Предизвикателство Рапунцел 2020

• 85 122
  • 1 473
  •   1
Отговори
# 240
Супер ти е косата.Аз в крайна сметка се изкъпах с био шампоан Нейчъръли за обем и жизненост.Не сложих маска или балсам,за да видя как ще ми се отрази този шампоан,защото за първи път го ползвам.Пени се добре,предвид липсата на слс.

# 241
Благодаря Flowers Hibiscus Ако отново имаш успех със змийското мляко, сподели Simple Smile

# 242
А може ли някой да ми каже защо не се смесват протеитови с хидратиращи?
Може ли един път в седмицата с протеинови продукти, един път с хидратиращи? Flushed

# 243
След хидратиращ Ш ако сложиш протеинова маска косата става гадна,заплетена,седи като неизмита поне при мен.След протеинов Ш може да слагаш всичко.
Хидратираш Ш - слагаш хидратиращ Б и М
Протеинов Ш - слагаш каквото ти е кеф,може и хидратиращ продукт,може и протеинов.

# 244
Може да се смесват, но шампоанът задължително трябва да е протеинов или балансиран. След такива шампоани може всякаква маска. След хидратиращите може само хидратираща.
Защото протеиновият шампоан отваря кутикулата на косъма и го подготвя да поеме протеиновата маска. Докато хидратиращите продукти затварят кутикулата й след тях нищо не може да влезе. За това е хубаво последният използван продукт да е хидратираща Simple Smile
А за реда на използване ще усетиш сама според нуждата на косата си Blush

# 245
Момичета, някоя от тези със 7 дневното предизвикателство с масла, има ли вече някакво мнение 🙄

# 246
Пуснах да следя, ама все не успявам да пиша. Снимка ще кача тези дни
Скрит текст:
Прикачи.ком вече го няма Flushed кой друг мога да ползвам за да пусна снимка тука?

Аз трябва да почна някаква грижа вече, след 2 бременности страшно ми се разреди косата. Също и расте до едно място и почва да цъфти, постригвам се често. Ще почвам отново и ВМНВ Х, предния път преди празниците още на 1ва седмица от режима почна страшно да ми капе косата. Сега да спра само лекарствата и я почвам наново стриктно. След експеримент по 'съвет' на фризьор, мъж на позната, според който проблемите с косата ми са от често миене (през ден), каза да пробвам да я мия на 5дни и пърхот се появи... Не е много и се появява ако я оставя повече от 2 дни, но преди този проблем го нямах.
 Половината от термините, които използвате обаче ги чувам за първи път и трябва да хвана да се информирам малко Animal See No Evil по принцип използвам Ш, Б и М на Шаума- подхранване и грижа, като М не е на всяко миене. Използвам и подхранващ серум.  Сешоар- когато бързам за някъде, не по често от 1-2 месечно. Преса- когато ми остане време за себе си от децата, около 5-6 пъти годишно Animal See No Evil
Според това всичкото според вас с какво да започна? Кажете марки, които мога да намеря в Германия

# 247
Това с рядкото миене са пълни глупости за мен,преди като си миех косата по-рядко,имах повече проблеми.А тая Шаума как я мразя,преди години правих опит с нея,отврат.Имам колежка която ползва само Шаума,като кокошка е,пърхут не знам дали има,но косата и капе.
Всичко което се продава в БГ,го има ако не  в Германия,то в Холандия,само Напура ми бяга,или не на нормални цени.Търси онлайн или Friseurbedarfsgeschäft в близост,там има почти всичко.

# 248

Аз трябва да почна някаква грижа вече, след 2 бременности страшно ми се разреди косата. Също и расте до едно място и почва да цъфти, постригвам се често. Ще почвам отново и ВМНВ Х,
Какво е ВМНВ?
 Единственото нещо, което в годините косопад ми помогна е тоника на Реавалид, предполагам го има там в аптеките.
За пърхута не мога да дам съвет. Щом косата си цъфти от едно ниво нататък, си е за грижа и винаги трябва да се приключва с маска, поне на връхчетата, както и серуми.

# 249
Аз трябва да почна някаква грижа вече, след 2 бременности страшно ми се разреди косата. Също и расте до едно място и почва да цъфти, постригвам се често. Ще почвам отново и ВМНВ Х, предния път преди празниците още на 1ва седмица от режима почна страшно да ми капе косата.
Според това всичкото според вас с какво да започна? Кажете марки, които мога да намеря в Германия
Снимка може директно тук да качиш, като натиснеш горе вдясно предпоследната иконка "вмъкни изображение"

Добавки - за разреждането на косата - Silica, MaxiHair, Biotin, Collagen
Шампоан против косопад, серумите на Grow Gorgeous много хвалят момичетата разгледай ги.
За цъфтежите - някакъв продукт без измиване за краища.
За конкретни продукти погледни темата за професионални серии за коса.
Зависи и бюджета ти какъв е.

