Сполучливи имитации на маркови парфюми - 32

• 80 490
  • 744
  •   2
Отговори
# 480
..
Вчера реших да тествам оригинала на Cuir Amethyste, но го нямаше наличен в дюкяна у наше село.
Консултантката обаче ми секна ентусиазма. Нейна приятелка, мениачка на тема парфюми, си го купила и била много разочарована.
За сметка на това си харесах много един парфюм на Hermes, обаче в бързината въобще не го запомних, а уж съм фен на марката..
Носове всякакви:) Мен не не би ме спряло това:) Една парфюмна фея и мой парфюмен гуру ми го описа като  нещо между Ботега Венета(велурена кожа с виолетки) и Лалик Аметис (божествен касис). Та по-олекотена версия на кожената Ботега с касис ми свучи супер.За съжаление ще чакам до 12.3.2020 да ми го доставят,тъй като чакат зареждане!

# 481
Скрит текст:
..
Вчера реших да тествам оригинала на Cuir Amethyste, но го нямаше наличен в дюкяна у наше село.
Консултантката обаче ми секна ентусиазма. Нейна приятелка, мениачка на тема парфюми, си го купила и била много разочарована.
За сметка на това си харесах много един парфюм на Hermes, обаче в бързината въобще не го запомних, а уж съм фен на марката..
Носове всякакви:) Мен не не би ме спряло това:) Една парфюмна фея и мой парфюмен гуру ми го описа като  нещо между Ботега Венета(велурена кожа с виолетки) и Лалик Аметис (божествен касис). Та по-олекотена версия на кожената Ботега с касис ми свучи супер.
За съжаление ще чакам до 12.3.2020 да ми го доставят,тъй като чакат зареждане!
Ха, дано ми мине меракът дотогава, че сумата за 1-2 "бидона" съм я прежалил, но за доставката ми се свиди Stuck Out Tongue Winking Eye
Разглезих се и си търся безплатна доставка, пък ако ще и 200 лв. да е долната граница.
Малко странно обаче - толкова добра парфюмерия, а се продава практически от един търговец в интернет, при това с основна дейност професионална видео и аудио обработка (доколкото показва бързата справка в мрежата). Явно наистина не им е приоритет нашия пазар.

П.П.: Новите продукти на Заг, очаквани за края на тази седмица, не бяха дошли и днес.

# 482
allforone, ако познаваш Allure на D&P ще споделиш ли как е и изобщо коя е най-добрата му имитация?

За мен добра е най - добрата версия на Алюр, имала съм я многократно. Много близък, без да е идеално копие. Супер трайност и наситеност. Но щом познавачи на аромата са ми казвали ''Ти си с Алюр''.

И все пак е по - близка версията на Ди енд Пи от тези на Рефан и Заг.

# 483
  • Пловдив
За кои нови на Заг става въпрос?

# 484
..
Ха, дано ми мине меракът дотогава, че сумата за 1-2 "бидона" съм я прежалил, но за доставката ми се свиди Stuck Out Tongue Winking Eye
Разглезих се и си търся безплатна доставка,.......
Ще пиша веднага,щом го получа.А за безплатна доставка- аз аз искам,ама...Money
Днес съм с Good girl gone bad на Мартинез, красота,шлейф и трайност.Изненадана съм приятно Bowtie

# 485
  • София
🤣🤣🤣
Да видите вие какво е, когато в магазините ни дърпате да излизаме по-скоро!😋

# 486
Пак имам питане, свързано с 250 милилитровите парфюми на Гардени, които (надяваме се) би трябвало да са идентични с продаваните под марката Парфен.
Виждам, че под номер 705 при дамските се предлага аналог на Insolence, а под номер 416 - на Terre d'Hermes Vetiver Eau Intease.

Имате ли впечатления дали са ги издокарали добре и за кой Инсоленс точно става дума - парфюмната вода, тоалетната вода или някоя от другите вариации на аромата?

