За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 29 898
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
  • Мнения: 2 816
Здравейте!

Моля, дайте идея за печени сладки картофи на фурна. По-скоро се чудя какви подправки да сложа.

Благодаря предварително Simple Smile

# 601
  • София
  • Мнения: 10 765
Здравейте!

Моля, дайте идея за печени сладки картофи на фурна. По-скоро се чудя какви подправки да сложа.

Благодаря предварително Simple Smile

Аз напоследък ги пека цели и стават уникални: Диетични батати на фурна.

# 602
  • Мнения: 4 859
Здравейте!

Моля, дайте идея за печени сладки картофи на фурна. По-скоро се чудя какви подправки да сложа.

Благодаря предварително Simple Smile

Зехтин ,мащерка ,сол.Може и риган.Отива им и нещо люто-кайенски пипер или къри,чер пипер,чесън също.
Отиват им и сирена ,които се слагат отгоре да се поразтопят в края на печенето -синьо,топено,пармезан.Тогава ги пека само с мазнина ,малко сол и лют пипер .

Виж и тези пълнени сладки картофи
http://pep-4o.blogspot.com/2015/03/blog-post_24.html?m=1 

# 603
  • Sofia
  • Мнения: 21 579
Моля, дайте идея за печени сладки картофи на фурна. По-скоро се чудя какви подправки да сложа.
Много са вкусни и само със сол и п-р.  Ако харесвате и по-екзотични/интернационални вкусове, предлагам ти тези - https://morrennaa.blogspot.com/2020/02/blog-post_11.html

# 604
  • Мнения: 173
Здравейте, моля да дадете някоя изпитана рецепта за шкембе чорба?

# 605
  • Мнения: 1 842
Здравейте, как замразявате моркови за салати и за манджи? Благодаря предварително.

# 606
  • Sofia
  • Мнения: 21 579
Здравейте, моля да дадете някоя изпитана рецепта за шкембе чорба?
Моят вариант е с прясно мляко и без брашно. Сварявам шкембето, нарязвам го и го връщам с част от бульона му, посолявам и добавям прясно мляко в съотношение 50 на 50 или 60/40, оставям да поври 10мин. Отделно загрявам олио, изключвам огъня и сипвам червен п-р - и... в тенджерата. Това е.

# 607
  • Мнения: 4 859
И аз го правя по начина на Морена Kissing Heart
Уникално става (според тези ,които хапват ,аз не ям).Задължително и със счукан чесън+оцет.

Аламинутният ми вариант е с желирано  вакуумирано шкембе ,пак го харесват.

# 608
  • Мнения: 22 867
Здравейте, как замразявате моркови за салати и за манджи? Благодаря предварително.

За салати предпочитам пресни, но за манджи - мия, беля и нарязвам на кубчета/кръгчета. После в пликче/та и във фризера.

# 609
  • Sofia
  • Мнения: 21 579
Не че помагам, ама ми стана старнно, че змразявате моркови. Simple Smile  Понеже на мен не ми е хрумавало дори, та то целогодишно има моркови. Замразявам си каквото не мога да си купя - например вишни. И бакла бих си замразила, че непонятно за мен и това не се намира. Иначе във фризера имам купешки бейби моркови.

# 610
  • Мнения: 1 842
Здравейте, как замразявате моркови за салати и за манджи? Благодаря предварително.

За салати предпочитам пресни, но за манджи - мия, беля и нарязвам на кубчета/кръгчета. После в пликче/та и във фризера.
Благодаря, а в какво пликче обикновено найлоново? Пресни издържат ден, два и не мога всеки ден да ходя да купувам нямам тази възможност Sad

Не че помагам, ама ми стана старнно, че змразявате моркови. Simple Smile  Понеже на мен не ми е хрумавало дори, та то целогодишно има моркови. Замразявам си каквото не мога да си купя - например вишни. И бакла бих си замразила, че непонятно за мен и това не се намира. Иначе във фризера имам купешки бейби моркови.
Издържат максимум два, три дни преди да изсъхнат...а искам всеки ден да ги ползвам за салата... и да остават за манджа отделно. Физически и времево не ми е възможно всеки ден да купувам и се чудя какво още мога да замразя...Опитвала съм да замряза тиквички но нищо не се получи после ги изхвърлих! А в магазините е пълно със замразена храна-зеленчуци и плодове нямам идея как издържат там толкова време, а при мен не.

# 611
  • Sofia
  • Мнения: 21 579
Недоумявам... купувам моркови от кварталния ни магазин, от Фантастико, Кауфлнад, Лидл (нямам пазар в близост) - държа ги или на балкона (когато е достатъчно студено, но не замръзващо) или в хладилника - издържат минимум седмица, после започват да покарват мустаци, но изсъхнал морков не съм виждала.... не знам откога.  Съншайн, твоите можеби  ми са чисти, та съхнат. Thinking

# 612
  • Мнения: 22 867
Скрит текст:
Здравейте, как замразявате моркови за салати и за манджи? Благодаря предварително.

За салати предпочитам пресни, но за манджи - мия, беля и нарязвам на кубчета/кръгчета. После в пликче/та и във фризера.
Благодаря, а в какво пликче обикновено найлоново? Пресни издържат ден, два и не мога всеки ден да ходя да купувам нямам тази възможност Sad

Да, в обикновени найлонови пликчета за съхранение. Аз също не замразявам редовно, но като ми се събере по-голямо количество, го правя и ми е лесно за готвене, малко икономия на време. Simple Smile Също така пащърнак замразявам на кубчета, купувам няколко корена, почиствам и нарязвам, после ми е лесно.
Съншайн, тиквички опитахме на шайби да замразим за пържене, не се получи, някакви гумени ставаха. Но нарязани на кубчета замразявам редовно, за супи, ястия, съвсем добре са. Понякога родата се престарава с производството. А моя приятелка ги пържи и замразява в пликчета. Зимата добавя чесън, магданоз и оцет мисля, може би защото беше зима, вкусни ми се сториха.

