Година нова се задава, две чертички с шепи да раздава! - Бебеправене 367

• 26 632
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
Jasmin, леле, честитичко тихичко, ще чакаме да видиш точицата и да чуеш сърчицето! Не мога да отгатна какво е ОК, но със сигурност е по-добре без него 😉

Ре-борн, Жасминче – аз също бях августинка, но станах юлка по неволя и близо 4 седмици треперих в неонатологията. Това ми беше първият опит в тези форуми, още съм много въз, но сега осъзнвам какво е да преминеш в отчетни и искрено ви го желая да е спокойно и пълно!

Jullliana, много си мила, но и аз няма какво жизнерадостно да пиша. Днес ми дойде, явно наистина на дърти години придобих нов симптим – болка в яйчниците преди Ц. Поне ми дойде и спря да ме боли. Следващата седмица ще комбинирам ходене до лабораторията да си изследвам антимюлер, тсх, Д и б12 и изследванията на малката. А ММ ще го пратя на СГ.

За разделите – в началото ММ пътуваше чат-пат за по 1вечер, сега не толкова. Аз рядко ходя в командировки. При мен е хем сърби, хем боли. От 1 страна не мога без него и най-приятно ми е да сме си заедно и дори да си мълчим е най-хубавото мълчане на света. Но пък и аз като попадна в 1 вечер командировка, много ме освежава. Родих моята приказка заедно с колежка, която за седмица се беше преместила с бебето при майка си, за да не пречели на таткото, като стават за ядене през нощта, че бил уморен. Е това не го разбрах!

А за кучовеците - ММ много иска да си вземем куче, но с котката и бебето и при условие, че още не сме намерили дом, а сме под наем в малко жилище – не ми струва редно точно сега. Иначе и аз много бих искала – не ми пречи да се грижим за още един, а и обичам движението от различните разходки.

Лека и обична вечер!

# 586
Жасмин, честито. Страхотна новина! Лека и до финал!
Frekoko, ОК било орални контрацептиви, аз го видях за пръв път във форума и бая се чудех що за животно е. Когато се регистрирах имах нужда от речник за разните тайни форумни кодови наименования като ММ, ТМ, О, Б, БХ, М, МЦ, БТ, ЦС (което на всичкото отгоре значело 2 неща)… сигурно има още за които не се сещам сега.

# 587
Честито и от мен Жасминче Flowers Hibiscus
Много се надявам и другите да се похвалим с такъв резултат. Heart

Калиниста Кацаров Polux Forte ли ви изписа?

Мисля и аз да накарам половинката да направи обременяване с глюкоза. Кацаров просто ни даде добавките и не продължи да търси причината за 1%та морфология. Не му пусна хормони и просто каза, че добавките са достатъчни.

Поради цветната снимка, този месец само един опит имаме и не се надявам на чудо.

# 588
fillme - Какво е БТ? Thinking

# 589
Базална температура, Джеси Simple Smile

# 590
Re-Born - Благодаря! Научих нещо ново и днес Flowers Hibiscus

# 591
  • София
Поради цветната снимка, този месец само един опит имаме и не се надявам на чудо.
Пълнолуние вашият доктор посъветва ли да пробвате в месеца след ЦС? Много са противоречиви мненията-някои казват - няма проблем, даже по - добре и с по-високи шансове, други казват - в никакъв случай, трябва да се пропусне този месец заради облъчването, аз затова я отлагам пустата снимка вече 2ри месец.. А преди това споменах че се размина заради някакви микроорганизми, които трябваше да изчистя...

# 592
Animor, аз я правих на 10ти ден от цикъла и при мен имаше кървене 4 дни. На мен О ми е на 13 ден (заради болките съдя за това) и не ми беше много комфортно да правим секс.

Иначе моята лекарка ми предложи да направим инсеминация  4 дни след изследването. Но заради работата ми се наложи да не я направим този месец.

На мен не са ми искали микробиология за това изследване. Само кръвни изследвания ми пуснаха преди изследването, но вероятно заради упокойката.

