За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 32 857
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
  • Мнения: 43 325
Вече се продават и бисквити за торта- дори в пакета са бели и кафяви. Аз, лично съм ги потапяла в прясно мляко.

# 571
  • под тепетата
  • Мнения: 11 116
И аз ги потапям в прясно мляко. Крема си го правя от царевично или пшенично нишесте и добавям какао. Като изстине му слагам и разбита малка сладкарска  сметана, за да стане по-пухкав. Това ми е тайната . Зет ми не яде никакъв друг сладкиш ( даже я правя и без ядки заради) и като ни гостуват това е задължително в менюто.

# 572
  • Мнения: 902
От много години не живея в България, тук наблизо има един български магазин от скоро, ще видя дали има там бисквити за торта. Погледнах в гугъл, приличат ми на тукашните Leibniz. Може и в онлайн шоповете за български храни да ги има. Нишесте имам различни видове, мама ми донесе. Ще пробвам да му сложа сметана. Благодаря! 😍

# 573
  • Мнения: 275
Не съм правила от дете бисквитена торта - понякога правим един куп сложни сладкарски предизвикателства, а за наш срам забравяме простичките... Какви бисквити пасват най - добре за бисквитена торта с нишесте? Нишестето съвсем по опаковката, или го "облагородявате" с други съставки? И най - вече :бисквитките съвсем сухи ли се слагаха, или се потапяха в нещо преди това?
Аз правя с бисквити закуска.Ако правя тортата с нишесте така реди бисквитките,но ако ги правя с домашен крем   -първо потапям бисквитките в прясно млякоо

# 574
  • София
  • Мнения: 12 652
От много години не живея в България, тук наблизо има един български магазин от скоро, ще видя дали има там бисквити за торта. Погледнах в гугъл, приличат ми на тукашните Leibniz. Може и в онлайн шоповете за български храни да ги има. Нишесте имам различни видове, мама ми донесе. Ще пробвам да му сложа сметана. Благодаря! 😍

Има обикновени бисквити на Nestle.

# 575
  • Мнения: 397
Здравейте. Иска ми се да направя шницели от мляно телешко месо,но не да ги пържа,а да ги изпека на фурна.
Имате ли представа дали ще се получат,и дали от долната страна галетата няма да подгизне и да не стане хрупкава коричка ? Благодаря предварително

# 576
  • Sofia
  • Мнения: 22 546
Мамче,  търси просто плътни и твърди бисквити. Напояването им според мен е задължително, за да не е суха тортата, но и не трябва да се прекалява, ако иска човек парче, а не купчинка торта в чинията си. Simple Smile Като добавка, ако искаш можеш и шоколад да добавиш към разбитата сметана. А кремът може да е и  от пудинг (от рода на тези на Йоткер без варене) към който да добавиш разбита сметана - става много пухкав, нежен крем.

Let.it.be, за хрупкавата хлебна (галетата) коричка спомага олиото, та на твое място би загряла намазнена тава и тогава бих сложила шницелите. Фурната да е загрята по-силно, за да образува коричка, а след 10тина мин. да речем да я понамалиш.

Последна редакция: пт, 21 фев 2020, 09:18 от Morena

# 577
  • Мнения: 1 464
Изпитана рецепта за печени шницели търся. По- скоро дали има някакъв трик, така че да станат хем печени, хем вкусни.

В тази тема, в скрития текст подробно е обяснено...

https://www.bg-mamma.com/?topic=1176287.435

Последна редакция: пт, 21 фев 2020, 09:38 от doroty3

# 578
  • Пловдив
  • Мнения: 44 135
Как се правят карамелизирани плодове? Или...дали точно така се казва, но съм яла така банан и ананас и много ми хареса...мисля първо с масло в тиган и после захар или...?

# 579
  • София
  • Мнения: 12 652
Как се правят карамелизирани плодове? Или...дали точно така се казва, но съм яла така банан и ананас и много ми хареса...мисля първо с масло в тиган и после захар или...?

Разтопяваш в тиган 50 г масло със 100 г захар като добавяш и 3 с.л. вода. Разбъркваш и оставяш да се карамелизира, след което добавяш плодовете и оставяш за 5-10 мин. на среден огън.

# 580
  • Мнения: 43 325
В тази тема, в скрития текст подробно е обяснено...
https://www.bg-mamma.com/?topic=1176287.435
Благодаря, но аз търсих рецепта за печене, а не за пържени такива. Направих ги с корнфлейкс и пекох на хария за печене.

# 581
  • Sofia
  • Мнения: 22 546
Как се правят карамелизирани плодове?  ...мисля първо с масло в тиган и после захар ...?
Аха. Simple Smile Тъкмо и аз за довечера замислям  десерт (по изключене) и смятам и малко банани (че имам повече) да карамелизирам.

# 582
  • В градината...
  • Мнения: 16 070
perunika, аз взех от Лидл (гръцка седмица е) мисля че е кипърско, надявам се да е хубаво
Добро е и е на много сносна цена, защото го купувам и от гръцкия магазин и там цената е в пъти повече, за 1 тухличка, то си е като малка тухличка на практика, плащам около 10 лв , ако не се лъжа, толкова беше.
В.нашия град в  турските магазини носят халуми (хелим) по 13 лв. някъде за кг. Направо е без пари, а е много хубаво. Така че, ако някой ходи в Турция на пазар, непременно да си вземе. Там ще има и по-евтино.

# 583
  • София
  • Мнения: 4 589
Може ли рецепта за около 15-ина палачинки? Да станат тънки, не да се надуят. Не ям и не правя, та затова питам. Имам и не тефлонов тиган, това проблем ли ще е?

# 584
  • София
  • Мнения: 12 214
Може ли рецепта за около 15-ина палачинки? Да станат тънки, не да се надуят. Не ям и не правя, та затова питам. Имам и не тефлонов тиган, това проблем ли ще е?
Дали ще бъдат точно 15 бр палачинки не мога да кажа, но ти пускам рецепти , това тук на снимката е оригинални френски палачинки, ако ти се струват трудни разгледай , имам няколко модела
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/blog-post_677.html

Общи условия

Активация на акаунт