?Въпроси всякакви? (2020г.)

• 536 276
  • 13 836
  •   1
Отговори
# 11 175
  • софия
JoyJoy
Освен че съм несръчна, съм и мързелива. Та май ще ги изхвърля тези клонки.
някак си за хвойна си помислих, като видях, ама не съм сигурна изобщо.
ако е наистина ароматно, сложи го в чорапче и го вържи - ето ти мързелив начин.

# 11 176
  • София
Извинявам се за тъпия въпрос, но досега не бях ползвала централно парно, а от утре ще ми се наложи. Та, какво означава следното нещо:
"От „Топлофикация“ напомнят на клиентите си да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на радиаторите след пускане на отоплението, както и да проверят електронните си уреди за дялово разпределение."
................................
Отвори си добре вентила на най-високата степен която е изписано, при мен е 5-ца, за да може добре да се изпълнят радиаторите с горещата вода, за да не се получи въздушна възглавница и съответно няма да ти работят/топлят и след това пак ще ни питаш - какво да правя. След като са пълни и топли радиаторите си избираш цифра, намаляваш и така ги оставяш, или напълно ги затваряш на 0, така няма да имаш парно.  Ако има някъде в апартамента електр. уред той би трябвало да е закачен на тръбите,  които влизат в апартамента, прилича на водомер и в/у него има екранче и цифри, трябва да са засечени от тези,  които идват да ги засичат Техем/Броната или други. Това е.

# 11 177
  • под тепетата
miamim, според мен си е баш лавандула.

# 11 178
Глинен съд става ли за съдомиялна ( без шарки е)?

# 11 179
  • Сф
Моят го пускам. Но май зависи дали е лакиран.
Сачове знам, че не се пускаъ

# 11 180
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Извинявам се за тъпия въпрос, но досега не бях ползвала централно парно, а от утре ще ми се наложи. Та, какво означава следното нещо:
"От „Топлофикация“ напомнят на клиентите си да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на радиаторите след пускане на отоплението, както и да проверят електронните си уреди за дялово разпределение."[/i]

Скрит текст:
Вентил това бялото, кръглото ли е, с което си нагласяш на каква степен да топли радиаторът? И кога да ги развия щом утре ще ги пускат, днес след полунощ или утре рано сутринта?

А това за електроуредите изобщо не го разбирам.

не го разбираш, защото не са електро-уреди, а електронни уреди за дялово разпределение. Simple Smile нещо такова.

няма какво да им правиш, само погледни дали имат цифри. ако нямат, значи батериите са свършили и се обади на топлинния си счетоводител. по спомени, бруната сменяше батерията за няколко лева, а техем - целия уред за 30-40. Sad

# 11 181
  • софия
Глинен съд става ли за съдомиялна ( без шарки е)?
Аз слагам моя и няма проблем, лакиран е.

# 11 182
Виваком ще почнат да предлагат предплатена карта с неограничен Интернет
10 лв на месец за 6000 е оферта. Но за разговори не става

# 11 183
  • София
Кой номер направление е за Корона?

# 11 184
Как перете плетени пуловери, такива купешки? На ръка, в пералня ли?

# 11 185
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
в пералня, на "деликатно пране" или "вълна" - на двете ми перални програмите са различни.
после в сушилнята пак така.
задължително с препрат за вълна или деликатни тъкани.

# 11 186
  • София
Някой, който скоро е подавал за промяна на настоящ адрес може ли да потвърди, че това са необходимите документи:

1.Документ за собственост върху имота
2. Декларация по чл. 92. ал.3 от ЗГР с нотариално заверени подписи на собствениците на апартамента.
3. Документ за самоличност

Намерих ги в сайт, който не е обновяван от 2018г. и не знам до колко е актуално.

Днес хубаво ме вбесиха от общината и не искам да ходя 1000 пъти по време на извънредно положение, защото някой документ липсва, но били забравили да ми кажат, че бил необходим.
Е, като си само ти собственик, защо ти е тази декларация? Трябва ти само НА на имота и ЛК.

# 11 187
  • София

Има ли направление за Корона?
За тест ли питате, за преглед ли, снимка ли?

# 11 188

Има ли направление за Корона?
За тест ли питате, за преглед ли, снимка ли?
Ако е за пътеките по НЗОК - https://www.nhif.bg/get_file?uuid=A262E9A841982720E05334098C0AE254
Различно е с положителен тест или само по клинична картина.

# 11 189
Нито е лавандула, нито е хвойна този храст.
Чай не бих си правила от неизвестно растение, камо ли от градска среда.

Пуловери и аз пера на деликатна програма, на 30-40 градуса, с препарат за вълна/деликатни, с ниска центрофуга.

Общи условия

Активация на акаунт