Година нова се задава, две чертички с шепи да раздава! - Бебеправене 367

• 26 902
  • 742
  •   1
Отговори
# 390
Keep, ако ти предстои стимулация наистина е по- добре да не ги пиеш, а и щом имаш и промяна на кожата, не е сигурно, че е от добавките де. Можеш да де опиташ да наблегнеш на детокс продукти за една седмица, да видиш дали ще има резултат при кожата. Сутрин на гладно смесваш краставица, белена,  магданоз, киви ( плодът или зеленчука трябва да е червен или зелен) без моркови защото имаш промяна на кожата. Можеш да си ги правиш 2 пъти дневно, храниш се както до сега.

# 391
Добро утро Simple Smile

Ivied , няма да отговоря на коментара ти , за да спрем до тук .

И за да не е поста офтопик , искам да ви споделя също , че стигнах до извода , че ежемесечните болки при О , поне при мен , явно са си при настъпването на О . Винаги съм се чудила дали болката е преди нея /при нарастване на фоликула/ , или при самото отделяне . Та , явно е при отделянето , защото миналия месец при задържания Ф 25 мм. не съм усетила абсолютно нищо . Този месец при прегледа в четвъртък , Ф беше 19 мм. и ми каза , че съвсем скоро/тези дни/ е О и снощи усетих много ясно типичната болка . И БТ тази сутрин се е повишила , което значи според мен , че О е била вчера . Имахме контакт снощи и се надявам да не сме я изпуснали . Този месец не правих тестове , а може би трябваше .

# 392
Здравейте, чета ви всеки ден,но нямам много какво да напиша по темите за изследвания и добавки,защото има доста по-компетентни от мен момичета в темата,които пишат. Аз за себе си взимам фолиева киселина, вит Б12 и вит. Б6. Изследвала съм се за тромбофилия и нямам този фактор,който е за метилираната фолиева,но все пак реших да взимам нея. Всъщност незнам каква е разликата, дали като усвоявам другата е проблем,че взимам метилирана?

И още малко въпроси да задам по болната тема за ранно тестване. Досега съм тествала само при закъснение със шуър чек. Какви марки тестове има за тестване преди закъснение и доколко може да се вярва на тях ?Simple Smile

# 393
Аз ползвам различни тестове, без престо разбира се. Имам едни от ali express те са за ранно тестване, доволна съм (не са ме подвели, хихи). Тествам се или ден преди датата , или на др ден. Все съм на мнение , че ако е станало нещо ще покаже, да има различни случаи на отр тестове, след това положителни, което е супер, но според мен са изключения. За ранно тестване трябва да е с чувствителност 10 mIU/ ml

# 394
Здравейте, момичета 😊 Имам голям респект към вас много ви се радвам и възхищавам. Някоя от вас няколко страници назад беше питала за витамите Pregnacare before conception, бях ги купила с идеята да започна да ги пия по препоръка, но така се получиха нещата и минах направо на  Pregnacare Plus omega-3 🥰. Та в тази връзка имам една чисто нова опаковка, в срок и ако някоя от вас така или иначе се е насочила към тях мога да й я изпратя заредена заедно с много положителна енергия и прашец.

Последна редакция: сб, 11 яну 2020, 13:59 от airgirl

# 395
Скрит текст:
Момичета , не се карайте за глупости  Simple Smile Стана ясно какво има предвид всяка от вас. Аз съм пример за човек , на който веднага му повлияват лекарства и добавки. Както писах за МВИ и вече ставам досадна, веднага ми подейства.
Сега обаче ме вкарахте в размисъл за витекса, нещо втори пореден месец усещам много рано О., днес ми е едва 9ти ден. И ЦС си имам , и болки, ама по-добре ранна отколкото късна или все не е добре ? Confused
Отделно напоследък ми жълтее кожата на лицето и днес Джи пи-то ми обърна внимание. Може би прекалявам с шепата добавки, които приемам, и си товаря черния дроб. Ще ги спирам тия дни и ще оставя сама фолиевата, че да ми почине организЪма преди хормоналните бомби, дето ми предстоят.