# 487
  • BG-DE
Гардени съм купувала от едно магазинче до DM-a на Красно село. Взимала съм Гучи блуум и Пантерата на Картие и от двата не бях очарована, сравнявайки ги с версиите на Парфен ми седят доста по-слаби и измити, но впечатленията ми са от преди две години сега може да са по-добре 😊

# 488
Гардени съм купувала от едно магазинче до DM-a на Красно село. Взимала съм Гучи блуум и Пантерата на Картие и от двата не бях очарована, сравнявайки ги с версиите на Парфен ми седят доста по-слаби и измити, но впечатленията ми са от преди две години сега може да са по-добре 😊
Може да са си ги разредили:) Аз за това обичам в не отваряни шишета. Иначе в Дружба 1 на пазара има Гардени,но зареждат само най-търсените аромати,които имам от Парфен. Разлика няма никаква.Точно Блуум си взех на Гардени,трайността е цял ден!

# 489
  • BG-DE
Възможно е и да разрежда лелката там 😊, а всъщност Парфен имат ли си я още Пантерата?

# 490
  • на дъното
Здравейте 😊
Не знаем дали сте ги коментирали тези дребосъци,но днес си взех 2бр. Доста добре се държат до момента 5часа.Турски са и 1:1с оригинал😉

# 491
  • Варна
Пак имам питане, свързано с 250 милилитровите парфюми на Гардени, които (надяваме се) би трябвало да са идентични с продаваните под марката Парфен.
Преди повече от 2 години бях питала представител на Гардени на едно изложение и коментирах  след това в темите  за разликата между Гардени и Парфен. Не знам обаче защо някои хора решиха, че щом са с едни и същи номера са едно и също нещо под различно наименование.
Беше ми обяснено, че Гардени  отдавна произвеждат парфюми и си имат собствена производствена база. В последствие тази база започват да я използват и други фирми за своите парфюми. Но само базата /машините/, а парфюмните композиции са си собственост на фирмите.
 Собственик на Парфен е внукът на Калоянчев, като в момента има партньор една дама, която има участие и в управлението на Гардени.
Явно в началото Парфен са взаимствали номерацията на вече съществуващите парфюми на Гардени, но после вече са разработили доста свои парфюми.
Парфен и Гардени са две различни марки парфюми и разликата в цената между едните и другите е доста осезаема.
Едва ли може да се очаква да са с еднакво качество.

Последна редакция: пт, 06 мар 2020, 17:51 от Nell999

# 492
[... Не знам обаче защо някои хора решиха, че щом са с едни и същи номера са едно и също нещо под различно наименование..
 На мен ми го каза мацката,която продава Гардени - каза,че са дъщери фирми и парфюмите били еднакви. Това което имам на Парфен и същото,което съм тествала на Гардени е еднакво.

Последна редакция: пт, 06 мар 2020, 18:09 от Ре

# 493
  • Варна
 На мен ми го каза мацката,която продава Гардени - каза,че са дъщери фирми и парфюмите били еднакви. Това което имам на Парфен и същото,което съм тествала на Гардени е еднакво.
Естествено че така ще каже, има интерес  клиентите и  да си мислят че купуват парфюми на Парфен, на доста по ниска цена. Интересно, ако питаш в магазин на Парфен какво ще ти отговорят.
Парфюмите на Гардени са с капки, а на Парфен са без капки като на Заг.
Преди време като ми пращаха списъците от ФБ магазина на Парфен ми дадоха следните цени: 50 мл. 21 лв. ; 100 мл. 30 лв.; 125 мл.; 37 лв.; 250 мл. 68 лв.. А в сайта ., който продава Гардени - опаковка от 250 мл. парфюм, концентрат и флакон за многократна употреба са с цена 45 лв.
 При това положение дали са еднакви по качество. Аз лично мисля, че би трябвало да има разлика, но все пак всеки решава според собствените си сетива.

Последна редакция: пт, 06 мар 2020, 20:14 от Nell999

# 494
..
Естествено че така ще каже, има интерес  клиентите и  да си мислят че купуват парфюми на Парфен, на доста по ниска цена. Интересно, ако питаш в магазин на Парфен какво ще ти отговорят.
Ще питам като минавам от там Simple Smile Стана ми любопитен този казус Stuck Out Tongue Closed Eyes

Последна редакция: пт, 06 мар 2020, 20:31 от Ре

Общи условия

Активация на акаунт