Година нова се задава, две чертички с шепи да раздава! - Бебеправене 367

• 26 642
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
  • София/Севлиево
Добро утро!
Жасмин,честито и от мен!Е на това се казва коледно чудо Simple Smile
Пълнолуние,ендокринолог посетил ли е ТМ?Обременяване с глюкоза се прави ако резултатите на Хома тест(за инсулинова резистентност) са лоши.Аз си правих след като Хомата ми показа,че съм с гранични стойности и ендокринолог ме прати.После пих 7 месеца Глюкофаж(Метформин) и се оправих.Сега трябва да повторя Хома-та,една година след спиране на лекарствата.
Шантал,цели две големи чаши вино изпих ,когато вече съм била бременна,но още не го знаех.То имах 2 отрицателни теста,свекърите имаха годишнина от сватбата и с ММ се поотпуснахме.Два дни по-късно (и с 10-12 дни закъснение) видях двете чертички.После бях много стриктна,даже кафе не пиех.
За добавки,а и лекарства,всеки лекар изписва такива,с чиито представители има някакви отношения.Забелязала съм го най-вече при ЛЛ на детето-един път изписва едно,друг път за същото нещо съвсем друго,а пред кабинета ѝ постоянно има фармацевтични представители.

# 601
Честито на Жасмин!
Дано започне един валеж от положителни тестове съвсем скоро!

Frekoko, аз бях октомврийка пък станах августинка Simple Smile малкото човече излезе в 35та седмица.

Аз се сетих нещо снощи - докато чакате време за тест позволявате ли си всичко? Говоря за чаша вино, малко повече спорт, такива разни неща. Вчера се зачетох през 2014та не съм спазвала много много това с пиенето на алкохол и съм си позволявала вино даже и след положителният тест, сега като по-улегнала не смея да пия от О до тест Grinning
Като гледам как нищо не се получава...остава и да се ограничавам....нещо надеждите ми се изпариха...може да е смешно да говоря така само след 3 месеца опити, но то както са 3 така чувствам,че ще станат и 12 ...ще си живея живота и това е.
3 месеца е много малко време,повечето двойки успяват между 5-8 месеца. Не се отчайвай, не винаги става по план. Simple Smile Ако не си следиш О си вземи тестчета.

# 602
Добро петъчно утро момичета! Още малко и е време за почивка! Tropical Drink
Аз не пия много - една чаша вино или бира и това е. Миналата година обаче ограничавах дори и тях като се пробвахме. Както го чувствате в крайна сметка. Колко жени си излизат и купонясват без да знаят че са бременни и всичко е наред после.

waterwoo - съжалявам за теста и за грипа, но пък това значи че за другия месец ще си напълно здрава и в бойна готовност да се случат нещата!

# 603
Ами аз след почти 14 неуспешни месеца вече даже и забравям след овулация толкова да го мисля какво да правя , ям, пия и т.н. Даже започнах по-често да си ходя на фитнес след овулацията в сравнение с предните месеци. Вече не си представям , че ще взема да забременея след някоя овулация. Никакви симптоми нямам различни, винаги едно и също. Почват гърдите да ме болят 1 седмица преди Ц, най-вероятно около 8мия ден след ову като се покачва прогестерона. Почва някакво бясно течение прозрачно тип ЦС и след 7 дена си знаем какво следва. Така че, къв е смисъла да се ограничавам...

За Кацаров май на определено време сменя спонсорите на добавките. Явно сега е на Полукс Форте. На ММ нищо не му изписа да пие, каза на 6тия месец от операцията да отиде със СГ , ако няма Б и ще му изпише нещо. Даже изрично каза в деня на операцията на всички момчета в стаята, през тия 6м да не пият добавки. Сигурно ще ме линчува за маката, коензима , витамин Ц-то и т.н , ама не мога да стоя безучастно и да си губим още 3 месеца Simple Smile

# 604
Jasmin, честито! Лека и безпроблемна бременност!💕

# 605
Добро утро !

Shantall , аз не се ограничавам. Хапвам си каквото ми се яде , фитнес , пиивам си и т.н . Не виждам смисъл да се ограничавам освен , ако разбира се няма показатели за това.
Личната лекарка обаче ми казва всеки път колко важно е с какво се храним ( не се съмнявам изобщо, че е така ), но просто не мога да спра картофите, хляба и солта 🤪 165 съм висока 47/8 кг . Та тя продължава да ми казва , да си сменя начина на хранене и ще забременея.... Цитирам " Аз навремето като знам колко зле се хранех , не знам как изобщо забременях ) . Храна се старая да разнообразявам, вече около 2 месеца се старая за закуска да хапвам плод. Опитвам се да намаля поне хляба , но ми е много трудно. Обичам вино , обикновено Петък или Събота си пиивам. Сега на почивката всеки ден пиех коктейли. На фитнес ходя от Понеделник до Петък , Събота ползвам сауната  и така... ааа ходя често на зъболекар, за година опити имам две панорамни снимки , на шест месеца ходя за почивстване , когато забременея поне да знам , че тук минимизирам някоя изненада

# 606
  • плевен
Честито на Жасмин!

Frekoko, аз бях октомврийка пък станах августинка Simple Smile малкото човече излезе в 35та седмица.

