Първокласници през 2020/2021 г

• 43 023
  • 798
  •   1
Отговори
# 135
Изпълнили сме списъка за първи клас. Купих всичко. Раницата ни е Лего.

# 136
Изпълнили сме списъка за първи клас. Купих всичко. Раницата ни е Лего.
Може ли да споделите откъде закупихте раницата на Лего?
И аз съм се спряла на тях,но искам да ги видя на живо.
Виждала съм единствено в Хиполенд ,но не ми хареса като разцветка .

Ние трябваше да  имаме в сряда родителска среща,но пак я отложиха и трябваше да отидем да попълним разни декларации само.
Дадоха ни списък какво трябва да купим.

Края на август ,евентуално може да имат 3 дни лятно уч-ще, но зависи от епидемиологичната обстановка.
Нямаме униформи в нашето уч-ще.

# 137
  • София
Дъщеря ми ще е в същото училище, в което са децата на @зелено човече (от други теми знам), съответно тя е написала за презентацията и списъка. Униформи няма, но според мен е хубаво всяко училище да има поне по 1 отличителна дрешка/аксесоар (блуза, шал, елек...) Спекулират много с тези униформи обаче!Качеството на повечето които съм виждала е ужасно, а цените безумно високи. За мен не това е идеята на униформата, но...

Когато я записвах, питах за родителска и казаха началото на Септември за класа, евентуално, ако няма нови ограничения и разпоредби.

Купих раница, оборудван и празен несесер Busquets, от намаленията в Ориндж. Отделно съм купила тетрадки, блокчета, четки, черни моливи. Освен нещата в несесера, мисля да купя допълнително цветни моливи, боички и т.н. дреболии. С 2 думи почти съм изпълнила списъка. Но и така исках, за да ми е спокойно и да останат единствено учебниците, които не са безплатни. Отделно от нещата за В училище, пренареждаме и стаята и и взехме малко бюро и шкаф за учебниците. С 2 думи, опитвам да и създам вълнение за училище, защото последните месеци в градината буквално се изпариха Sad

Не си представям да започнат 1 клас онлайн! За мен това е напълно невъзможно обучение, защото това са деца, които не познават учителката (тя тях също), нямат навик и идея за това как се учи, а родителите не сме образователен авторитет. Или поне ние до сега сме възпитавали в това, че учителя е човекът, който учи.

# 138
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Моето дете беше предучилищна в училище.С часовете на първолаците , междучасия ..... всичко.Завърши онлайн.Справи се доста добре.Даже отлично.Но ми се иска септември да си е в клас.

# 139
  • София
Моето дете беше предучилищна в училище.С часовете на първолаците , междучасия ..... всичко.Завърши онлайн.Справи се доста добре.Даже отлично.Но ми се иска септември да си е в клас.

Всъщност, има разлика между децата, които са били ПГ в училище и градина. Дъщеря ми завърши онлайн ПГ в градина, но видях как се разсейва, как няма нагласата за учене всеки ден, как докато аз и показвам, тя не разбира (или не иска да разбере), а в момента, в който госпожата и го каже, тя вече го знае... Все пак си мисля, че по-голямата част от децата са в градините и колкото и да са учили, то е било минути на ден и навиците им са "градински". Освен това, реално ще има много деца, които над 6 месеца няма да са били нито в училище, нито в градина и колкото и родителите да се опитват на създадат навик за учене, то той се придобива на място.

Дано децата тръгнат нормално на училище. Дори и да учат онлайн, то да е най-рано декември, за да имат поне минимални навици и задължения за ходене на училище, учене и да познават учителя си. Sad

# 140
При нас само несесерът е купен (от промоция на Лидл за 10 лв пълен на Херлиц, много съм доволна от тях, каката изкара 4 години с такъв). Имам идея и за раницата, но не мога да намеря хубава разцветка, новите модели хич не ми допадат цветово. На каката е  Еспирит, модел Модан (две раници в едно) и не е мръднала 4 години, като едната част се пере в пералнята, а другата с твърдия гръб не съм пробвала в пералня (само на ръка). Ползвали сме я освен за училище и през лятото  при пътувания и ми се ще сега и за малката такава. Тетрадки имаме останали още от 1ви клас на каката.  Другите неща се намират из къщи, че като сме купували на едната е купено и за другата ама ще ѝ купим специално, да почувства, че вече е 1ви клас.
Дано си започнат нормално училище, че не си го представям да учат онлайн. Не че не мога да я накарам да учи и да пише и с нас, може и да ѝ обясняваме (ММ е начален учител), но не е същото като "Госпожата каза" - опит и с каката.

