?Въпроси всякакви? (2020г.)

• 546 160
  • 13 836
  •   1
Отговори
# 6 510
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
май да, но трябва да си носиш синята книжка.
не питай защо. чела съм го във форума и ми е останало в главата като поредно безумие.

# 6 511
Ако Лл е в едно населено място, при спешност мога ли да отида в спешното на болница, която няма нищо общо с мястото където е Лл?
Да, щом е за спешното, независимо къде си в страната би трябвало да те прегледат без проблем.

# 6 512
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Да ви питам, че ми стана интересно ... Децата все искат да ползват химикалки, които имат гумички и като сбъркат да изтрият ... Вчера се замислих и не намирам отговор - какво е мастилото в тези химикалки? Дали написаното изчезва след време? Просто нямам стари страници писани с тези химикалки, защото бях забранила на средната да пише с нея в училище, а писанията у дома бяха все на листчета, които отиваха в боклука ...

# 6 513
Да ви питам, че ми стана интересно ... Децата все искат да ползват химикалки, които имат гумички и като сбъркат да изтрият ... Вчера се замислих и не намирам отговор - какво е мастилото в тези химикалки? Дали написаното изчезва след време? Просто нямам стари страници писани с тези химикалки, защото бях забранила на средната да пише с нея в училище, а писанията у дома бяха все на листчета, които отиваха в боклука ...
От последната година не е изчезнало, по-стари не пазя. Мастилата са на два принципа - едните са термочувствителни и от нагряването при търкане им се скрива цвета, другите са измислени да са физически по-лесно отстраними при търкане.

# 6 514
Не изчезва написаното.
Моето дете също предпочита такива химикалки, понеже му е по- трудоемко да поправя с коректор, да чака да изсъхне, и да пише отгоре.

# 6 515
Здравейте, не знам дали тук е мястото да попитам. Имам пратка в офис на Спиди, но нямам възмажност да я взема по лични причини-един вид се отказвам. Те непрекъснато ми звънят, като не говоря с куриер или човек от обсбужване, а записан глас, който казва, че имам пратка с еди си кой номер. Задължена ли съм по някакъв начин да я взема, защото досега съм била изключително коретна, но този път не мога да я платя и взема, а знам, че се начислява някакъв магазинаж или нещо подобно.

# 6 516
В имейла нямаш ли известие за пратката? Там има бутонче "Откажи поръчка", никой не ти звъни, с нищо не те занимават.

# 6 517
  • Буркина Фасо
не питай защо. чела съм го във форума и ми е останало в главата като поредно безумие.
в спешното се ходи почти без всякакви формалности. за това е спешно.
примерно пострадали при катастрофи се карат там и без да са със синя книжка.
много народ "случайно" се разболяват когато са в друг град с цел да ги прегледат ПО специалисти.
не един и два пъти съм чувал за това.  а пък при нашите мургави сънародници  е често явление.

Последна редакция: вт, 16 юни 2020, 20:40 от ]|I{•------» ❼0ʘ❷_𝐎𝓖Ⓝ𝔬в «------•}I|[

# 6 518
Нашия паркет не знам как е реден ама скърца, за това като сложихме ламината не успяхме да " убием" скърцането. Сложихме о подложка и врати рязахме, после купихме нови, че и те бяха за смяна.
На едно място изляхме саморазливна смес върху ламината, но там сложихме плочки отгоре

И нашият в стаята вече много се разскърца, за каква сума говорим според квадратурата?

Аз да попитам - искам да взема телефон до 100 лв в кеш,но не от оператор (за възрастен човек). От къде?

# 6 519
  • софия
Аз никога не съм я носила , а съм ходила 3 пъти в спешното. Само лична карта са ми искали.

# 6 520
От техномагазините може да вземеш телефон.

А от оператор защо не?

# 6 521
  • софия
Три пъти съм посещавала спешното в 2 различни боници. Не са ми искали книжка. Те могат и проверяват здравния статус, но мисля, че при спешно състояние нямат право да отказват медицинска помощ.

# 6 522
Когато имаш купено/ платено паркомясто в подземен гараж на блока, плаща ли се отделно някаква месечна/ годишна такса за почистване?

# 6 523
  • София
Аз да попитам - искам да взема телефон до 100 лв в кеш,но не от оператор (за възрастен човек). От къде?
Зависи какъв телефон търсиш. В Технополис започват от 49 лв., но са с бутони.

# 6 524
  • София
Когато имаш купено/ платено паркомясто в подземен гараж на блока, плаща ли се отделно някаква месечна/ годишна такса за почистване?
Да, собствениците на гаражи плащаме малко повече на чистачката, за да чисти и гражното пространство. Отделно плащаме и за почистване на снега от подходите към/от гаражите.

Общи условия

Активация на акаунт