Страшки от форума

• 109 070
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
  • Euskal Herria
Четох поста на потребителката в темата. И последвалите коментари.
Мен ме стресна първото изречение, но очаквах съвсем друго продължение. А то...

# 661
А на мен ми стана жал за нея. Очевидно, че не е искала да бъде майка, а сега като такава изобщо не е щастлива и явно бащата на детето не се включва с грижи. Отделно и детето има проблем. Дано се наредят нещата.

# 662
Най ми е жал за детето. Възрастните да са мислили.

# 663
  • Euskal Herria
Най ми е жал за детето. Възрастните да са мислили.
Абсолютно. И много пъти съм си мислела как би се почувствало едно дете, ако след време попадне на писаното от родителя си в публичен форум. Особено ако е като в коментирания пост.

# 664
То предполагам, че вече е усетило отношението от родната си майка. Не е нужно даже да го чете. Децата са много интуитивни.
В случая изобщо не ми е жал за двамата възрастни. Единият искал дете, ама не и да го гледа. Другият не искал, но родил ей така , да не изпусне златният мъж. Накрая го отнася единственият невинен в цялата история..

# 665
Усеща се когато родителят не го е искал това дете. Аз съм израстнала по този начин нежелана. Самата аз не искам деца и се надявам да не се излъжа да раждам... после те страдат, че някой не се познава и не си е дал сметка за себе си кое му е по силите и кое не. Това да си родител не е за всеки. Лошото е като знаеш, че не е за теб и въпреки това станеш. Винаги грижата по него ще ти тежи и ще се чудиш къде да се скатаеш.

# 666
Уейв, каква значи да не се излъжеш да раждаш? В някакъв момент ти самата може да го пожелаеш. Виж ако го правиш подтикната от други мотиви, тогава не е ок.
Аз примерно бях толкова сигурна, че не искам второ дете. Срещнах подходящ човек и някак желанието да имаме общо дете само се появи. Ела сега да видиш как треперя над малката. Голямата пък изобщо не беше планирана и се ужасих, като разбрах, че съм бременна. Обаче от първият ултразвук, когато ѝ чух сърцето насам я обожавам. Бих си дала живота за децата ми без грам да се поколебая.

# 667
  • Варна
Тая тема е много обширна. И аз не исках дете, отстъпих пред желанието на бившия ми мъж. Сега се грижа сама за дъщеря си, с минимално участие на баща й. И ако някой ми беше казал преди 10 години, че ще обичам безумно детето си и ще се жертвам за него, щях да му се изсмея в лицето.

# 668
  • Сф
момиче на 22 г се оплаква, че вечер мъжа до нея, с който живее не и обръща внимание, задълбал се е за неговата работа да говори само, чати си,блее си в компа и не се интересува от денят и и нея.
Също споделя, че е и ревнива(груба грешка тук) и се притеснява нещо да не се случва, защото в началото на 4 годишната им връзка не е било така.
И ето мнение :
Цитат
                                Кълбо от нерви, много ревнива и изискваща внимание - ми ти никога няма да си щастлива и удовлетворена, защото тези твои качества не зависят от човека до теб. На всичкото отгоре вкопчена, защото много го обичала и ще му пие кръвчицата до последно. Знаеш ли какво ще стане накрая - ще му опротивееш и когато се почувства напълно отвратен, ще сложи край на общата ви мъка, наречена съвместен живот. Пътница си вече, дори да не го осъзнаваш, и единственият добър съвет е да си лекуваш неврозите.

О, орисници, о черни прокоби, добре дошли в бг мама Simple Smile

# 669
То пък да е за първи път....

# 670
За поста с детето, сигурно го усеща -няма как. Да не кажа, че е възможно  на него така да му говори - почти съм убедена. Моето дете има трудности с моторика и развитие, не се изцепвам така, защото просто мисълта ми не тече по този начин. Ако на нея това й е в главата, със сигурност го изразява по един или друг начин ... Мен майка ми ми казваше, че съм " склепана от кал" - не ме питайте какво значи това, нямам идея 😃 беше във връзка с това, че не мога да си връзвам обувките. Ами и до ден днешен имам проблем с връзването на обувки, но не идва от моторните ми умения. Някои жени наистина не е редно да стават майки и не стават за това и според мен ясно си го усещат.

# 671
Е, как ще ми е жал за майката, що за подменени ценности. 🙄 А иначе тя има нужда от лечение, да. Но към момента има една единствена жертва и това е детето.

# 672
Уейв, каква значи да не се излъжеш да раждаш? В някакъв момент ти самата може да го пожелаеш. Виж ако го правиш подтикната от други мотиви, тогава не е ок.
Аз примерно бях толкова сигурна, че не искам второ дете. Срещнах подходящ човек и някак желанието да имаме общо дете само се появи. Ела сега да видиш как треперя над малката. Голямата пък изобщо не беше планирана и се ужасих, като разбрах, че съм бременна. Обаче от първият ултразвук, когато ѝ чух сърцето насам я обожавам. Бих си дала живота за децата ми без грам да се поколебая.
Ако мъж ме подкокороса и аз склоня. Или ако си въобразя, че ще се справя добре. Просто не мисля, че ще съм добра майка. Ако родя само ще страда детето, пък не искам да причинявам нечие нещастие, още по-малко на детенце.

# 673
  • някъде в орбита...
Децата усещат такива отношения. Нито има нужда да го прочетат някъде, нито да им го кажат. Хич нямам жал за тази, има глава на раменете, и каквото е направила сама си е виновна. Тъпото е че детето обира цялата гадост...

Това да си родител не е за всеки. Лошото е като знаеш, че не е за теб и въпреки това станеш. Винаги грижата по него ще ти тежи и ще се чудиш къде да се скатаеш.
Това важи за хора, при които егото и егоизма са на челни позиции, и всичко останало е второстепенно. А ти звучиш като да си наясно със своята позиция, и да осъзнаваш последствията от постъпките си, за това много се съмнявам да се хвърлиш в нещо толкова сериозно заради страничен натиск Hands Plus1

# 674
Ако мъж ме подкокороса и аз склоня. Или ако си въобразя, че ще се справя добре. Просто не мисля, че ще съм добра майка. Ако родя само ще страда детето, пък не искам да причинявам нечие нещастие, още по-малко на детенце.
Никога не казвай никога. Ако усетиш, че ще се справиш добре не се ограничават заради травми от детството. Та ти вече мислиш за това дете, още преди да се е появило. Мислиш как да го предпазиш и да не го нараниш. Една лоша майка не би мислила така. Би си казала, че не иска да си нарушава собственият кеф.
Според мен си добър човек и ще станеш добра майка един ден, когато успееш да преодолееш някой неща.

Общи условия

Активация на акаунт