# 141
Нашата родителска среща е в понеделник. Не сме купували нищо друго, освен раници. Спряхме се на Лего след известно проучване. Бяха намалени с 40% в Emag и затова ги купихме толкова рано (още в края на май). Униформи ще шием, но като наближи септември.

# 142
Поръчах раницата днес, труден избор. Дни наред се колебаеше между 10-15 модела и картинки, направо се изнервих. С баткото беше много по-лесно.

# 143
  • София
А как си представяте неприсъственото (дистантицонното, да не се бърка с домашното!) обучение в първи клас?
Колко деца имат родител на разположение по цял ден за месеци наред или дори за цялата учебна година?
По-големите братчета и сестричета, ако има такива, ще са ангажирани със своето лично обучение.
Колко деца са напълно грамотни и с възможност да се обслужват сами в електронна среда в първи клас?
Не спирам и не спирам да мисля по въпроса, тъй като наистина не вярвам, че ще имаме нормална (присъствена) учебна година :/

# 144
И аз много го мисля. Ние някак ще се оправим, не мисля, че ще има проблем да работя от вкъщи, но не са много семействата, в които е опция.
Снощи му набивах канчето, че може би ще учи по интернет и сигурно няма да е като в градината, а ще трябва да слуша учителка в онлайн среща. Обаче ми е трудно да си го представя.

# 145
Все се надявам, че първокласниците ще започнат присъствено. И да искат няма как първокласниците да учат дистанционно, даже и да е синхронно. Нямат изградени навици, вниманието им бързо се отвлича. Даже и да има възрастен вкъщи, той не е педагог в общия случай и няма как да го научи да пише правилно ченгелчетата да речем или правилна четивна техника, май сметките в първи клас ще са най-лесни.  Не е нормално дискотеките и нощните заведения да са пълни, на мач да има не знам си колко запалянковци, защото бил "много важен", а  училищата да стоят затворени, защото са най-големият развъдник на Ковид, не звучи особено сериозно, но пък и училищата не плащат данъци и не носят приходи в икономиката.

# 146
  • София
Здравейте,

И моето момиче на есен тръгва в първи клас. Успя да се класира на втори етап в желаното училище и си отдъхнах. Е, сега ми е доста напрегнато, тъй като каката е бъдеща осмокласничка.
Нашата родителска среща е в сряда. Министърът потвърди, че годината ще започне присъствено, така че ще чуят първият училищен звънец.

# 147
  • София
Интересно защо смятате, че на някого му пука за децата, защото аз съм със съвсем други впечатления.
Имахме късмет с грипната ваканция и вече ограмотените деца в началото на ситуацията с covid19, но това си беше чист късмет.
Сега обаче трябва да се мисли и планира, а всички знаем, че това не е много силна страна тук...
Дискотеките, кръчмите и мачовете не са задължителни, за разлика от училището.

П.С. В интерес на истината се надявам покрай вируса да се прекратят тези безумни първи учебни дни в сегашния си вид, ако все пак има някаква присъствена посещаемост.

# 148
  • София
Аз смятам, че ако "тръгнат" онлайн, просто първокласниците  няма да учат. За мен е невъзможно дете играло до вчера, изведнъж да седне прилежно пред компютър и да си пише, слуша и т.н. Училището си е един съвсем нов и различен етап от живота на децата...
Ако изключим първокласниците и сложим всички под общ знаменател, колко родители на деца под 12 години, могат да останат вкъщи, за да "учи" детето им?

П.С.

П.С. В интерес на истината се надявам покрай вируса да се прекратят тези безумни първи учебни дни в сегашния си вид, ако все пак има някаква присъствена посещаемост.
зелено човече, не знам защо не харесваш първите учебни дни, но и това си е емоция за децата (а и за родителите) в първи клас. Моето дете не се раздели с градината, а го чакаше с нетърпение. Силно се надявам да има първи учебен ден, дори и не толкова масов, както е по принцип.

# 149
  • София
Не обичам масовките, но както вече казах, първият училищен звънец е един много специален момент.

Общи условия

Активация на акаунт