Почивка на Малдивите /Тема 4/

• 59 097
  • 824
  •   2
Отговори
# 225
Щом получа инфо ще пиша. Ние отново ще сме на Курамати, ако успеем да отидем.....

# 226
  • тук-там
Защо не си застраховате резервациите? Една неразрешена отпуска ви решава проблема, или болнични.... Повечето компании застраховат до 5 дни от датата на плащане.

# 227
Ние имаме застраховка Отмяна пътуване

# 228
Ние имаме застраховка Отмяна пътуване

Аз също правя такава застраховка , но ако сам се откажеш не ти връщат парите .На 16.03 .трябва да летя до Тенерифе , заради корона - вируса се отказвам , но няма да ми върнат пари .

# 229
Това щях да кажа, че отмяна на пътуване покрива непредвидими, независещи от теб обстоятелства.  Аз съм пуснала запитване към ЗК тук в България с питане, дали ако в Мале забранят полети от България биха покрили разходите. Говорих с приятели в тази сфера, всички са категорични, че няма да възстановят, но чакам офиц.отговор.

# 230
Или острова на който отивате е под карантина .

# 231
  • тук-там
Застраховките покриват болнични. Някои покриват и отказ на работодателя върху молбата за отпуск.

# 232
Тези, които аз гледах тук не покриват отказ на работодателя. А и на мен лично не ми трябва тази клауза, защото съм майчинство. Както и да е, съмнявам се въобще и да покриват нещо свързано с вируса.

# 233
Покриват ако някъде има обявена епидемия .
И също така болнично и амбулаторно лечение .

# 234
Вчера се прибрах от поредната почивка на Малдивите. Както винаги, тук в БГ са най-запознати с всички проблеми на света - никъде не забелязах да има какъвто и да е корона проблем.
П.С. Бях пак на Укулас Simple Smile

Подведена от интернет отзиви и от твоите впечатления, Укулас беше една от спирките ни на Малдивите. Не съм очарована. Бъдещите туристи да не се предоверяват на мнения на непознати в интернет - първо защото вкусовете са различни, второ, защото може да умишлено подвеждащи и трето, защото картината е динамична. За Укулас конкретно: повече туристи, отколкото инфрасктруктурата може да поеме. Инфраструктура е пресилено, защото къщите за гости никнат като гъби и дотам.  Има 2-3 читави заведения за хапване, също толкова сувенирни магазини с надути цени х 2 от друг остров /защото нямат конкуренция/. Плажът е пренаселен от рускини и италианци (оу, коронавирууус) , а за да си вземеш шезлонг - независимо че уж ти се полага и е надписан с името на хотела ти - трябвало да идеш в 7 сутринта. Ако исках да ставам в 7, щях да се бия за шезлонг в Китен или Приморско, а не в Индийския океан 😂 Рифът е прехвален, плажната ивица също - по-тясна е от на стандартен ризорт. Мизерията на местните домове и жители е повсеместна - бедно, мръсно. И безброй строежи. Пристанището е абсолютен майтап - разбит камънак, а цените на допълнителните услуги /екскурзии/ са високи като на ризорт. Островът е достатъчно малък, за да няма какво да се прави, и в същото време въобще не е живописен и "девствен" - вероятно някога е бил. По улиците шляпат разголените рускини и никой копче не им казва, в същото време трябва да си събуваш прашните джапанки пред входа на всеки магазин, за да влезеш с не по-малко прашните си стъпала. За мен Укулас бяха загубени дни и не бих се върнала повече.

Всичко, което съм казвал за Укулас е вярно. Там бях за първи път през 2017-а, за втори през 2018-а и сега за трети - 2020. Всеки път съм правил достатъчно снимки и видеа, за да може да се види. Не знам какво е било преди корона вируса, но сега беше изключително спокойно. Туристи почти нямаше. Руска реч чух последния ден (аз също правя всичко възможно да избягвам места с руснаци).
Островът има четири различни рифа, и всеки има своя чар да задържи човек с часове в него. Не зная на кой плаж и риф сте ходили, но оставам с впечатление, че говорите за друг остров.