# 593
Пълнолуние, баш тея ни изписа. Три опаковки, като уж първата излизала безплатна. Общата сума възлизаше на около 266лв. Аз погледнах състава и той се припокрива с този на Фертилейда, като дори последния съдържа много повече неща. Знам ли. За мене си има договорка с фирмата производител. По-добре търсете причина за ниската морфология. И на нас ни каза Кацаров, че високата захар не пречила на качеството на спермата, обаче в многобройни американски научни статии си пише, че има отношение. На нас еднокриноложката ни каза, че е възможно като ММ вкара захарта в норма това ще вдигне тестостерона, а оттам и другите полови хормони и е вероятно да се подобри и спермогенезата. ИР влияне на плодовитостта, както при жените, така и при мъжете. Аз нямам никакво съмнение в това. Вие някаква микробиология правихте ли? Понякога е възможно и това да скапва качеството.
Тинти, браво на тебе! Наистина се иска воля за това. 👏🏻 Иначе освен Метоформина ММ се старае и да яде по-здравословно. Но ние едва сега започваме. Ще видим.

# 594
Калиниста, правихме микробиология и е наред. Но аз настоях да му я пуснат. Иначе и аз имам съмнение за това с добавките.

Записа си час при Макки в Надежда по друг проблем, но и за това ще питаме.

Половинката има много близки роднини с диабет и предполагам има възможност да е предразположен, за това мисля да му пуснем обременяване с глюкоза.

Освен това и доста мазнинки трупаше в талията след като спря цигарите. Мина на режим с по-малко въглехидрати и свали 10кг за 2 месеца.. Та и това ме навежда за ИР.

# 595
Едно време сравнявах мъжките добавки по състав и дози от всеки от витамините вътре и фертил ейд беше най-добър. Като цена също е бюджетен, в сравнение с другите.
И на нас Кацаров ни предложи пролукс форте, който да вземем от едва определена аптека. Ясна е работата:) Значи да си тъпчем мъжете с добавки на общо основание , при положение, че проблемът може да е от съвсем друго естество - хормонален, ИР, страничен здравословен проблем, при което витамините едва ли ще помогнат.
Те тез добавки за 3 месеца струват колкото една инсеминация.
Много сте бойни, само така **

# 596
Жасминче, честито! Лека и успешна бременност до финал! И едно пухкаво и здраво бебче след това!
При мен след две отлагания на ТВЛ, явно третия месец ми е за щастие. Док ме определи за 13.02. Сега си пия противозачатъчните и се моля всичко да мине по график.
Прекрасен петък, момичета!

# 597
Здравейте момичета, аз да сее запиша с отрицателен тест от тази сутрин. Очаквам да ми дойде в неделя или понеделник. Може би е по-добре така,че се рсзболях от 2-рия ден на МЦ и още ме мъчи този грип, 12 дни на антибиотик и сума си хапчета. Следващия месец ще сме със стимулация пък да видим Simple Smile

# 598
  • София
Честито на Жасмин!
Дано започне един валеж от положителни тестове съвсем скоро!

Frekoko, аз бях октомврийка пък станах августинка Simple Smile малкото човече излезе в 35та седмица.

Аз се сетих нещо снощи - докато чакате време за тест позволявате ли си всичко? Говоря за чаша вино, малко повече спорт, такива разни неща. Вчера се зачетох през 2014та не съм спазвала много много това с пиенето на алкохол и съм си позволявала вино даже и след положителният тест, сега като по-улегнала не смея да пия от О до тест Grinning

# 599
  • София
Честито на Жасмин!
Дано започне един валеж от положителни тестове съвсем скоро!

Frekoko, аз бях октомврийка пък станах августинка Simple Smile малкото човече излезе в 35та седмица.

Аз се сетих нещо снощи - докато чакате време за тест позволявате ли си всичко? Говоря за чаша вино, малко повече спорт, такива разни неща. Вчера се зачетох през 2014та не съм спазвала много много това с пиенето на алкохол и съм си позволявала вино даже и след положителният тест, сега като по-улегнала не смея да пия от О до тест Grinning
Като гледам как нищо не се получава...остава и да се ограничавам....нещо надеждите ми се изпариха...може да е смешно да говоря така само след 3 месеца опити, но то както са 3 така чувствам,че ще станат и 12 ...ще си живея живота и това е.

Общи условия

Активация на акаунт