отговаряше "... казала мишката и си изяла....".Laughing
Плоско, Сирена, плоско...

Ще приема, че това, което казваш, е вярно, нищо, че е едната страна на историята, макар, че тук може да се поспори кой всъщност е бил магнита и за какво, ама нямам намерение да я дъвча тая тема. Това в никакъв случай обаче НЕ прави твърденията ми невярни. Някои имат по-голяма толерантност към такива неща, други не.

Обаче в днешно време всички имат изисквания партньора да e as easy-going as possible, дори и те самите да не са такива. Това е по-голямата трагедия.... Чак цинично.

Общи условия

Активация на акаунт