Лека нощ, сладурки, и приятен и бебеносещ уикенд.
Кийпче, и при мен витекса така се отрази, пих ги два месеца.О беше супер рано 8-9 ден, силно изразена ЦС. Обаче не знам дали е пак от него 6-7 дена преди цикъл се почваше и зацапване. До сега никога не ми се беше случвало и го отдавам на това. На всичкото отгоре и МЦ стана 26 дни, а си беше 29-30. Този месец го спрях 9ти ден ми е днес, ни ЦС, ни болки, ни нищо. Та ще видим.

# 396
Кийп, ти не пиеш ли ФК месеци наред? 🤔
Може би е добре и нея да ограничиш малко. Ти нямаш мутация на неусвояване, ако се сещам добре.
Моят съвет към бебеправещите е да не се прекалява много с хапченцата, било то добавки и витамини.
Всичко товари черния дроб , а когато забременеете неминуемо ще започнете да приемате с шепи още добавки и положението няма да се подобри.

Като забременеете и се почва ФК, витамини за бременни, в 90% от случаите но шпа 3х1 като бонбони, омега 3, пробиотиче, биозин мама за имунна система, после магнезий, недай Боже утрогестан или нещо друго, желязо, протиен за белтъка..Вит Д, вит.Б12...

И е така за 1 месец чернодробните показатели скачат двойно ... само от добавки Simple Smile

Да не говорим, че аз нямам мутация за усвояване на ФК,  пила съм си само неофолик мета, а се беше натрупала в такива ст-ти, че лабораторията не можеше да я хване. Само отчете че е над допустимата стойност.
Наскоро видях същото и при друго момиче. Simple Smile А уж водноразтворими и ненужното се изхвърля от тялото. Да бе да..

А пък абсурда да се пият витамини за бременни от хора, които се опитват да забременеят (че и това съм виждала..), даже няма да го коментирам. 🤷♀

# 397
Прави сте, много благодаря! Спирам всичко , че нещо се пренаситих, давам си почивка 2-3 седмици преди стимулацията.
Пия фолиева от една година, откакто съм в Надежда , щото нали нагласата беше, че всеки момент ще забременея. Преди ок.2 месеца я мерих и беше по средата.
Имам хетерозиготна мутация по онзи фактор , свързан с усвояването на фол.к-на. Ама смятам , че усвоих достатъчно Grinning

Не мисля, че е проблем да се приема метилираната форма и от жени без въпросната мутация.

Мерси и за идеята за детокса. Де да знам , може просто да съм уморена, ама наистина ми жълтее лицето.

Всичко ще се нареди , грижете се за себе си ***

# 398
Здравейте момичета! 🥰
Първо, по едно голямо ЧЕСТИТО НА Лика и Буболеса и до фиинал! 😊
Честит рожден ден на патерици Ро, желая ти много здраве, щастие, късмет, любов, много успехи, много сбъднати мечти и скоро да си 🤰😊

При мен скоро имаше доста семейни проблеми, няма да ви натоварвам с това, но като цяло затова се загубих..
Както бях казала не съм следила нищо този месец, по календара ми дава че вчера ми е била овулацията, а плодородната седмица е била тази, успяхме иначе 3 пъти да отбележим, ама дали ще има успех вече Божа работа...
Даже не съм обръщала внимание за повече ЦС и за болки в стомаха,а не вярвам да съм изпуснала, защото днес ми е 20ти ден, миналия месеж има положителен тест на 20ти и на 21ви ден.
Иначе вчера и онзи ден имахме време щракнахме. Ама вече чакаме края на месеца.
Хубав ден ви желая! 😊

# 399
  • София
Здравейте, на мен днес ми е 24ти ден...чакам Ц на 29ти...30ти ден...от 2 дни ме наболява корема и като че ли се изморявам малко повече...леко усещах и болка в гърдите 1..2 дни...но като цяло няма промяна в тях, малко бяло течение ми се появи...ще видим след 5..6 дни какви сме ги свършили Simple Smile но надали сме успели.