Всеки от престоите ми на Укулас е бил в един единствен хотел, който има собствен плаж, отдалечен от всички други - със собствени чадъри и шезлонги (на западния бряг). На този плаж сме си сами през целия ден - нещо повече, изивката на брега е такава, че този плаж не се вижда от другите. (показвал съм го на карта, ако искате, ще го покажа пак). Точно пред плажа първо е единия (плитък) вид риф, а после, след около 30 метра е втория дълбок риф, в който могат да се видят и костенурки и големи риби. Там не само съм снимал, но и ловувал риби достатъчни за двойна вечеря. Ако човек има повече мерак, на 300 метра с плуване може да влезе в още по-див риф с анемонии, октоподи. Това всичко е достъпно от "нашия" плаж. Рифът на другия, източния плаж, който е непосредствено пред тайландския ресторант, е изключително богат на живот и най-вероятно 30 минути в него са достатъчни, за да намери човек костенурки. Този плаж е от външната страна на атола и тук могат да се видят и пасажи на рибки, които по принцип в атолите не влизат. Другите два плажа на острова не съм посещавал и не знам нито какви са им рифовете, нито какви са гостите по тях.
Относно ресторантите - няма да си променя мнението, че има напълно достатъчен избор за седмичен, че и десетдневен престой. РетроРоял, тайландския, Олхумати, Централ динер… поне още два, на които не помня имената.
Не знам цените на екскурзиите, които предлагат другите хотели, но в „нашия“ ме устройват – по около 30 долара на човек. Но не е въпроса само в наличието на самата екскурзия, а в качеството на изпълнението ѝ. Когато отидем за манти, наистина виждаме и плуваме с десетки манти  - колкото време си искаме. Като отидем на риболов, се връщаме с риба за цял ресторант. Когато отидем да ловим октоподи, ловим, докато не ни омръзне. Хазяина ни винаги е твърдял, че ако нещо не ни хареса, можем да не му платим– досега не се е налагало да проверявам това.
За жалост, съгласен съм, че на острова се строи много. Допускам, че това спокойствие, което имахме сега е заради корона вируса. Дано да не е така, защото многото туристи със сигурност ще съсипят атмосферата.

Винаги съм бил конкретен в информацията, която давам и не съм давал оценки „по принцип“. Доста хора са ми писали и са ходили на Укулас след това и нито един от тях не е споделял после негатив. Нещо повече, даже първите хора, които посъветвах, ходят вече 7-8 пъти (по 3 пъти в годината).
И уверявам ви, нямам абсолютно никакъв комерсиален интерес - при цени от 30 до 60 долара на стая (в различните сезони), разбирате, че няма място за какъвто и да е допълнителен интерес.

# 235
  • Варна
Здравейте,
Много е хубаво, че  споделяте с подробности опита си от пътуванията!
Когато чета по форуми винаги имам едно наум - без значение дали е хубаво или лошо.
Например често ми се е случвало в букинг да пишат хубави неща, а реално да не е така. Но и обратно - да пишат не добри, а реално поне за мен да е било ок. Разбира се предвид на репутацията може местата да са взели предвид коментарите и да са подобрили нещата. Понеже има динамика - това ,че в даден момент нещо е било хубаво или лошо не значи, че ще остане такова.

Тъй като всеки има различна представа за качество и добър престои се получават разминавания за харесването или не харесването на дадено място.