Аз се сетих нещо снощи - докато чакате време за тест позволявате ли си всичко? Говоря за чаша вино, малко повече спорт, такива разни неща. Вчера се зачетох през 2014та не съм спазвала много много това с пиенето на алкохол и съм си позволявала вино даже и след положителният тест, сега като по-улегнала не смея да пия от О до тест Grinning
Като гледам как нищо не се получава...остава и да се ограничавам....нещо надеждите ми се изпариха...може да е смешно да говоря така само след 3 месеца опити, но то както са 3 така чувствам,че ще станат и 12 ...ще си живея живота и това е.
Яна,три месеца нищо не са.За твое спокойствие пусни едни хормони да видиш как са нещата.Моят гинеколог каза изобщо да не се отказвам,още повече щом един път съм забременяла.АМХ виж,той дава горе долу представа как ти е резерва,моят е 1,53.Като чета момичетата в проблемното,че имат АМХ доста под едно и се успокоявам.
Тестове за овулацията никога не съм използвала,винаги си я усещам,имам и обилна ЦС тогава.В месеца,когато забременях,имах розово зацапване в деня на овулацията(случи ми се за втори път в живота),освен това тогава секс не сме правили,а два дена по-рано.Явно е имало живи сперматозоиди,които са си чакали.

# 607
Честито на Жасмин!

Ех, Шантал, ние предполагаме, един друг разполага. Надявам се твоето бързаче сега е добре и е здравичко. Моето ме изненада от раз в 33+4 г.с.
За пазенето - за мен си зная, че съм бъгава и избягвам силови натоварвания - активен спорт и напъвания, евентуално си правя само лека сутрешна гимнастика. А от алкохола - гледам да е по-малко - съвсем малко ракийка или само малка чашка винце. Сега, като се замисля - трансферът ми беше на 8 декември, а на 13 декември бях на уиски дегустация, която беше планирана от преди месец. Не успях да устискам, док ми позволи не повече от 30-40 мл. извънредно Simple Smile

# 608
  • Варна
Добро утрооо, момичета!
Жасмин, стискам палци да си гушнеш живо и здраво бебето около термин! Пожелавам ти една лека бременност, изпълнена само с положителни емоции и вълнения!!!
Още веднъж благодаря на всички ви за подкрепата, надявам се тия дни да се включа по-адекватно Simple Smile
Брандиуайн18, супер, имаш вече дата! Всичко ще мине, както трябва, вярвай!

# 609
  • София
Честито на Жасмин!

Яна,три месеца нищо не са.За твое спокойствие пусни едни хормони да видиш как са нещата.Моят гинеколог каза изобщо да не се отказвам,още повече щом един път съм забременяла.АМХ виж,той дава горе долу представа как ти е резерва,моят е 1,53.Като чета момичетата в проблемното,че имат АМХ доста под едно и се успокоявам.
Тестове за овулацията никога не съм използвала,винаги си я усещам,имам и обилна ЦС тогава.В месеца,когато забременях,имах розово зацапване в деня на овулацията(случи ми се за втори път в живота),освен това тогава секс не сме правили,а два дена по-рано.Явно е имало живи сперматозоиди,които са си чакали.
Тези хормони къде се пускат и как?При репродуктивен или?Не съм на ясно...извинявай.

# 610
  • София

Frekoko, и нашето от раз Grinning Изтекоха ми водите в 2 през нощта Grinning

Още се бъзикам с ММ, че са си мерили инатите двамата Grinning ММ не искаше да е зодия Дева, даже уговаряше доктора да правим секцио от 23.09 нататък /по медицински причини/ при термин 01.10.

# 611
  • София/Севлиево
АМХ мисля може във всяка лаборатория,само че не помня дали имаше изискване да е в определен ден от месеца.Моят последно преди 2 години го изследвах и беше 3.30,което за жена на почти 35 бе чудно като стойност.

# 612
Елислава не е посещавал ендокринолог. Ще видим Макки какво ще ми каже, ако не ще си пусне хормони и Homa индекса и ще му запиша час при ендокринолог. Чула съм за случаи при които Homa индекса е наред, но при обременяване с глюкоза излиза, че има ИР. Не съм лекар и не знам дали е възможно това.

АМХ се прави в почти всяка лаборатория. Аз го правих на 3ти ден в Цибалаб, около 44лв май беше цената. При мен е над нормата, лекарката нищо не каза. Според някои е от ПКЯ, но лекарката казва че нямам такова. Та не знам къде е истината 😁 Има тема за хормоните и може да се погледне първият пост, имаше инфо за АМХ.

# 613
  • София
Елислава не е посещавал ендокринолог. Ще видим Макки какво ще ми каже, ако не ще си пусне хормони и Homa индекса и ще му запиша час при ендокринолог. Чула съм за случаи при които Homa индекса е наред, но при обременяване с глюкоза излиза, че има ИР. Не съм лекар и не знам дали е възможно това.

АМХ се прави в почти всяка лаборатория. Аз го правих на 3ти ден в Цибалаб, около 44лв май беше цената. При мен е над нормата, лекарката нищо не каза. Според някои е от ПКЯ, но лекарката казва че нямам такова. Та не знам къде е истината 😁 Има тема за хормоните и може да се погледне първият пост, имаше инфо за АМХ.
Тоест по всяко време на деня мога да отида в Цибалаб е да дам кръв...само този формон ли трябва да кажа,че искам?

# 614
AМХ не е ли задължително на 3 ден от МЦ на гладно? 🤔
На мен три пъти са ми го пускали така..

Общи условия

Активация на акаунт