Деси - ВМНВ  - Високо Мазнинно Ниско Въглехидратно хранене

# 250
  • Варна
Не,че нещо ама  ВМНВ  е бич за косата ако не се приемат добавки подходящи с нея. Като цяло при мен изключването на глутена от храненето има катастрофални последствия. Не знам на какво се дължи уж широко се прокламира вредата му,а спра ли тотално хляба и тестото настъпва катастрофа. Освен брутален косопад следва загуба на текстура и плътност на косата. И никакви мазила не помагат-проверено.

# 251
Не,че нещо ама  ВМНВ  е бич за косата ако не се приемат добавки подходящи с нея. Като цяло при мен изключването на глутена от храненето има катастрофални последствия. Не знам на какво се дължи уж широко се прокламира вредата му,а спра ли тотално хляба и тестото настъпва катастрофа. Освен брутален косопад следва загуба на текстура и плътност на косата. И никакви мазила не помагат-проверено.
Принцеске само глутена ли или ако си на ВМНВ ? Защото то вече и мн други продукти изключва. А и прекалено количество от други включва.

# 252
Скрит текст:
След хидратиращ Ш ако сложиш протеинова маска косата става гадна,заплетена,седи като неизмита поне при мен.След протеинов Ш може да слагаш всичко.
Хидратираш Ш - слагаш хидратиращ Б и М
Протеинов Ш - слагаш каквото ти е кеф,може и хидратиращ продукт,може и протеинов.
[/spoiler]
Скрит текст:
Може да се смесват, но шампоанът задължително трябва да е протеинов или балансиран. След такива шампоани може всякаква маска. След хидратиращите може само хидратираща.
Защото протеиновият шампоан отваря кутикулата на косъма и го подготвя да поеме протеиновата маска. Докато хидратиращите продукти затварят кутикулата й след тях нищо не може да влезе. За това е хубаво последният използван продукт да е хидратираща Simple Smile
А за реда на използване ще усетиш сама според нуждата на косата си Blush
Благодаря ви момичета, сега остава да разбера шампоанът на Афоджи какъв е Grinning

prinzesata, глутенът е вреден само за хората, които са с непоносимост или алергия към него. А това са изключително малък процент от населението на земята (ако не се лъжа ставаше дума за под 5% от всички хора). Просто беше голям хит да се отрича глутена, както на времето са отрекли маслото, например. Дори има знаемнитости, които си изпатиха от безглутеновата диета. Новак Джокович, например, имаше жесток спад във физическата кондиция по времето когато и той по модата ядеше без глутен. Други пък имаха проблеми заради непоносимост (по спомени четох някъде че Меси се оказало че има цьолиакия). Непоносимостта към глутен не може да остане незабелязана, Меси си спомням че даже повръщаше на терена. Така че ако си установила че ти се отразява добре, няма да го спираш много ясно Simple Smile

# 253
  • Варна
  Casual ВМНВ не мога да си причиня посмъртно  Laughing. Първо бъбреците ми реагират и второ без плодове и фреш не мога да оцелея  Laughing. Обичам месо и пържоли  Laughing,но повече обичам ябълки. Редовно си правя ябълкочаеното разтоварване на Емилова без драми,но да ям само мазньочи-забрави.
 А хляба и тестото ги свеждам до минимум защото ми расте задника от тях  Laughing. Какво да се прави-търсим златната среда.

# 254
Тъй като коментирахте Афоджи-шампоана ми е доста приятен и ухае на портокал. Разреждам го доста, понеже ми е с гъста консистенция. Винаги го ползвам с двуминутния реконструктор. Него оставям да действа между 5-10 минути. След това изплаквам и слагам олиото на Ланза. Добре е косата ми. Измивам с тези продукти веднъж на месец-два и съм доволна.
Сетих се, че от размяна получих реконструктора им със зелен чай. Не го ползвам, защото го забравям, но нямаше някакво уау действие.
На Афоджи съм ползвала и хидратираща шампоан. За цената си, ми се стори нормално добър, в смисъл хубаво измива и се комбинира с всяка хидратираща маска.
Цените са повече от поносими и като ми свърши протеиновия шампоан и реконструктора, пак ще взема.

Общи условия

Активация на акаунт