?Въпроси всякакви? (2020г.)

• 543 648
  • 13 836
  •   1
Отговори
# 11 865
  • Русе

Бран на чист български означава война.

Всъщност българската дума прозлиза от браня, защитавам и по-скоро означава защита . Другото е по-скоро руско , въпреки че имат сигурно сроден прозиход. Значението в българския се е развило по-различно. Красиво име.

# 11 866
А той не се ли казваше Брандън Grinning
Бран си звучи баш на български, вече кой как го асоциира според широка/тясна обща култура е друг въпрос. Бранко, което е стандартно име, макар и непопулярно, е всъщност галено от Бран.
Сега, за Кай е малко под въпрос. И името е на герой на Андерсен, по всяка вероятност стандартно датско име поне от по-миналия век.

Смайл, за постоянно отопление един много малък конвектор ще ти свърши работа. Само си измери кубатурата на стаята.

# 11 867
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Ясно, значи радиаторът не е от най-добрите алтернативи. Чудех се какво да сложа в стая, в която няма отоплителен уред, не е голяма. За малка стаичка не ми се слага климатик, духалките не харчат малко... Ако някой има идея, може да сподели.

конвекторче. има стенни, има и на крачета... последно гледах някакви за трийсетина лева, прИмоция някаква, но в Лидл ли бяха, в кауфланд ли...

# 11 868
Ясно, значи радиаторът не е от най-добрите алтернативи. Чудех се какво да сложа в стая, в която няма отоплителен уред, не е голяма. За малка стаичка не ми се слага климатик, духалките не харчат малко... Ако някой има идея, може да сподели.

конвекторче. има стенни, има и на крачета... последно гледах някакви за трийсетина лева, прИмоция някаква, но в Лидл ли бяха, в кауфланд ли...

https://tesy.bg/produkti/otoplenie-i-grija-za-vyzduha/elektriche … vektori/cn-204-zf  Имам такова и съм доволна . Даже лятото съм пускала като вентилатор .

# 11 869
Ако е конвектор, препоръчвам да е скандинавски. По-скъпи са, но по-икономични.

# 11 870
Би ли споделила линк или марка ?
 Моят не е основен за отопление . Имам проблем с котела , който е за смяна и засега е това .

# 11 871
  • UK
Преди години, когато живеехме на квартира  с ММ си отоплявахме стайчката с маслен радиатор на Делонги. Много хубаво топлеше и още си работи, на почти 15 години е.

# 11 872
Абе то и аз допреди години се топлех с червен смядовски радиатор, от тия супер старите. Наистина топли пущината, още работи, пък как тежи... А да не ти казвам каква сметка за ток прави даже като е на реле.

# 11 873
  • София
Много благодаря за информацията на всички! Много ми беше полезна, понеже освен на климатик в квартира, на друго не съм се отоплявала досега.

# 11 874
На газ си е най - добре . Ама сега котела е за смяна и са нужни 3000 лв някъде .

# 11 875
  • Пловдив
« Ѕmile » един хубав конвектор прави баня, отделно, че и температурата е еднаква в стаята.

# 11 876
« Ѕmile » един хубав конвектор прави баня, отделно, че и температурата е еднаква в стаята.
Зависи от изложението , дали има изолация , краен или среден апартамент .
 Моят е с изолация . Зимата котела беше решил да не работи и определено не беше зле. Даже и нямах някакви там огромни сметки за ток .

# 11 877
  • Пловдив
Интересувам се дали туристическите обувки на Мерел си отговарят като р-р?

# 11 878
 Моят не е основен за отопление . Имам проблем с котела , който е за смяна и засега е това .

В момента се сещам само за Адакс като марка. Но има и други марки вече на нашия пазар, имат доста предимства пред бюджетните от хипермаркетите.

# 11 879

В момента се сещам само за Адакс като марка. Но има и други марки вече на нашия пазар, имат доста предимства пред бюджетните от хипермаркетите.

Не са толкова скъпи , но не бих инвестирала в нещо , което няма да ползвам след това .
Догодина живот и здраве нов котел и ще забравя всичко .

Общи условия

Активация на акаунт