Отговори
# 1 320
Нищо чудно и брокерът да ги е уведомил. Двете застраховки са към различни компании, но при един брокер, а в бранша се знаят.

# 1 321
Зуки, съболезнования. Обикновено в такива тежки моменти всички сме склонни да недоглеждаме и да правим глупости. Ще мине. Сега се опитай да се оправиш в ситуацията. Аз също съм при застрахователен брокер и съм доволна от моя. Когато съм имала някакъв проблем, той ми кара колата на оглед, завежда щетата, дори я кара и връща от сервиза. Преди дори ми е взимал и технически преглед, не мога да се оплача. мой съвет е да си направиш консултация с опитен брокер или адвокат, те могат да те посъветват как да реагираш, за да ограничиш щетите максимално.
Днес акумулаторът ми героично ме изостави след 8 години вярна служба. Много съм доволна от сервиз Дунев, в рамките на половин час след обаждането ми докараха нов акумулатор и го смениха.

# 1 322
Днес ми дойде писмото за отказ на изплащане на щети от каското.

Последна редакция: пт, 04 дек 2020, 16:39 от Зуки Су

# 1 323
Не мога да ти кажа с абсолютна сигурност, но мисля, че Съюзът на автомобилистите (или както му е името, не съм сигурна, можеш да провериш), имат юристи. Смътен спомен имам, за мой познат, който беше направил някаква невероятна простотия и беше стигнал до съд, им ползваше услугите. Не мога да съм сигурна, но май бяха безплатни или евтини, ако си платиш членски внос. Грешка е, че не сте викали КАТ, нямаше да могат да те изнудват. Провери си за СБА, може и да не съм съвсем точна. И последно - чувала съм, че не признават щета по детайл, по който имаш стара неоправена щета. Затова са ти гледали само снимките.

# 1 324
Цирк!
"Оглед не е имало, само снимки".
Направо ми е жал за момичето с аудито! Вероятно е съвсем млад шофьор и предполагам колко се е уплашила. Сега и екстрата застрахователя да отказва да изплати и нейната щета заради твоите простотии!
Не стига, че си виновна, ами разиграваш хората като маймуни! Психически тормоз ти били налагали, пък ти, света вода ненапита, не знаеш защо?!!!
Грозно! Много грозно!
Съжалявам, че аз тук подхванах разговора за твоето ПТП, за да ти се дадат съвети от добронамерени съфорумци! Извинявам се на всички!
  И последен съвет от мен - вместо да теглиш заем, вземи продай това сузуки с толкова уникалните му части, заради които го беше застраховала Каско, плати си масрафите и си купи карта за градския транспорт, Закона за движение по пътищата, правилника за приложение и листовки.
Другото, което ти трябва е морал, но това с пари не се купува!

# 1 325
Зуки,сериозно прекаляваш.Намачка чуждата кола,осра се с документите,не искаш да платиш ремонта на момичето,сега и адвокат търсиш.Плати ремонта на момичето.Това е правилното нещо,не да търсиш кой да чисти след тебе.Изнудвали я били,ще падна от смях!!!

# 1 326
Чудя се как да се включа по казуса, че да не ме баннат...май ще замълча.

Зуки, да не си била преди с друг ник- Дадос? Много ми приличаш на тази потребителка.

# 1 327
  • София
Аз седя, чета и се кръстя недай си боже да ми се случи нещо подобно и да попадна на толкова некоректен човек.

# 1 328
Аз се чудя защо не е извикан Кат като издадат протокол няма мърдане.

# 1 329
Щом каското ви е на една компания,  опитай твоя застраховател дари е възможно да не се изплати.
Редно е да платиш на човека, най-малкото, че вината е в теб.

# 1 330
Няма проблем, че не са викали КАТ, нали за това се пише двустранен протокол. Проблема е, че Зукито се е о****ла и сега се чуди как да да го замете.
Зуки, не си прави експерименти не знаеш какви хора има срещу теб и колко им държат нервите, ти си виновната в случая, първо за ПТП-то и после за завеждането на  щетата пред застрахователя. Плати на момичето и сложи една ГОЛЯМА обица на ухото, за да си знаеш че така не се прави. Адвокатите и те не са без пари, и после защо адвокат, като ти си признала вече, че си виновна. А относно парите които ти иска, не са много, толкова излиза броня-калник.

# 1 331
Ако имаше протокол от Кат.Нямаше да има задни мисли кое как и дали може.

# 1 332
  • Mediterraneo
Не е сигурно, че и с протокол от КАТ каското ще признае щетите.
Аз друго да питам- сигурна ли си, че застрахователят на другата кола не иска да плати? Показаха ли ти отказа от тяхна страна или просто твърдят това? Не говоря за каското, щети на невинния се поемат от ГО на виновния един вид. Няма как да не признаят щети, независимо какви си ги дробила да лъжеш и мажеш.

# 1 333
Ако имаше протокол от Кат.Нямаше да има задни мисли кое как и дали може.

Е, нали този протокол е точно, за да не се вика КАТ и да се разберат по между си. Друг е въпроса, че Зуки преди време беше писала и питала дали може да излъже, да й оправят някакви гаражни щети от каското.
Редно е като си виновен да си понесеш последствията. На всеки може да се случи подобно нещо. Трябва обаче да се реагира адекватно.
За мен тези пари, който ги иска човека са си в рамките на разумното. Ако е искал да изкара някой лев на нейн гръб щеше да иска и отгоре.
Тя не е писала дали е говорила със застраховател, а само с потърпевшия. За мен е странно, аз първо щях да говоря с компанията и оттам да изясня нещата.

# 1 334
  • ВАРНА
Аз си продължав с търсенето...покрай комбитата хвърлям око и на миниванове и стана пълна каша в главата ми....в момента съм объркан  -  Сиид комби  или Це макс фейслифта 2009-2010 г. с малките мотори гледам 1.6 турбо дизел 110-115 коня и задължително ръчка.

Общи условия

Активация на акаунт