# 400
И аз май не съм се разписвала скоро. Да разкажа моята странна ситуация. Дойде ми на Коледа точно на 25-ти. От третия ден почнах тестове за О, получих голямо количество от Амазон и ми беше любопитно. До вчера тестовете бяха напълно отрицателни, ама крайно отрицателни - или без никаква втора черта или съвсееем съвсем бледа някои дни. Реших, че може да е от тестовете и към 12-ти ден купих и от тук Oview, същата работа. Вчера ми беше 17--ти ден и пак чисто бели и двата теста. Помислих си, че ще чакам по-късно О. Да, ама се събудих с болки и М. 18-ти ден?! Никога през живота ми не ми се е случвало, най-рано е било на 25-ти ден. Мислите ли, че имам повод за притеснение?

# 401
Здравейте, момичета знам че на скоро го обсъждахме,но аз да си кажа!Тъй като в момента съм безработна и мисля да започна работа,обаче не знам защо ме гризе съвестта че тъкмо ще започна работа и ще  забременея ,знам че не трябва защото може да се случи и след 1 година или 2 но така ми е съвестно.😁🎀

# 402
  • София
И аз май не съм се разписвала скоро. Да разкажа моята странна ситуация. Дойде ми на Коледа точно на 25-ти. От третия ден почнах тестове за О, получих голямо количество от Амазон и ми беше любопитно. До вчера тестовете бяха напълно отрицателни, ама крайно отрицателни - или без никаква втора черта или съвсееем съвсем бледа някои дни. Реших, че може да е от тестовете и към 12-ти ден купих и от тук Oview, същата работа. Вчера ми беше 17--ти ден и пак чисто бели и двата теста. Помислих си, че ще чакам по-късно О. Да, ама се събудих с болки и М. 18-ти ден?! Никога през живота ми не ми се е случвало, най-рано е било на 25-ти ден. Мислите ли, че имам повод за притеснение?
Ако е еднократно, според мен няма защо да се притесняваш. Вероятно този цикъл е нямало овулация.
На мен също много ми подрани края на декември и мй дойде на 22-рия ден. Миналата зима също си спомням, че имах такъв кратък цикъл.

# 403
Здравейте, момичета знам че на скоро го обсъждахме,но аз да си кажа!Тъй като в момента съм безработна и мисля да започна работа,обаче не знам защо ме гризе съвестта че тъкмо ще започна работа и ще  забременея ,знам че не трябва защото може да се случи и след 1 година или 2 но така ми е съвестно.😁🎀

Здравей. Аз бих те посъветвала да се освободиш от тези скрупули и да започнеш работа, ако това е, което искаш. Ненапразно има една поговорка - "човек предполага, бог разполага" - няма как да предвидиш бъдещето, можеш да направиш само това, което е най-добро за теб в настоящия момент. Успех!

# 404
Най-доброто е да започеш работа. И само положително ще е. Мога да ти изтъкна няколко неща:
1 Ще се намираш на работа, а това ще те разсейва от бебеправенето и евентуално неуспешни опити.
2. Ще разполагаш с лични средства, а това винаги се отразява добре на самочувствието. Лично за себе си мога да кажа, че ще ме е безумно срам да си искам пари, за да излезна на кафе или иначе казано да съм зависима от някой, дори за най-малките неща
3. За майчинството ще ти е по-добре. За майчинство се вземат две години назад, или по-точно на сумата, на която си се осигурявал, иначе вземаш социално майчиство една година.
4. Винаги може да излезеш в болнични. Лично мнение- никога, ако не ми се беше наложило не бих си взела болничен, просто за да не съм на работа. Като си си вкъщи си полудяваш. Друго си е да си на работа- колеги, общуване, дори и кавгите са нещо, което започва да ти липсва, а ако започнеш работа винаги можеш да си вземеш болничен от забременяването. Така ще ти вървят и някакви парички по болничния.
5. Ако не си на работа трябва сама да си плащаш осигуровките, защото иначе губиш права и тогава ще трябва да си плащаш следенето на бременността на частно, което не е евтино
6. Пари винаги ще ти трябват- бебешките неща никак не са евтини. Колкото и да се стискаш по-малко от няколко хиляди, няма да мине , да не говорим , че доста средства отиват и по самото следене (не всичко минава по здравна каса) , но и самото раждане не е малко звено.

И не на последно място, всеки сам си решава, но лично за себе си не бих си останала вкъщи да полудявам станало ли е, не е ли. Дето се вика, добре че беше работата ми, че да не откачам толкова време, докъто правихме опити

Общи условия

Активация на акаунт