# 236
Манфред, не съм искала да кажа, че имате личен финансов интерес. Съжалявам, ако така е прозвучало. От конкретното място за настаняване не съм се интересувала, споделих впечатления за остров Укулас такъв, какъвто аз го видях.
За ресторанта Олхумати не писах, но понеже е споменат: натровихме се. Случва ни се за първи път, а ние сме гърмяни и здрави стомаси /да чукна на дърво/ - дали от стара храна, или от хигиената... Ние се хранихме основно в Пеперонето.
Иначе не знам кой плаж е с извивка да не се вижда, явно частен, и двата, на които ходихме, си бяха пълни с хора през средните часове на деня, а туристи /рускини/ от други хотели си ползват чадъра и шезлонги на твоя, не отстъпват, не стават и буквално няма свободни. Единия път извикахме домакина ни да съдейства, другия път не ни се занимаваше. Не сме примадони да не можем да постелем на пясъка, но пак казвам, зашезлонги мога да се бия и на нашето черноморие. Дори и досега да не сте виждали острова пълен с туристи, в бъдеще натам вървят нещата - за съжаление, да. 😕
Триповете ги сравнявам обективно по ценоразписи, както са обявени в хотелчетата - без лични отстъпки и специални преференции, които е възможно да дават отражение при вас. Минимум 50% по-високи от Маауфуши и без разлика от цените на ризорт /Филалхохи/. Сувенирите, всички са на двойни цени: 5 долара на Маафуши е 10 долара на Укулас.
Рибари не сме и не ловим. Относно рифовете и водния свят - сме влюбени в Египет.
Извинявам се за дългия пост, може някой да намери нещо полезно за себе си. 🙂
Както са казали любимите ни руснаци - на вкус и цвет товарищ нет 🙂

Последна редакция: пн, 09 мар 2020, 18:57 от Doro

# 237
  • тук-там
Кой каза Укулас? Smile
Манфред - това става ли? За 16 $ със закуска ще преглътна скъпите сувенири. Wink

https://www.agoda.com/nala-veli-beach-spa/hotel/maldives-islands … ;travellerType=-1

# 238
Манфред, не съм искала да кажа, че имате личен финансов интерес. Съжалявам, ако така е прозвучало. От конкретното място за настаняване не съм се интересувала, споделих впечатления за остров Укулас такъв, какъвто аз го видях.
За ресторанта Олхумати не писах, но понеже е споменат: натровихме се. Случва ни се за първи път, а ние сме гърмяни и здрави стомаси /да чукна на дърво/ - дали от стара храна, или от хигиената... Ние се хранихме основно в Пеперонето.
Иначе не знам кой плаж е с извивка да не се вижда, явно частен, и двата, на които ходихме, си бяха пълни с хора през средните часове на деня, а туристи /рускини/ от други хотели си ползват чадъра и шезлонги на твоя, не отстъпват, не стават и буквално няма свободни. Единия път извикахме домакина ни да съдейства, другия път не ни се занимаваше. Не сме примадони да не можем да постелем на пясъка, но пак казвам, зашезлонги мога да се бия и на нашето черноморие. Дори и досега да не сте виждали острова пълен с туристи, в бъдеще натам вървят нещата - за съжаление, да. 😕
Триповете ги сравнявам обективно по ценоразписи, както са обявени в хотелчетата - без лични отстъпки и специални преференции, които е възможно да дават отражение при вас. Минимум 50% по-високи от Маауфуши и без разлика от цените на ризорт /Филалхохи/. Сувенирите, всички са на двойни цени: 5 долара на Маафуши е 10 долара на Укулас.
Рибари не сме и не ловим. Относно рифовете и водния свят - сме влюбени в Египет.
Извинявам се за дългия пост, може някой да намери нещо полезно за себе си. 🙂
Както са казали любимите ни руснаци - на вкус и цвет товарищ нет 🙂

Doro, не приемам поста като упрек - просто разяснявам информацията. Аз не знам дали ще отида за четвърти път пак там, но пък е място, за което знам достатъчно и е нормално да го споделям. Колкото повече споделена информация, толкова по-добре. Аз лично, когато за първи път загледах острова, не намерих и думичка за него - отидох буквално опипум Simple Smile

# 239
Ние трябва да летим след 19 дни и взех  да се шашкам.Всичко сме платили имаме застраховки Отмяна на пътуване и на билетите и на нощувките но какво от това.Дори и да решим да отидем ако обявят някоя карантина и ни заточат 14 дни  егати скъпата карантина.

Общи условия

Активация на акаунт