?Въпроси всякакви? (2020г.)

• 536 681
  • 13 836
  •   1
Отговори
# 10 650
Току що напипах малко топче в меката част на ухото. Прочетох малко в нета и се оказва, че може би е атером. Някой да е премахвал и какъв лекар се търси първо? Болезнено е при допир, открих го случайно, обеци не нося...
Изпиши "атером" в търсачката на бг мама и  като отидеш на "мнения" излизат много неща( не успях да копирам линк и да пейстна). Само не се шашкай, че обикновено човек се шашка като започне да чете за медицински проблем в нет- а. Както казва личната л. :" Ама много четете, но връзки не можете да правите"

# 10 651
Да чака да навърши пълнолетие и без родители да подава.
И една седмица по-късно ще бъде без валидна ЛК.

Не виждам проблем. Дават талонче.

# 10 652

Това не е проблем.
Особено сега, мисля, че се удължи срока за документите.

# 10 653

Не виждам проблем. Дават талонче.
Талончето е проста хартийка с входящо номерче и дата за получаване. То не е заместващ документ. Не може да се минава граница, не важи пред банка, нотариус и тн.
За да се вместите в едномесечния срок за издаване на ЛК обикновена поръчка, подайте заявлението за нова дете + 1 родител (за паспорт + 2 родители). После детето може да си получи ЛК сам, след като стане на 18 години.

# 10 654
  • Буркина Фасо
ако подадеш заявката 1 ден преди да навършиш пълнолетие  след това пак ще си без валидна ЛК, нали ?
има гратисен период, в който картата ти е валидна след изтичане на срока и - 30 дни.
преди няколко месеца попаднах в сходна ситуация - подадена заявка преди изтичане на срока, но получаване
на документите след. в полицията ми казаха, че няма проблем да си "карам" с изтеклите документи докато
бъдат готови новите ми. талон не са ми давали за това.

# 10 655
Някъде между НДК и Централна поща има ли ключарско ателие?

# 10 656
  • София-Младост
Кой е най-добрия маршрут от Плиска или Орлов мост до Майчин дом?С автобус или метро.
От Орлов мост метро за 2 сп. до НДК и там малко пеша.

бул. „Патриарх Евтимий“ 19

# 10 657
  • София
Няма никакъв проблем да се подаде заявление след навършване на пълнолетие. Моят син така направи. Докато ти излезне новият документ се легитимираш със стария ако ти се наложи, няма никакъв проблем.

# 10 658
бул. „Патриарх Евтимий“ 19
Точно за там си мислех, но не съм сигурна, че работи! Благодаря много, ще проверя!

# 10 659
  • пак там
Момичета, питах тук преди седмица за препарата Айкън против хлебарки. ...
Аз се оправям с фронтлайн (от ветеринарните магазини, препарат против въшки се води). Веднъж на 3-4 години пръскам (че сме в панелка и излизат от най-невероятни места от другите апартаменти). При това е приложим при малки деца, защото все пак е за пръскане върху домашни любимци.

Пръскам по касите на вратите, зад шкафовете, около сифоните в банята. И забравям. Евентуално си спомням, че първия път се наложи да пръскам още веднъж, след седмица. Но това беше само веднъж.

# 10 660
  • София
Талончето е проста хартийка с входящо номерче и дата за получаване. То не е заместващ документ. Не може да се минава граница, не важи пред банка, нотариус и тн.
За да се вместите в едномесечния срок за издаване на ЛК обикновена поръчка, подайте заявлението за нова дете + 1 родител (за паспорт + 2 родители). После детето може да си получи ЛК сам, след като стане на 18 години.
Личната карта обикновено става за около 20 дни. А и един младеж каква работа да има за този период по банки и нотариуси? Старата карта, тъй или иначе ще му я вземат при получаването на новата.

# 10 661
  • Буркина Фасо
от Цариградско към Бизнес парка (София) нормално проходимо ли е с автомобил? в смисъл да няма задръствания в следобедните часове?

# 10 662
Здравейте! Препоръчайте ми сайт от където да гледам онлайн телевизия  - преди години имаше такива сайтове където гледах най-различни български канали, а сега не намирам.

# 10 663
  • пустинята Гоби
Повечето телевизии предлагат тази опция на сайтовете си. Ето тук ги има всичките - https://www.predavatel.com/ .

# 10 664
В момента на съседния тротоар тече ремонт. Тежкотоварна машина са позиционирали на тротоара и съответно плочките са сгънати от тежестта. Къде да подам сигнал???

Общи условия

Активация на акаунт