Предизвикателство Рапунцел 2020

• 84 585
  • 1 473
  •   1
Отговори
# 1 350
Здравейте отново, карантината се отразява добре на косата ми. След месец почивка от ел.уреди, бои и голямо глезене се надявам скоро да порастне това, което скъсих.
Протокол днес:
Пр:Davines hair butter
Ш: Kerastase Elixir Ultimate
М: Ker.Elixir Ult 30мин загрята под шапка
Маракеш ендз, олио хроноложист.
Резултат: Плътна и жива коса❣

Последна редакция: пн, 20 апр 2020, 20:20 от eli2424

# 1 351
Протокол 5-ро миене след боядисване (Pureology Smooth Perfection)
Скрит текст:
1. Pureology Smooth Perfection Shampoo
2. Pureology Colour Fanatic Instant Conditioning Whipped Cream
3. Pureology Smooth Perfection Conditioner
4. Pureology Colour Fanatic Multi-Benefit Leave-In Treatment
5. Pureology Smooth Perfection Style + Care Infusion blow dry anti-frizz hair cream
6. Shu Uemura Essence Absolue Nourishing Protective Oil

# 1 352
  • София
Здравейте, пиша за съвет относно моя приятелка, тъй като аз не съм сигурна кой продукт да и препоръчам, а косите ни са различни.
 Надявам някой със сходен проблем и със сходна коса да сподели от кои продукти е доволен.

Тя има много гъста коса с много дебел косъм, като я боядисва всеки месец (корена) в една идея по светло кестеняво от нейното (някъде на ниво 5ца, а естествено тя е 4ка).
Освен това самата коса е много бухнала и ако не се изсуши със сешоар просто стои ужасно, затова всяка седмица ходи на фризьор за да я сушат. Не е вариант да спре, защото сама се убедих че косата наистина изглежда много зле без обработка.

Проблемът и е, че от това постоянно изсушаване косата е много суха, изтощена, и най-вече - краищата цъфтят като луди, накъсват се и заради това трябва да се подстригва всеки месец и косата и не може да дръпне на дължина.

Каква грижа мога да и препоръчам?
Има еластисайзър който прави чат пат, до сега ползва на Керастасе Oleo Relax шампоана и Терапист шампоана но не вижда ефект. Маската някаква от фризьорския салон на неизвестна марка.
Има и термото на Олиосета и олиото на Лореал.

Прилагам снимки затова моля да не ме цитирате

# 1 353
Този реконтруктор колко често за ползва? https://www.arlen.bg/product/9030/restrukturirasht-krem-za-stres … ructor-150ml.html
Не можах да намеря информация...

# 1 354
Мélisande

Маракеш за връхчета и да играе ножицата.

# 1 355
PeachHoney спри всичко друго и шоково ползвай сутрин и вечер или Давинес или Меди. Маслата с розмарин продължи да ги правиш. Не смесвай два продукта едновременно. Дай време на единия да подейства. И Меди и Давинес са ми спирали косопад така.                                                                                                                                   Prinzesata,  аз също съм със косопад и бих те помолила да  пуснеш линк на Давинес-какво точно е -серум ли е  или друг продукт.Ш също ми трябва-за косопада,Имам интерес,да попрочета и да се ориентирам-много ми е непонятно, за сега ми е висш пилотаж:kissing_face:  ,за което се извинявам,ако досаждам.   Относно  ЯЧРМ с 5 капки розмарин-може ли да ми кажеш от къде си го поръчваш/ЯЧРМ/ и линк или снимка точно кой ползваш-прочетох,че е няколко вида,по-тъмен,по-светъл....ScissorsScissorsScissors
[/quote]

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 18:22 от бг-надежда

# 1 356
  • София
Днес сутринта клепах и мих, но после бях на фризьор и вече не съм толкова Рапунцел.

# 1 357
Rockstar, може да не си Рапунцел, но си с плътни краища. Няма по-хубаво от здрава и плътна коса! Ако ще до кръста да е, изтъняла и вяла ли е една коса, на никого няма да се хареса

# 1 358
Рокстар, страхотна е косата ❤️

# 1 359
Споделям един феномен (лично за мен), на който се натъкнах снощи ровейки в галерията на телефона.
Гледах снимки от преди точно година когато косата ми беше в други цветове - еми много добре е изглеждала предвид терора, който е понесла, а тогава не съм се грижила грам за нея ... Яд ме хваща че съм се потъмнила и ме сърбят ръцете да се изсветля, ама като знам каква мъка ще е... пък и дадох обет пред себе си до Август да не пипам цвета.

Знаете ми косата сега, ето да видите преди година Satisfied Smirk :
Скрит текст:

# 1 360
Ще споделя и аз един феномен,който ме мъчи от както влязох в профи темите. Това е косата ми преди около 5-6 години - изрусена и ежедневно изправяна:

Тогава не познавах профи козметиката - използвах главно Елсев, Фруктис и Джон Фрида и едно олио от ДМ за финиш. Недоумявам при целия тоя тормоз как имах толкова дълга и хубава коса. Мечтая си пак да порасне толкова Blush

# 1 361
  • София
И аз не ползвам профи. Ако бях изтраяла още една година, и моята щеше да порасне толкова. Ген.
Обаче моята ми тежи и затова я отрязах.

# 1 362
  • София
Протокол от днес:
Вчера напръсках корените с хининова вода и после нанесох смес от ЯЧРМ, арган и розмарин, този път на влажна коса.
Спах така.
Днес нанесох еластисайзър с нар за 2-3 часа.
След това измих с Mane’n’tail.
Косата се беше хидратирала толкова добре от еластисайзъра че не сложих друго.
После сложих малко олио Joico K-pak по дължините и оставих да изсъхне сама.
Резултат: супер мека и гладка коса, не нога да спра да я пипам

# 1 363
Защо според вас от както ползвам профи козметика около година вече става сякаш по-зле косата. Няма подобрение, само повече проблеми. Преди години пак имах такъв опит и пак спрях.

# 1 364
  • Варна
Неподходяща за типа коса козметика,неправилно комбинирана.....Предимно това са причините в повечето случаи. Профи козметиката нито е панацея нито е вълшебна. Ако косата продължава да се малтретира топлинно и химически брутално дори и най-добрата козметика няма да помогне.

Последна редакция: ср, 22 апр 2020, 12:32 от prinzesata

Общи условия

Активация на акаунт