?Въпроси всякакви? (2020г.)

• 536 499
  • 13 836
  •   1
Отговори
# 10 680
Да, метални.
Майката може да има списък с желаните неща, които да ѝ се купят.
Първо питай

# 10 681
В зависимост от това колко близко е детенцето и скъп ли е подаръкът, преценявам монети ли да оставя или монета+банкноти.

# 10 682
Всяка като си тръгва, оставя конец под възглавницата на детето.
Не трябва да се изнася храна. Т.е. майката са не дава нищо " за из път"

# 10 683
  • Mediterraneo
Ау, ау, толкова поверия и суеверия за едната пита!

# 10 684
То сега вече освен пита се прави и baby showernза " нероден Петко"

# 10 685
  • софия
Да допълня поверията - трохите от чупенето на питата се дават на врабчетата и гълъбите. Не се изхвърлят.
Това с конеца не го знаех.

# 10 686
След толкова много различни аспекти, споделени за погачата, вероятно бих говорила с майката какво очаква и предвижда. Да не посегна да събера трошици или да питам за конче, а жената да се чуди какво искам. Нещо в стил: "Кои поверия смята да изпълни (ако изобщо смята), нещо за тях трябва ли да предвидя."

# 10 687
Леле мале, извинете, ама тия поверия ми звучат като пълни глупости Simple Smile))) Съжалявам за хейта, ама то и без това тая пита пак се прави за угодия на възрастните Simple Smile)))

# 10 688
от Цариградско към Бизнес парка (София) нормално проходимо ли е с автомобил? в смисъл да няма задръствания в следобедните часове?
Зависи кои следобедни часове имаш предвид, около 17-19 си е непредвидимо, някой път е доста зле, през останалото време потока върви бързо.

# 10 689
Светът е шарен. Нека сам решава коя глупост да прави и коя не.
Аз лично, с първото дете направих погачата, защото исках да се събера с приятелките си и са им покажа детето. С второто, не съм правила, защото беше лятото и , естествено, всеки беше хванал пътя на някъде.

# 10 690
Обикновено винаги се намира някой, който знае куп подобни обичаи и започва да ръководи събитието. Аз лично бих отишла с подарък за бебето, кутия бонбони и бих си приготвила някаква сума в банкноти, която съм преценила да дам. Ако ще правят ритуали да си осигурят необходимият инвентар.

# 10 691
  • у дома...
Общо взето си е едно женско парти - клюки, пийване, хапване. И съвети как да си гледаш бебето. Но няма лошо, повод за събиране е.

# 10 692
Не съм правила такива щуротии и с двете си деца.. ама последните 2 годни присъствах поне на 4... То като кръщенките направо.. Приготовления, софри, тоалети...
Добре, че нямаше като бяха бебета моите - с пита за 40 дни на църква ходих и толкова. Светски събирания не съм организирала Simple Smile Simple Smile Simple Smile  .. ужас няма да имат снимки от питата...

# 10 693
  • UK
Чудно ми е, в сегашната ситуация кой прави събиране с бебе на 40 дена?

# 10 694
Много хора. Скоро ми се роди син и в групата, в която съм редовно се качват снимки от погача.

Общи условия

Активация на акаунт