Първокласници през 2020/2021 г

• 42 905
  • 798
  •   1
Отговори
# 555
  • София
На нас също не са ни казвали за състезания, но аз и не искам да я пращам. Освен, ако сама не прояви желание.
Като цяло училището тази година отказва всякакви външни мероприятия, които изискват да влизат външни лица в сградата. Това заради коронавируса. Единствено театър ще има веднъж в месеца.
Бяха дали и едни дипляни за английски език, но когато писах на мейла за повече подробности ми отговориха, че училището не е съгласно за тази година, защото курсовете се провеждат от преподавател на школата и ще се наруши политиката им за недопускане на външни лица. Не разбрах как тогава тези дипляни са се озовали в децата, при положение, че уж не се допускат външни лица.

# 556
  • София
А защо трябва да ви казват защо отсъства? Може да има доста причини, включително лични, които не иска да бъдат разгласявани.

Не е нужно да конкретизират, могат да кажат "по лични причини" или дори "не е ковид19"... Просто "няма я" и твърд отказ да се коментира защо, нито срок, нито нищо, в условия на пандемия за мен лично е смущаващо. Сблъсках се с достатъчно родители, които в прав текст признаха, че не са ги уведомили за болен учител, карантиниран клас, вкл. за клас с болен учител, който не е карантиниран, ама въобще.

Pandachina, много сериозен е зимният проблем, особено сега, когато ни карат да висим по двора, да се събират децата и да влизат в точен час в сградата, а вътре е такава жега, че са по тениска. За първи клас е лесно, защото обикновено са вв една стая - просто занасяте и оставяте в шкафа някакви гуменки за преобуване. Грейки слагат моите, събличат ги сутрин и мушкат в ръкава на якето, за да не забравят. Не, че не ги забравят, де, но имаме загубена само една през годините Simple Smile

При нас само СБНУ правят, ок съм.

# 557
Здравейте! Мислите ли да абонирате децата за уча.се? Аз със сигурност ще го направя, но се колебая между уча.се и офертата, която тече в момента на А1 и е-просвета, тъй като и учебниците, с които работят в училище са на Просвета. Иска ми се да събера информация преди да реша.

# 558
  • Sofia
Здравейте! Мислите ли да абонирате децата за уча.се? Аз със сигурност ще го направя, но се колебая между уча.се и офертата, която тече в момента на А1 и е-просвета, тъй като и учебниците, с които работят в училище са на Просвета. Иска ми се да събера информация преди да реша.
Двете са на различен принцип, бих казала, че по-скоро се допълват.

Уча.се са кратки клипчета с тестове към тях.

Е-просвета са електронни учебници в които може да се пише, и които са допълнени с интерактивни упражнения и видео уроци (един видео урок обхваща няколко урока от учебника и е доста дълъг, колкото един учебен час).

Също така в е-просвета са налични и ръководствата за учителя, което улеснява работата при някои упражнения, където са само картинки примерно и не е много ясно какво трябва да се прави.

Аз съм доволна.

# 559
Като не работеха градините, гледахме клипчетата от уча.се и му бяха интересни. Сега обаче не бих засега, не искам да зависява много над таблета, докато не ги затворят пак. Не са толкова сложни още нещата, че да не можем аз или татко му да обясним и да помогнем.

# 560
  • София
Здравейте включвам се и аз тук Simple Smile

Може ли по запознатите майки да дадат инфо на какви състезания мога да запиша малката - 1 клас. Видях за СБНУ и я записах за това ноемврийското - „Аз и знанието“ ама искам да знам и какви други има.

В училище допълнителни часове има по БЕЛ и Математика, а избираем е на хореография.

Уча се - не съм плащала за абонамент, чудя се дали ще е толкова необходимо на този етап. Просвета - също не знам. И на нея учебниците и са на това издателство.

Отсъствията - за сега не е отсъствала. Г-жата помоли ако осъстват да и се обадим, а като се върне на училище да занесем бележка.

# 561
  • Sofia
Ня предишната страница писах за състезанията. Ползваме Уча. Се. Детето се побърква да гледа история за всички класове. Сега е на тема химия и само ме изпитва. Но абонамента го направихме заради големия.  Иначе за първокласника не бих се абонирала.

# 562
  • София
Абонамент за сега не мисля да правя. По-скоро ще си купя Книга за учителя по математика и по БЕЛ, защото докато беше болна си дадох сметка, че някои от задачите не можем да ги разберем, а в книга за учителя  сигурно  ще са обяснени.
И аз получих рекламен мейл за Просвета и А1, но на нас не всички учебници са ни от Просвета, така че ще помисля.

# 563
Може ли линк към тази книга за учителя?

# 564
  • София
Просто ще си купя печатна книга за учителя от книжарница.

# 565
Ако сте на издателство Клет (Анубис или Булвест), може да се регистрирате в техния портал Клет- Изи. Има хубави електронни ресурси за безплатно ползване.

# 566
  • София
У дома имаме два профила за уча.се, защото един не стига за трите деца - все още се засичат достатъчно много, че да им е трудно да се стиковат през учебните вечери, когато времето е доста оскъдно. Много съм доволна, първолакът гледаше още от детската градина Simple Smile

# 567
Ние вече трета година правим абонамент в Уча се, но заради брат й. Тя едва ли ще го ползва поне до 3-ти клас. След това най-вероятно ще им е от полза заради разказвателните предмети, които навлизат. Иначе не виждам смисъл - материала е достатъчно лек

Допълвам - ако от Просвета направят видеоуроци, със сигурност, ако се наложи, бих предпочела да ползвам тях, вместо Уча се. По време на карантината баткото /7-ми клас/ разчиташе основно на тях по математика, тъй като учителката им в училище изобщо не се вясваше да им преподава. Материала беше изключително добре поднесен и обяснен, и той си го учеше без никакъв проблем.

# 568
Не знам при вас как е, но вчера госпожата от занималнята се опакала на мъжа ми, че целия клас били много зле с финната моторика и всички пишели грозно. Та се замислих колко красиво искат да пише дете, което пише ръкописни елементи от месец. Ако някой не се занимава с него да го учи, какви умения очакват да придобие за месец. Аз лично съм против това родителите да учат и занимават децата, за да може госпожите само да ръкопляскат колко са добри и научени. Все пак това им е работата.
И те не са виновни, че програмата е наблъскана и се препуска, но това не значи, че родителите трябва да им подпомагат работа, а те да се оплакват. Все пак в първи клас детето се учи да пише и чете, а не да е научено и само да се упражнява.

# 569
  • Sofia
Аз не съм виждала как пишат другите деца, за да си направя заключение, но моят син определено не е много добре с фината моторика. И големият е така. Аз си пазя мои тетрадки и положението е далеч по-зле. Та в тази област нямам много претенции. Иначе много обичам да работя с децата си и да учим заедно. Опитвам непрекъснато да надграждам. Но точно в тази област нямам успех. Дори ме карат аз да им пиша Simple Smile
Някой вече ходи ли на Математика без граници? Синът ми беше в Моливия и вече има резултати.

Общи условия

Активация на акаунт