# 613
  • Мнения: 1 842
Недоумявам... купувам моркови от кварталния ни магазин, от Фантастико, Кауфлнад, Лидл (нямам пазар в близост) - държа ги или на балкона (когато е достатъчно студено, но не замръзващо) или в хладилника - издържат минимум седмица, после започват да покарват мустаци, но изсъхнал морков не съм виждала.... не знам откога.  Съншайн, твоите можеби  ми са чисти, та съхнат. Thinking
Да, дефакто са почистени-стоят като изстъргани отгоре поне според мен но така ги купувам от кауфланд или лидл.
Не ми е хрумвало на тераса да ги съхранявам, ще видя дали ще се получи че на терасата ми трудно се задържа нещо...от вятъра всичко литва! Ще опитам и в хладилник! Принципно на стайна температура ги съхранявам, но не издържат повече от 2-3 дни преди да изглеждат зле...

Скрит текст:
Здравейте, как замразявате моркови за салати и за манджи? Благодаря предварително.

За салати предпочитам пресни, но за манджи - мия, беля и нарязвам на кубчета/кръгчета. После в пликче/та и във фризера.
Благодаря, а в какво пликче обикновено найлоново? Пресни издържат ден, два и не мога всеки ден да ходя да купувам нямам тази възможност Sad

Да, в обикновени найлонови пликчета за съхранение. Аз също не замразявам редовно, но като ми се събере по-голямо количество, го правя и ми е лесно за готвене, малко икономия на време. Simple Smile Също така пащърнак замразявам на кубчета, купувам няколко корена, почиствам и нарязвам, после ми е лесно.
Съншайн, тиквички опитахме на шайби да замразим за пържене, не се получи, някакви гумени ставаха. Но нарязани на кубчета замразявам редовно, за супи, ястия, съвсем добре са. Понякога родата се престарава с производството. А моя приятелка ги пържи и замразява в пликчета. Зимата добавя чесън, магданоз и оцет мисля, може би защото беше зима, вкусни ми се сториха.
Благодаря, ще пробвам да ги сваря и варени...поне са по-евтини мога да опитам. Наистина ми се искаше да има вариант поне седмица да ги съхранявам във фризер. Ще пробвам тиквичките печени да ги съхраня, че много обичам.

# 614
  • Мнения: 22 867
Скрит текст:
Недоумявам... купувам моркови от кварталния ни магазин, от Фантастико, Кауфлнад, Лидл (нямам пазар в близост) - държа ги или на балкона (когато е достатъчно студено, но не замръзващо) или в хладилника - издържат минимум седмица, после започват да покарват мустаци, но изсъхнал морков не съм виждала.... не знам откога.  Съншайн, твоите можеби  ми са чисти, та съхнат. Thinking
Да, дефакто са почистени-стоят като изстъргани отгоре поне според мен но така ги купувам от кауфланд или лидл.
Не ми е хрумвало на тераса да ги съхранявам, ще видя дали ще се получи че на терасата ми трудно се задържа нещо...от вятъра всичко литва! Ще опитам и в хладилник! Принципно на стайна температура ги съхранявам, но не издържат повече от 2-3 дни преди да изглеждат зле...

Скрит текст:
Здравейте, как замразявате моркови за салати и за манджи? Благодаря предварително.

За салати предпочитам пресни, но за манджи - мия, беля и нарязвам на кубчета/кръгчета. После в пликче/та и във фризера.
Благодаря, а в какво пликче обикновено найлоново? Пресни издържат ден, два и не мога всеки ден да ходя да купувам нямам тази възможност Sad

Да, в обикновени найлонови пликчета за съхранение. Аз също не замразявам редовно, но като ми се събере по-голямо количество, го правя и ми е лесно за готвене, малко икономия на време. Simple Smile Също така пащърнак замразявам на кубчета, купувам няколко корена, почиствам и нарязвам, после ми е лесно.
Съншайн, тиквички опитахме на шайби да замразим за пържене, не се получи, някакви гумени ставаха. Но нарязани на кубчета замразявам редовно, за супи, ястия, съвсем добре са. Понякога родата се престарава с производството. А моя приятелка ги пържи и замразява в пликчета. Зимата добавя чесън, магданоз и оцет мисля, може би защото беше зима, вкусни ми се сториха.
Благодаря, ще пробвам да ги сваря и варени...поне са по-евтини мога да опитам. Наистина ми се искаше да има вариант поне седмица да ги съхранявам във фризер. Ще пробвам тиквичките печени да ги съхраня, че много обичам.

Това варени не разбрах за какво се отнася? Ако е за кубчетата тиквички, не ги варя, сурови замразявам.
Морковите по принцип ги държа в кутиите за зеленчуци на хладилника, но там пък ми прорастват и затова, когато са повече, режа на кубченца и замразявам, а и наистина ми е по-лесно като бързам да приготвя нещо.

Общи условия

Активация на акаунт